Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 december 2021

De plaatsjes zijn duur bij Antwerp: Fischer solliciteert luidop naar basisplek, Priske geeft duidelijk signaal met wi...

HLN
De plaatsjes zijn duur bij Antwerp: Fischer solliciteert luidop naar basisplek, Priske geeft duidelijk signaal met wissel Nainggolan
De plaatsjes worden duur bij Antwerp. Doelpuntenmaker Viktor Fischer solliciteerde naar een basisplaats, Radja Nainggolan werd op het uur gewisseld. "En ik ben blij dat ik het gedaan heb, ons laatste half uur was goed." Een duidelijk signaal van Priske, die keuzes durft te maken.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Niet Sherrock, maar Beaton wordt eerste tegenstander van Huybrechts
Kim Huybrechts neemt het in de tweede ronde van het WK darts op tegen Steve Beaton. De ervaren Engelsman rekende na een spannende wedstrijd af met publiekslieveling Fallon Sherrock, die dus meteen is uitgeschakeld. Dimitri Van den Bergh treft dan weer Florian Hempel. Hieronder vindt u een overzicht van de uitslagen.
Lees verder

LIVE. Standard maakt de aansluitingstreffer (94') en heeft nog acht minuten. Zou het? (2-1)
• Jupiler Pro League • Aftrap: 21u • King Power at Den Dreef • OHL-Standard
Lees verder

Standard laat het nog maar eens afweten en gaat met 2-1 de boot in tegen efficiënt OHL
De vreugde was van korte duur voor Standard. Na de overwinning op Antwerp zetten ze hun woelige periode nog wat kracht bij met een pijnlijke nederlaag tegen OH Leuven. De Rouches geraken maar niet weg uit die onderste regionen, en moeten nu ook OHL naast zich dulden in de stand.
Lees verder

"En de winnaar is... Union": Félice Mazzu nipte na de klassieker met de glimlach van zijn koffie
Joyeux Noël, monsieur Mazzu. Toch een winnaar, na de topper tussen Club Brugge en Anderlecht. Onze Club-watcher zag dat de artiesten van blauw-zwart op niveau waren, Yari Verschaeren 'De Grote Verdwijntruc' opvoerde en Clement er best niet te helemaal gerust in is.
Lees verder

Niet Sherrock, maar Beaton wordt eerste tegenstander van Huybrechts
Kim Huybrechts neemt het in de tweede ronde van het WK darts op tegen Steve Beaton. De ervaren Engelsman rekende na een spannende wedstrijd af met publiekslieveling Fallon Sherrock, die dus meteen is uitgeschakeld. Dimitri Van den Bergh treft dan weer Florian Hempel. Hieronder vindt u een overzicht van de uitslagen.
Lees verder

Union, met Mazzu die de grasmat kust, alweer winnaar van het weekend omdat krakers onbeslist blijven: de hoogtepunten van speeldag 20
De teerlingen zijn geworpen na speeldag 20 in de Jupiler Pro League. Leider Union was alweer de winnaar van het weekend: het klopte zelf Cercle na een doldwaas slot, terwijl dichtste achtervolgers Club Brugge en Antwerp punten lieten liggen tegen respectievelijk Anderlecht en Genk. Onderin ging Beerschot eens te meer onderuit, terwijl Zulte Waregem - ook al na een knotsgekke ontknoping - KV Mechelen over de knie legde. Alle hoogtepunten kunt u hieronder herbekijken!
Lees verder

Meerdere Duitse kinderen per ongeluk ingeënt met niet-goedgekeurd vaccin
Verschillende kinderen in Duitsland hebben zondag per ongeluk een prik gekregen met een coronavaccin dat nog niet was goedgekeurd voor hun leeftijdsgroep. De kinderen kregen het Moderna-vaccin, hoewel tot nu toe alleen Pfizer/BioNTech is goedgekeurd voor kinderen. Dat melden lokale functionarissen.
Lees verder

Linkse kandidaat Gabriel Boric wint Chileense presidentsverkiezingen
De linkse kandidaat Gabriel Boric heeft zondag de tweede ronde van de presidentsverkiezingen gewonnen. Zijn belangrijkste tegenstander, de extreemrechtse José Antonio Kast heeft zijn nederlaag al toegegeven. Boric behaalde 55 procent van de stemmen ten opzichte van 45 procent voor Kast, met meer dan 80 procent van de stembureaus geteld.
Lees verder

Linkse kandidaat Gabriel Boric (35) wint presidentsverkiezingen Chili
De linkse kandidaat Gabriel Boric heeft zondag de tweede ronde van de presidentsverkiezingen gewonnen. Zijn belangrijkste tegenstander, de extreemrechtse José Antonio Kast heeft zijn nederlaag al toegegeven.
Lees verder

