Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 6 december 2021

Eigenaar pand niet vervolgd voor brand die leven kost van twee brandweermannen: “Hopelijk komt er een eind aan de i...

HLN
Eigenaar pand niet vervolgd voor brand die leven kost van twee brandweermannen: "Hopelijk komt er een eind aan de insinuaties"
De raadkamer heeft besloten dat de eigenaars van het pand in Beringen waar in 2019 een fatale brand uitbrak, niet vervolgd zullen worden. Bij de brand kwamen de Limburgse brandweermannen Chris Medo (42) en Benni Smulders (37) om het leven. Er werd gesuggereerd dat de eigenaars het vuur zelf hadden aangestoken, maar de raadkamer verwijst de zaak niet door naar de correctionele rechtbank.
Lees verder

Eigenaar pand niet vervolgd voor brand die leven kost aan twee brandweermannen: "Hopelijk komt er een einde aan de insinuaties"
De raadkamer heeft beslist dat de eigenaars van het pand in Beringen waar in 2019 een fatale brand uitbrak, niet vervolgd zullen worden. Bij de brand kwamen de Limburgse brandweermannen Chris Medo (42) en Benni Smulders (37) om het leven. Er werd gesuggereerd dat de eigenaars het vuur zelf hadden aangestoken, maar de raadkamer verwijst de zaak niet door naar de correctionele rechtbank.
Lees verder

Winnen broers Laid en Cif vanavond 'Klopjacht'? "Negen kilo vermagerd tijdens programma"
Als ze vanavond de finale van 'Klopjacht' winnen, hebben ze dat mede te danken aan hun onverbrekelijke band. Na de dood van hun vader nam Laid (27), toen amper 13, de vaderrol in het gezin voor een groot stuk over. "Hij heeft de repatriëring van het lichaam van mijn vader op z'n eentje geregeld", zegt Cif (23) trots. De twee vertellen over hun jeugd, het verlies van hun vader, het zware ongeval dat Cif recent meemaakte en de gevolgen van hun 'Klopjacht'-avontuur. "We hebben geleerd dat Vlamingen geen racisten zijn."
Lees verder

Britney Spears gedwongen in therapie: "Tien uur per dag, zeven dagen per week"
Britney Spears (40) zegt in een post op Instagram dat ze jarenlang therapie onderging 'tegen haar wil' toen ze 13 jaar lang onder de voogdij stond van haar vader. In de post voert de zangeres een sketch op waarin ze haar fans toont hoe haar therapiesessies er vroeger uitzagen: "Ik moest gedwongen betalen en luisteren naar vrouwen die me vertelden hoe ze mijn succes gingen bevorderen."
Lees verder

Uitstel voor proces tegen verdachte van ontvoering Australische kleuter Cleo (4)
In Australië wordt het proces tegen de man die ervan verdacht wordt de 4-jarige kleuter Cleo Smith te hebben ontvoerd tijdens een kampeervakantie uitgesteld. De advocaat van de 36-jarige Terence Darrell Kelly had om een schorsing gevraagd.
Lees verder

Uitstel voor proces tegen verdachte ontvoering Australische kleuter Cleo (4)
In Australië wordt het proces tegen de man die ervan verdacht wordt de 4-jarige kleuter Cleo Smith te hebben ontvoerd tijdens een kampeervakantie uitgesteld. De advocaat van de 36-jarige Terence Darrell Kelly had om een schorsing gevraagd.
Lees verder

Banksy wil met verkoop stencil muurschildering voormalige gevangenis in Reading redden waar Oscar Wilde ooit vastzat
De Britse graffitikunstenaar Banksy wil absoluut het gebouw van de voormalige gevangenis in Reading redden. Banksy gaat daarvoor de stencil verkopen van zijn kunstwerk dat hij eind februari op een van de gevangenismuren aanbracht. Hij hoopt de nodige 10 miljoen pond (11,7 miljoen euro) bijeen te krijgen. Bedoeling is om dan van de gevangenis, waar ooit Oscar Wilde vastzat, een kunstencentrum te maken.
Lees verder

HET DEBAT. Moeten kinderen tussen 5 en 11 jaar gevaccineerd worden tegen het coronavirus?
Een coronaprik voor kinderen tussen vijf en elf jaar oud zorgt voor een ethische discussie in ons land. Niet iedereen vindt zoiets verdedigbaar als er geen verplichte vaccinatie voor volwassenen geldt. Wat denk jij? Moeten jonge kinderen gevaccineerd worden tegen het coronavirus? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
Lees verder

'Mister Night of the Proms' John Miles (72) overleden
'Night of the Proms'-veteraan John Miles is gisteren, 5 december, op 72-jarige leeftijd overleden. Hij stierf in zijn woonplaats in het Engelse Newcastle, omringd door zijn familie, aan de gevolgen van een korte, maar ernstige ziekte. Miles was vooral bekend van zijn grote hit 'Music'.
Lees verder

Alec Baldwin verwijdert Twitter-account na tv-interview
Alec Baldwin (63) heeft één van zijn twee Twitter-accounts verwijderd nadat hij afgelopen week zijn eerste televisie-interview gaf na het fatale schietincident op de set van de film 'Rust'. Baldwin bleek een geladen wapen te hebben tijdens de opnames en schoot zonder dat hij het wist cameravrouw Halyna Hutchins (42) dood en verwondde regisseur Joel Souza (48). Dit meldt Fox News.
Lees verder

