Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 2 december 2021

Football Talk. Hugo Cuypers loopt driedubbele breuk op in aangezicht

HLN
Football Talk. Hugo Cuypers loopt driedubbele breuk op in aangezicht
Hugo Cuypers heeft een driedubbele breuk opgelopen in zijn aangezicht. De spits van KV Mechelen kwam in het bekerduel tegen Cercle in botsing met keeper Warleson en werd meteen naar het ziekenhuis afgevoerd. "Pas toen hij de bank passeerde, zag ik hoe ernstig het was", vertelde trainer Wouter Vrancken. "Hugo had een 'deuk' in zijn jukbeen." Ook zijn onderste en bovenste oogkas zijn geraakt. Vrijdag wordt Cuypers geopereerd. Het is onduidelijk hoelang hij out is, maar de match tegen Genk dit weekend komt sowieso te vroeg. Aangezien ook Ferdy Druijf nog niet wedstrijdfit fit is, zal Igor de Camargo in principe voor het eerst starten dit seizoen. (ABD)
Lees verder

Scandinavische clubs willen Wullaert in januari weglokken bij Anderlecht
Tessa Wullaert (28) kan een veelvoud gaan verdienen in Noorwegen of Zweden. Verschillende Scandinavische clubs hebben zich bij de drievoudige Gouden Schoen gemeld voor een transfer in januari. Het is maar de vraag of RSCA wil meewerken.
Lees verder

Eigenaar Tinder betaalt honderden miljoenen aan oprichters datingapp
De huidige eigenaar van Tinder gaat 441 miljoen dollar (390 miljoen euro) betalen aan de oprichters van de datingapp. Zo komt een einde aan een geschil over de waardering van aandelenopties. Daarover wordt sinds 2018 een juridische strijd gevoerd in de Verenigde Staten.
Lees verder

Werkgeversorganisaties hekelen pensioenplannen Lalieux
De werkgeversorganisaties VBO, Unizo, UCM en Boerenbond kunnen zich niet vinden in de plannen van de federale regering voor de hervorming van de pensioenen. Dat laten ze weten na een overleg met bevoegd minister Karine Lalieux (PS). "De voorstellen die op tafel liggen, hebben eerder de neiging om niet-werken waardevoller te maken en de pensioenuitgaven te verhogen", luidt het.
Lees verder

NMBS schrapt vanaf maandag elke dag 120 treinen door corona bij werknemers
De NMBS schrapt tijdelijk een honderdtal treinen, ongeveer 2,5% van het aanbod, omdat het personeel getroffen wordt door de coronapandemie. Vanaf 12 december wordt treindiensten ook structureel uitgebreid. Dat meldt de NMBS in een persbericht.
Lees verder

Twee nieuwe gevallen met omikronvariant ontdekt in ons land
Er zijn twee nieuwe gevallen van de omikronvariant ontdekt in ons land. Dat bevestigt viroloog Bruno Verhasselt (UZ Gent) aan onze redactie.
Lees verder

Prinses Delphine danst voor Make-A-Wish en leukemiepatiënt Adam: "Ik wil m'n titel op een goeie manier gebruiken"
Zaterdag is het zover: dan kan Vlaanderen eindelijk de danskunsten van Delphine van Saksen-Coburg (53) ontdekken in 'Dancing With The Stars'. De prinses steunt met haar deelname het goede doel Make-A-Wish. Samen met de organisatie wil ze zo de wens van leukemiepatiënt Adam laten uitkomen. De royal had onlangs haar eerste ontmoeting met de jongen.
Lees verder

Individuele landbouwer terecht boos, Boerenbond veel minder, vindt Demir
"Terwijl elke individuele landbouwer die gisteren in de tractor stapte - terechte - redenen heeft om boos te zijn, heeft belangenorganisatie Boerenbond dat veel minder", stelt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) in een brief op Facebook.
Lees verder

Vaccinatiebussen rijden vandaag niet uit: staking bij busbedrijf gooit roet in het eten
Door een staking bij busbedrijf Keolis moet de Brusselse vaccinatiecampagne haar tempo vandaag noodgedwongen vertragen. De 'vaccibussen' rijden niet uit.
Lees verder

Beste padelspelers ter wereld komen naar Brussel voor officiële etappe World Padel Tour
In augustus was de belangstelling in Knokke groot voor een exhibitie-event van de World Padel Tour. Vincent Laureyssens, voorzitter van het organisatiecomité, schakelt nu een versnelling hoger en zet volgend jaar in mei een officiële etappe van de World Padel Tour op de internationale kalender. "En dat op een unieke locatie", zegt Laureyssens.
Lees verder

Mark Cavendish blijft één jaar langer bij Quick.Step-Alpha Vinyl
Mark Cavendish komt ook volgend seizoen uit voor Quick.Step-Alpha Vinyl. Patrick Lefevere: "We zijn rond met Mark. Hij blijft een jaar langer bij ons. Alleen de handtekening moet nog worden gezet, maar dat zal eerstdaags gebeuren."
Lees verder

