Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 22 december 2021

Diede, Celester en Amy spreken voor het eerst na ‘K2 zoekt K3': “Het contact met Hanne, Marthe en Julia is snel v...

HLN
Diede, Celester en Amy spreken voor het eerst na 'K2 zoekt K3': "Het contact met Hanne, Marthe en Julia is snel verwaterd"
Maandenlang leefden ze toe naar een nieuw leven als K3'tje, maar op een zucht van hun droom moesten ze toch de wedstrijd verlaten. Het is dan ook vechten tegen het zwarte gat voor Diede, Celester en Amy. In hun eerste, exclusieve gesprek na 'K2 zoekt K3' blikken ze terug op de wedstrijd en vertellen ze over hun toekomstplannen, waaronder een bouwgrond en een huwelijk. "Ik vind het heel gek dat ik na de finale op de achtergrond moest blijven."
Lees verder

KAA Gent-coryfee Gunther Schepens is rijbewijs 3 maanden kwijt nadat hij twee keer op één nacht beschonken aan de kant wordt gezet
Gunther Schepens, voetbalcommentator en technisch coördinator bij de jeugd van voetbalclub KAA Gent, moest zich in de politierechtbank verantwoorden voor een aantal ernstige inbreuken op de verkeerswetgeving waaronder smaad en rijden onder invloed. Bij AA Gent wenst men niet te reageren op deze zaak.
Lees verder

Europa zet licht op groen voor herkapitalisering luchthaven Charleroi
De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor de bijdrage van de Waalse overheid aan de herkapitalisering van Brussels South Charleroi Airport (BSCA). Dat heeft commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager bekendgemaakt.
Lees verder

Mel C laat 'Spice Girls'-fans weer hopen: "We zijn in gesprek over nieuwe concertreeks"
De Spice Girls zouden het wel zien zitten om opnieuw op te gaan treden en overleggen daar volgens bandlid Mel C ook geregeld over. Dat vertelde 'Sporty Spice' tijdens een bezoek aan 'The Ellen DeGeneres Show', die voor één keer gepresenteerd werd door gastpresentator Howie Mandel. Volgens Mel C gaat het om een nieuwe concertreeks in de Verenigde Staten.
Lees verder

Chinese stad zet 13 miljoen inwoners in lockdown
De Chinese autoriteiten beslissen om de grote Chinese stad Xi'an met haar 13 miljoen inwoners in lockdown te plaatsen, wegens een opstoot van Covid-19-gevallen. Over ruim een maand vinden de Olympische Winterspelen van Peking plaats en de autoriteiten willen geen risico nemen.
Lees verder

OPROEP. NINA zoekt mensen die de familie van hun ex missen
Na het beëindigen van een relatie wordt je als ex meteen uit de familiegeschiedenis geschrapt en zo goed mogelijk van de foto's geknipt. Maar wat als je een hechte band met je schoonfamilie opgebouwd had? Mis jij die lieve schoonmoeder of de zwager waar je het zo goed mee kon vinden? Baal je dat je dit jaar de feestdagen niet meer met hen kan vieren? Hoe ga je daarmee om?
Lees verder

Ontslagen hoofdarts Jan Palfijn betwist ontslag: "Men kan iemand geen twee keer ontslaan"
Manu Malbrain, de ontslagen hoofdarts van het AZ Jan Palfijn, betwist nog steeds zijn ontslag en reageert met onbegrip op de manier waarop hij aan de kant is geschoven in het Gentse ziekenhuis. Dat gebeurde in de nasleep van een vertrouwensbreuk tussen de artsen en de leiding van het ziekenhuis nadat het gerecht een onderzoek was gestart naar de mogelijk onrechtmatige euthanasie van een 91-jarige palliatieve patiënt.
Lees verder

De emotionele exit van 'Dancing Dimi' door de ogen van zijn omgeving: "We kunnen hem echt niks verwijten"
Teleurgesteld droop Dimitri Van den Bergh gisteren van het podium. Tranen volgden. De WK-droom moet weer een jaar worden opgeborgen. Overrompeld door een Duitse pletwals. "Wéér door het ijs gezakt", horen we u denken. Terwijl 'Dancing Dimi' in werkelijkheid gewoon een puike wedstrijd speelde. Kenners en geliefden aan het woord, over gisteren maar ook over morgen.
Lees verder

Dit huis dat uit sprookjesboek lijkt geplukt, is ongetwijfeld het meest bijzondere van Durbuy (en het staat te koop)
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een sprookjeshuis in Durbuy dat ook te koop staat.
Lees verder

Inbeslaggenomen cryptomunten leveren Duitse deelstaat Hessen 100 miljoen euro op
De Duitse deelstaat Hessen heeft 100 miljoen euro verdiend aan de verkoop van inbeslaggenomen cryptomunten. Dat maakte het parket van Frankfurt woensdag bekend.
Lees verder

Ruim 40 mensen gedood bij aanvallen op dorpen in Nigeria
Bij nieuw geweld in Nigeria zijn 45 landbouwers gedood en veel anderen gewond geraakt, zo heeft een woordvoerder van de Nigeriaanse president woensdag meegedeeld.
Lees verder

