Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 16 december 2021

“Een levensverzekering kan tot 705 euro fiscaal voordeel opleveren”: wat kan je nu nog doen om in 2022 zo veel mo...

HLN
"Een levensverzekering kan tot 705 euro fiscaal voordeel opleveren": wat kan je nu nog doen om in 2022 zo veel mogelijk te besparen op je belastingen?
We naderen stilaan het einde van het jaar en dus is het tijd om ook nog eens je fiscale situatie onder de loep te nemen. Voor de personenbelasting zal je immers worden afgerekend op de periode van 1 januari tot 31 december 2021. Dit betekent dat je nog tot eind dit jaar de tijd hebt om fiscale stappen te zetten en ervoor te zorgen dat je volgend jaar minder personenbelasting zal moeten betalen. Onze geldexpert Michel Maus zet nog eens op een rijtje wat je zelf nog kan doen om belasting uit te sparen.
Lees verder

Supertyfoon Rai bereikt Filipijnen: tienduizenden mensen moeten schuilplekken zoeken
De zogenaamde "supertyfoon" Rai, lokaal ook Odette genoemd, heeft donderdag de Filipijnen bereikt, meldt het meteorologisch instituut van het land. Een supertyfoon is een extreem gewelddadige cycloon. Rai zette om 13.30 uur (6.30 uur Belgische tijd) voet aan wal op het Filipijnse eiland Siargao. Dat dwingt tienduizenden mensen naar schuilplekken.
Lees verder

Arm en andere lichaamsdelen gevonden op jaagpad langs Schelde in Vurste: "Aanwijzingen dat menselijke resten door dieren aan land getrokken zijn"
De menselijke arm die een voorbijganger bij het jaagpad langs de Schelde in Vurste heeft aangetroffen, is vermoedelijk afkomstig van een lichaam dat was aangespoeld. Dat blijkt uit de eerste vaststellingen van de wetsdokter. In de buurt zijn ook andere lichaamsdelen aangetroffen. Het is nog onduidelijk aan wie de stoffelijke resten toebehoren.
Lees verder

Arm en andere lichaamsdelen gevonden in weide langs Schelde in Vurste
In een weide langs de Schelde in Vurste heeft een voorbijganger een afgerukte arm gevonden. In de buurt zijn ook andere lichaamsdelen aangetroffen. Het is nog onduidelijk aan wie de stoffelijke resten toebehoren. Politie en parket bewandelen verschillende pistes.
Lees verder

Vier maanden rijverbod voor Radja Nainggolan na te snel en onder invloed rijden op Scheldekaaien: "Zeer correct vonnis"
Radja Nainggolan heeft uiteindelijk vier maanden effectief rijverbod en een boete van 3.200 euro gekregen van de Antwerpse politierechtbank. Eind augustus werd de profvoetballer staande gehouden toen hij te snel en onder invloed van alcohol over de Scheldekaaien reed. Het vonnis is volgens zijn advocaat Omar Souidi rechtvaardig. Hij maakte bezwaar tegen de vermeende snelheden die zijn cliënt gereden zou hebben.
Lees verder

Vier maanden rijverbod voor Radja Nainggolan na interventie op Scheldekaaien: "Zeer correct vonnis. Hij had 1 jaar kunnen krijgen"
Radja Nainggolan heeft uiteindelijk vier maanden effectief rijverbod en een boete van 3.200 euro gekregen van de Antwerpse politierechtbank. Eind augustus werd de profvoetballer staande gehouden toen hij te snel en onder invloed van alcohol over de Scheldekaaien vloog. Het vonnis is volgens zijn advocaat Omar Souidi rechtvaardig. Hij maakte bezwaar tegen de vermeende snelheden die zijn cliënt gereden zou hebben.
Lees verder

Titelverdediger Gerwyn Price weer stevig uitgejouwd op WK darts: "Ik wist dat ze zouden fluiten...hopelijk veranderen de regels weer"
Titelverdediger en nummer één van de dartswereld. En toch werd Gerwyn Price (36) gisteravond opnieuw stevig uitgefloten door het publiek in Alexandra Palace. De Welshman maakte zijn opwachting voor zijn eerste wedstrijd op het WK darts, maar nog voor zijn naam werd aangekondigd weerklonken de fluitjes en het boegeroep in de zaal.
Lees verder

President Biden bezoekt rampgebied in Kentucky: "Nog nooit zoveel schade door een tornado gezien"
De Amerikaanse president Joe Biden heeft een bezoek gebracht aan het door tornado's zwaar getroffen Kentucky. In de plaats Mayfield zei hij tegen lokale bestuurders dat hij nooit eerder zoveel schade door een tornado had gezien, nadat hij over het rampgebied was gevlogen.
Lees verder

Hou je klaar voor 'Sifu', een vechtgame die mee werd ontworpen door een echte kungfu-meester
Heel vaak valt het niet voor dat er nog eens een gloednieuwe aflapgame boven de doopvont wordt gehouden: daarvoor is de concurrentie met gevestigde reeksen als 'Street Fighter' en 'Mortal Kombat' te groot. Maar zijn die ontworpen met de hulp van een echte kungfu-meester? 'Sifu', dat eind februari volgend jaar verschijnt, dus wel.
Lees verder

