Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 26 december 2021

Dieven gaan er op kerstavond met cadeautjes voor kleinkinderen vandoor

HLN
Dieven gaan er op kerstavond met cadeautjes voor kleinkinderen vandoor
Inbrekers hebben op kerstavond toegeslagen in de woning van Chantal Demeyere in de Molenstraat in Heule. Ze namen enkele juwelen met een emotionele waarde en kerstcadeautjes voor Chantals kleinkinderen mee. "Smeerlappen, wie doet zoiets?", vertelt Chantal die tijdens de kerstvakantie aan de kust verblijft.
Lees verder

Het tragische verhaal achter 'Happy Xmas (War is over)': van protestlied tot symbool van de moord op John Lennon
"En dus is Kerstmis weer aangebroken, en wat heb jij gedaan?" Niet meteen de meest stroperige openingsstrofe van een kersthit, maar 'Happy Xmas (War is over)' was daar dan ook nooit toe bestemd. Het past eerder in het rijtje protestliederen waarmee John Lennon en Yoko Ono de wereld begin jaren 1970 een geweten wilden schoppen, na vijftien jaar uitzichtloze oorlog in Vietnam. Wat volgde was een golf aan media-aandacht, twee weken in bed blijven met de camera's erbij, een brokkenparcours met een kinderwens en uiteindelijk de moord op John Lennon.
Lees verder

Van Aert blijft de sterkste: Van der Poel moet zich bij comeback in Dendermonde halfweg gewonnen geven
Vier op vier voor Wout van Aert. De Belgische kampioen was in Dendermonde de betere van een wederoptredende Van der Poel. De wereldkampioen was op de afspraak, maar Van Aert was nog een maatje te groot. Toon Aerts was een verdienstelijke derde, de rest kwam in een zware cross amper in het stuk voor.
Lees verder

LIVE. Rampdag voor Tielemans, die 2 penaltyfouten maakt: 4-0 na 25 minuten, ook De Bruyne scoorde fraai
• Premier League • Aftrap: 16u • Etihad Stadium • Manchester City-Leicester
Lees verder

LIVE. Standard start gretig tegen Zulte Waregem, Amallah knalt vrijschop op de lat!
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Sclessin • Standard-Zulte Waregem
Lees verder

Acteur Timothée Chalamet zet zijn eerste stappen in de modewereld met een trui voor het goede doel
Timothée Chalamet (25) is op korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste stijliconen van het moment. Bekende designers zouden een moord begaan om hem te kleden en Vogue benoemde de acteur zelfs tot meest invloedrijke man in het modewereldje. Het stond dus in de sterren geschreven dat hij zelf de stap zou zetten naar de fashion scene. En dat is nu gebeurd: samen met de Colombiaans-Franse ontwerper Haider Ackermann maakte Chalamet een bijzondere hoodie.
Lees verder

Bouchez betreurt dat sommige filmzalen openblijven: "Aanpak van burgerlijke ongehoorzaamheid is destructief voor geloofwaardigheid van rechtsstaat"
Dat sommige film- en theaterzalen weigeren de deuren te sluiten, zint Georges-Louis Bouchez niet. De MR-voorzitter hekelt op Twitter de "aanpak van burgerlijke ongehoorzaamheid", vooral omdat ze nog eens "aangemoedigd wordt door politici en gerechtelijke autoriteiten". "Dat is destructief voor de geloofwaardigheid van onze rechtsstaat", klinkt het. Verschillende burgemeesters hadden eerder al laten weten dat de politie niet op pad zal gestuurd worden om controles uit te voeren.
Lees verder

Fellaini pakt met Shandong Taishan de landstitel in China, ex-Rode Duivel scoort in titelmatch
Shandong Taishan heeft zich voor de vijfde keer tot Chinees landskampioen gekroond. Hebei ging zondag met 2-0 voor de bijl in de Championship play-offs. Met nog drie speeldagen te gaan en tien punten bonus kunnen Marouane Fellaini en zijn ploegmaats niet meer bijgehaald worden.
Lees verder

LIVE. Na twee penaltyfouten van Tielemans en openingsgoal De Bruyne leidt dominant City halfweg met 4-0
• Premier League • Aftrap: 16u • Etihad Stadium • Manchester City-Leicester
Lees verder

REACTIES. Van Aert: "Het WK? Ik ga daar nog geen antwoord op geven" - Van der Poel: "Best tevreden met tweede plaats"
Wout van Aert blijft aan de top van de voedselketen staan in het veldrijden, ondanks de terugkeer van Mathieu van der Poel. De Nederlander stelde zijn comeback uit na knieproblemen, maar kon zich wel een halfuur vastbijten in het wiel van onze landgenoot. "Mathieu heeft getoond dat hij goed getraind heeft", aldus Van Aert, die ook aan de tand werd gevoeld over een mogelijke WK-deelname.
Lees verder

