Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 17 december 2021

Celine Van Ouytsel over uitstel van Miss World na corona-uitbraak: “Onverantwoord, ik wil sowieso niet meer deelnem...

HLN
Celine Van Ouytsel over uitstel van Miss World na corona-uitbraak: "Onverantwoord, ik wil sowieso niet meer deelnemen"
Onze Celine Van Ouytsel (25) is gezond en wel, maar dat kan niet van iedereen gezegd worden die deelneemt aan Miss World. De organisatie heeft de verkiezing namelijk uitgesteld na een corona-uitbraak. Liefst 17 mensen, onder wie vooral leden van de crew, hebben positief getest. "Ik wil sowieso niet meer deelnemen", aldus Van Ouytsel.
Lees verder

Deelneemster Celine Van Ouytsel reageert bij HLN LIVE na corona-uitbraak bij Miss World
Onze Celine Van Ouytsel (25) is gezond en wel, maar dat kan niet van iedereen gezegd worden die deelneemt aan Miss World. In de organisatie van de verkiezing is een corona-uitbraak vastgesteld. Liefst 17 mensen hebben positief getest, waaronder vooral leden van de crew. Ondertussen heeft de organisatie laten weten dat de verkiezing niet kan plaatsvinden en uitgesteld zal worden.
Lees verder

Brak Facebook-moederbedrijf eigen regels om Instagram-account 'meta' te kunnen hebben?
Toen het moederbedrijf van apps als Facebook, WhatsApp en Instagram van naam veranderde naar Meta, viel het op dat gebruikersnaam @Meta op Instagram al bezet was. De dag na de aankondiging verdween het profiel van het kleine magazine 'META' over motors plots van het sociaal medium. Nu blijken alle Instagram-posts van het voormalige @Facebook-account te vinden te zijn onder de nieuwe bedrijfsnaam. En dat is niet eens de eerste melding over problemen met Instagram-accounts in de marge van de persconferentie over de nieuwe bedrijfsnaam.
Lees verder

Kernkabinet gaat volgende week verder met bespreking energiedossier
Het kernkabinet heeft vrijdag nog geen akkoord bereikt over het energiedossier, met daarin het vraagstuk over de sluiting van de kerncentrales. Het thema lag vrijdag op tafel, waarbij verschillende opties voor de energiemix na 2025 in detail worden geanalyseerd, met het oog op de bevoorradingszekerheid. Volgende week buigen de topministers van de regering-De Croo zich opnieuw over het dossier.
Lees verder

James Webb ruimtetelescoop, de grootste ooit, wordt 24 december in de ruimte gelanceerd
De James Webb ruimtetelescoop of James Webb Space Telescope (JWST) wordt volgende week vrijdag 24 december in de ruimte gelanceerd, vanuit de basis op Frans Guyana. De telescoop is gebouwd door NASA, het Europees Ruimte Agentschap (ESA) en het Canadese Ruimte Agentschap (CSA), en is de grootste telescoop ooit die de ruimte wordt ingestuurd.
Lees verder

Lukaku na coronabesmetting: "Ik voel me goed"
Bekomen van de klap. Daags nadat bekend raakte dat Romelu Lukaku positief testte op het coronavirus en dus ontbrak voor de match tegen Everton, reageerde de spits van Chelsea op Instagram. "Ik voel me goed", klinkt het.
Lees verder

Zulte Waregem en Francky Dury gaan in onderling overleg uit elkaar, Simons en De fauw nemen over: "Hadden het liever anders gezien"
Francky Dury (64) is niet langer trainer van Zulte Waregem. Dat bevestigt de club op haar website. Davy De fauw en Timmy Simons nemen samen de taken van Dury over.
Lees verder

Valse Italiaanse gynaecoloog gearresteerd nadat hij 400 vrouwen oplicht: "Hij vroeg me om het onderzoek via videocall te laten plaatsvinden"
In Tarente, een stad in het zuiden van Italië, is een neppe gynaecoloog gearresteerd nadat die honderden vrouwen heeft opgelicht. De veertigjarige man deed zich voor als een gespecialiseerde arts en verzamelde gegevens van verschillende vrouwen die een gynaecologisch onderzoek hadden laten uitvoeren in het ziekenhuis. De man belde de vrouwen vervolgens op en maakte hen bang met ernstige diagnoses. Nadien vroeg hij hen om een digitale consultatie via webcam. Bij een aantal slachtoffers gingen de alarmbellen al snel af, terwijl anderen recht in de val liepen.
Lees verder

Drugsbaron Bolle Jos, de nieuwe koning van de Antwerpse haven: "Keihard en schuwt geweld niet"
Het Antwerpse gerecht is met man en macht op zoek naar Nederlander Jos L., bijgenaamd 'Bolle Jos', die verantwoordelijk zou zijn voor verschillende grote drugstranporten via de Antwerpse haven. Wie zijn plannen dwarsboomt, wordt uitgeschakeld. Hij wordt gezien als de opdrachtgever voor de mishandeling van een veiligheidsagent die in de weg liep bij een uithaling van 476 kg cocaïne op de fruitkaai in Antwerpen.
Lees verder

Drugsbaron Bolle Jos, amper 30 en de nieuwe koning van de Antwerpse haven: "Keihard en schuwt geweld niet"
Het Antwerpse gerecht is met man en macht op zoek naar Nederlander Jos L. (30), bijgenaamd 'Bolle Jos', die verantwoordelijk zou zijn voor verschillende grote drugstransporten via de Antwerpse haven. Wie zijn plannen dwarsboomt, wordt uitgeschakeld. Hij wordt gezien als de opdrachtgever voor de mishandeling van een veiligheidsagent die in de weg liep bij een uithaling van 476 kg cocaïne op de fruitkaai in Antwerpen.
Lees verder