Zoekertjessite AutoTrends.be biedt alleen nog tweedehandswagens van professionele verkopers aan
Op de autozoekertjessite AutoTrends.be worden alleen nog tweedehandsvoertuigen aangeboden van professionele verkopers. "Voor particulieren die hun auto van de hand willen doen, is er geen plaats meer", zegt directeur Stéphane Lémeret.
Lees verder

Ook burgerlijke partijen zaak-De Pauw gaan niet in beroep tegen uitspraak van rechtbank
De burgerlijke partijen in de zaak-De Pauw, negen vrouwen en het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen, gaan niet in hoger beroep tegen de uitspraak van de correctionele rechtbank. Ze hebben met het vonnis erkenning gekregen dat de feiten die De Pauw pleegde wel degelijk strafbaar zijn. Bart De Pauw gaf zelf eerder al aan om niet in beroep te gaan.
Lees verder

Celstraf voor man (46) die voor liefst 2 miljoen euro fraudeerde met coronasteun
De correctionele rechtbank van Brussel heeft woensdag een 46-jarige man uit de regio Charleroi veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan vier voorwaardelijk, wegens grootschalige fraude met coronasteun.
Lees verder

PORTRET. Wereldkampioen Gerwyn Price, ex-buitenwipper die sinds berucht conflict steevast op de korrel wordt genomen door het publiek
Gerwyn Price (35) stootte in januari zijn grootste jubelkreet uit, en verdedigt momenteel die WK-titel in het darts. Een bekroning voor de opvallende carrièreswitch van de spierbundel uit Wales, die tot 2014 rugby speelde. Prices' straffe opmars in het darts ging gepaard met een reputatie van 'bad boy', die sinds een opstootje aan de oche niet meer geliefd is bij het publiek. Een portret van 'The Iceman'.
Lees verder

Wat betaal je voor een hangtoilet? Verschil schuilt niet in de kwaliteit!
Hoeveel budget moet je voorzien om een nieuw wandtoilet te installeren? Bouwsite Livios zoomt in op de prijsbepalers en verklapt ook welk onderdeel heel wat (ver)bouwers vergeten als ze aan het rekenen slaan.
Lees verder

Toilet vaak vergeten bij verbouwing: dit budget voorzie je best
Hoeveel budget moet je voorzien om een nieuw wandtoilet te installeren? Bouwsite Livios zoomt in op de prijsbepalers en verklapt ook welk onderdeel heel wat (ver)bouwers vergeten als ze aan het rekenen slaan.
Lees verder

Spectaculair: Amerikaanse marine test laserwapen op drijvend doelwit in Midden-Oosten
De Amerikaanse marine kondigde gisteren aan dat het een laserwapen heeft getest op een drijvend doelwit in de Gold van Aden in het Midden-Oosten. De test was een succes: het doelwit werd vernietigd. De beelden zijn spectaculair.
Lees verder

Droombestemming Bali telde slechts 45 internationale toeristen dit jaar
Door de coronapandemie kregen veel landen harde klappen op vlak van toerisme, maar weinig toeristische trekpleisters deden het zo slecht als Bali. Door de strikte grenscontrole en een gesloten luchthaven om de pandemie in te perken, ging Bali van miljoenen internationale bezoekers naar slechts 45 in 2021. Naar verwachting valt het jaar verre van te reden, ondanks de droombestemming voor velen. Een domper voor een land zo afhankelijk van toerisme, zo meldt nieuwszender CNN.
Lees verder

Mama van Mathias Coppens over onthullingen in 'Het huis': "Mijn zonen hebben veel niet meer kunnen zeggen tegen hun vader"
Met tranen in de ogen diepte Mathias Coppens (43) in 'Het huis' een gevoelig stuk familiegeschiedenis op. Voor het eerst praatte hij over het overlijden van babyzusje Saartje. "Mijn vader heeft zich daarna nooit meer durven te hechten aan zijn kinderen", zei Mathias, die het drama linkte aan de moeizame band tussen de Coppens-broers en papa Guido. De kwetsbaarheid waarmee hij zijn verhaal deed, heeft mama Agnes (68) diep geraakt. In dit gesprek doet ze eerlijk haar verhaal. "Hoe pijnlijk ook, ik heb alles overleefd."
Lees verder

"De verkoop komt in een stroomversnelling": onze motorexpert over elektrische motorfietsen en de beste modellen op de markt
Nu alle grote automerken al elektrische wagens hebben, kan de wereld van de motorfiets niet anders dan volgen. Dat een icoon als Harley-Davidson naar de beurs trekt met een apart merk voor elektrische moto's, toont aan dat het tijd is voor de grote doorbraak. Maar hoe voelt dat, elektrisch rijden? En wat is er vandaag al op de markt? Onze auto-expert Arno Jaspers geeft de stand van zaken en vertelt wat er al op de markt is.
Lees verder

33.000 Ryanair-passagiers krijgen waardebon van 250 tot 400 euro na annulatie vluchten in 2018
De zowat 33.000 passagiers die getroffen werden door de annulatie van 172 Belgische Ryanair-vluchten in de zomer van 2018, zullen elk een waardebon van 250 of 400 euro krijgen. Na een jaar kunnen ze die laten uitbetalen. Dat heeft consumentenorganisatie Test Aankoop aangekondigd.
Lees verder