Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 17 december 2021

Football Talk. Deze goal van Messi werd verkozen tot mooiste doelpunt van Champions League-groepsfase

HLN
Football Talk. Deze goal van Messi werd verkozen tot mooiste doelpunt van Champions League-groepsfase
Lionel Messi heeft met zijn eerste goal voor Paris Saint-Germain het mooiste doelpunt van de groepsfase in de Champions League gemaakt. Dat bleek vandaag uit de resultaten van een onlinestemming.
Lees verder

HLN biedt eerste aflevering van De Kraak gratis aan op VTM GO
Sinds 1 december is 'De Kraak' te zien op Streamz. Deze Vlaamse fictiereeks draait rond de 20-jarige Jeremy Peeters (vertolkt door Tijmen Govaerts), een verlegen maar briljante computernerd. Wanneer hij als IT-student een hackerswedstrijd wint, vraagt een oplichtersbende hem om de internationale bank van Frankfurt te kraken. Met zijn hulp willen ze de grootste bankroof ooit plegen en een buit van 350 miljoen euro maken.
Lees verder

Geen seksscènes, een manke Henry Cavill en toch een vervolgseizoen: zo kwam 'The Witcher' de lockdown door
In het najaar van 2019 maakte 'The Witcher' zijn debuut en werd destijds meteen de best bekeken serie op Netflix. In volle vaart liep de productie van het tweede seizoen echter tegen corona en de bijhorende lockdown aan. Toch hebben de makers - ondanks kwetsuren op de set en een chronisch gebrek aan Cavills blote bast - hoop op een traject van zeven seizoenen. Met dank aan wat tips van de fans. Vanaf vandaag op Netflix: dit mag je verwachten van het tweede seizoen.
Lees verder

Rafael Nadal verliest bij comeback van Andy Murray: "Mijn gevoel is positief"
Rafael Nadal (ATP 6) heeft na meer dan vier maanden inactiviteit door een blessure aan de linkervoet zijn wederoptreden gemaakt. De Spanjaard verloor in de halve finales van het exhibitietoernooi in Abu Dhabi in twee sets (6-3 en 7-5) van de Schot Andy Murray (ATP 134). De partij duurde één uur en vijftig minuten.
Lees verder

Omikronvariant al dominant in Schotland
Meer dan de helft van de coronabesmettingen in Schotland is inmiddels te wijten aan de omikronvariant. Dat blijkt uit recente cijfers die de Schotse regering heeft bekendgemaakt. "We worden getroffen door een tsunami van infecties", aldus premier Nicola Sturgeon.
Lees verder

Voetballer Gerard Piqué en YouTuber Ibai stellen nieuw 'League of Legends'-team KOI voor
De samenwerking tussen voetballer Gerard Piqué (FC Barcelona) en de Spaanse YouTuber Ibai levert een nieuw League of Legends-team op met de naam KOI.
Lees verder

Francky Dury stond niet open voor andere functie bij Essevee: "Niet als schoonmoeder over schouder van Timmy en Davy meekijken"
Geen coach in België die in het moderne voetbal langer voor dezelfde club werkte als Francky Dury (64) voor Zulte Waregem, maar toch gold ook voor het clubmonument van de Gaverbeek de harde voetbalwet: wie geen resultaat boekt, gaat eruit. En dus gebeurde het ondenkbare. Hoe hard is dit aangekomen? Was er dan echt geen andere optie dan een scheiding? En is dat 'betoncontract' uiteindelijk een vergiftigd geschenk gebleken? "Zonder had ik misschien Preud'homme bij Club Brugge kunnen opvolgen." Dury aan het woord.
Lees verder

Van Superman naar het ziekenbed: man roept mensen op om vaccin te nemen na zware strijd tegen coronabesmetting
De Amerikaanse 39-jarige Jason Strong is een jonge en gezonde man. Hij laat zich niet vaccineren, omdat hij daar geen tijd voor heeft. Tot hij besmet raakt met de deltavariant en voor 78 dagen in het ziekenhuis ligt. Ondanks het gegeven dat Jason maar 2 procent overlevingskans heeft, komt hij er toch door. Maar nu roept hij iedereen op om zich te laten vaccineren.
Lees verder

LIVE. Casteels, Bornauw én Vranckx aan aftrap tegen Bayern München
• Bundesliga • Aftrap: 20u30 • Allianz Arena • Bayern München-Wolfsburg
Lees verder

