Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 december 2021

Champions League-avontuur levert Club 32,4 miljoen euro op - Cisse Sandra staat in knap lijstje

HLN
Champions League-avontuur levert Club 32,4 miljoen euro op - Cisse Sandra staat in knap lijstje
Ruim 134 miljoen euro. Ziedaar hoeveel de voorbije vier Champions Leaguecampagnes Club Brugge hebben opgebracht. De vroegtijdige uitschakeling dit jaar in Europa zorgt financieel nauwelijks voor een verschil.
Lees verder

Onze chef voetbal heeft een boodschap voor alle Barça-socio's: "Superclubs als die van jullie vergaan niet"
"Barcelona is wat Milan en Arsenal zijn geweest. En een béétje wat RSC Anderlecht op Belgisch niveau vandáág is", zo schrijft Stephan Keygnaert na de roemloze aftocht van Xavi en de zijnen, gisteravond in de Champions League. Onze chef voetbal schetst verder hoe dit Barça "geen probleem van deze of gene trainer, maar wel een probleem van kwaliteit is" en wat volgens hem "het begin van het einde was."
Lees verder

Zonder Gert Vande Broek stonden Yellow Tigers nooit waar ze nu stonden. Maar hield hij er geen te machiavellistische methodes op na?
Ere wie ere toekomt: zonder Gert Vande Broek stonden de Yellow Tigers niet waar ze nu staan – 8ste in Europa, 13de op de wereldranking. Alleen is het nu maar de vraag of de 54-jarige Limburger er in zijn dertien jaar als bondscoach geen al te machiavellistische methodes op nahield.
Lees verder

Emiel heeft snode plannetjes met zijn begeleidster Samira in 'Familie'
Samira is de begeleidster van Emiel in de dagopvang en Emiel heeft een plan voor haar en Benny. Bekijk 'Familie' bij VTM en op VTM GO.
Lees verder

Finse premier verontschuldigt zich omdat ze tot 4 uur 's morgens uitging na hoogrisicocontact
De Finse premier Sanna Marin (36) is in het oog van de storm terechtgekomen nadat een foto van haar in een drukke nachtclub opdook, terwijl ze een hoogrisicocontact had gehad. Haar minister van Buitenlandse Zaken had even voordien positief getest voor Covid-19.
Lees verder

"Meneer, dat lijkt mij lingerie te zijn": Regels rond mondmaskers niet altijd even duidelijk in 'Alloo bij de Verkeerspolitie'
Deze man heeft het mondmasker nog niet helemaal begrepen. Zijn versie heeft meer weg van een slipje. Origineel is het wel, maar correct helaas niet. Bekijk 'Alloo bij de Verkeerspolitie' bij VTM en op VTM GO.
Lees verder

Regels rond mondmaskers niet altijd even duidelijk in 'Alloo bij de Verkeerspolitie': "Meneer, dat lijkt mij lingerie te zijn"
Deze man heeft het mondmasker nog niet helemaal begrepen. Zijn versie heeft meer weg van een slipje. Origineel is het wel, maar correct helaas niet. Bekijk 'Alloo bij de Verkeerspolitie' bij VTM en op VTM GO.
Lees verder

"Ga niet naar je werk, maar ga naar feestjes": Britse kranten woest over vermeend kerstfeest in kantoor Boris Johnson
De Britse ochtendkranten hebben geen goed woord over voor het kerstfeest dat vorig jaar zou zijn georganiseerd in het kantoor van de Britse premier Boris Johnson. Zo schrijft The Sun op de voorpagina, naast een foto van Boris Johnson verkleed als de Grinch: "Doe wat ik zeg, maar doe niet wat ik met Kerstmis doe".
Lees verder

Spaanse pers ziet Barça "ontslagen worden bij de top van het Europese voetbal", Frenkie de Jong gebeten hond: "Een mislukking"
FC Barcelona werd gisteren voor het eerst in 21 jaar uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League. Bovendien scoorden de Catalanen in zes matchen slechts twee doelpunten - van het ooit zo sprankelende Barça blijft nog maar weinig over. Dat zag ook de Spaanse pers, die Barcelona uitwuift aan de Europese top: "Het was een prestatie die alle tekortkomingen pijnlijk blootlegde." Een overzicht.
Lees verder