10 kinderen met corona opgenomen in AZ Damiaan in Oostende: "Maar corona is niet altijd de reden van opname, dus laat ons niet te voorbarig zijn"
In het Algemeen Ziekenhuis Damiaan in Oostende zijn vorige week 10 kinderen opgenomen die besmet waren met het coronavirus. Nog nooit eerder maakten ze dat mee in het ziekenhuis. Toch moeten we voorzichtig zijn met onmiddellijk de vinger te wijzen naar corona, zeggen pediaters. "Ze worden opgenomen met andere infecties of verkoudheden en daar komen dan toevallige covid-besmettingen uit. Ze zijn dus meestal niet ziek door corona", klinkt het.
Lees verder

Deze week in 'Familie': de feestweek met de verjaardag van de Bomma en het huwelijksfeest van Véronique en Lars
De feestweek waarop iedereen gewacht heeft breekt eindelijk aan. Er is de verjaardag van de Bomma (Annie Geeraerts) en het huwelijksfeest van Veronique (Sandrine André) en Lars (Kürt Rogiers). Dit allemaal op 30 december de dag waarop de VTM-soap 'Familie' exact 30 jaar wordt. Het belooft een spannende en tevens zeer verrassende week te worden met een reeks onwaarschijnlijke ontwikkelingen.
Lees verder

LIVE. Zulte Waregem gooit Gano in de strijd, wie breekt match open?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Sclessin • Standard-Zulte Waregem
Lees verder

"Heel teleurstellend": zwak Club verliest Brugse derby, gefrustreerde Lang pakt rood en scheurt in catacomben Cercle-logo van muur
Van 31 oktober 2013 was het geleden dat Cercle Brugge nog eens had gezegevierd in de Brugse derby. Zeven nederlagen en drie gelijke spelen later was het vandaag feest in de groene zijde van Jan Breydel. Een onherkenbaar zwak Club Brugge, bij wie Lang na affluiten nog zijn tweede gele kaart kreeg, kon voor het eerst sinds 23 wedstrijden de nul niet van het scorebord krijgen en moet vrezen voor een groeiende achterstand op leider Union. Cercle, dat dit seizoen dus 4 op 6 haalt tegen de grote stadsrivaal, klimt met 15 op 18 naar een voorlopige tiende plaats.
Lees verder

LIVE. Invaller Gano knalt 0-1 tegen de netten, Bossut houdt Standard van gelijkmaker
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Sclessin • Standard-Zulte Waregem
Lees verder

Zuid-Afrika lijkt over piek omikrongolf heen: "Tegen eind januari is variant zo goed als verdwenen"
Hoopvol nieuws uit Zuid-Afrika: daar lijkt de coronagolf met de omikronvariant over zijn piek heen te zijn. Het aantal besmettingen en de positiviteitsratio gaan er omlaag en ook de stijging van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames lijkt te vertragen. "Met het huidige tempo zal omikron tegen eind januari zo goed als verdwenen zijn uit heel Zuid-Afrika", aldus professor geneeskunde Francois Venter van de Universiteit van de Witwatersrand in Johannesburg.
Lees verder

Sluiting culturele wereld zindert ook in de Wetstraat na: "Advies experten was een vergiftigd kerstgeschenk"
Niet alleen op de Brusselse Kunstberg, ook in de Wetstraat zindert de sluiting van de cultuursector na. De groenen vroegen al openlijk om de beslissing terug te draaien en wijzen met een beschuldigende vinger naar Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA). Hij kaatst de bal terug. "De groenen zitten via drie regeringen in het Overlegcomité. Zij betogen dus vandaag gewoon tegen hun eigen beslissing."
Lees verder

Vier redenen waarom 'Unplugged: Air Guitar' onze VR-game van het jaar is
Al jaren fulmineren we tegen de al te eenvoudige behendigheidsspelletjes voor VR, en hoe ze het ware videogamepotentieel van de technologie in de weg staan. En dan houden we, bijna de tiende verjaardag van de wederkomst der virtuele realiteit vierend, een luchtgitaargame omhoog als beste VR-game voor de verkiezingen van Game of the Year. Maar daar hebben we een paar goeie redenen voor:
Lees verder

LIVE. Spektakel op tweede kerstdag: Leicester loert naar straffe comeback, maar Laporte zorgt voor 5-3
• Premier League • Aftrap: 16u • Etihad Stadium • Manchester City-Leicester
Lees verder

Club en Philippe Clement scoren andermaal geen punten: "Dit draag je mee, ja"
Van een bedroevend eindejaar gesproken. Club Brugge werd afgetroefd door Cercle Brugge, als makke lammetjes naar de slachtbank. No sweat/No glory? "Dat hebben we eerder wél getoond".
Lees verder