Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 6 december 2021

Deze nieuwe coronamaatregelen voor onderwijs, cultuur en evenementen gaan vandaag in

HLN
Deze nieuwe coronamaatregelen voor onderwijs, cultuur en evenementen gaan vandaag in
Een pakket nieuwe maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus, dat vrijdag afgeklopt werd door het Overlegcomité, gaat vandaag in. De maatregelen hebben betrekking op het onderwijs en publieke evenementen in binnenruimtes, zoals culturele voorstellingen.
Lees verder

Belinda Voorspoels verdwijnt uit 'Thuis' en kiest voor 'Familie': "Ik mag toch ook aan mezelf denken?"
Van totaal onbekend naar glansrollen in 'Thuis' en 'Familie' op hetzelfde moment: Belinda Voorspoels (29) is de rijzende ster in soapland. Nadat ze de voorbije twee jaar in 'Thuis' te zien was als de pittige politie-inspecteur 'Sexy' Lexi stapt de actrice nu over naar 'Familie'. Deze week debuteert ze als de nieuwe 'love interest' van Benny (Roel Vanderstukken). Ze vertelt waarom ze de overstap maakte en wat haar personage in petto heeft. "Het is slechts de start van een leuke verhaallijn."
Lees verder

Kersvers K3'tje Julia geeft eerste échte optreden tijdens Sinterklaasshow: "Het is pittig, daar moet ik niet over liegen"
Julia Boschman (19), het kakelverse K3'tje, had zaterdag haar eerste optreden met Hanne en Marthe. Door de huidige coronasituatie was dat niet, zoals aanvankelijk gepland, voor een bomvol Sportpaleis. Al kon dat de pret niet drukken. "Ik ben heel tevreden over mijn prestatie", aldus de guitige krullenbol, die terugblikt op haar eerste bomvolle week. En ook haar omgeving heeft al drukke tijden achter de rug. "Ik besef dat we als koppel spannende tijden tegemoet gaan", aldus vriend Ben.
Lees verder

Voormalige Myanmarese regeringsleidster Aung San Suu Kyi door junta veroordeeld tot vier jaar cel
De voormalige Myanmarese regeringsleidster Aung San Suu Kyi is door de junta veroordeeld tot vier jaar cel. Ze werd begin dit jaar afgezet door een staatsgreep. Die werd uitgevoerd omdat er volgens het leger verkiezingsfraude was gepleegd. Meerdere politici, onder wie Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi, zitten sinds de coup vast. Tegen hen zijn diverse aanklachten ingediend.
Lees verder

Pro League meet imagoschade op na rellen op Kiel en Sclessin temidden coronacrisis: "Crimineel"
Op Beerschot ontaardde de derbynederlaag in een clash tussen hooligans en politie, op Sclessin leidde frustratie tot vuurwerk en het voortijdig afblazen van de match. Scènes die de Pro League temidden de coronacrisis kan missen als kiespijn: "Onaanvaardbaar tot zelfs crimineel gedrag."
Lees verder

Concurrentie moet bekomen van oplawaai van Van Aert: "We gaan nu realistische doelen moeten stellen"
De rentree van Wout van Aert (27) is binnen gekomen. De verzamelde concurrentie hing zaterdagavond in de touwen. Een dag later maakten ze opnieuw de balans op: hoe hard is de oplawaai aangekomen? En zijn we nu vertrokken voor een paar weken Van Aert-show?
Lees verder

Van den Brom in nauwe schoentjes na zwakke 5 op 24: "We verloren duels die we niet mogen verliezen"
Een ongeïnspireerd Racing Genk bleef op Mechelen een schim van z'n ware zelf en gaf andermaal een voorsprong uit handen. Met elf tegen tien pakte Genk één schamel puntje en daarmee blijven ze ter plaatse trappelen in het klassement. Kan dit nog goed komen?
Lees verder

Carmenneke van 'FC De Kampioenen' wordt burgemeester in 'De Buurtpolitie'
Goed nieuws voor de fans van Loes Van den Heuvel (65). De actrice, die vooral bekend is als Carmen in 'FC De Kampioenen', is binnenkort ook te zien in 'De Buurtpolitie' op VTM. Daar zal ze de rol van burgemeester vertolken, zo meldt Showbizzsite.be. Wanneer ze net in die rol op het scherm te zien zal zijn, is momenteel nog niet bekend.
Lees verder

'Winterrevue' speelt eerste en voorlopig ook laatste show: "Als dansen op een begrafenis"
Wat normaal de feestelijke première van de 'Winterrevue - Made in Belgium' moest zijn, werd gisteren dankzij de verscherpte coronamaatregelen meteen de zwanenzang. Regisseur Stany Crets (56) zag het met lede ogen aan. "Geweldige show, fantastische première, enthousiast publiek... maar noem het gerust: dansen op een begrafenis."
Lees verder

Dan toch niet 'voor het laatst' in Antwerpen: Rob de Nijs wil in april nog één keer optreden in de Ziggo Dome
De Nederlandse volkszanger Rob de Nijs nam twee weken geleden afscheid van zijn publiek in het Sportpaleis. Een concert waar hij zoveel energie van kreeg, dat hij het allemaal nog een keer wil overdoen in zijn thuisland.
Lees verder