Fauci waarschuwt Amerikanen voor harde winter door omikron
De bekende Amerikaanse viroloog Anthony Fauci waarschuwde in een tv-interview zondagavond voor de omikronvariant van het coronavirus, "die over de wereld raast." Zelfs als de nieuwe variant minder ziekmakend blijkt dan de deltavariant, kan omikron verreikende gevolgen hebben, zegt de viroloog.
Lees verder

Democratische senator zet Bidens 'Build Back Better'-plan op losse schroeven na intrekken steun
De hoeksteen van het binnenlandbeleid van de Amerikaanse president Joe Biden, het zogenaamde Build Back Better-wetsvoorstel ter waarde van bijna 1800 miljard dollar (ongeveer 1540 miljard euro), staat op losse schroeven nadat de Democratische senator Joe Manchin uit West-Virginia zondag zei het voorstel niet te kunnen steunen.
Lees verder

Boris Johnson benoemt nieuwe brexitminister
Boris Johnson heeft Liz Truss, de huidige buitenlandminister, ook benoemd tot brexitminister. Die positie kwam zaterdag vrij nadat voormalig Johnson-vertrouweling David Frost aftrad. Truss wordt daarmee verantwoordelijk voor de vervolgstappen die het land neemt na het vertrek uit de Europese Unie.
Lees verder

Twee Congolese agenten opgepakt nadat verdachte na arrestatie dood wordt aangetroffen
Twee Congolese politieagenten zijn opgepakt en doorverwezen naar het parket op verdenking van de marteling van een jongeman in Kinshasa. De jongeman werd na zijn arrestatie dood teruggevonden. Dat heeft de politie van de Democratische Republiek Congo (DRC) zondag bekendgemaakt.
Lees verder

Al meer dan tweehonderd doden door tyfoon Rai op de Filipijnen
De tyfoon Rai op de Filipijnen heeft inmiddels 208 mensenlevens geëist. Dat heeft de politie maandagochtend lokale tijd (zondagnacht bij ons) bekendgemaakt. Dat maakt het één van de dodelijkste natuurrampen van de afgelopen jaren in het land. Er raakten ook minsten 239 mensen gewond en er zijn nog 52 vermisten.
Lees verder

Vliegend personeel Brussels Airlines legt het werk 24 uur neer
Vanaf vijf uur deze ochtend gaat een 24 urenstaking van start bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Het vliegend personeel legt het werk neer uit onvrede over het uitblijven van oplossingen voor de hoge werkdruk, en omdat de directie een aantal ondertekende cao's niet zou respecteren.
Lees verder

Personeel Brussels Airlines legt werk 24 uur neer
Om vijf uur vanochtend is een 24 urenstaking van start gegaan bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Het vliegend personeel legt het werk neer uit onvrede over het uitblijven van oplossingen voor de hoge werkdruk, en omdat de directie een aantal ondertekende cao's niet zou respecteren.
Lees verder

Stephen (30) en Zino (29) werden verliefd, verbouwden een huis én kregen een baby, alles binnen coronatijd: "In een nieuwe relatie trek je je buik in, in een prille lockdownliefde hou je dat geen week vol"
"Om 22.30uur stapte zij het café binnen. Om 24 uur ging het land in lockdown. We hadden nog anderhalf uur. We keken mekaar aan en wisten: het is nu of nooit." Op 13 maart 2020 - het begin van de Belgische coronatijdrekening- kusten Stephen (30) en Zino (29) mekaar net voor middernacht. Ze besloten de lockdown samen uit te zitten en daar kwam in geen tijd Grote Liefde van. Op vijf maanden waren ze zwanger van Kika en verbouwden een huis. "Ik was in verwachting van hem voor ik wist hoe hij danste op een fuif. Een zwáre gok."
Lees verder

TOP 100 Belgen. Deze mensen heeft u op plaats 80 tot 71 gezet: "We waren twee jaar lang vooral ouders van een ziek kind. Nu moeten we ons herfediniëren"
Had hij het voor het zeggen, Pedro Elias (47) stond deze plek af aan partner Evelien, zesjarig zoontje Rover, en alle ouders en kinderen die vandaag met kanker moeten leven. Maar u stemde voor hem, vandaar: "Dankzij Rovers genezing besef ik wat een chansaar ik ben papa te kúnnen zijn."
Lees verder

Slangen op maandag. Toont Nederland wat er gebeurt als men voor het volle pond de virologen volgt?
Noël Slangen overschouwt in zijn gastcolumn de politieke week.
Lees verder