Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 19 december 2021

Corona heerst in NBA: leiders Brooklyn Nets en Golden State Warriors gaan verrassend onderuit, ook Bucks zonder Giann...

HLN
Corona heerst in NBA: leiders Brooklyn Nets en Golden State Warriors gaan verrassend onderuit, ook Bucks zonder Giannis verliezen
Giannis, Curry, Harden, Durant, Siakam, Irving... Het is maar een greep uit het lijstje toppers dat vannacht niet in actie kwam in de NBA. Het virus hakt er stevig in bij heel wat teams, en dat is te merken aan de uitslagen. De twee koplopers - Brooklyn in het oosten en Golden State in het westen - leden verrassende nederlagen, net als de Bucks.
Lees verder

Zorgen over omikron in VS door traag verloop boostercampagne
De Amerikaanse gezondheidsautoriteiten maken zich zorgen over de traag lopende boostercampagne terwijl de omikronvariant om zich heen grijpt, schrijven Amerikaanse media. Momenteel heeft ongeveer 30 procent van gevaccineerde volwassenen een booster gehad. Dat komt neer op ongeveer 17 procent van alle inwoners van de Verenigde Staten.
Lees verder

ROYAL BITS. Sarah Ferguson blijft prins Andrew steunen en kinderen van prinses Charlene alweer zonder moeder op pad
Leden van koninklijke families laten wereldwijd niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royaltyland passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes van de week.
Lees verder

'Snuiven' op Eurosong, een vechtende ex-miss of K3-mania? Stem op dé showbizzbeelden van 2021
K3 zit als een soort dekentje rond 2021 gedrapeerd. Begin februari lost Klaasje een bommetje met haar vertrek en eind november wordt dan eindelijk haar vervangster bekend. In tussentijd staat de showbizzwereld niet stil. Wat zijn voor jou de showbizzbeelden van 2021? Laat het onderaan dit artikel weten in onze poll.
Lees verder

BINNENKIJKER. Manon viel als een blok voor een onderkomen villa uit de jaren 30: "tijdens de renovatie kwam ik er ook persoonlijk weer bovenop"
Elke week bezoekt onze woonexpert Björn Cocquyt een bijzonder huis. In de schaduw van de kerk van Rozebeke in de Vlaamse Ardennen kocht Manon Desseaux (50) een onderkomen jarendertigvilla. Tijdens de opknapbeurt kwam ze er ook zelf weer bovenop na een moeilijke periode. De woning bleek het juiste medicijn.
Lees verder

Somers wil Vlaamse ambtenaren inzetten bij boostercampagne in vaccinatiecentra
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers wil een beroep doen op Vlaamse ambtenaren om de boostercampagne in de vaccinatiecentra mee in goede banen te leiden. Mits toestemming van hun leidinggevende kunnen ze een dienstvrijstelling krijgen om tijdens hun uren een handje te gaan toesteken.
Lees verder

Britse experts schetsen doembeeld: tot mogelijk 2 miljoen besmettingen en 6.000 doden per dag tegen jaareinde door omikron
Dagelijks tot 6.000 coronadoden en 2 miljoen nieuwe besmettingen in het Verenigd Koninkrijk. Dat voorspellen Britse experts. Ze pleiten ervoor meteen drastisch in te grijpen met een lockdown. De reden is inmiddels gekend: de gevreesde omikronvariant. Die is nu al dominant in Engeland met 60 procent van alle gevallen. Ook in Duitsland luiden ze de alarmbel. "Er komt geen golf maar een muur op ons af", tweette een datajournalist van Zeit Online.
Lees verder

Britten stopten eerder al met observatietijd na coronavaccinatie
Burgers een kwartier laten wachten na een coronavaccinatie doet momenteel meer kwaad dan goed, omdat zo minder mensen gevaccineerd kunnen worden. Tot die conclusie kwamen de Britse autoriteiten, die deze maand besloten de wachttijd van 15 minuten voorlopig te schrappen.
Lees verder

LIVE. Mét Ruud Vormer in de basis: behoudens verrassingen is dit de basiself van Club tegen Anderlecht
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Jan Breydel • Kan Anderlecht iets rapen op het veld van Club Brugge?
Lees verder

SpaceX lanceert succesvol krachtigste Turkse telecomsatelliet ooit
SpaceX heeft in de nacht van zaterdag op zondag vanop Cape Canaveral in Florida succesvol de krachtigste Turkse telecomsatelliet ooit gelanceerd, zo heeft de krant Florida Today gemeld. Het was de tweede lancering door SpaceX in minder dan een dag tijd.
Lees verder