Onze Formule 1-watcher over dolgedraaide koers: "De F1 was in Jeddah de grote verliezer, Hamilton én Verstappen de winnaars"
"Om vingers af te likken en de nagels af te bijten, het duel dat Verstappen en Hamilton serveerden." Voor de neutrale toeschouwer ontvouwde zich gisteren in Jeddah het droomscenario. Nog geen witte rook voor de wereldtitel. Maar vooral: Verstappen en Hamilton die naar de finale in Abu Dhabi afreizen met krek evenveel punten. Na een dolgedraaide koers die spanning maar vooral veel spektakel en incidenten baarde, zo zag onze F1-watcher Jo Bossuyt.
Lees verder

Nikkie leefde vóór coming-out altijd in angst: "Bijna een kale plek op m'n hoofd"
YouTube-sensatie Nikkie de Jager (27) had het liefst veel eerder bekendgemaakt dat ze een transgender persoon is. Dat had haar een hoop stress gescheeld, aangezien ze voorafgaand aan haar coming-out elke dag bang was dat iemand haar zou chanteren, zoals uiteindelijk ook gebeurde. "Het was altíjd spanning'', zei ze vanavond in het Nederlandse programma 'Linda's Wintermaand'.
Lees verder

Machine Gun Kelly en Megan Fox samen naar feestje, vastgeketend aan elkaars nagels
Niks is te vreemd of te gek voor celebrity-koppel Machine Gun Kelly (31) en Megan Fox (35). Het koppel was afgelopen zaterdag in Californië voor de releaseparty van MGK's genderneutrale nagellak. De twee droegen bijpassende zwarte outfits en waren niet van elkaar te scheiden door een ketting aan hun nagels, waardoor ze de hele avond aan elkaar vastzaten. Letterlijk.
Lees verder

MGK en Megan Fox samen naar een feestje, vastgeketend aan elkaars nagels
Niks is te vreemd of te gek voor celebrity-koppel Machine Gun Kelly (31) en Megan Fox (35). Het koppel was afgelopen zaterdag in Californië voor de releaseparty van MGK's genderneutrale nagellak. De twee droegen bijpassende zwarte outfits en waren niet van elkaar te scheiden door een ketting aan hun nagels, waardoor ze de hele avond aan elkaar vastzaten. Letterlijk.
Lees verder

Actrice An Miller: "Ik kan niets doseren, alles is extreem bij mij"
Ze schittert in de Streamz-reeks 'De Kraak' en je ziet haar vanaf februari in de nieuwe fictiereeks van Tom Lenaerts, 'Twee Zomers'. Dat is een hele opluchting voor actrice An Miller, want toen covid haar carrière even stillegde, had ze het moeilijk. "Filip (Peeters, haar echtgenoot, red.) en ik hebben veel chance dat we ons geld verdienen met acteren – slechts zeven procent van de acteurs kan dat." Ze vertelt ons hoe ze haar vrije uren vult, met haar man en puberende dochters, en hoe ze zich als een pitbull vastbijt in wat ze doet. "Ik weet dat ik vrij verslavingsgevoelig ben."
Lees verder

Is slaapmedicatie gevaarlijk? En heb je er een voorschrift voor nodig? "Vroeger konden slaapmiddelen dodelijk zijn, nu zijn de risico's beperkt"
Ongeveer 1 op 7 mensen grijpt naar slaappillen voor een betere nachtrust. "In woonzorgcentra gaat het zelfs om 1 op 3", weet Gert Laekeman, emeritus hoogleraar aan de KU Leuven, departement Farmacologie en Farmacotherapie. De professor geeft meer uitleg bij de verschillende soorten slaappillen, hoe je ermee moet omgaan en wat de risico's zijn. "Slaapwandelen is een mogelijke bijwerking."
Lees verder

Het ongeduld rond een spits van 115 miljoen: waarom Chelsea-coach Tuchel blijft geloven in Lukaku
Het dunne evenwicht tussen geduld en ongeduld. Voor een prijs van 115 miljoen verwachten sommige driftige supporters van Chelsea onmiddellijk rendement van Romelu Lukaku. Zijn fletse invalbeurt zaterdag op West Ham (3-2 verlies) zorgde voor frustraties en vragen. Thomas Tuchel nam echter alle schuld op zich. Zie hier de redenen waarom de Chelsea-coach zich geen zorgen maakt over 'Big Rom'.
Lees verder

Warmste Week gaat voor coronaveilige editie
Na het overlegcomité van vrijdag 3 december kiest De Warmste Week, de solidariteitsactie van de VRT, voor een coronaveilige editie. Men annuleert door de coronamaatregelen alle nog geplande indoor publieksevenementen in Mechelen.
Lees verder

Dina Tersago komt altijd te laat en dat heeft zware gevolgen in 'Hoe zal ik het zeggen'
Dina Tersago (42) komt heel vaak te laat en dat werkt haar broer Hans danig op de zenuwen. Samen met Jens Dendoncker en Jeroen Verdick lokt hij Dina in de val in 'Hoe zal ik het zeggen'. Omdat ze te laat toekomt bij de dokter, kan die niet aanwezig zijn bij een hartoperatie, die daardoor helemaal mis lijkt te lopen. Tot ongeloof van Dina.
Lees verder

Football Talk. New York vervoegt Portland in MLS-finale - Everton bevestigt vertrek Marcel Brands als technisch directeur
Everton heeft zondagavond bevestigd dat Marcel Brands is opgestapt als technisch directeur van de Premier League-club. Eerder meldden Engelse media al dat hij zou vertrekken. De 59-jarige Nederlander werkte sinds 2018 bij Everton. Er zal nu een "strategische evaluatie van de voetbalstructuur" plaatsvinden, legde de club op haar website uit. Op basis van die evaluatie wordt een opvolger gezocht.
Lees verder