Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 27 december 2021

Dit verandert allemaal op 1 januari

HLN
Dit verandert allemaal op 1 januari
Een nieuw jaar, nieuwe regels en op 1 januari 2022 verandert er heel wat. Zo gaan de lonen flink omhoog, wordt de energiefactuur eenvoudiger en mogen energieleveranciers zogenaamde 'slapende energiecontracten' niet automatisch meer verlengen. Maar er is ook minder goed nieuws: je auto laten keuren wordt duurder, enkele banken verhogen de tarieven voor een zichtrekening en ook Proximus en Orange trekken hun prijzen op. Een overzicht.
Lees verder

Gasleveringen uit VS en milder weer zorgen voor dalende gasprijzen
De Europese aardgasprijzen zijn voor de vierde dag op rij gedaald. De verwachting is dat Amerikaanse leveringen enige verlichting brengen op de krappe markt. Daarnaast is er sprake van milder weer en is de vraag naar energie ook lager door de impact van de omikronvariant van het coronavirus.
Lees verder

Taliban willen Afghaanse export stimuleren om economie te redden
De Talibanregering werkt aan een plan om de export te stimuleren en zo de Afghaanse economie te redden. In Afghanistan dreigt een grote hongersnood nu de buitenlandse hulp aan het land is gestopt, vanwege de machtsovername van het radicaal-islamitische regime.
Lees verder

Langere celstraf voor prominente Russische Goelag-historicus
Een Russische rechtbank heeft de prominente Goelag-historicus Joeri Dmitrijev een zwaardere celstraf opgelegd. Hij zat al een gevangenisstraf uit van dertien jaar en daar komen nu twee jaar bovenop, meldt mensenrechtenorganisatie Memorial.
Lees verder

Familie van overleden Il Divo-zanger Carlos Marín kan geen vrede vinden: "Hij had gered kunnen worden"
De familie van zanger Carlos Marín - lid van het beroemde zangkwartet Il Divo - kan geen vrede nemen met zijn overlijden. De Spaanse zanger stierf op 19 december in een ziekenhuis in het Britse Manchester, volgens zijn familie in Spanje na een coronabesmetting met de deltavariant. Maar nog volgens die familie zou Carlos vandaag nog in leven zijn, indien hij een behandeling had gekregen in zijn thuisland.
Lees verder

Bestuurder (30) overleden nadat hij met wagen in diepe beek rijdt, voertuig pas uren na ongeval opgemerkt
In Houtave bij Zuienkerke is zondagnacht een bestuurder (30) om het leven gekomen, nadat hij met zijn wagen in een diepe beek is beland.
Lees verder

Bestuurder (30) overleden nadat hij met wagen in diepe beek rijdt, voertuig pas uren later opgemerkt
In Houtave bij Zuienkerke is zondagnacht een bestuurder (30) om het leven gekomen nadat hij met zijn wagen in een diepe beek belandde.
Lees verder

Chinese stad Xi'an verbiedt autorijden na corona-uitbraak
De Chinese autoriteiten hebben de "strengste maatregelen" afgekondigd in de miljoenenstad Xi'an om daar een corona-uitbraak tegen te gaan. Zo is autorijden in de meeste gevallen niet toegestaan, tenzij mensen bijvoorbeeld de weg op moeten voor virusbestrijding.
Lees verder

Indringer Windsor Castle wou koningin Elizabeth vermoedelijk vermoorden
De Britse politie onderzoekt een video die gelinkt is aan de man die op kerstdag het domein van Windsor Castle binnendrong. De man was gewapend met een kruisboog en zou van plan geweest zijn om koningin Elizabeth (95), die op dat moment kerst aan het vieren was met prins Charles en zijn echtgenote Camilla, te vermoorden. De 19-jarige dader uit de Britse stad Southampton werd op het domein van het kasteel opgepakt.
Lees verder

Van glamour à la Kim Kardashian tot 'heroin chic' à la Kate Moss: Beautyredactrice Sophie inspireert je met 4 tijdloze beautylooks
Van de rode lippen van Marilyn Monroe tot de zwoele blik van Kate Moss, de glamour van Kim K of de funfactor van Twiggy: tijdloze beauty is altijd partyproof. Of dat feest nu op de rode loper of rond de kerstboom plaatsvindt. Beautyredactrice Sophie helpt alvast een handje met vier iconische beautylooks voor een stijlvolle feestperiode.
Lees verder

Kylie Jenner voor het eerst weer actief op Instagram na Astroworld-drama
Kylie Jenner (24) keerde zaterdag terug naar sociale media na een zeven weken durende pauze na het dodelijke Astroworld Festival in november, waar haar partner Travis Scott (30) toen optrad. Jenner postte op Instagram een foto van haar moeder Kris Jenner om haar nieuwe cover van 'Jingle Bells' te promoten.
Lees verder