LIVE. Steve Bakelmans veroordeeld tot levenslang voor de verkrachting van en de moord op Julie Van Espen
Het assisenhof in Antwerpen heeft Steve Bakelmans veroordeeld tot een levenslange celstraf, een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank van 15 jaar en een beveiligingsperiode van 20 jaar. Bij de straftoemeting werd geen enkele verzachtende omstandigheid aanvaard, ook niet de moeilijke jeugd van Bakelmans die zijn verdediging in de weegschaal had gelegd. Het hof en de jury hebben met deze strafbepaling de strafmaat gevolgd die door het openbaar ministerie eerder woensdag was gevorderd. Enkel de beveiligingsperiode werd vijf jaar korter vastgelegd, op 20 jaar in plaats van het maximum van 25 jaar zoals gevorderd. Bakelmans werd dinsdagavond schuldig bevonden aan de moord op en de verkrachting van Julie Van Espen op 4 mei 2019.
Lees verder

Genkse voetbalsupporters krijgen werkstraf en stadionverbod van 3 jaar voor afpersing van een 17-jarige Standard-fan: "Ze zien hun fout nog steeds niet in"
Zes KRC Genk-supporters die op 12 september tijdens een wedstrijd KRC Genk-Union een 17-jarige Standard-supporter meenamen naar de catacomben van het stadion en zijn GSM onder bedreiging afnamen, zijn veroordeeld tot werkstraffen tot 120 uur en een stadionverbod van drie jaar. De strafrechter haalde vooral uit naar hun gebrek aan schuldinzicht. "Ze zijn nog steeds van oordeel dat ze het recht hadden om een minderjarige Standard-fan af te persen omdat die zich in hun sfeervak bevond en brengen zo enorme schade toe aan het imago van voetbal."
Lees verder

Niet nog eens 'Home Alone': deze kerstfilms moet je dit jaar zeker gezien hebben
Net als vorig jaar zal je ook 2021 niet kunnen doorspoelen met een shotje jenever of een beker glühwein op de kerstmarkt. Om toch in de sfeer te komen, en blijven, helpen wij deze week graag een handje met een kerstspecial vol streamingtips in onze Kijkgids. Op het feestmenu: een delicaat huwelijksaanzoek ('Happiest Season', Streamz), muziek van George Michael ('Last Christmas', Apple TV), een kerstman met plankenkoorts ('Noelle', Disney+) en animatietopper 'Klaus' en het hartverwarmende 'Jingle Jangle: A Christmas Journey' op Netflix.
Lees verder

Zeldzame meeuw lokt massa vogelspotters richting staketsel van Nieuwpoort
De voorbije dagen was het over de koppen lopen op het Nieuwpoortse staketsel. Tientallen vogelspotters verzamelden om de zeldzame Ross' meeuw te fotograferen. Dat het dier uit het hoge noorden in België opduikt, is namelijk een primeur. En aan de foto van natuurgids Luc David te zien, is de meeuw niet eens schuw. "Wellicht omdat het de mens niet als vijand ziet", zegt Luc.
Lees verder

'Freek blijft slapen' meest beluisterde podcast bij Spotify en Apple Podcasts
'Freek blijft slapen,' de nieuwe podcast van VTM-nieuwsanker Freek Braeckman (42), valt in de smaak. Zowel bij Spotify als bij Apple Podcasts is het de meest beluisterde podcast van het moment.
Lees verder

Een augurk in de kerstboom of karpers in bad: deze 6 (bizarre) kersttradities zijn het ideale gespreksvoer aan de feesttafel
Op het einde van dit - op zijn zachtst gezegd - bijzonder jaar staan er steevast heel wat familiefeesten op de agenda. Het coronavirus leidt naast een wereldwijde pandemie ook geregeld tot verhitte discussies, dus dat onderwerp is een no-go aan de feesttafel. Inspiratie nodig voor wat luchtiger gespreksvoer? Van een karper in bad tot een augurk als kerstbal: met deze zes kersttradities uit heel Europa breek je meteen het ijs.
Lees verder

Sport was in 2021 meer dan ooit emotie: stem hier op de sportbeelden van het jaar
2021 kent op sportvlak vele gezichten. De Rode Duivels pakken opnieuw geen prijs, en enkele toppers gaan onderuit of belanden in opstootjes. Onze olympiërs zetten dan weer topprestaties neer in Tokio, goed voor enkele gouden medailles en pakkende beelden. Met het incident rond Christian Eriksen in het bijzonder is sport dit jaar, nog meer dan ooit, emotie. Wat zijn voor jou de sportbeelden van het jaar? Laat het ons weten via de poll onderaan dit artikel.
Lees verder

Brussel start met vaccinatie van jonge kinderen: "Hopelijk binnenkort opnieuw normaler naar school"
In Brussel zijn vandaag de veelbesproken vaccinaties voor jonge kinderen van start gegaan. Vaccinatiecentrum Pacheco wordt voor de gelegenheid uitgedost in een Smurfen-kleedje. Aparte ruimtes moeten ervoor zorgen dat kinderen op hun gemak hun coronaprik krijgen. Victor (11) en Luca (7) ontvingen woensdag hun Pfizer-shot. "Ik wil mijzelf en anderen beschermen."
Lees verder

Ondanks financiële problemen: Barcelona plukt Ferran Torres weg bij Man City voor 55 miljoen euro
Ondanks de financiële problemen heeft FC Barcelona een slag thuisgehaald op de transfermarkt. De Catalanen plukken Ferran Torres (21) weg bij Manchester City voor 55 miljoen euro. Een bedrag dat in schijven zal betaald worden.
Lees verder