Doorgaan naar hoofdcontent

“Fantastische affiche voor de fans”: bondscoach Martínez kijkt uit naar duels tegen Oranje én geeft aan dat sta...

HLN
"Fantastische affiche voor de fans": bondscoach Martínez kijkt uit naar duels tegen Oranje én geeft aan dat stage in Qatar onzeker is
Bondscoach Roberto Martínez ziet de confrontaties tegen Nederland, Polen en Wales in de Nations League als een ideale voorbereiding op het WK. Met een dubbele affiche dus tegen Oranje. "Ik zag eerder hoe de fans zo'n derby beleven - en dat waren toen slechts oefenmatchen", zegt hij aan VTM Nieuws. Opvallend: Martínez geeft ook aan dat het oefenkamp in Qatar in maart 2022 nog niet vastligt.
Lees verder

Nieuwe domper voor Romelu Lukaku: Rode Duivel test positief op corona
Een nieuwe klap voor Romelu Lukaku. De spits van Chelsea testte positief op het coronavirus en ontbreekt dus voor de match tegen Everton. Ook Timo Werner, Ben Chilwell en Hudson-Odoi legden een positieve test af.
Lees verder

Parcours Vuelta voorgesteld: Nederlandse start, naar goede gewoonte veel bergen en slechts één individuele tijdrit
Vanavond is het parcours van de Ronde van Spanje 2022 voorgesteld. De organisatie koos opnieuw voor een uitdagend traject, met slechts 54 tijdritkilometers. Ontdek hieronder het volledige parcours.
Lees verder

"Johnson ook op tuinfeestje in Downing Street ondanks coronabeperkingen"
De Britse premier Boris Johnson zou afgelopen voorjaar een feestje hebben bijgewoond in de tuin van zijn ambtswoning in Downing Street , en dat ondanks strikte coronamaatregelen, zo melden Britse media.
Lees verder

Antwerp boekt moeizame zege tegen Eupen dankzij wervelende Benson en wereldgoal van Nainggolan
Antwerp pakte een logische driepunter tegen Eupen, al maakte de Great Old het zichzelf in de slotfase moeilijker dan nodig. De Panda's hadden de verdienste om tot op het einde in de match te blijven, maar ze hebben geen Benson, Samatta en Nainggolan in de ploeg. Antwerp wipt opnieuw naar de derde plaats in het klassement.
Lees verder

Chris Noth beschuldigd van seksueel misbruik door twee vrouwen
Twee vrouwen hebben Chris Noth (67) ervan beschuldigd hen seksueel te hebben misbruikt, volgens een nieuw rapport van 'The Hollywood Reporter'. De incidenten zouden hebben plaatsgevonden in 2004 en 2015.
Lees verder

LIVE. Aftrap in Genk: Limburgers snakken na 2 op 15 naar overwinning tegen Charleroi
• 19de speeldag • Aftrap: 21u • Cegeka Arena • Wint Genk een eerste keer onder Bernd Storck?
Lees verder

63-jarige motorrijder overleden na ongeval op Vloeiweg
Op het kruispunt tussen de Larenweg en de Vloeiweg in Wuustwezel is donderdagmiddag een Nederlandse motorrijder om het leven gekomen. Rond 15 uur botste hij met een personenwagen, die mogelijk geen voorrang van rechts verleende. De specifieke omstandigheden van het ongeval worden onderzocht.
Lees verder

Nieuwe K3 bracht vandaag voor het eerst live hun nieuwe single 'Waterval': "Het voelt heel goed met z'n drietjes"
Normaal gezien stonden Hanne (27), Marthe (25) en Julia (19) voor het eerst samen op de planken voor de Grote Sinterklaasshow en de Rewind Party in het Sportpaleis van Antwerpen. Jammer genoeg dacht corona daar anders over, maar op donderdag was er toch nog een klein lichtpuntje voor alle K3-fans. De meidengroep bracht vandaag voor het eerst live hun single 'Waterval' en dat tijdens de slotshow van de Joe-actie 'Pakje Van Je Hart'.
Lees verder

Luchtvaartsector wil opheffing van "onnodige en inefficiënte" reisbeperkingen
Luchthavens en luchtvaartmaatschappijen roepen Europese landen op om de reisbeperkingen op te heffen die werden ingevoerd wegens de opkomst van de omikronvariant. Landen moeten de richtlijnen van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) volgen, dat woensdag stelde dat reisbeperkingen geen nut meer hebben in de verspreiding van de omikronvariant, aangezien die nu vooral verspreid wordt binnen de gemeenschappen.
Lees verder