Al meer dan twee uur file op Brusselse Binnenring nadat zes voertuigen botsen in Vilvoorde
Het verkeer op de Brusselse Binnenring ondervindt vanochtend veel hinder door een ongeval dat om 6.30 uur gebeurde ter hoogte van Vilvoorde-Koningslo. Daar zijn zes voertuigen tegen elkaar gereden in een kop-staartbotsing. "Het wordt voor Brussel een zeer lastige ochtendspits", aldus woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum aan HLN.
Lees verder

Meer dan twee uur file op Brusselse Binnenring nadat negen voertuigen botsen in Vilvoorde: weg opnieuw vrij
Het verkeer op de Brusselse Binnenring ondervindt vanochtend veel hinder door een ongeval ter hoogte van Vilvoorde-Koningslo. Dat gebeurde rond 6.30 uur en er raakten volgens de federale politie negen wagens bij betrokken. "Het wordt voor Brussel een zeer lastige ochtendspits", aldus woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum bij HLN. Intussen is de weg wel opnieuw vrij.
Lees verder

Babette uit 'K2 zoekt K3' brengt eigen nummer uit
De finale van 'K2 zoekt K3' haalde ze net niet, maar de Nederlandse Babette (22) bleef niet bij de pakken neerzitten. De zangeres heeft ondertussen een eigen nummer uitgebracht, 'What About Sunday'. Dat verklapt ze op sociale media.
Lees verder

Stoffel Vandoorne zit op de eerste rij voor dé Formule 1-clash: "Lewis belt me vaker met vragen. Alsof hij extra gemotiveerd is..."
Hij combineert zijn seizoen in de elektrische formule E met een rol als invaller in het F1-team van Mercedes. En zit zo op de eerste rij voor de grote ontknoping van komende zondag in Abu Dhabi. Zegt Stoffel Vandoorne: "Als je ziet wat er vorige zondag allemaal gebeurde, dan kan het een bewogen koers worden…"
Lees verder

"KLM wil voor Airbus kiezen: grote klap voor Boeing"
KLM staat op het punt een grote order te plaatsen bij vliegtuigbouwer Airbus. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. Een eventuele deal betekent een grote klap voor de Amerikaanse concurrent Boeing, die doorgaans veel vliegtuigen levert aan KLM en dochter Transavia.
Lees verder

HLN Sportcast ziet hét lichtpunt in CL-campagne van Club Brugge: "Vanaken heeft definitieve Europese doorbraak gekend"
Mister Champions League bij Club Brugge: Hans Vanaken. Niemand bij Club was deze campagne zo constant als de tweevoudige Gouden Schoen, zo oordeelt het panel van HLN Sportcast.
Lees verder

Wie wordt Sportman en Sportvrouw van het Jaar? Dit zijn de kanshebbers
Atleet Bashir Abdi, judoka Matthias Casse en wielrenner Wout van Aert maken nog kans op de trofee van Sportman van het Jaar. Bij de vrouwen gaat het nog tussen turnster Nina Derwael, basketbalster Emma Meesseman en atlete Nafi Thiam. Dat maakte Sportspress, de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten, deze ochtend bekend.
Lees verder

Nederlanders massaal naar 'vuurwerkwalhalla' België: "Wordt met twee maten gemeten"
Fanatieke vuurwerkliefhebbers trekken zich niets aan van het verbod in Nederland om sierpotten af te steken deze jaarwisseling. Bij vuurwerkwinkels net over de grens in België slaan ze nu al massaal hun voorraad in.
Lees verder

Britney Spears kan voor het eerst in 13 jaar weer zelf legale documenten ondertekenen
Een maand geleden kwam er een einde aan de bewindvoering over Britney Spears (40). Sindsdien werkt haar advocaat, Mathew Rosengart, hard om zijn cliënte haar vrijheid terug te geven. Zo mag ze ondertussen weer zelf haar legale documenten ondertekenen. Dat meldt het Amerikaanse magazine 'Variety'.
Lees verder

Luca Brecel schaart zich bij laatste zestien in de Scottish Open
Luca Brecel heeft zich weten te plaatsen voor de achtste finale in de Scottish Open snooker (476.000 euro). In het Welshe Landudno versloeg hij de Chinees Pang Junxu met 4-3.
Lees verder

Nog meer topingenieurs vertrokken bij autoproject van Apple
Apple heeft de afgelopen weken nog meer topingenieurs zien vertrekken bij zijn project voor een zelfrijdende elektrische auto. Het vertrek van die belangrijke technici onderstreept de uitdagingen waarmee Apple heeft te kampen bij de ontwikkeling van een eigen auto die in 2025 op de markt gebracht zou moeten worden.
Lees verder