Doorgaan naar hoofdcontent

Chemiereus Ineos heeft vergunning beet voor omstreden gaskraker in Antwerpse haven: investering van ruim drie miljard...

HLN
Chemiereus Ineos heeft vergunning beet voor omstreden gaskraker in Antwerpse haven: investering van ruim drie miljard euro
Chemiebedrijf Ineos heeft van de provincie Antwerpen de omgevingsvergunning gekregen voor Project One, het miljardenproject in de Antwerpse haven dat bestaat uit de bouw van een ethaankraker. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het nieuws wordt bevestigd door de deputatie van de provincie. Aan de omgevingsvergunning is wel de voorwaarde verbonden dat de site binnen tien jaar klimaatneutraal is.
Lees verder

Nog geen sociaal akkoord voor de huishoudhulpen: "Eén stap vooruit, twee achteruit"
Vakbonden en werkgevers van de dienstenchequesector hebben opnieuw onderhandeld over een sectoraal akkoord, maar zijn zonder vergelijk uiteen gegaan. "Eén stap vooruit, twee achteruit", zo hekelen de bonden het stroeve overleg. De komende weken zullen opnieuw acties plaatsvinden voor betere loon- en arbeidsvoorwaarden voor de zowat 150.000 huishoudhulpen van het land.
Lees verder

Epic Games Store speelt voor kerstman: 15 dagen lang gratis games
Het is een jaarlijkse traditie. Rond de feestdagen vallen er bij online gamewinkels altijd kortingen te rapen. Zoals vorig jaar gooit Epic Games er gratis spelletjes bovenop.
Lees verder

Hoe Essevee in wurggreep van angst leeft: kille kerst dreigt voor Francky Dury
Het dreigt een kille kerst te worden voor Francky Dury en voor Zulte Waregem. Hoe lang is de situatie aan de Gaverbeek nog houdbaar? De meest ervaren coach in eerste klasse is bezig aan zijn laatste maanden bij de club die hij mee groot heeft gemaakt, maar vooral ook aan het gevreesde "jaar teveel".
Lees verder

Celien verrast mama Margriet met ontroerend nummer in 'James de musical'
Donderdagavond verrast James Cooke (37) Margriet Hermans (67) op de musical van haar leven. Margriet Hermans en dochter Celien zijn twee handen op één buik waardoor een ontroerend eerbetoon niet kan uitblijven.
Lees verder

Dure huidverzorging? Deze website tipt je goedkopere producten met dezelfde ingrediënten
Onze huid verzorgen kan een prijzige affaire zijn. We smeren serums, dagcrèmes en oliën, vaak van beroemde merken die nog een extra duit aanrekenen voor hun naam op de verpakking. Wie zin heeft om daarop te besparen, moet de website Skinskoolbeauty kennen. Die tipt je producten met dezelfde werkzame ingrediënten als hun luxueuze dubbelgangers, met een (veel) aangenamer prijskaartje.
Lees verder

Maak kennis met 's werelds eerste échte duizendpoot: nieuwe soort ontdekt in Australië
Voor het eerst is er een duizendpoot ontdekt die écht 1.000 poten heeft, 1.306 om precies te zijn. Het vorige record stond op naam van een duizendpootachtige met 750 pootjes. Dat schrijven onderzoekers in het gerenommeerde vaktijdschrift Nature.
Lees verder

"Als je kleine uitgaven niet doet, en dat geld belegt, kan je over 20 of 30 jaar miljonair zijn": budgetexperts geven advies om financiële stress te vermijden
Heel wat Belgen maken zich zorgen wanneer ze de rekeningen zien binnenkomen of een dure aankoop moeten doen. Gelukkig kan een les in 'financiële wellness' je van die geldstress bevrijden. Handig ook, met de dure feestdagen voor de deur. Budgetexperte Sara Van Wesenbeeck en professor in koopgedrag Malaika Brengman geven tips voor meer rust in je hoofd. "Je hoeft niet meteen 1.000 euro te sparen. Je kan ook starten met 50. Dát is al slim en gezond gedrag."
Lees verder

Casa Blanca-festival in Hemiksem strikt legendarische Amerikaanse Beach Boys
Festival Casa Blanca uit Hemiksem heeft de iconische Amerikaanse popband The Beach Boys gestrikt voor zijn editie van 2022. Zanger en medeoprichter Mike Love en bassist en keyboardspeler Bruce Johnston zullen op zaterdag 25 juni alvast van de partij zijn.
Lees verder

Partij Boris Johnson lijdt pijnlijke nederlaag en verliest parlementszetel bij tussentijdse verkiezingen
De Conservatieve Partij van de Britse premier Boris Johnson heeft de tussentijdse verkiezingen in North Shropshire verloren. Het verlies is pijnlijk omdat dit kiesdistrict normaal gesproken met grote overmacht door de Tory's wordt gewonnen. De Liberaal Democraten kregen er nu echter de meeste stemmen. Het verlies wordt gezien als een duidelijk signaal dat de kiezer de recente schandalen van Johnson en zijn partij zat is.
Lees verder