Ook Louis van Gaal kijkt uit naar België-Nederland: "Al had ik liever nog in de poule van Engeland en Duitsland gezeten"
In juni 2022 krijgen we in de poulefase van de Nations League nog eens een confrontatie tussen België en Nederland. Ook Nederlands bondscoach Louis van Gaal kijkt uit naar de 'Derby der Lage Landen'. "België wordt een heel goede graadmeter, ook op weg naar het WK."
Lees verder

Massale toeloop op versnelde boosterprik voor leerkrachten in vaccinatiecentrum Dendermonde : "Lang aanschuiven, maar dankjewel aan de vrijwilligers die dit mogelijk maken"
Er staat een lange wachtrij aan het vaccinatiecentrum in Dendermonde. Zo'n 500 inwoners schuiven er op deze doordeweekse donderdagavond aan om hun boosterprik te krijgen. Het gaat om mensen die met kinderen of kleuters werken, bijvoorbeeld leerkrachten of kinderverzorgers. Het is de vierde avond op rij dat zij de kans krijgen voor een versnelde boosterprik, maar het is drukker dan anders. Burgemeester Piet Buyse (CD&V) legt bij HLN LIVE uit wat er aan de hand is.
Lees verder

Lange wachtrij aan vaccinatiecentrum Dendermonde: tot 1,5 uur aanschuiven
Er staat een lange wachtrij aan het vaccinatiecentrum in Dendermonde. Zo'n 500 inwoners schuiven er vanavond aan om hun boosterprik te krijgen. Het gaat om mensen die met kinderen of kleuters werken, bijvoorbeeld leerkrachten of kinderverzorgers. Het is de vierde avond op rij dat zij de kans krijgen voor een versnelde boosterprik. Burgemeester Piet Buyse (CD&V) legt bij HLN LIVE uit wat er aan de hand is.
Lees verder

LIVE. 1-1 via Onuachu: Nigeriaanse spits laat eindelijk nog eens netten trillen met rake kopslag
• 19de speeldag • Aftrap: 21u • Cegeka Arena • Wint Genk een eerste keer onder Bernd Storck?
Lees verder

LIVE. Wat een pegel van Gholizadeh! Genk duikt dan toch niet met voorsprong rust in
• 19de speeldag • Aftrap: 21u • Cegeka Arena • Wint Genk een eerste keer onder Bernd Storck?
Lees verder

Hof van assisen in Parijs leert meer over café van gebroeders Abdeslam: "Brahim sprak via Skype met Abdelhamid Abaaoud die toen in Syrië zat"
Het speciale hof van assisen in Parijs heeft donderdag getuigenissen gehoord van twee vaste klanten over de sfeer in het café van de gebroeders Abdeslam, Bar des bégunines, in de maanden die de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs voorafgingen.
Lees verder

Vandenbroucke: "Zelfde coronamaatregelen tijdens feestdagen"
Voor Kerstmis en Nieuwjaar moeten we geen nieuwe coronamaatregelen verwachten, dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke in De Afspraak op Canvas. De regels zullen "dezelfde zijn als nu". Vandenbroucke benadrukt in dezelfde adem wel dat hij voorstander is van een zelftest voor je met andere bubbels afspreekt.
Lees verder

Vrachtwagen verliest buizen aan Sportpaleis; verkeer loopt vast in omgeving
Sinds 20 uur is er ernstige verkeershinder op de Schijnpoortweg. Een vrachtwagen is een deel van zijn lading verloren en staat geblokkeerd onder het viaduct van het Sportpaleis. Het gaat om metalen buizen die dreigen op de rijweg terecht te komen. De brandweer heeft de situatie onder controle maar de buizen moeten wel overgeladen worden op een andere vrachtwagen. Die klus gaat nog wel enkele uren in beslag nemen.
Lees verder

Nieuw patrouillevliegtuig ontdekt migranten die met de boot het Kanaal willen oversteken
Vorige nacht zijn opnieuw 125 migranten onderschept voor de Franse kust. Ze probeerden met drie boten het kanaal over te steken naar Engeland. De migranten werden opgemerkt door de bemanning van een nieuw patrouillevliegtuig van Frontex. Dat is het agentschap dat de Europese buitengrenzen bewaakt.
Lees verder

David Goffin verliest bij wederoptreden in competitie van nummer 821 van de wereld
David Goffin (ATP 39) heeft bij zijn terugkeer in competitie op het exhibitietoernooi in het Franse Caen verloren van de Fransman Jules Marie (ATP 821). Die plaatst zich daarmee voor de finale.
Lees verder