Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 28 december 2021

Drie seksscènes op amper 30 minuten: Britse kijkers verslikken zich in nieuwe serie

HLN
Drie seksscènes op amper 30 minuten: Britse kijkers verslikken zich in nieuwe serie
Het Verenigd Koninkrijk raakt maar niet uitgepraat over 'A Very British Scandal', een nieuwe miniserie van de BBC. De eerste aflevering van de reeks was dan ook amper op de buis, of er ontstond een stroom van verontwaardiging omdat er op amper 30 minuten tijd al drie erotische scènes de revue passeerden. "Ik probeer het einde van de uitzending te halen. Maar mijn god, dit gaat er toch over?"
Lees verder

Dit zijn de namen die blijven terugkeren in het dossier van de Bende van Nijvel: wie zijn ze en wat hebben ze op hun kerfstok?
In nieuwe verklaringen bij het gerecht beweert ex-gangster Alain Moussa (70) dat Philippe De Staercke en Dominique Salesse, twee leden van de zogenaamde 'Bende van Baasrode', achter De Bende van Nijvel zouden zitten. Eerder viel ook vaak de naam van Léopold Van Esbroeck, een ander lid van die bende van Baasrode. Of die van de voormalige rijkswachters Robert Beijer en Madani Bouhouche. En die van nog zovele anderen. Wie is wie van al die verdachten, en wat weten we over wat ze zeker wel op hun kerfstok hebben?
Lees verder

Politie start onderzoek naar anti-Joodse gezangen door Beerschot-aanhangers: 'Alle Joden aan het gas"
De Antwerpse politie is een onderzoek gestart naar een filmpje op sociale media waarin te zien is hoe Beerschot-aanhangers anti-Joodse en nazistische slogans roepen. "Sieg Heil. Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas", klinkt het.
Lees verder

Beerschot-voorzitter Vrancken wil de strijdbijl niet begraven, maar: "Dit was het sportieve dieptepunt van het jaar"
Het gaat van kwaad naar erger met Beerschot. Uitzichtloos laatste met 9 op 60, de pijnlijke 0-7-nederlaag tegen Anderlecht als absoluut dieptepunt. Voorzitter Francis Vrancken keek gisteren met lede ogen toe, maar opgeven staat niet in zijn woordenboek. "Deze groep kan ons nog steeds redden."
Lees verder

Omikronvariant nu ook dominant bij onze noorderburen, groeiende frustratie over winkelende Nederlanders in ons land
De omikronvariant van het coronavirus is nu ook in Nederland dominant geworden. Intussen groeit de frustratie rond de toestroom van Nederlanders naar België. Veel Nederlanders lijken te willen profiteren van het feit dat in ons land winkels en cafés open zijn, terwijl thuis een strenge lockdown geldt om de opmars van de omikronvariant tegen te gaan.
Lees verder

Finland weigert niet-gevaccineerde reizigers de volledige toegang tot het land
Reizigers die niet gevaccineerd zijn tegen Covid-19 zullen voortaan zelfs met een negatief testresultaat niet meer worden binnengelaten in Finland. Dat heeft de Finse regering bekendgemaakt. De maatregel is bedoeld om de huidige omikrongolf in te dijken.
Lees verder

Hoe Fellaini stilaan de laatste vedette is in de Chinese Super League: "Marouane en z'n ploegmaats zijn als yin en yang"
Het Beloofde Land voor voetballers die bakken geld willen verdienen, is niet meer. De Chinese Super League gaat door een financieel turbulente periode en het salarisplafond jaagt de topvedetten weg. Dat kan kampioenenmaker Fellaini echter niet deren. "Marouane is hét voorbeeld van hoe het moet", aldus TD Chris Van Puyvelde.
Lees verder

Recordhoeveelheden sneeuw zorgen voor chaos in Japan
Terwijl het in België een bijzonder zachte week belooft te worden, wordt Japan geteisterd door hevige sneeuwval. Gisteren viel er, voornamelijk in het westen van het land, tot wel 70 centimeter sneeuw. En dat zorgde voor veel chaos.
Lees verder

Recordhoeveelheden sneeuw in Japan: 1.500 huizen zonder stroom en enorm veel verkeerschaos
Terwijl het in België een bijzonder zachte week belooft te worden, wordt Japan geteisterd door hevige sneeuwval. Gisteren viel er, voornamelijk in het westen van het land, tot wel 70 centimeter sneeuw. En dat zorgt voor veel chaos.
Lees verder

Twintiger overleeft klap tegen boom niet: "Hij reed minstens 160 kilometer per uur en droeg geen gordel"
Op de Steenweg op Sint-Truiden (N80) op de grens van Gingelom en Wezeren bij Landen is in de nacht van maandag op dinsdag een dodelijk ongeval gebeurd. Een jongeman van 29 uit Sint-Truiden verloor er de controle over het stuur en kwam met zijn wagen tegen een boom terecht. Voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten. Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige reed de jongeman veel te snel.
Lees verder

