Doorgaan naar hoofdcontent

Er is steeds meer vraag naar juwelen met moedermelk. “Mensen willen sieraden met een emotionele betekenis”

HLN
Er is steeds meer vraag naar juwelen met moedermelk. "Mensen willen sieraden met een emotionele betekenis"
In Amerika, Engeland en Nederland is het al langer een ding: juwelen gemaakt van moedermelk. Ook bij ons worden ze nu steeds populairder. Goudsmid An Stevens legt uit waarom het een booming business is en hoe ze juist te werk gaat. "Het kan geen kwaad als de moedermelk al een beetje zuur is. Ik krijg zelfs bestellingen uit het buitenland, en ik kan je wel zeggen: dan moet de melk een lange tocht afleggen."
Lees verder

Feesten tijdens het nieuwe jaar in Engeland? Het wordt de Schotten sterk afgeraden
Net als de tijdelijke bijna volksverhuizing van Nederlandse dagjestoeristen naar Vlaanderen, lijkt er een stroom mensen van Wales en Schotland af te zakken naar Engeland voor de jaarwisseling. Engelse horecabedrijven, vooral pubs langs de grenzen met Schotland en Wales, zetten zich schrap voor zeker 100.000 extra klanten op oudejaarsavond, berichtten Britse media woensdag. De schotse regering raadt dat echter af.
Lees verder

Football Talk. Inmiddels al zeven coronabesmettingen bij FC Barcelona - Maxime Busi verlaat Parma voor Reims
FC Barcelona heeft laten weten dat met Ousmane Dembélé, Samuel Umtiti en Gavi nog drie spelers een positieve test op het coronavirus hebben afgelegd. Het drietal is in goede gezondheid en verblijft thuis in isolatie. De voorbije dagen legden ook Clément Lenglet, Dani Alves, Jordi Alba en Alejandro Balde al positieve tests af. Het aantal besmettingen binnen de spelersgroep van de Catalaanse club komt zo op zeven te staan.
Lees verder

Wallonië wil vanaf 10 januari kinderen vaccineren
In Wallonië zullen in de week van 10 januari de eerste kinderen van 5 tot en met 11 jaar een coronavaccin krijgen. Dat heeft het kabinet van Waals minister van Gezondheid Christie Morreale (PS) dinsdag bevestigd.
Lees verder

In Breda is het elk uur dringen voor een plekje in de trein richting België: "We pakken gewoon alle kansen die we hebben"
"Ga niet met de trein naar België". Ondanks een dringend verzoek van de Nederlandse spoorwegmaatschappij (NS) puilden de treinen richting Antwerpen woensdag weer uit, net als de dagen daarvoor. "Er valt verder niets te beleven".
Lees verder

WHO voorzichtig optimistisch over pandemie in 2022
Bijna twee jaar nadat China op 31 december 2019 de eerste besmetting met het coronavirus officieel wereldkundig maakte, toont directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus van de Wereldgezondheidsorganisatie zich voorzichtig optimistisch over 2022. "Dit kan het jaar worden dat de acute pandemie achter de rug is", zei hij op een persconferentie in Genève.
Lees verder

Oprichter van Nederlandse corona-actiegroep overleden aan Covid-19
De oprichter en voorzitter van de Nederlandse actiegroep Herstel-NL, die kritisch was over het nut van coronamaatregelen en vaccins, is overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. Robin Fransman stierf dinsdag op 53-jarige leeftijd, bevestigen bronnen uit zijn omgeving vandaag na berichtgeving van de krant Het Parool.
Lees verder

Lee uit 'Dance Dreams' komt uit showbizzfamilie: "We weten uit eerste hand dat ze niet de makkelijkste weg heeft gekozen"
Zo moeder, zo dochter. Nadat Gina Brondeel jarenlang furore maakte als de zangeres van X-Session, zet Lee (16) - dankzij het SBS-programma 'Dance Dreams' - nu haar eerste stapjes in showbizzland. "Maar het is niet omdat ik nu op televisie kom, dat ik naast mijn schoenen ga lopen. Mama en papa zouden dat ook niet tolereren."
Lees verder

