Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 5 december 2021

Elke Sas vertelt over haar Jurgen (44) na het dramatisch visongeval: “Hij was een superpapa. Een voorbeeld voor onz...

HLN
Elke Sas vertelt over haar Jurgen (44) na het dramatisch visongeval: "Hij was een superpapa. Een voorbeeld voor onze zonen en ook voor mij deed hij alles"
"Jurgen was een prachtvader en ook voor mij deed hij alles. Een warme lieve man die zijn gezin altijd vooropstelde", zegt Elke Sas, echtgenote van Jurgen Bastiaensen (44). Jurgen overleed vrijdag na een visuitstap naar Nederland, een van zijn grote passies. Het verdriet is enorm. "Die vele steunberichten doen zoveel deugd. Ik besef nu bij hoeveel mensen Jurgen een plaats in het hart had gekregen." De jongste zoon speelde zaterdag nog een wedstrijd als eerbetoon aan papa. De oudste ging supporter en zijn ploegmakker scoorde een goal voor Jurgen. "De jongens zijn hun grote voorbeeld kwijt."
Lees verder

Bestuurder twee maal betrapt op dronken rijden op amper één uur tijd
Geen stoute kinderen dit jaar zei Sinterklaas, maar de politie in Turnhout kreeg naar eigen zeggen wel te maken met hardleerse bestuurders. In Lille werd immers een bestuurder op amper één uur tijd betrapt op dronken rijden. Het moet een record zijn.
Lees verder

Jules Hanot schrijft een brief aan Natalia: "Speciaal voor jou onderwerp ik me aan 'De Sterkste Handen'"
In tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week richt hij zich tot souldiva, talentshowjurylid en — sinds 'De Sterkste Handen' — tv-presentatrice Natalia (41), wiens leven door James Cooke werd vereeuwigd in 'Natalia. De Musical'. "Je bent altijd echter dan echt, een 'toffe' zeldzaamheid in een wereldje dat vooral draait rond oppervlakkige schone schijn."
Lees verder

LIVE. Pech voor Beerschot! Na héérlijke knal Nainggolan mikt Holzhauser de 1-1 tegen de paal
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Het Kiel • Beerschot-Antwerp
Lees verder

LIVE. Zirkzee zet bordjes meteen in evenwicht: 1-1
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Lotto Park • Anderlecht-Zulte Waregem
Lees verder

LIVE. Rekent Anderlecht af met Zulte Waregem? Olsson start weer in de basis
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Lotto Park • Anderlecht-Zulte Waregem
Lees verder

Oeps: Charli XCX ondervindt problemen met haar outfit tijdens awardceremonie
Het zal je maar overkomen: zangeres Charli XCX (29) had een klein probleempje met haar outfit, tijdens de uitzending van de Aria Awards. Ze belde online in om een award uit te reiken, maar gaf iets méér weg dan ze aanvankelijk bedoeld had.
Lees verder

Uitgerekend Radja Nainggolan beslist Antwerpse derby op het Kiel met héérlijke knal
Zij zijn Antwerp, zij zijn de ploeg van 't Stad. Een raket van Radja Nainggolan besliste de stadsderby - het stond in de sterren geschreven.
Lees verder

Beerschot-fan loopt veld op om vuurpijl in vak met Antwerp-supporters te gooien
Alweer een bedenkelijk moment in de marge van een Belgische voetbalwedstrijd. In de beladen derby tussen Beerschot en Antwerp ging één van de Kielse thuissupporters het veld op met een vuurpijl om die in het vak met Antwerp-fans te gooien. Het zoveelste incident in de intussen lange lijst met akkefietjes rond pyrotechnisch materiaal. Nochtans zou er hard gewerkt worden aan een wet om strenger op te treden tegen dergelijke incidenten. De Beerschot-fan in kwestie werd na zijn actie gegrepen door de stewards.
Lees verder

Hommeles op het Kiel: Beerschot-fan gooit vuurpijl in Antwerp-vak, veldbestorming na de wedstrijd
Alweer een bedenkelijk moment in de marge van een Belgische voetbalwedstrijd. In de beladen derby tussen Beerschot en Antwerp ging één van de Kielse thuissupporters het veld op met een vuurpijl om die in het vak met Antwerp-fans te gooien. Het zoveelste incident in de intussen lange lijst met akkefietjes rond pyrotechnisch materiaal. Nochtans zou er hard gewerkt worden aan een wet om strenger op te treden tegen dergelijke incidenten. De Beerschot-fan in kwestie werd na zijn actie gegrepen door de stewards.
Lees verder