Zestienjarige jongeman slachtoffer van homofoob geweld in Charleroi
In Charleroi is zondag een jongeman van zestien het slachtoffer geworden van homofoob geweld. De jongeman heeft een klacht ingediend bij de lokale politie, zo bevestigt het parket van Charleroi informatie van Sudinfo en RTL Info.
Lees verder

Waardering van collega's: ook coureurs kiezen Max Verstappen als beste van het seizoen, Nederlander én Hamilton stemmen zelf niet mee
In navolging van de teambazen hebben ook de collega-coureurs Max Verstappen gekozen tot beste Formule 1-rijder van het afgelopen jaar. De Nederlandse wereldkampioen kreeg de meeste stemmen in de verkiezing die door de Formule 1 zelf was georganiseerd. Lewis Hamilton eindigde als tweede en Lando Norris werd derde.
Lees verder

Nationale Bank maakt balans op van 20 jaar euro: 27 miljard biljetten en 140 miljard munten in omloop
Op 1 januari 2022 is het twintig jaar geleden dat de eerste euromunten en -biljetten over de toonbank gingen. Vandaag gebruiken meer dan 340 miljoen Europeanen in 19 landen de eenheidsmunt en zijn er wereldwijd 27,6 miljard eurobiljetten en 140,7 miljard munten in omloop, blijkt uit cijfers van de Nationale Bank (NBB).
Lees verder

Kelly Pfaff schaamt zich dood wanneer Sam over hun eerste kus vertelt: "Niet alles vertellen, hé!"
Kelly Paff en Sam Gooris zijn ondertussen 22 jaar getrouwd, maar op het eerste zicht leken ze complete tegenpolen. Toch sloeg de vonk al snel over, maar de eerste kus verliep niet van een leien dakje. Dat vertellen ze in 'James De Musical.'
Lees verder

Eén broer van bekende Bogdanoff-tweeling overleden
Grichka, één van de twee broers van de Bogdanoff-tweeling, is overleden. Dat bevestigt zijn familie. Hij werd 72 jaar.
Lees verder

Was sluiting van cultuursector nodig? Dit zeggen intensivisten: "Ze verwachten golven tot 2025. Geen enkele arts vraagt om de mensen zo lang op te sluiten"
"Was het nu nodig, om bioscopen en theaters te sluiten?" Terwijl de politiek zich na de rebellie van de sector in allerlei bochten wringt, vroegen wij aan de mensen die in de frontlinie tegen de epidemie vechten of dat nu echt moest. Opmerkelijk, we kregen geen enkele volmondige ja.
Lees verder

Eentje met geschreven erotica of wanderlust? Deze 12 originele jaarkalenders gidsen jou doorheen 2022
Binnen enkele dagen staat een nieuw jaar voor de deur en dat betekent niet alleen goede voornemens, maar ook een gloednieuwe jaarkalender. Het is het perfecte attribuut in je keuken om je sociale agenda bij te houden, de verjaardag van je geliefden niet te vergeten of gewoon, elke dag 'een secondje van plezier' te hebben dankzij een grappige quote. En het beste van alles? De jaarkalenders bestaan ook in 2022 in alle vormen, kleuren en maten. Hieronder vind je alvast 12 onmisbare exemplaren voor de reizigers, de bromberen en de kattenlovers onder ons.
Lees verder

Nederlanders massaal naar Antwerpen in overvolle treinen: "Ik had niet verwacht dat het zo druk zou zijn"
Veel Nederlanders gaan vanwege de lockdown in eigen land een dagje uit in België. De politie in Antwerpen zegt dat het dinsdagmiddag "abnormaal druk" is in de binnenstad, en de vele gele nummerplaten spreken boekdelen.
Lees verder

Buitenlanders kunnen in Sri Lanka enkel nog met inwoner trouwen na goedkeuring van regering
Buitenlanders die in Sri Lanka met een plaatselijke inwoner willen trouwen, hebben daar voortaan de toestemming van het Sri Lankaanse ministerie van Defensie voor nodig. Dat heeft de regering in Colombo bekendgemaakt.
Lees verder

Sam Gooris onthult hoe zijn vrouw hem destijds heeft verleid: "Kelly viel van dat bed, kroop op handen en voeten naar mij toe en kuste mij"
"Sam en ik hadden een totaal verschillende stijl, ik dacht: 'Och jongen, kruip op uwe camino en tuf terug naar huis.' Tot we aan de praat raakten..." In 'James De Musical' blikken Kelly Pfaff (44) en Sam Gooris (48) terug op de avond dat ze elkaar leerden kennen. Koppelaar van dienst: huisvriend Sergio Quisquater (56). "Hij zei me dat hij de vent van mijn leven gevonden had. En voilà, dat was Sam."
Lees verder