Afgelopen jaar werden opnieuw meer Britten Belg
Het afgelopen jaar zijn al 859 Britten Belg geworden. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken. Het zijn er nu al meer dan vorig jaar, terwijl de cijfers voor december nog niet volledig zijn.
Lees verder

Tennis Vlaanderen telt bijna record van 200.000 leden: "Die kaap willen we volgend jaar overschrijden"
De tennis- en padelfamilie in Vlaanderen groeit zienderogen. Het jaar 2021 wordt straks afgeklopt op 198.367 unieke leden. Het stemt Gijs Kooken, CEO van Tennis Vlaanderen, uiterst tevreden dat de stijging zowel bij tennis als padel duidelijk waarneembaar is. "Deze positieve trend moeten we verderzetten", aldus Kooken. "Volgend jaar willen we de kaap van 200.000 leden overschrijden."
Lees verder

LIVE. Van Aert en Van der Poel starten ook allebei in Zolder: op naar een nieuw duel?
Gisteren kregen we in Dendermonde deel één te zien, vandaag volgt er al een nieuwe episode in het crossduel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Kan onze landgenoot de wereldkampioen opnieuw aftroeven in Zolder? U volgt het allemaal live op deze pagina.
Lees verder

Opvallend druk op wegen van Nederland naar België door Nederlanders die aan strenge lockdown willen ontsnappen
Op de wegen vanuit Nederland naar België is het al de hele dag opvallend druk. Veel mensen lijken te willen profiteren van het feit dat in België winkels en cafés open zijn, terwijl in Nederland een strenge lockdown geldt om de opmars van de omikronvariant tegen te gaan.
Lees verder

Nieuwe reeks 'Sisi' van start, maar wie was Oostenrijkse keizerin écht? "Ze ging haar leven lang gebukt onder dwanggedachten"
Trouwe kijkers van reeksen als 'The Crown' of 'Downton Abbey' wrijven zich weer in de handen. VTM 3 pakt uit met een gloednieuwe dramareeks over Elisabeth van Oostenrijk (1837-1898), die wereldwijd bekend raakte als keizerin Sisi. Maar hoewel iedereen een romantisch en suikerzoet beeld heeft van de royal, was haar leven veel donkerder dan velen zouden vermoeden. Van de dood van haar dochtertje op 2-jarige leeftijd en de zelfmoord van haar zoon, tot de zware depressie en de even bizarre als verontrustende eetstoornis waarmee de keizerin moest afrekenen.
Lees verder

Nieuwe reeks 'Sisi' gaat van start, maar wie was de Oostenrijkse keizerin écht? "Ze ging haar leven lang gebukt onder dwanggedachten"
Trouwe kijkers van reeksen als 'The Crown' of 'Downton Abbey' wrijven zich weer in de handen. VTM 3 pakt uit met een gloednieuwe dramareeks over Elisabeth van Oostenrijk (1837-1898), die wereldwijd bekend raakte als keizerin Sisi. Maar hoewel iedereen een romantisch en suikerzoet beeld heeft van de royal, was haar leven veel donkerder dan velen zouden vermoeden. Van de dood van haar dochtertje op 2-jarige leeftijd en de zelfmoord van haar zoon, tot de zware depressie en de even bizarre als verontrustende eetstoornis waarmee de keizerin moest afrekenen.
Lees verder

De Grote Geldbarometer: stel hier uw vragen aan Paul D'Hoore
Als we begin dit jaar 10.000 euro hadden belegd, hoeveel zou dat hebben opgebracht? En waarin stoppen we onze centen het komende jaar? VTM NIEUWS geeft u het antwoord in De Grote Geldbarometer. Zelf nog vragen voor Paul D'Hoore? Stel ze via onderstaand formulier.
Lees verder

"Zelfs wie niet van spruitjes houdt, zal vallen voor dit gerecht": foodblogger Elise geeft vijf recepten voor sharing dishes
De donkere maanden van de winter nodigen uit om het 's avonds extra gezellig te maken en met het hele gezin te genieten van heerlijke gerechten. En hoe doe je dat beter dan met smaakvolle, lokale en duurzame gerechtjes om samen te delen? Elise Van de Poele geeft vijf recepten voor sharing dishes, voor gedeeld eet- én feestplezier.
Lees verder

Een coronapas alleen voor gevaccineerden of toch verplichte vaccinatie? Dit is hoe elke politieke partij erover denkt
Open Vld ziet plots toch heil in een 1G-beleid - een coronapas exclusief voor gevaccineerden - maar dat is voor de groenen dan weer "pure discriminatie". Voor de socialisten kan elk pad bewandeld worden, zolang de vaccinatiegraad maar tot een maximum opgekrikt wordt. Hoe het ook zij: verplichte vaccinatie - of toch een vorm ervan - is in de Wetstraat niet langer taboe. Dit is hoe elke partij ernaar kijkt.
Lees verder