RECENSIE. 'The Book of Boba Fett': "Vooralsnog geen open boek"
Vier regels tekst, iets meer dan zes minuten schermtijd en een ongelukkige sterfscène. Meer kreeg premiejager Boba Fett niet toebedeeld in de originele Star Wars trilogie. Toch groeide de mysterieuze man in het gehavende harnas uit tot een iconisch personage onder de fans. Eén die meer dan 40 jaar later nu zijn eigen spin-off krijgt met het zevendelige 'The Book of Boba Fett' op Disney+. Of dit nevenpersonage ook als hoofdpersonage kan overtuigen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Chauffeur komt om na frontale botsing met lijnbus
Op de Koningin Astridlaan in Burcht heeft zich woensdag een dodelijk verkeersongeval voorgedaan. Een auto kwam om een nog onduidelijke reden frontaal in aanrijding met een lijnbus. De chauffeur van de wagen overleed ter plaatse.
Lees verder

PORTRET. Wie is graaf Christophe Cornet d'Elzius (33), sinds gisteren de redder van de culturele sector?
Hij droomt ervan om met zijn eigen productiehuis voor theater jonge kunstenaars kansen te geven. Hij is ook advocaat en werkte voor het zelfde grote kantoor als huidig minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). En zijn naam doet het al vermoeden: Christophe Cornet d'Elzius du Chenoy (33) is een graaf. Maar nu is hij vooral de redder van de culturele sector. "Ik was zondag niet op de grote betoging in Brussel. Ik was onze zaak voor de Raad van State aan het voorbereiden."
Lees verder

BV 24/7. Bekend Vlaanderen geniet tijdens de eindejaarsperiode van de zon én van de sneeuw
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Denemarken verpulvert record aantal nieuwe coronagevallen: nergens meer nieuwe besmettingen in vergelijking met aantal inwoners
Denemarken, momenteel wereldwijd het land met de meeste nieuwe Covid-19-gevallen ten opzichte van de bevolking, heeft zijn record verpulverd met 23.228 nieuwe gevallen in 24 uur tijd.
Lees verder

VRT en DPG Media willen radiozenders niet op platform Studio 100
De digitale radiozenders van VRT, DPG Media en Mediahuis zijn verdwenen van het nieuwe radioplatform dat Studio 100 vorige maand heeft gelanceerd. De omroepen vroegen om de streams te verwijderen, zegt de VRT. "Ze waren er zonder vraag en toestemming op gezet."
Lees verder

Vrachtwagen zakt door wegdek en veroorzaakt gaslek in Laken
In de Medoristraat in Laken is deze middag een vrachtwagen door het wegdek gezakt. Daarbij raakte ook een gasleiding lek. Het incident zorgde een drietal uur voor hinder. Dat meldt de Brusselse brandweer.
Lees verder

Proef met ijsstronk loopt in het honderd in 'Snackmasters Kerst': "Dat is verbrand"
In 'Snackmasters Kerst' wagen Sergio Quisquater en Sam Gooris zich aan de ijsstronk. Maar wanneer Koen Wauters poolshoogte komt nemen, loopt alles al snel in het honderd.
Lees verder

CELEB 24/7. Beckham-mannen zijn weer bij elkaar en Amy Schumer blikt terug op 2021
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Beveiliging Brits parlement kon voorbije twee jaar zes bezoekers gewapend met een mes onderscheppen
Britse parlementsleden kregen de voorbije twee jaar meer dan honderd gevallen intimidatie of stalking in het parlement te verduren. Daarnaast kon de beveiliging zes parlementsbezoekers gewapend met een mes onderscheppen. Dat schrijft de Britse krant Daily Mail woensdag.
Lees verder

Wie is de man achter de mooiste en meest gebruikte weerbeelden op VRT? "Ik was de eerste die grazende koeien filmde"
Marc Van Wezemael (63) was het afgelopen jaar het vaakst op tv. Nochtans is hij geen acteur, noch viroloog of politieker. Wel gepensioneerd fotograaf. Meer dan 70 keer haalde zijn weerbeeld - grazende koeien in een wei, vrachtschip in Hamme, wandelaar met paraplu - het dagelijkse weerpraatje van Frank en Sabine op Eén. "Elke dag kijken ik, Bernadette en de kleinkinderen of mijn filmpje het gehaald heeft."
Lees verder

Minister Verlinden legt laatste hand aan koninklijk besluit over heropening cultuursector
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden legt deze avond de laatste hand aan het ontwerp van het koninklijk besluit (KB) om de theaters en bioscopen te heropenen, na de uitspraak van de Raad van State dinsdag. Dat heeft een betrouwbare bron gezegd aan Belga.
Lees verder