Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 december 2021

Eden Hazard speelt opnieuw 86 minuten mee bij Real, dat felbevochten zege pakt bij Athletic Bilbao

HLN
Eden Hazard speelt opnieuw 86 minuten mee bij Real, dat felbevochten zege pakt bij Athletic Bilbao
Zoals verwacht stond Eden Hazard voor de tweede match op rij in de basis bij een door corona geplaagd Real Madrid, dat elf spelers miste. De Rode Duivel startte opnieuw op rechts en speelde 86 minuten mee. Real won met de nodige moeite tegen Athletic Bilbao (1-2).
Lees verder

Pro League pleit voor uitstel van fiscale hervorming in Belgisch voetbal: "We lopen recht op de muur af"
Pierre François, de CEO van de Pro League, heeft woensdagavond bij de RTBF gepleit voor uitstel van de fiscale hervormingen die op komst zijn in het Belgisch voetbal. Hij trok er aan de alarmbel. "Met minder inkomsten door de gesloten stadions en hogere fiscale lasten, lopen we recht op de muur af", klonk het.
Lees verder

Kim Huybrechts met horten en stoten naar derde ronde tegen Gerwyn Price: "Het was slordig, ik heb gevloekt in de backstage"
Het was bij momenten met horten en stoten, maar Kim Huybrechts staat in tegenstelling tot Dimitri Van den Bergh en Mike De Decker wél in de derde ronde van het WK darts. Tegen Steve Beaton werd het 1-3 in het Alexandra Palace. Na Kerstmis wacht met Gerwyn Price de titelverdediger. Huybrechts: "Ik win en dat is leuk, maar ik ben vooral ook teleurgesteld in mezelf. Het was bij momenten slecht."
Lees verder

LIVE WK DARTS. Kim Huybrechts trakteert zichzelf op partij tegen Gerwyn Price, al ging het tegen Beaton wel met horten en stoten
Het was bij momenten met horten en stoten, maar Kim Huybrechts staat in tegenstelling tot Dimitri Van den Bergh en Mike De Decker wél in de derde ronde van het WK darts. Tegen Steve Beaton werd het 1-3 in het Alexandra Palace. Na Kerstmis wacht met Gerwyn Price de titelverdediger.
Lees verder

Shved naar ziekenhuis na zware botsing met Nurudeen: "Hij was buiten bewustzijn"
KV Mechelen moet zijn bekerdroom voor dit seizoen opbergen na een thuisnederlaag tegen Eupen. Bij Malinwa was er achteraf veel te doen om een zware botsing tussen Shved en Eupen-doelman Nurudeen.
Lees verder

LIVE (18u45). Steekt Anderlecht hand uit naar halve finale Croky Cup?
• Kwartfinale Croky Cup
Lees verder

LIVE (21u). Club kijkt OHL in de ogen in de beker
• Aftrap: 21u
Lees verder

Palestijn doodgeschoten door Israëlische soldaten op Westelijke Jordaanoever
Op de Westelijke Jordaanoever is woensdag een Palestijnse man doodgeschoten door Israëlische soldaten. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. Volgens het Israëlische leger hebben de soldaten gereageerd nadat ze zelf onder vuur werden genomen door de man.
Lees verder

Onderzoekers openen tijdscapsule die onder weggehaald standbeeld van generaal Lee werd gevonden
In de Amerikaanse stad Richmond hebben onderzoekers woensdag lokale tijd een tijdcapsule geopend die verstopt zat in de sokkel van een standbeeld van de Amerikaanse generaal Robert E. Lee. In de loden doos lagen volgens CNN twee vooralsnog onbekende boeken, een almanak uit 1875 met astronomische informatie, een stoffen envelop met onbekende inhoud en een munt die aan een van de boeken zat vastgeplakt.
Lees verder

Duwt MR regering richting kerstcrisis? Na overlegcomité nog tot 's nachts discussie over kernuitstap
Komt-ie er of komt-ie er niet? De federale topministers zaten tot diep in de nacht samen om tot een akkoord te komen over een definitieve kernuitstap in 2025. Hoe langer de Franstalige liberalen volharden in hun verzet, hoe groter de kans dat premier De Croo (Open Vld) tegen een regeringscrisis aankijkt.
Lees verder

Beraadslaging jury in zaak Ghislaine Maxwell maandag verder
De jury in het misbruikproces tegen Ghislaine Maxwell heeft de beraadslaging gepauzeerd tot na de kerst. Op maandagochtend komen de twaalf juryleden weer bijeen om te kijken of ze tot een unaniem besluit kunnen komen of Maxwell al dan niet schuldig is. Dat meldt CNN.
Lees verder

