Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 december 2021

Duwt MR regering richting kerstcrisis? Na overlegcomité al hele nacht discussie over kernuitstap

HLN
Duwt MR regering richting kerstcrisis? Na overlegcomité al hele nacht discussie over kernuitstap
Komt-ie er of komt-ie er niet? De federale topministers zitten sinds 20 uur gisteravond samen om tot een akkoord te komen over een definitieve kernuitstap in 2025. Hoe langer de Franstalige liberalen volharden in hun verzet, hoe groter de kans dat premier De Croo (Open Vld) tegen een regeringscrisis aankijkt.
Lees verder

Universiteit Hongkong haalt herdenkingsmonument voor slachtoffers Tiananmenprotest weg
Op de Universiteit van Hongkong is vandaag een bekend monument voor de slachtoffers van de opstand op het Tiananmenplein in Peking weggehaald. Dat hebben medewerkers van de universiteit meegedeeld.
Lees verder

Kunnen we straks zelf kiezen waar je boosterprik haalt? "Als het te traag gaat, moet je elders kunnen gaan"
In gemeentes waar een achterstand bestaat in de boostercampagne, is het nu alle hens aan dek om de capaciteit te verhogen. "Momenteel wordt druk gewerkt om de capaciteit in een aantal centra te optimaliseren en is men ook aan het kijken of een deel van de mensen in een naburig centrum terechtkan", zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce Vaccinatie. Er zal ook worden bekeken om wie op een Qvax-lijst staat die mogelijkheid te bieden.
Lees verder

Straks kan je zelf (een beetje) kiezen waar je boosterprik haalt: "Als het te traag gaat, moet je elders kunnen gaan"
In gemeentes waar een achterstand bestaat in de boostercampagne, is het nu alle hens aan dek om de capaciteit te verhogen. "Momenteel wordt druk gewerkt om de capaciteit in een aantal centra te optimaliseren en is men ook aan het kijken of een deel van de mensen in een naburig centrum terechtkan", zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce Vaccinatie. Er zal ook worden bekeken om wie op een Qvax-lijst staat die mogelijkheid te bieden.
Lees verder

"Het enige jammere aan profvoetballer zijn: in ons contract staat dat we niet mogen skiën": dit zijn de Belgen die u op plaats 50 tot 41 heeft gezet
U heeft hem op 44 gezet, Charles De Ketelaere. De goudklomp van Club Brugge. Na wat een topjaar was voor de jonge voetballer. En in de aanloop naar mogelijks wel een toptransfer. "Waar we elkaar over een jaar spreken? Misschien wel in een Chinese grootstad. Nee. Mopje. Schrijf dat er zeker bij."
Lees verder

ONZE OPINIE. Met de privésfeer buiten schot grijpen politici in waar het virus minder nijdig om zich heen slaat
Save Christmas. Geen politicus durfde het dit jaar te herhalen, maar daar komt het op neer. We moeten blij zijn met deze kerst. Dat is in feite de boodschap. We kunnen meer dan een jaar geleden, toen we nog verkleumd rond de vuurkorf een glas wijn dronken of kerst vierden met twee of drie bij een bestelde maaltijd. Er zijn geen bubbels — of enkel de bubbels waar we graag mee klinken. Achter de voordeur hopen politici op burgerzin.
Lees verder

Meldpunt voor tienerpooierslachtoffers blijft te weinig gekend binnen sector
Het erkende meldpunt voor mogelijke slachtoffers van tienerpooiers - of "loverboys" - van vzw Payoke in Antwerpen heeft in 2021 zowat 130 meldingen ontvangen. Het aantal informatieve vragen neemt echter hand over hand toe, wat erop zou wijzen dat het sinds 2019 bestaande meldpunt nog steeds onvoldoende gekend is binnen de jeugdwelzijnssector.
Lees verder

Belgisch luchtvaartbedrijf Sabca verliest onderhoudscontract voor Amerikaanse F-16's in Europa
De Amerikaanse luchtmacht heeft het contract voor het onderhoud van haar tachtig F-16's op Europese bodem toegekend aan een Poolse onderneming. Nochtans was dat contract in eerste instantie aan het Belgische luchtvaartbedrijf Sabca toegewezen. Dat meldt L'Echo vandaag.
Lees verder

Globetrotter en Gouden Schoen-winnaar Paul Okon opnieuw thuis in Brugge: "Hans, daag jezelf uit en ga naar het buitenland"
De hippe wereldstad Sydney of 'la Bella Italia'? Hoeft niet voor Paul Okon (49), perfect gelukkig in de schaduw van het Jan Breydelstadion. Baas van een mozzarellabar, uitkijkend naar een nieuwe baan als (assistent-)trainer: "Misschien zijn sommigen geïntimideerd door mijn profiel".
Lees verder

Unabomber (79) overgebracht naar gevangenisziekenhuis
De zogenoemde Unabomber, de Amerikaan Ted Kaczynski, die met bombrieven jarenlang de VS in zijn greep hield, is overgebracht naar een gevangenisziekenhuis in de Amerikaanse staat North Carolina. Waarom de 79-jarige uit zijn cel is gehaald, wil een woordvoerder van het gevangeniswezen volgens The Washington Post niet zeggen. De Amerikaanse krant meldt dat er mogelijk sprake is van ernstige gezondheidsproblemen.
Lees verder

