Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 27 december 2021

E314 gedeeltelijk verspreid door gekantelde vrachtwagen: snelweg vol papierafval. Vermijd omgeving

HLN
E314 gedeeltelijk verspreid door gekantelde vrachtwagen: snelweg vol papierafval. Vermijd omgeving
Een gekantelde vrachtwagen vol papierafval zorgt voor zware verkeershinder op de E314 in Maasmechelen. Intussen kan het verkeer dat richting Genk rijdt weer via de pechstrook passeren.
Lees verder

Cafébaas in beroep vrijgesproken voor 'misdadige Leffe': "Éindelijk heeft er eens iemand geluisterd"
In juni 2020 schonk cafébaas Wim Poppe een Leffe uit voor een toevallige passant die honderd euro doneerde, terwijl zijn zaak Gitan in Kessel-Lo enkel open mocht zijn voor takeaway. Die traktatie kwam hem duur te staan: drie maanden cel met uitstel en een geldboete van 2.000 euro kreeg de cafébaas opgelegd. In beroep haalt Poppe nu toch zijn slag thuis.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Wedstrijd Huybrechts vervroegd na positieve test Van der Voort, Van Duijvenbode en Smith stoten door
De kerstpauze is voorbij, vandaag begint de tweede fase van het WK darts. Met nog één landgenoot. Kim Huybrechts vecht tegen titelverdediger en 's werelds nummer één Gerwyn Price voor een plek bij de laatste zestien. Volg zijn match en vijf andere op VTM2 en HLN.be.
Lees verder

De kleinste kerstkindjes. Tweeling Tijl en Warre krijgt zelfgehaakte kerstsokjes van personeel Jan Palfijn: "Voor elke gelegenheid haken we wel iets"
Héél schattig en een mooie herinnering: tweeling Tijl en Warre werden nog op de valreep op 24 december geboren, op 35 weken. Terwijl ze een beetje aansterken, haakte het personeel van de verloskunde in het AZ Jan Palfijn twee paar kleine kerstsokjes voor de baby'tjes. Mét belletje, dat spreekt. Elk kindje op de afdeling krijgt trouwens een paar.
Lees verder

Noah of Olivia behoren tot de populairste babynamen in Vlaanderen (maar eigenlijk staat andere jongensnaam op één)
Net als vorig jaar zijn Noah voor een jongen en Olivia voor een meisje dit jaar de vaakst gekozen voornamen voor baby's in Vlaanderen. Dat blijkt uit gegevens van Kind & Gezin. De top vijf, met data tot 26 december, bestaat bij de meisjes uit Olivia, Ella, Marie, Mila en Nora. Voor een jongen kozen ouders dit jaar het vaakst voor Noah, Arthur, Jules, Leon en Louis.
Lees verder

16-jarige fietsster aangereden op kruispunt, bestuurder pleegt vluchtmisdrijf
In Oostende is zondag in de vooravond een 16-jarige fietsster aangereden op het kruispunt van de Karel Janssenslaan en de Leopold II-laan. De bestuurder van het voertuig pleegde vluchtmisdrijf.
Lees verder

Van Aert blijft na onemanshow in Zolder ongeslagen dit seizoen: "Denk dat dit mijn beste vorm in het veld sinds jaren is"
Vijf op een rij. Na een onemanshow won Wout van Aert ook de Superprestigemanche van Zolder. De Belgische kampioen nam al in ronde twee afscheid. Een nieuwe tweestrijd met Mathieu van der Poel kwam er niet. De wereldkampioen probeerde het even, maar toonde al snel een gelaten indruk, zakte ver weg en stapte vroegtijdig uit koers.
Lees verder

Van Aert blijft na onemanshow in Zolder ongeslagen dit seizoen, Van der Poel stapt vroegtijdig af
Vijf op een rij. Na een onemanshow won Wout van Aert ook de Superprestigemanche van Zolder. De Belgische kampioen nam al in ronde twee afscheid. Een nieuwe tweestrijd met Mathieu van der Poel kwam er niet. De wereldkampioen probeerde het even, maar toonde al snel een gelaten indruk, zakte ver weg en stapte vroegtijdig uit koers.
Lees verder

Honderd Britse vakantiegangers teruggestuurd bij aankomst in Tirol in Oostenrijk
Ongeveer honderd Britse vakantiegangers mochten het Oostenrijkse Tirol niet binnen. Dat komt door de nieuwe Oostenrijkse inreisregels voor mensen uit Nederland, Groot-Brittannië, Noorwegen en Denemarken.
Lees verder

