Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 7 december 2021

“Die laatste minuut duurde een eeuwigheid”: agenten Gianni en Stacey winnen ‘Klopjacht’ en blijven 400 uur on...

HLN
"Die laatste minuut duurde een eeuwigheid": agenten Gianni en Stacey winnen 'Klopjacht' en blijven 400 uur onder de radar van topspeurders
Politie-inspecteurs Gianni Decru (32) uit Izegem en Stacey Vuylsteke (26) uit Wevelgem hebben hun favorietenrol waargemaakt en het Play 4-programma 'Klopjacht' gewonnen. Dat deden ze samen met de broers Cif en Laïd, die er in de spannende finale ook in slaagden op tijd op een bootje in de haven van Blankenberge te springen.
Lees verder

Boek over vermoorde politica Ilse Uyttersprot: "'Tot morgen. Als er iets is, bel maar'. Zo vertrok ze die avond, om nooit meer terug te komen"
Het boek over het leven van de vermoorde politica 'Ilse Uyttersprot (1967-2020), een verhaal van veerkracht' ligt deze week in de boekhandels. Tussen het eerste hoofdstuk 'Dochter van een burgemeester' en het laatste 'De legacy van Ilse' leer je haar pas echt kennen. Het is het ultieme eerbetoon aan 'Ons Ilse', zoals Aalstenaars haar doopten. "Ze heeft geleefd alsof elke dag haar laatste kon zijn. Niets was voor haar belangrijker dan zorg dragen voor de mensen", zeggen de schrijvers.
Lees verder

Om beter in slaap te vallen moet je net níét je ogen sluiten: experte over 'paradoxale intentie'
Wat nog het beste werkt tijdens een slapeloze nacht of een avond waarop je brein je wakker houdt, is niet wat je al die jaren geleerd hebt. Vergeet schaapjes tellen of ademhalingsoefeningen doen: om in slaap te vallen, moet je de kracht van de omgekeerde psychologie gebruiken. Slaapexperte Annelies Smolders legt uit.
Lees verder

Zo zal Overpoort 2.0 eruitzien: terrassen, alleen nog busverkeer, en zelfs bomen op komst
De heraanleg van de Overpoortstraat wordt concreet. Half mei wordt de straat opgebroken, om er na de werken helemaal anders te gaan uitzien. Daar wordt al jaren over gesproken. De 'nieuwe straat' moet zorgen voor meer kwaliteit in het uitgaansleven, meer rust, en meer veiligheid.
Lees verder

Zo gaat Overpoort 2.0 eruit zien: terrassen, alleen nog busverkeer, en zelfs bomen. "In januari al tijdelijke ingrepen"
De heraanleg van de Overpoortstraat wordt concreet. Half mei wordt de straat opgebroken, om er na de werken helemaal anders te gaan uit zien. Daar wordt al jaren over gesproken. De 'nieuwe straat' moet zorgen voor meer kwaliteit in het uitgaansleven, meer rust, en meer veiligheid.
Lees verder

Overheid verkoopt in beslag genomen Lamborghini, Maserati en Range Rover
Finshop, de winkel van de FOD Financiën, veilt op zijn website tijdens de eindejaarsperiode een aantal luxewagens en motorfietsen. Het gaat onder meer om wagens van de merken Lamborghini, Maserati, BMW, Mercedes, Audi en Land Rover. Het gaat om voertuigen die niet langer door de overheid gebruikt worden, of die in beslag genomen zijn of verbeurdverklaard.
Lees verder

Franse presidentskandidaat Zemmour beschuldigt belaagde activisten van SOS Racisme van "provocatie"
De Franse extreemrechtse presidentskandidaat Eric Zemmour heeft dinsdag "alle geweld" veroordeeld op zijn campagnebijeenkomst van zondag in Villepinte, een gemeente ten noordoosten van Parijs. Hij voegde daaraan toe dat de activisten van de ngo SOS Racisme – die fysiek belaagd werden – "provocateurs" zijn.
Lees verder

België leent goedkoper dan ooit met negatieve rente
België heeft dinsdag 1 miljard euro geleend tegen een rente van -0,926 procent. Dat is de laagste rente ooit, zo blijkt uit cijfers op de website van het Agentschap van de Schuld.
Lees verder

Kamercommissie zet licht op groen voor energienorm: "Besparing van 30 euro op uw energiefactuur"
De Kamercommissie Energie heeft het licht op groen gezet voor de invoering van een energienorm, die deel uitmaakt van een programmawet. Dat zou het gemiddelde gezin volgens minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) een besparing van 30 euro op de energiefactuur opleveren in 2022.
Lees verder

KIJK LIVE. "Als dat maar goedkomt": analist Gilles De Bilde en Maarten Breckx becommentariëren de opstelling van Club met Sandra in basis en Vormer op bank
Een erg lastige, maar duidelijke opdracht. Als Club Brugge in Parijs beter doet dan RB Leipzig tegen Manchester City, overwintert het na Nieuwjaar in de Europa League. Krijgt blauw-zwart dat voor mekaar? Volg de aanloop en uiteraard de wedstrijd zelf in deze liveblog! De aftrap is al om 18.45 uur. De match is ook LIVE te bekijken op VTM2. De uitzending begint om 18.20 uur.
Lees verder