Internationaal geseind: 'Bolle' Jos L., de cokekoning van de Antwerpse haven
De politie maakt jacht op 'Bolle' Jos L., een kopstuk uit de internationale cokehandel. In de Antwerpse haven is hij diegene die tegenwoordig de plak zwaait, weet 'De Telegraaf'. Voor liquidaties en verdwijningen draait hij evenmin zijn hand om. De man, die oorspronkelijk uit Breda komt, staat nu internationaal geseind.
Lees verder

Sven De Ridder blikt in 'Wat een jaar!' terug op carrière: " Voor 'Ad Fundum' deed ik auditie bij Erik Van Looy"
In het spelprogramma 'Wat een jaar!' keren Koen Wauters samen met teamcaptains Nathalie Meskens en Jonas Van Geel terug in de tijd. Deze week stappen ze met Sven De Ridder in de teletijdmachine naar het jaar 1992.
Lees verder

Reclamespot van zuivelmerk in Zuid-Korea veroorzaakt controverse: vrouwen worden afgebeeld als koeien
In Zuid-Korea veroorzaakt een reclamespot van zuivelmerk Seoul Milk veel controverse. In de video is te zien hoe een man stiekem een groep vrouwen in een weide filmt. De vrouwen doen aan yoga en wanneer ze worden betrapt, veranderen ze plots in koeien. Veel mensen vinden de reclamespot seksistisch. Het bedrijf heeft zich intussen verontschuldigd en heeft de spot offline gehaald. De beelden circuleren nog wel op sociale media.
Lees verder

IN BEELD. Verstappen en vriendin Kelly Piquet stralen op blauwe loper tijdens gala in het Louvre
Max Verstappen werd gisteravond in Parijs officieel gekroond tot wereldkampioen Formule 1. Hij ontving zijn trofee tijdens het FIA Gala in het Louvre. Samen met zijn vriendin, de Braziliaanse Kelly Piquet, schitterde de Nederlander op de blauwe loper. Een foto-overzicht.
Lees verder

Vlammen uit twee zendmasten langs Nederlandse snelweg, brandstichting wordt onderzocht
Langs de A50-snelweg tussen Arnhem en Apeldoorn in Nederland is in de nacht van donderdag op vrijdag brand uitgebroken in twee zendmasten. Beide zendmasten staan bij elkaar in de buurt. De politie gaat uit van brandstichting.
Lees verder

De beste kerstcadeaus voor de hobbykok, sportfanaat en creatieveling
Moet je nog aan je cadeaujacht beginnen en laat je inspiratie je in de steek? Geen zorgen, HLN Shop ging op zoek naar de leukste kerstgeschenken op maat van elke persoonlijkheid. Of je nu wilt uitpakken met een verrassend kerstcadeau voor een hobbykok, sportfanaat of creatieveling, of liever op veilig speelt met een pakje waarmee je altijd scoort: deze cadeaus zullen gegarandeerd op welgemeende oohs en aahs onthaald worden.
Lees verder

Van Gucht geeft tips voor veilige feesten: "Feest in het grootste huis, zet ramen en deuren open en laat dampkamp aanstaan"
Volgens het Nationaal Crisiscentrum is de deltavariant van het coronavirus nu duidelijk op haar retour. De omikronvariant kan echter snel roet in het eten gooien, waarschuwt viroloog Steven Van Gucht. Hij wijst op het belang van een snelle uitrol van de boostervaccins én het behoud van de huidige maatregelen. Wat de feestdagen betreft, geldt volgens Van Gucht de volgende vuistregel: "Hoe minder volk, hoe beter".
Lees verder

Volg hier om 10.30 uur de persconferentie van het Crisiscentrum over de coronasituatie in ons land
Om 10.30 uur geeft het Nationaal Crisiscentrum haar wekelijkse persconferentie over de huidige coronasituatie in ons land. Viroloog Steven Van Gucht zal de cijfers toelichten en enkele belangrijke maatregelen benadrukken. Volg alles bij HLN LIVE.
Lees verder

Coronabesmettingen in Zuid-Afrika stijgen sterk, toch minder ziekenhuisopnames en doden
Het aantal coronabesmettingen in Zuid-Afrika blijft door de nieuwe omikronvariant sterk stijgen. Toch lijken momenteel minder mensen door het virus in het ziekenhuis te belanden of aan de gevolgen ervan te sterven dan tijdens de vorige golven. Dat melden de Zuid-Afrikaanse gezondheidsautoriteiten vrijdag.
Lees verder

Real Madrid deelt flitsen van Eden Hazard op training, 'profiteert' Rode Duivel van coronagolf bij Spaanse topclub?
Niet alleen in Engeland, ook in Spanje heeft het coronavirus het voetbal weer in een wurggreep. Vraag maar aan Real Madrid. Gisteren raakte bekend dat - na eerder Luka Modric en Marcelo - ook Gareth Bale, Marco Asensio, Rodrygo, reservekeeper Andriy Lunin en assistent Davide Ancelotti (zoon van) een positieve test hebben afgelegd. 'Profiteert' Eden Hazard?
Lees verder