Vanavond finale van 'De slimste mens': wie wint de editie van het ondermaatse spelniveau?
Wie mag zich vanavond 'De slimste mens ter wereld' 2021 noemen? Het wordt sowieso een primeur: of een Nederlander wint of een professor. Slechts één vrouw in de finale: zangeres Merol kroonde zich met negen deelnames tot beste speler van het 19de seizoen. Een prestatie, al bleek er tussen de 34 gegadigden heel wat kaf tussen het koren te zitten. De verjonging van de kandidaten drukte daarbij te hard op het spelniveau dat meer dan eens ondermaats was. Maar wie maakt volgens onze analist de meeste kans om dit seizoen met de beker aan de haal te gaan?
Lees verder

OVERZICHT. Aantal coronapatiënten op intensieve zorgen zakt onder de 700
De coronacijfers blijven in ons land voorlopig de goede richting uitgaan. Nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames wegens Covid-19 dalen met meer dan een derde. Het aantal coronapatiënten op de afdelingen intensieve verzorging van de Belgische ziekenhuizen is weer onder de 700 gezakt. Dat blijkt uit gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Hans Herbots en gezin verhuizen naar Thailand: "Vakantie wordt het niet, ik ga internationale thrillerreeks draaien"
Kerstmis vieren ze nog in Antwerpen, het nieuwe jaar zetten ze in op Thaise bodem. Hans Herbots (51) gaat er een prestigieuze Amerikaans-Britse thrillerreeks voor Paramount+ draaien. Zijn partner Lien Van de Kelder (39) en hun vier kinderen verhuizen mee voor een half jaar. Naar de plek waar Leonardo DiCaprio 'The Beach' inblikte. "Omdat we ter plekke gaan moeten reizen, kunnen de jongste kinderen er niet naar één school. Lien zal daarom thuisonderwijs geven."
Lees verder

Gezin Hans Herbots verhuist opnieuw naar Thailand: "Grote thrillerreeks draaien, met bekende Britse actrice "
Kerstmis vieren ze nog in Antwerpen, het nieuwe jaar zetten ze in op Thaise bodem. Hans Herbots (51) gaat er een prestigieuze Amerikaans-Britse thrillerreeks voor Paramount+ draaien. Budget: 3,5 miljoen euro pér aflevering. Zijn partner Lien Van de Kelder (39) en hun vier kinderen verhuizen voor een half jaar mee, en dat brengt ook wat praktische problemen met zich mee. "Omdat we ter plekke gaan moeten reizen, kunnen de jongste kinderen er niet naar één school."
Lees verder

Droge dag met enkele opklaringen en zachtere temperaturen, op kerstdag (kleine) kans op winterse neerslag in het noorden
Het is vandaag vaak bewolkt maar overwegend droog. We verwachten soms ook enkele opklaringen. Op het einde van de dag wordt het zwaarbewolkt en neemt de kans op lichte regen toe. Het wordt geleidelijk zachter met tegen de avond temperaturen tussen 3 of 5 graden in de Ardennen, rond 6 graden in het centrum en tot 9 graden in het uiterste westen, zegt het KMI.
Lees verder

Frances Lefebure en Ruth Beeckmans vanaf januari weer op zoek naar liefde in 'Cupido Ofzo'
'Cupido Ofzo' komt terug. Enkele maanden nadat het VTM-programma uit het zendschema was gehaald, staat een nieuwe startdatum ingepland, begin januari al.
Lees verder

Michael Keaton kruipt opnieuw in de huid van Batman in 'Batgirl' van Adil El Arbi en Bilall Fallah
Adil El Arbi en Bilall Fallah mochten al met heel wat internationaal talent samenwerken. De Belgische regisseurs stonden al op de set met Will Smith, Martin Lawrence en Brendan Frasers. Ze mogen binnenkort nog een unieke naam toevoegen aan dat lijstje, want niemand minder dan Michael Keaton (70) kruipt in de huid van de 'echte Batman' in hun DC-film 'Batgirl'.
Lees verder

Michael Keaton kruipt opnieuw in de huid van Batman voor 'Batgirl'-film van Adil en Bilall
Adil El Arbi en Bilall Fallah mochten al met heel wat internationaal talent samenwerken. De Belgische regisseurs stonden al op de set met Will Smith, Martin Lawrence en Brendan Fraser. Nu mogen ze nog een unieke naam toevoegen aan dat lijstje, want niemand minder dan Michael Keaton (70) kruipt opnieuw in de huid van Batman voor hun DC-film 'Batgirl'.
Lees verder

Kernkabinet bereikt akkoord: kerncentrales definitief dicht, maar ook investeringen in onderzoek naar kernenergie van de toekomst
Het kernkabinet van de federale regering heeft een akkoord bereikt over de sluiting van de kerncentrales. Dat heeft onze redactie vernomen. De kerncentrales gaan dicht.
Lees verder

James Franco reageert voor het eerst op beschuldigingen seksueel misbruik
James Franco (43) doorbreekt na vier jaar de stilte rond de beschuldigingen van seksueel misbruik aan zijn adres. De Amerikaanse acteur werd in 2018 door vijf vrouwen beschuldigd van seksueel ontoelaatbaar gedrag, waarvan er vier studentes van hem waren bij zijn acteerschool. In een gesprek met The Jess Cagle Podcast reageert Franco voor het eerst en bekent hij onder meer dat hij seksverslaafd was.
Lees verder