Lamborghini van 250.000 euro getakeld na gevaarlijk rijgedrag: "Huurcontract en verzekering waren ook niet in orde"
De politie heeft zaterdag een Lamborghini Huracán Spyder, een auto van zo'n 250.000 euro, laten takelen omdat het huurcontract en de verzekering niet in orde bleken. De bestuurder moest daarbij meteen zijn rijbewijs voor 15 dagen afgeven omwille van zijn gevaarlijk rijgedrag.
Lees verder

Luxewagen van zo'n 250.000 euro getakeld na gevaarlijk rijgedrag: "Huurcontract en verzekering waren ook niet in orde"
De politie heeft zaterdag een Lamborghini laten takelen omdat het huurcontract en de verzekering niet in orde bleken. De bestuurder moest daarbij meteen zijn rijbewijs voor 15 dagen afgeven omwille van zijn gevaarlijk rijgedrag.
Lees verder

Buitenlandse pers vergelijkt F1-titelstrijd met 'Squid Game' en 'oorlog in de woestijn': "De smerigste dans van Verstappen en Hamilton"
Op naar de climax zondag in Abu Dhabi. Voor het eerst sinds 1974 staan voor de laatste Grote Prijs van het seizoen in de Formule 1 de twee beste rijders met een gelijk aantal punten. En na wat voor een beklijvende race in Saudi-Arabië. Lang vervlogen, de jaren waarin de F1 de saaiste sport ter wereld was. De Europese sportpers smult. "Niets valt uit te sluiten zondag. Wie er ook verliest, geen van de twee zal dat aanvaarden — en daarin schuilt het gevaar voor Hamilton."
Lees verder

"Sabotage" van N-VA volgens vicepremier Gilkinet: kritiek van Franstalige partijen na Overlegcomité groeit
De kritiek van Franstalige partijen over het verloop van het Overlegcomité van afgelopen vrijdag is maandag nog niet gaan liggen. Aan de basis ligt N-VA. "Ik ben boos sinds vrijdag, door de instrumentalisering van het Overlegcomité door N-VA en de gevolgen ervan", laat vicepremier Georges Gilkinet (Ecolo) optekenen bij de krant 'Le Soir'.
Lees verder

Nieuwe Duitse regering zal bestaan uit negen mannen en acht vrouwen
Toekomstige bonskanselier Olaf Scholz, die woensdag door het parlement wordt verkozen, had al lang aangekondigd dat hij streefde naar een evenwicht in zijn regering. "Vrouwen hebben de helft van de macht", aldus Scholz bij de presentatie van de SPD-ministers in Berlijn. "De helft van de samenleving bestaat uit vrouwen, dus moeten zij ook voor de helft in de regering vertegenwoordigd zijn."
Lees verder

LIVE. Club Brugge vertrokken richting Parijs voor cruciaal CL-duel - geen Neymar op training bij PSG
De opdracht is duidelijk voor Club Brugge, morgen in de Champions League. Blauw-zwart moet tegen Paris Saint-Germain beter doen dan RB Leipzig tegen Manchester City om ook na Nieuwjaar nog Europees te spelen. Aartsmoeilijk. Vandaag trekken Philippe Clement en zijn ploeg al naar de Franse hoofdstad en op deze pagina zit u doorheen de dag goed voor alle nieuwtjes, (sfeer)beelden en interviews.
Lees verder

Iran beschuldigt Westen ervan te treuzelen bij nucleaire onderhandeling
Iran beschuldigt het Westen ervan te treuzelen bij de nucleaire onderhandelingen. Tegelijk heeft het land gezegd dat het bereid is om de voorstellen te bespreken die in Wenen zijn gedaan.
Lees verder

"Onaanvaardbaar tot zelfs crimineel": Pro League meet imagoschade op na rellen op Kiel en Sclessin te midden coronacrisis, Standard stopt ticketverkoop
Op Beerschot ontaardde de derbynederlaag in een clash tussen hooligans en politie, op Sclessin leidde frustratie tot vuurwerk en het voortijdig afblazen van de match. Scènes die de Pro League te midden de coronacrisis kan missen als kiespijn: "Onaanvaardbaar tot zelfs crimineel gedrag." Vandaag is er al overleg tussen de Pro League en de clubs "om gepaste maatregelen te nemen". Standard laat al weten de ticketverkoop voor de thuismatchen stop te zetten.
Lees verder

Stad Brussel huurt opvangplaatsen voor asielzoekers die aanschuiven aan Klein Kasteeltje
De stad Brussel biedt een tijdelijke oplossing aan voor de tientallen asielzoekers die dagelijks in de kou staan aan het aanmeldcentrum Klein Kasteeltje van Fedasil. De stad huurt 100 opvangplaatsen via het burgerplatform BXL Refugees.
Lees verder

Justin Bieber treedt op in Saudi-Arabië ondanks bakken kritiek
Justin Bieber (27) heeft, ondanks de storm aan kritiek, zijn optredens in Saudi-Arabië toch laten doorgaan. Bieber stond zondag nog op het podium in Djedda, de op één na grootste stad van het land. De lokale fans vonden het geweldig, mensenrechtenactivisten zijn minder lovend.
Lees verder