Doorgaan naar hoofdcontent

Eerste bezichtigingen voor Chateau Marillaux van de Meilandjes

HLN
Eerste bezichtigingen voor Chateau Marillaux van de Meilandjes
Er zijn al heel wat pogingen voor nodig geweest, maar nu lijkt het erop dat de Meilandjes hun Chateau Marillaux gaan kunnen verkopen. Het Franse kasteel staat nog maar een dag op Funda, maar krijgt nu al veel aandacht. De paginabezoeken schieten door het dak en er zijn zelfs al meerdere bezichtigingsaanvragen gebeurd. Dat meld het Nederlands makelaarskantoor aan RTL Boulevard.
Lees verder

Krijg je de hik aan de feesttafel? Het ligt niet per se aan de alcohol: "Ook te veel eten werkt hikken in de hand"
Elegant is het niet, temidden een kerstdiner of nieuwjaarsfeestje plots luidkeels beginnen te hikken. De kans op smalende blikken is dan ook groot, want de link met alcohol is snel gelegd. Maar wordt de hik daar écht door veroorzaakt? Wat is de hik precies? En hoe raak je verlost van het vervelende kwaaltje? Professor Dirk Devroey legt uit: "Volwassenen krijgen vooral de hik omdat ze te veel gegeten hebben en hun maag te gevuld is."
Lees verder

Het huwelijk van Adil El Arbi, het einde van KimYe en het turbulente jaar van André Hazes: dit was 2021 op liefdesvlak
2021 was een jaar vol ups en downs wat betreft de liefde. Verschillende koppels zetten een punt achter hun relatie, zoals Kim Kardashian en Kanye West en Junior Planckaert en Shana Goossens. Maar toch bleef de liefde overheersen. Liefde voor een nieuwe partner, met Viktor Verhulst en zijn Sarah Puttemans en Candice en Marijn uit 'Blind getrouwd' als voornaamste voorbeelden. Maar ook liefde voor een ex, zoals Regi en Olivier Deschacht aantoonden. "Ik ben niet beschaamd om te zeggen dat onze huwelijksdag nog altijd het hoogtepunt van mijn leven is."
Lees verder

Kerstactie Pro League levert 152.000 euro op, truitje De Ketelaere meest gegeerd
De Kerstactie van de Pro League heeft een nieuw recordbedrag van 152.000 euro opgeleverd ten voordele van Younited Belgium. Absoluut topstuk is opnieuw het shirt van Charles De Ketelaere, dat voor 4.000 euro van eigenaar wisselt.
Lees verder

Brasserie De Drie Gezellen vindt na half jaar eigenares van verloren kunstgebit terug: "Ze had de hoop al opgegeven, maar toen zag ze onze oproep"
Een opmerkelijk verloren voorwerp is terug terecht: het kunstgebit dat eind deze zomer in brasserie De Drie Gezellen gevonden is, is weer bij de eigenares.
Lees verder

Fanny Lecluyse over haar emojaar met olympische finale, relatiebreuk met Campenaerts en zwemafscheid: "In augustus alleen maar geweend"
Fanny Lecluyse (29) heeft nog maar pas een lijvig zwemboek dichtgeklapt: haar carrière zit erop na een erg emotioneel 2021 met een gedroomde olympische finale en woelige relatiebreuk met Victor Campenaerts. "Nu voel ik me daar overheen", zo focust Lecluyse op haar nieuwe leven in 2022 als zwemtrainster en lesgeefster: "Ik moet werken, anders komt het niet goed."
Lees verder

Voormalig Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye vrijgelaten
De Zuid-Koreaanse oud-president Park Geun-hye is weer vrij na bijna vijf jaar in de cel te hebben doorgebracht. Ze zat een gevangenisstraf van twintig jaar uit wegens corruptie en machtsmisbruik. Enkele dagen geleden raakte al bekend dat de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in haar gratie had verleend.
Lees verder

Prins Andrew moet bewijzen dat hij 'niet kan zweten' in rechtszaak tegen Virginia Giuffre
Virginia Giuffre, die prins Andrew (61) beschuldigt van verkrachting, wil dat de Brit in de rechtbank bewijst dat hij niet kan zweten. In een interview met BBC verklaarde hij namelijk dat "Virginia hem beschrijft als een vieze, zweterige man, maar dat kan niet, want ik kan niet eens zweten. Dat is voor mij fysiek onmogelijk."
Lees verder

Nicolas Cage ziet zichzelf niet als acteur: "Ik vind 'performer' beter bij mij passen"
Nicolas Cage (57) wil liever niet omschreven worden als een acteur. Dat vertelde hij in de Variety Awards Circuit podcast waar hij het had over zijn voorkeur voor een andere term en zijn uitgebreide carrière. Voor Cage heeft de term 'acteur' dezelfde implicatie als een leugenaar zijn.
Lees verder

Tesla roept ook in China 200.000 voertuigen terug
Autobouwer Tesla roept ook in China circa 200.000 wagens terug wegens mogelijke technische defecten aan de koffer. Dat heeft de Chinese toezichthouder vrijdag gemeld. Daags voordien werden ook al 475.000 wagens uit de Verenigde Staten teruggeroepen.
Lees verder