KIJK LIVE. "Clement neemt enorm risico": analist Gilles De Bilde en Maarten Breckx becommentariëren de opstelling van Club met Sandra in basis en Vormer op bank
Een erg lastige, maar duidelijke opdracht. Als Club Brugge in Parijs beter doet dan RB Leipzig tegen Manchester City, overwintert het na Nieuwjaar in de Europa League. Krijgt blauw-zwart dat voor mekaar? Volg de aanloop en uiteraard de wedstrijd zelf in deze liveblog! De aftrap is al om 18.45 uur. De match is ook LIVE te bekijken op VTM2. De uitzending begint om 18.20 uur.
Lees verder

LIVE. Helpt De Bruyne Club Brugge een handje in wedstrijd tegen Leipzig? Lavia start op de bank
• Slotspeeldag Champions League • Aftrap: 18u45 • Leipzig-Manchester City • Als Club Brugge tegen PSG beter doet dan Leipzig tegen City gaat het naar de Europa League
Lees verder

Amerikaan bekent vlak voor zijn executie nog een tweede moord
Een man die vorige maand in de Amerikaanse staat Mississippi is geëxecuteerd wegens de moord op zijn vrouw in 2010, heeft vlak voor zijn doodvonnis nog een tweede moord opgebiecht. Dat heeft openbare aanklager John Weddle maandag tijdens een persconferentie gemeld.
Lees verder

Duitse vader doodde vrouw en drie kinderen nadat vervalst vaccinatiebewijs was ontdekt
In een woning in Königs Wusterhausen nabij Berlijn werden zaterdag de levenloze lichamen van twee volwassenen en drie kinderen aangetroffen. In een handgeschreven brief beschrijft Devid R. (40) het schokkende motief voor zijn daad.
Lees verder

"Het meisje moest tegen haar zin draagmoeder zijn en sperma bij zichzelf inspuiten." Gezin uit Kruibeke voor de rechter voor mensensmokkel van jong meisje uit Kameroen
Een jonge vrouw uit Kameroen komt naar België om te studeren, maar moet uiteindelijk werken voor een Vlaams gezin, tegen haar zin voor draagmoeder spelen en het huis op orde houden. Het klinkt als een filmscenario, maar het overkwam de jonge Shireen uit Kameroen. Althans, volgens haar getuigenis. Het koppel dat haar zou hebben misleid beweert dat zij degene is die hen juist voor haar karretje spande. "Wellicht zag ze het mooie leven van haar tante en werd ze jaloers."
Lees verder

Fauci: "Bijna zeker dat omikron niet ernstiger is dan delta"
Het is bijna zeker dat de omikronvariant van het coronavirus niet leidt tot ernstigere ziekte dan de deltavariant. Dat meldt immunoloog Anthony Fauci aan persbureau AFP. Hij voegt er wel aan toe dat het nog zeker twee weken duurt om te achterhalen of de nieuwe variant minder gevaarlijk is.
Lees verder

Politie onderschept 1 miljoen euro in busje op Nederlands-Duitse grens
De Duitse politie heeft afgelopen weekend een grote geldvondst gedaan in een bestelbusje dat de Nederlands-Duitse grens overstak. In een zware doos, verstopt tussen andere spullen, troffen agenten één miljoen euro aan cash geld aan.
Lees verder

Ex-kabinetschef Trump weigert dan toch medewerking in onderzoek naar bestorming Capitool
Mark Meadows, de oude kabinetschef van de voormalige president van de Verenigde Staten Donald Trump, zal uiteindelijk niet meewerken met de parlementaire commissie die de bestorming van het Capitool onderzoekt. Dat blijkt uit een brief van zijn advocaat waarover verschillende Amerikaanse media berichten. Meadows had eerder aangegeven wel te zullen meewerken.
Lees verder

Football Talk. Corona-uitbraak bij Spurs - Coucke (KVM) één match effectief geschorst
De Geschillencommissie heeft KV Mechelen-doelman Gaëtan Coucke twee matchen schorsing opgelegd, waarvan één effectief. Malinwa is (wellicht) niet van plan in beroep te gaan. Zo zal Coucke, die rood pakte tegen RC Genk, het duel tegen Union komende zondag moeten missen. (ABD)
Lees verder

Musicalfanaat, drietalige opvoeding en hulpje in een strandtent: dit wist je nog niet over de jarige kroonprinses Amalia
Dat de toekomst van prinses Amalia zo goed als vastligt, is algemeen geweten. Nu de Nederlandse achttien is geworden, kan ze officieel haar vader opvolgen op de troon. Maar de jarige royal is meer dan een prinses alleen. We zetten enkele bijzondere weetjes over de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Maxima op een rijtje.
Lees verder