LIVE (20u45). Moreno krijgt de voorkeur op Mbayo, Kortrijk kan voor de derde keer in één week tijd de drie punten pakken
• Speeldag 20 Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Stade du Pairay • Seraing-KV Kortrijk
Lees verder

Marco Borsato doet aangifte tegen vrouw die hem beschuldigt van "onzedelijke betastingen"
Marco Borsato (54) heeft aangifte gedaan wegens smaad en laster tegen de 22-jarige vrouw die hem van onzedelijke betastingen heeft beschuldigd. De Nederlandse zanger noemt de uitspraken van de vrouw "smaad en laster". Verder heeft Borsato ook aangifte gedaan van het doen van een valse aangifte en het doen van een lasterlijke aanklacht.
Lees verder

Vanaf 2023 verplichte keuring van motorfietsen bij verkoop en na ongeval
Er komt geen periodieke keuring van motorfietsen, maar vanaf 1 januari 2023 zullen motorfietsen wel verplicht naar de technische keuring moeten bij verkoop of na een ongeval. De Vlaamse regering heeft dat vrijdag principieel goedgekeurd op voorstel van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).
Lees verder

LIVE. Casteels heeft veel moeite met knal Gnabry, Müller bedankt in de rebound
• Bundesliga • Aftrap: 20u30 • Allianz Arena • Bayern München-Wolfsburg
Lees verder

Geert Molenberghs: "We gaan naar dominantie van omikron tussen Kerstmis en Nieuwjaar. En dat is een voorzichtige schatting"
Het lijkt erop dat de omikronvariant nu ook in ons land zijn opmars heeft ingezet. Viroloog Marc Van Ranst meldde vanmiddag dat hij intussen al goed is voor 8 procent van alle geregistreerde besmettingen. Biostatisticus Geert Molenberghs bevestigt: "We gaan naar een dominantie van omikron tussen Kerstmis en Nieuwjaar. En dat is een voorzichtige schatting."
Lees verder

"Coronatsunami" overspoelt Engeland, restaurants en kroegen sluiten zichzelf
Het Verenigd Koninkrijk wordt de afgelopen dagen hard getroffen door het coronavirus. Voor de derde dag op rij is het hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen geteld sinds het begin van de pandemie. Diverse restaurants en kroegen wachten niet op instructies van de overheid en sluiten zelf de deuren, onder meer vanwege een stroom aan annuleringen en zorgen over de gezondheid van het personeel.
Lees verder

LIVE. Seraing en KV Kortrijk houden elkaar voorlopig in evenwicht
• Speeldag 20 Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Stade du Pairay • Seraing-KV Kortrijk
Lees verder

CELEB 24/7. James Blunt wil de nieuwe James Bond worden en wie pronkt er hier met een nieuwe tattoo?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Elon Musk spot opnieuw met mede-miljardair Jeff Bezos: "Hij zou minder tijd in een jacuzzi moeten spenderen"
Miljardair en Tesla-topman Elon Musk (50) heeft voor de zoveelste keer gespot met zijn mede-miljardair en oprichter van Amazon, Jeff Bezos. Zo zei Musk tijdens een interview met de Amerikaanse financiële krant 'Financial Times' dat Bezos "zichzelf een beetje te serieus neemt". "Ik probeer hem aan te sporen om meer tijd te spenderen bij Blue Origin (het ruimtevaartbedrijf van Bezos, nvdr.) zodat ze meer vooruitgang maken. Zoals een vriend van mij zegt, zou hij meer tijd moeten doorbrengen bij Blue Origin dan in een jacuzzi", aldus Musk.
Lees verder

Football Talk. Vanheusden blesseert zich opnieuw - Deze goal van Messi werd verkozen tot mooiste doelpunt van Champions League-groepsfase
Zinho Vanheusden heeft zich opnieuw geblesseerd. De verdediger moest bij de rust naar de kant bij Genoa, dat met 3-1 verloor van Lazio. De Rode Duivel stond nog maar vier weken terug op het veld na een spierblessure die hem ruim twee maanden aan de kant hield. Volgens Italiaanse media zou het deze keer gaan om een liesblessure.
Lees verder

Spin-off van 'How I Met Your Mother' krijgt eerste trailer
'How I Met Your Father', de spin-off van de komische reeks 'How I Met Your Mother', heeft een eerste trailer gekregen. In de eerste beelden is er uiteraard plaats voor Hilary Duff (34), die de hoofdrol speelt in de reeks. Daarnaast komt ook 'Sex and the city'-gezicht Kim Cattrall (65) voorbij.
Lees verder