Bestaat Chateau Migraine echt? Sommelier schept duidelijkheid over 'hoofdpijnwijn'
Goedkope wijn, te veel sulfieten, een allergie… Het zijn maar enkele van de populaire excuses die we gebruiken wanneer een avondje met veel alcohol ons met hoofdpijn opzadelt. Onze huissommelier Sepideh is duidelijk: "Ook dure wijn kan je hoofdpijn bezorgen." Wat veroorzaakt dan precies die vervelende kater?
Lees verder

Heerlijk nostalgisch, met een tikje grootheidswaanzin: wij keken al naar de langverwachte Harry Potter-reünie
Precies 20 jaar nadat we Harry en zijn vrienden voor het laatst achterlieten op 'perron 9¾', is de magie van Harry Potter nog altijd springlevend. Nadat HBO Max eerder al scoorde met de reünie van 'Friends', is nu de grootste franchise uit het Verenigd Koninkrijk aan de beurt. Daniel Radcliffe (32), Rupert Grint (33) en Emma Watson (31) - beter bekend als 'gouden trio' Harry, Ron en Hermelien - blikken samen met hun Zweinstein-collega's terug op het decennium dat beheerst werd door hun kinderkopjes. Een heerlijk nostalgische uiteenzetting vol zeemzoete herinneringen, waarbij men zichzelf af en toe iéts te veel op de borst klopt. Dit is alles dat je moet weten over 'Harry Potter: Return To Hogwarts', dat je vanaf 2 januari kan bekijken op Streamz.
Lees verder

Amanda Gorman luidt 2022 in met gloednieuw gedicht
Amanda Gorman (23), de Amerikaanse dichteres die indruk maakte op de eedaflegging van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft een nieuw gedicht klaar. In 'New day's lyric' staat ze stil bij het leed van het afgelopen coronajaar en blikt ze vooruit naar 2022.
Lees verder

Erdogan roept Turken op spaargeld in lira aan te houden
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan roept Turken op hun spaargeld vooral in lira aan te houden. Hij wees erop dat de waarde van de Turkse munt weer goeddeels onder controle is nadat de lira de voorbije maanden sterk aan waarde inleverde.
Lees verder

Aftellen tot 2022: op deze plaatsen is het nieuwe jaar al begonnen
In de Stille Oceaan is 2022 al begonnen: de eilandbewoners van Samoa, Tonga en Kiribati waren de eersten ter wereld die om 11 uur onze tijd het nieuwe jaar hebben verwelkomd. Een uurtje later was het de beurt aan Nieuw-Zeeland. Voor het tweede jaar wordt bij de vieringen wereldwijd rekening gehouden met de coronapandemie.
Lees verder

Israël bestelt voor miljarden aan vliegtuigen en helikopters bij VS
Israël heeft voor ruim 2 miljard dollar (1,8 miljard euro) een wapendeal gesloten met de Verenigde Staten. De overeenkomst gaat over de aankoop van twaalf Lockheed-Martin CH53K-helikopters en twee Boeing KC-46-tankvliegtuigen. Dat zegt het Israëlische ministerie van Defensie.
Lees verder

Van plan om met groep positief geteste mensen oud en nieuw te vieren in plaats van alleen? "Let ermee op"
Heb je positief getest voor het coronavirus en ben je van plan om samen met andere positief geteste familieleden en/of vrienden het eindejaar te vieren in plaats van in isolatie? Dan leg je toch beter enige voorzichtigheid aan de dag, aldus epidemioloog Boudewijn Catry.
Lees verder

Politici drukken medeleven uit na gasexplosie in Turnhout: "Dank aan de hulpdiensten die op dit ogenblik levensreddend werk verrichten"
"Ook op de laatste dag van het jaar toont 2021 zich van zijn meest onvoorspelbare en verwoestende kant. Sterkte aan alle getroffenen", zo reageert minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden op Twitter op de zware explosie in Turnhout. "Veel moed aan alle hulpdiensten die zich op dit moment in Turnhout met grote deskundigheid inzetten voor de slachtoffers", stelt de CD&V-minister nog.
Lees verder

Recordbedrag aan fusies en overnames in 2021
De waarde van de wereldwijde fusie- en overnamedeals in 2021 is gestegen tot een recordbedrag van meer dan 5,8 biljoen dollar (5,1 biljoen euro). Dat is een stijging van 64 procent ten opzichte van vorig jaar. De waarde van de deals ligt ook 54 procent hoger dan in 2019, het jaar voor de coronapandemie. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van gegevens van Refinitiv.
Lees verder

LIVE. Nog altijd acht mensen vermist na gasontploffing in Turnhout, perimeter verder uitgebreid nadat gasgeur vrijkomt aan flatgebouw
Vanochtend vond omstreeks 08.15 uur een gasontploffing plaats in de Boerenkrijglaan in Turnhout. Verschillende appartementen werden daardoor volledig vernield. Tot nu toe werd al één persoon levend vanonder het puin gehaald en in stabiele staat naar het ziekenhuis gebracht. De hulpdiensten hebben bovendien contact met een ander slachtoffer onder het puin, die persoon geeft zelf aan ongedeerd te zijn. Momenteel wordt er nog gezocht naar acht bewoners van het gebouw.
Lees verder