Waar ze hem als speler voor prezen, lukt als trainer moeilijker: hoe krijgt Kompany zijn agressie in dit Anderlecht?
Pep Guardiola nam destijds zijn voorzorgen om hem af te remmen. Het is de dualiteit tussen de voetballer en de trainer Vincent Kompany. Zijn ploeg mist vaak wat hij aan het eind van zijn loopbaan als speler te veel had. Zie ook de slappe start tegen Seraing. Een achtergrondverhaal over de toestand bij Anderlecht: hoe de overdracht van agressie en spelplezier niet het simpelste proces blijkt.
Lees verder

CD&V pleit voor sociale studentenkoten
Om iets te doen aan het tekort aan studentenkoten, stelt CD&V-parlementslid Vera Jans voor om sociale huisvestingsmaatschappijen te betrekken bij het aanbieden van 'sociale studentenkoten'. "Sociale studentenkoten kunnen voor jongeren het verschil maken tussen wel of niet gaan studeren", zegt het parlementslid.
Lees verder

Betalingsbedrijf Square van Jack Dorsey heet voortaan Block
Het moederbedrijf van de Amerikaanse betalingsdienst Square gaat voortaan als Block door het leven. Daarmee wil het bedrijf van Twitter-oprichter Jack Dorsey duidelijk maken dat het inmiddels meer omvat dan alleen die betalingsdienst. Zo kocht de onderneming muziekstreamingdienst Tidal en begon het een op cryptomunten gerichte dienst met de naam TBD54566975. Ook de op consumenten gerichte betaaldienst Cash App is onderdeel van het bedrijf.
Lees verder

WTA schorst Chinese toernooien, IOC heeft opnieuw contact met Pang Shuai
Tennisbond WTA schrapt de komende toernooien in China. Het bestuur, met voorzitter Steve Simon, heeft dat besloten omdat de Chinezen geen verbetering tonen in de situatie rond speelster Peng Shuai. Ondertussen heeft ook het IOC opnieuw contact gehad met Shuai.
Lees verder

Ben je ziek of had je een hoogrisicocontact? En wat met je partner of kind? Met dit stappenplan weet je wat je best kunt doen
Met het toenemend aantal besmettingen is de kans groot dat jij of iemand in je omgeving besmet raakt met het coronavirus. Maar niet iedereen weet wat dan de beste stappen zijn. Wat moet je doen en laten als je denkt dat je Covid-19 hebt, als je in contact kwam met een besmet persoon, of als jouw partner of kind de ziekte heeft? Wij stelden voor elk van die gevallen een stappenplan op en legden ze voor aan Gudrun Briat van het Coronacomissariaat.
Lees verder

Weet jij wat te doen bij ziekte of hoogrisicocontact van jezelf, je partner of je kind? Dit zijn de stappen die je best volgt
Met het toenemend aantal besmettingen is de kans groot dat jij of iemand in je omgeving besmet raakt met het coronavirus. Maar niet iedereen weet wat dan de beste stappen zijn. Wat moet je doen en laten als je denkt dat je Covid-19 hebt, als je in contact kwam met een besmet persoon, of als jouw partner of kind de ziekte heeft? Wij stelden voor elk van die gevallen een stappenplan op en legden ze voor aan Gudrun Briat van het Coronacomissariaat.
Lees verder

48 urenstaking in Brusselse gevangenissen: "Het personeel is op"
In de Brusselse gevangenissen van Sint-Gillis, Vorst en Berkendael is een 48 urenstaking aan de gang. De vakbonden ACOD en VSOA vragend dringende maatregelen om de werkomstandigheden te verbeteren, want "het personeel is op", klinkt het aan het stakingspiket aan de gevangenis in Sint-Gillis.
Lees verder

Steeds meer mensen nemen kleine dosis drugs in 'om welzijn te verbeteren'
Uit de Global Drug Survey van 2021 is gebleken dat - vergeleken met de voorgaande zes jaar - er een opwaartse trend is bij het gebruik van kleine dosissen psychedelische drugs. Die werden genomen 'om het welzijn te bevorderen'. Vooral tijdens de pandemie blijkt er een stijging in gebruik, aangezien gewone hulp soms langer uitbleef.
Lees verder

De ultieme kerst: je kan overnachten in het huis van 'Home Alone'
You love it or you hate it, maar één ding staat vast: geen kerst zonder 'Home Alone'. Jaar na jaar kijken we op kerstavond naar de kleine Kevin, en hoe hij zijn wildste fantasie gebruikt om twee ietwat sullige bandieten uit zijn huis te houden. Voor de echte superfans heeft Airbnb goed nieuws: je kan vanaf binnenkort zélf een nachtje in Kevins wereldberoemde huis logeren.
Lees verder