Pro League maakt zich voorlopig geen zorgen om stijgende coronacijfers: "Bijna 95% van onze spelers is gevaccineerd"
In Engeland sneuvelt de ene Premier Leaguematch na de andere ten gevolge van besmettingen met het omikronvirus, in Spanje heeft ook Real Madrid te kampen met een serieuze corona-uitbraak. In ons land gaat de Pro League ervan uit dat de laatste twee speeldagen van het jaar niet in het gedrang komen.
Lees verder

Tien jaar na de dood van Kim Jong-il is Noord-Korea beter bewapend en nog geïsoleerder
Noord-Korea heeft vrijdag oud-leider Kim Jong-il geëerd, tien jaar na zijn overlijden. In het geïsoleerde land hangen vlaggen halfstok en werden momenten van stilte in acht genomen. Het markeert eveneens het moment dat zijn zoon en opvolger Kim Jong-un (37) met harde hand het land regeert.
Lees verder

Open Vld wacht spannende avond: leden beslissen straks of partij in Antwerps stadsbestuur blijft
Na een woelige achtdaagse weten we vanavond of Open Vld ook de komende drie jaar deel blijft uitmaken van het college in Antwerpen. De leden van de Antwerpse afdeling kunnen zich uitspreken over de deal die huidig fractieleider Erica Caluwaerts met Bart De Wever (N-VA) en Jinnih Beels (Vooruit) vorige vrijdag sloot. Caluwaerts wordt volgens dat akkoord de enige liberale schepen. Het OCMW-voorzitterschap blijft bij de socialisten.
Lees verder

Omikrongevallen lijken even ernstig als de deltavariant volgens Brits onderzoek
Wie eerder herstelde van Covid-19, is maar in kleine mate beschermd tegen een infectie met de omikronvariant. Dat constateerde een onderzoeksteam van 'Imperial College London' in een groot onderzoek. De Britse studie vond verder geen bewijs dat omikron minder ernstig is dan de deltavariant. Onderzoekers stelden wél vast dat een boosterdosis de bescherming drastisch verhoogt.
Lees verder

Fietsenmerk annuleert reclamespot met 'Sex and the city'-acteur na beschuldigingen van seksueel misbruik
Fietsenmerk Peloton heeft een recent gelanceerde commercial met 'Sex and the city'-acteur Chris Noth (67) stante pede ingetrokken. Dat gebeurde naar aanleiding van de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van de ster. Noth zelf ontkent de vermeende feiten. Er loopt volgens de website Deadline ook geen onderzoek tegen de acteur.
Lees verder

Reuzenpanda ontsnapt uit verblijf in China: bezoekers weten niet wat hen overkomt
In de zoo van Peking is een panda even uit zijn verblijf ontsnapt. Het 6-jarige dier met de naam Meng Lan klimt de muur op en staat zo plots buiten zijn eigen verblijf. De bezoekers weten niet wat hen overkomt. Zo lijkt het in het begin allemaal heel onschuldig en beginnen verschillende mensen het dier te filmen. Wanneer de panda dichterbij komt breekt er toch wat paniek uit. Uiteindelijk gaat de panda vanzelf terug zijn verblijf in.
Lees verder

WEDSTRIJD. Win een vintage outfit à la Carrie, Miranda, Charlotte of Che ter waarde van 1.000 euro
Al twee weken dromen we weg bij de prachtige outfits uit de Sex and the City-vervolgserie, And Just Like That ... Dat de iconische vriendinnengroep erin geslaagd is ons modehart in overdrive te laten tikken, staat buiten kijf. Maar het wordt nog beter, want dankzij Streamz en Telenet kan jij een vintage outfit winnen à la Carrie, Miranda, Charlotte of Che ter waarde van 1000 euro. Hoe die outfits eruit zien en wat je moet doen om er eentje van te winnen, geven wij je hieronder al mee.
Lees verder

4 Vlaamse stijliconen creëren een outfit à la Carrie, Miranda, Charlotte en Che uit Sex and the City. En jij kan er een winnen
Al twee weken dromen we weg bij de prachtige outfits uit de Sex and the City-vervolgserie, And Just Like That ... Dat de iconische vriendinnengroep erin geslaagd is ons modehart in overdrive te laten tikken, staat buiten kijf. Maar het wordt nog beter. Want dankzij Streamz, Telenet en vier Vlaamse stijliconen Véronique Leysen, Valerie de Booser, Nanja Massy en Joppe De Campeneere kan jij een vintage outfit winnen à la Carrie, Miranda, Charlotte of Che ter waarde van 1000 euro. Hoe die outfits eruit zien en wat je moet doen om er eentje van te winnen, geven wij je hieronder al mee.
Lees verder

30 procent van Covid-patiënten op intensive care heeft valse coronapas in Zuid-Franse steden Nice en Antibes
Er zijn momenteel naar schatting 110.000 valse coronapassen in omloop onder de 5 miljoen ongevaccineerden in Frankrijk. Een indrukwekkend cijfer dat op sommige plaatsen aanzienlijke proporties aanneemt. Zo heeft in het Universitair Ziekenhuis van Nice en in het ziekenhuis van Antibes 30 procent van de Covid-patiënten die vandaag op de intensive care liggen, valse coronapassen gebruikt. Dat meldt 'BFM-TV'.
Lees verder

VN-mensenrechtenraad start onderzoekscommissie over conflict in Tigray: onderzoek naar oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid
De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (UNHRC) heeft een speciale commissie opgericht die misstanden in het Ethiopische conflict zal onderzoeken. Dat heeft het Bureau van de Hoge Commissaris vrijdag bekendgemaakt, na een vergadering in Genève.
Lees verder