Ruim 10.700 gedetineerden in Belgische gevangenissen
De Belgische gevangenissen tellen momenteel 10.781 gedetineerden. Dat blijkt uit cijfers van het gevangeniswezen. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar rond dezelfde tijd.
Lees verder

Britse politie biedt verontschuldigingen aan voor dood van ex-voetballer Dalian Atkinson
De Britse politie heeft haar excuses aangeboden aan de familie van Dalian Atkinson, de zwarte ex-voetballer die in 2016 overleed na 33 seconden lang te zijn getaserd.
Lees verder

In deze steden stonden dit jaar de meeste files
Londen, Parijs en Brussel werden dit jaar het meest geteisterd door vertragingen en files. Dat blijkt uit Brits onderzoek.
Lees verder

Delhaize roept Spaanse kaas terug wegens aanwezigheid listeriabacterie
Supermarktketen Delhaize roept, in overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), Spaanse kaas terug wegens een positieve test op de aanwezigheid van de listeriabacterie.
Lees verder

Coronazorgen op WK darts: Van der Voort moet toernooi verlaten na positieve test, vrees voor Michael van Gerwen die kerst vierde met z'n landgenoot
Het WK darts in Londen eindigt op treurige wijze voor Vincent van der Voort. De 46-jarige Nederlander heeft positief getest op het coronavirus en kan niet meer in actie komen. En dat kan wel eens gevolgen hebben voor Michael van Gerwen, die kerst vierde met Van der Voort.
Lees verder

OPROEP. Heb/had jij een verslaving waar je anoniem over wilt vertellen?
Ongeveer 20 procent van alle Belgen krijgt ooit met een verslaving te maken. Zij vechten niet alleen tegen het duiveltje op hun schouder maar ook tegen schaamte. Om het onderwerp bespreekbaar te maken, is NINA op zoek naar mensen die over hun verslaving willen praten.
Lees verder

"Ik kan het goed uitleggen, maar nu weet ik het ook niet": ploegleider heeft raden naar reden voor verrassende opgave Van der Poel
Een dag om snel te vergeten voor Mathieu van der Poel. De Nederlander gaf tijdens de Superprestigecross in Zolder, zijn tweede veldrit van deze winter, vroegtijdig op. Alpecin-Fenix-ploegleider Christoph Roodhooft zocht achteraf in de studio van Play Sports naar een verklaring.
Lees verder

"Ik kan het goed uitleggen, maar nu weet ik het ook niet": papa Adrie en ploegleider hebben raden naar reden voor verrassende opgave Van der Poel
Een dag om snel te vergeten voor Mathieu van der Poel. De Nederlander gaf tijdens de Superprestigecross in Zolder vroegtijdig op. Ploegleider Christoph Roodhooft en papa Adrie Van der Poel moesten meteen na de cross gissen naar de reden, maar ze panikeren niet richting het WK. "Op vijf weken kan veel. Hij zal in orde zijn."
Lees verder

Ye West koopt huis tegenover Kim Kardashian
Het lijkt erop dat Kanye 'Ye' West (44) niet van plan is om zijn ex Kim Kardashian (41) zonder slag of stoot te laten gaan. De rapper kocht net een nieuwe woning die tegenover het landgoed van zijn ex ligt.
Lees verder

"Bomen kappen en opstoken onder het mom van hernieuwbare energie, is hypocriet": Zuhal Demir weigert hout voor biomassacentrale
Hout uit Siberië (Rusland), Chili en Canada mag van de Vlaamse regering de komende jaren niet meer ingevoerd worden als grondstof voor de biomassacentrale Rodenhuize in Gent. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA). De minister uitte al eerder haar bezorgdheid over de duurzaamheid van die houtstromen. Ook rapporten over corruptie, uitbuiting, illegale boskap en het vernietigen van biotopen en diersoorten, met betrekking tot de locaties in Rusland en Chili, baarden haar zorgen.
Lees verder

Tim Beer uit 'Blind getrouwd' verwacht eerste kindje: "Ons mooiste kerstcadeau wordt in juli geleverd"
Heugelijk nieuws voor 'Blind getrouwd'-deelnemer Tim Beer. Hij en zijn vriendin Katrien Bevers verwachten hun eerste kindje. Dat maakt Tim zelf bekend op Instagram. Hij laat ook weten dat het een jongetje wordt en dat zijn vriendin in juli moet bevallen.
Lees verder