LIVE. Britse studies wijzen op kleiner risico op hospitalisaties bij omikronvariant - Jambon praat met cultuursector over steunmaatregelen
Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames met het coronavirus daalt in België, maar de 'omikrongolf' is op komst. Door de verontrustende coronasituatie in ons land is het Overlegcomité gisteren samengekomen. Er werden een aantal extra maatregelen genomen. Zo gaan binnenactiviteiten, op enkele uitzonderingen na, volledig op slot. Buitenactiviteiten kunnen wel doorgaan, maar bij sportwedstrijden in openlucht mag geen publiek meer aanwezig zijn.
Lees verder

LIVE. Jambon praat vandaag met cultuursector over steunmaatregelen
Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames met het coronavirus daalt in België, maar de 'omikrongolf' is op komst. Door de verontrustende coronasituatie in ons land is het Overlegcomité gisteren samengekomen. Er werden een aantal extra maatregelen genomen. Zo gaan binnenactiviteiten, op enkele uitzonderingen na, volledig op slot. Buitenactiviteiten kunnen wel doorgaan, maar bij sportwedstrijden in openlucht mag geen publiek meer aanwezig zijn.
Lees verder

Herdenkingsmonument voor slachtoffers Tiananmenprotest weggehaald in Hongkong
Op de Universiteit van Hongkong is vandaag een bekend monument voor de slachtoffers van de opstand op het Tiananmenplein in Peking weggehaald. Dat hebben medewerkers van de universiteit meegedeeld.
Lees verder

Vlaams parlement keurt begroting 2022 goed
Het Vlaams Parlement heeft deze nacht, na een debat van zo'n zeventien uur, de begroting voor 2022 goedgekeurd. Dat gebeurde met meerderheid tegen oppositie.
Lees verder

Ziekenhuizen ontsnappen niet aan ruimere btw-plicht
Vanaf Nieuwjaar moeten zorgverstrekkers btw aanrekenen op alle niet-therapeutische diensten en behandelingen. Ook ziekenhuizen ontsnappen niet, zo staat vandaag in De Tijd.
Lees verder

Amerikaans congreslid op klaarlichte dag onder schot genomen en beroofd
Het Amerikaanse congreslid Mary Gay Scanlon is woensdag lokale tijd op klaarlichte dag onder schot gehouden en van haar bezittingen beroofd. Dat gebeurde in een park in de Amerikaanse stad Philadelphia, waar zij vlak daarvoor met andere politici had gesproken. Twee overvallers maakten onder meer de werktelefoon en het identiteitsbewijs van de Democrate buit.
Lees verder

Microbioloog Emmanuel André duidt wat we wel en nog niet weten over omikron: "Als iedereen ongeremd feest zijn de gevolgen niet te overzien"
Terwijl het Overlegcomité bijeenzat, was er nog veel onduidelijkheid over omikron. We leggen daarom vijf vragen voor aan microbioloog Emmanuel André, die als eerste waarschuwde voor de nieuwe variant. Hij vreest dat kerst en Nieuwjaar de omikronmotor nog twee keer kunnen laten optrekken. Maar hij heeft ook goed nieuws. "Maatregelen kunnen mogelijk sneller effect hebben op het verloop van de vijfde golf."
Lees verder

Nu we zo vaak thuis zitten, worden de buren plots héél irritant: zoveel ruzies dat bemiddelaars niet kunnen volgen
Te luide muziek, een hond die blaft of een overhangende tak: ze vormen al jaren het voorwerp van burenruzies, maar sinds de lockdown ons met z'n allen in ons kot houdt, kunnen we er nog minder tegen dan vroeger. In Gent krijgt de dienst Burenbemiddeling zóveel klachten binnen, dat ze tijdelijk een meldingsstop invoeren. Ook in Antwerpen merken ze een stijging van het aantal burenruzies sinds de uitbraak van de coronacrisis, in Vlaams-Brabant is het aantal klachten zelfs meer dan verdubbeld.
Lees verder

TOP 100 Belgen. Deze mensen heeft u op plaats 50 tot 41 gezet. "Het enige jammere aan profvoetballer zijn: in ons contract staat dat we niet mogen skiën"
U heeft hem op 44 gezet, Charles De Ketelaere. De goudklomp van Club Brugge. Na wat een topjaar was voor de jonge voetballer. En in de aanloop naar mogelijks wel een toptransfer. "Waar we elkaar over een jaar spreken? Misschien wel in een Chinese grootstad. Nee. Mopje. Schrijf dat er zeker bij."
Lees verder