Eerste Songfestivalnummer van 2022 is bekend: Bulgarije stuurt rockers naar het land van Måneskin
Op de volgende editie van het Eurovisiesongfestival moeten we nog wachten tot 2022, maar het eerste deelnemende nummer kennen we al wél. Het komt uit Bulgarije, in de vorm van een streepje rockmuziek dat erg doet denken aan de Foo Fighters.
Lees verder

Tien dagen na storm nog steeds duizenden Britten zonder stroom
Meer dan een week nadat de storm Arwen het land heeft getroffen, zitten duizenden huizen in Groot-Brittannië nog steeds zonder stroom.
Lees verder

Raoul Hedebouw met 94,1 procent verkozen tot PVDA-voorzitter
Raoul Hedebouw mag zich de nieuwe voorzitter van PVDA noemen. Het Kamerlid werd met 94,1 procent van de stemmen verkozen. Hedebouw was de enige kandidaat om Peter Mertens op te volgen aan het hoofd van de communistische partij.
Lees verder

LIVE. Scoort Manchester United in de tweede helft wel tegen Benteke?
• Aftrap: 15u
Lees verder

'Schuifaf'-reünie in 'De Code van Coppens': "Allez, Bartje, komaan!"
Alweer een nieuwe escape-room die gekraakt moet worden in 'De Code van Coppens'. Deze keer proberen de kandidaten te ontsnappen uit een dolgedraaide bakkerij. Al heeft het fragment waarin Ingeborg en haar partner in crime Christophe Stienlet moeten ontsnappen aan een regen van taarten meer weg van een sketch uit 'Schuifaf'.
Lees verder

Nepal gaat Bengaalse tijgers tellen
Nepal start zondag met de telling van Bengaalse tijgers om te achterhalen hoeveel grote katten er nu in het wild leven. Dat meldt het Department of National Parks and Wildlife Conservation (DNPWC).
Lees verder

"Deze keer moet ze haar ring niet zelf betalen": dit is Bader S. Shammas, de kersverse verloofde van Lindsay Lohan
Binnenkort is ze te zien in een nieuwe kerstfilm op Netflix, maar ook op privévlak heeft Lindsay Lohan (35) haar leven weer op de rails. Afgelopen weekend liet de actrice weten dat ze verloofd is met Bader S. Shammas (34), een nobele onbekende met een te verwaarlozen aantal volgers op social media. Het saldo op zijn bankrekening is dat echter allerminst, getuige ook de verlovingsring van maar liefst 250.000 dollar. Maak kennis met de Koeweitse zakenman die van de ooit zo rebelse Lindsay Lohan een getrouwde vrouw wil maken.
Lees verder

Ontbijt met HLN-lezer Lutgard (64): "Als je een kind verliest, voel je dat verdriet ook 31 jaar later nog"
In onze rubriek 'Ontbijt met lezer' belden we dit weekend aan bij Lutgard Van de Perre (64) uit Tielen. Ze verloor 31 jaar geleden haar zoon bij een verkeersongeval. "Overal word je in het begin met die afwezigheid geconfronteerd. Jo at bijvoorbeeld heel graag aardbeien. Als ik die zomer aardbeien waste, moest ik soms op de zetel gaan liggen omdat ik zo moest huilen dat ik niet meer voort kon doen."
Lees verder

IN BEELD. Tamara Aspe te gast op 'Winterrevue - Made in Belgium'
De eersten zullen de laatsten zijn. Wat normaal de feestelijke première van de 'Winterrevue - Made in Belgium' moest worden, werd dankzij de verscherpte coronamaatregelen meteen haar zwanenzang. Verschillende BV's wilden de kans niet missen om nog een keertje covid-19-veilig te genieten, en zakten af naar het Antwerpse Theater Elckerlyc. De meest opvallende onder hen was ongetwijfeld Tamara, de weduwe van schrijver Pieter Aspe. "Het is de eerste keer dat ik ergens naartoe ga zonder Pieter, en dat is wel emotioneel", klonk het.
Lees verder

Opnieuw dodelijk slachtoffer na geweld in Aalst: Lukas (29) twee weken na feiten overleden aan verwondingen
Twee weken geleden werd Aalstenaar Lukas Vanderputten in elkaar geslagen in zijn appartement op de Victor Bocquéstraat in Aalst. De man zweefde dagenlang tussen leven en dood, maar is nu toch overleden aan zijn verwondingen. Het is het tweede dodelijk slachtoffer op korte tijd in Aalst na het gebruiken van geweld.
Lees verder