Castingbureau zet samenwerking met Chris Noth stop na verdenking seksueel misbruik
Chris Noth (67) is aan de kant gezet door het managementbureau dat hem vertegenwoordigde. Dat bevestigt een woordvoerder van het bureau aan The Hollywood Reporter. Deze week werd de acteur door drie vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik.
Lees verder

Vin Diesel als Aragorn en Sean Connery als Gandalf: zo had 'Lord Of The Rings' er 20 jaar geleden kunnen uitzien
Een bittere strijd om de rol van Aragorn, een acteur die doodsbang was van helikopters en breuken die de film gehaald hebben. Nu de eerste 'Lord of The Rings'-prent 20 kaarsjes mag uitblazen, duiken we achter de schermen van de gevierde filmreeks. Van de geheime Russische versie tot de dreigementen van Harvey Weinstein: dit wist u nog niet over de fantasy-franchise. "Die eerste versie ging in tegen alles wat Tolkien wilde dat z'n helden waren."
Lees verder

Motards verkleed als kerstman maken rondrit door de Noorderkempen
Na de tractors zaterdagavond was het zondag de beurt aan de Hoogstraatse Moto Vrienden om een toertje te maken in kerstoutfit. Ze waren met ruim honderd en zorgden opnieuw voor heel wat bekijks.
Lees verder

Vraagt Kanye West binnenkort een verzoeknummertje aan voor De Warmste Week?
De Warmste Week is zaterdag van start gegaan. Een week lang mag iedereen zijn favoriete verzoeknummer aanvragen op MNM en Studio Brussel. Volgens presentatrice Fien Germijns moet niet alleen de gewone sterveling dat doen, maar ook Kanye West, die sinds kort als Ye door het leven gaat.
Lees verder

Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
Geen geslaagd aperitief zonder lekkere hapjes. Mag het eens iets anders zijn dan een fles bubbels en chips? Dan geeft foodstylist en culinair meesterbrein Sonja Peeters alvast de nodige inspiratie voor een spetterend avondfeest. Van een rode gin-tonic met veenbessen en granaatappel tot een rumcocktail met gemberbier: met deze cocktails weet je sowieso te verrassen. En als extraatje serveert Sonja telkens een bijpassend hapje. Santé!
Lees verder

Vanaf schooljaar 2022-2023 meer scholen voor buitengewoon onderwijs mogelijk
Vanaf het schooljaar 2022-2023 wordt het mogelijk om een nieuwe school voor buitengewoon onderwijs op te richten voor één doelgroep van leerlingen. Tot nu toe moest elke school buitengewoon onderwijs op minstens twee verschillende doelgroepen gericht zijn, wat in de praktijk een serieuze drempel was. De Vlaamse regering heeft dit beslist, zo meldt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Lees verder

LIVE. Philippe Clement zet Ruud Vormer in de basis voor topper tegen Anderlecht - Geen verrassingen bij paars-wit
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Jan Breydel • Kan Anderlecht iets rapen op het veld van Club Brugge?
Lees verder

Antwerpse horeca klaar voor Nederlandse invasie? "Eigenlijk hebben ze ook al onze zomer en ons najaar gered"
Lockdown bij onze noorderburen of niet, de Nederlandse toeristen houden al máánden de Antwerpse horeca mee overeind. Dat zeggen restaurant-ondernemer Gunther Dieltjens en hotelmanager Peter Nuitten (Lindner Hotel). "90 procent van onze toeristische hotelgasten in de eindejaarsperiode zijn Nederlanders."
Lees verder

Voetbalmama Melissa Dezitter (35) overleden na strijd van ruim 2 jaar tegen kanker: "Ze heeft gevochten als geen een"
Melissa Dezitter is zondagochtend overleden na een strijd van twee jaar tegen kanker. De dappere 35-jarige voetbalmama kreeg begin oktober het verschrikkelijke nieuws te horen dat ze 'uitbehandeld' was. Sindsdien ging haar toestand fel achteruit, al belette dat haar niet om alles uit de laatste maanden van haar leven te halen. Zo supporterde ze twee maanden geleden vanuit haar ziekenhuisbed zelfs nog voor een voetbalmatch van haar zoontjes.
Lees verder

Waar eet actrice Lien Van de Kelder? "Hier serveren ze de lekkerste garnaalkroketten van het land"
Is het voor de malse steak, de glimlach van de gastheer of het mooie decorum? Elke week tipt een bekende medemens zijn favoriete plekken om duimen en vingers van af te likken. "Sommigen bestellen op restaurant enkel een hoofdgerecht", zegt actrice en juriste Lien Van de Kelder (39), bekend van haar van rollen in Thuis, Zone Stad en Familie. "Maar mijn motto is: 'hoe bourgondischer, hoe liever'.
Lees verder