Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 27 december 2021

Brugge: Stad Brugge stelt alles in het werk om alle volwassen Bruggelingen tegen eind januari 2022 een boosterprik te...

Stad Brugge stelt alles in het werk om alle volwassen Bruggelingen tegen eind januari 2022 een boosterprik te geven

Lees verder

Overstortsensoren moeten zorgen voor nog betere waterkwaliteit reien

De kwaliteit van het water in de Brugse reien is aanzienlijk verbeterd sinds de jaren 1970. Toch is er nog ruimte voor verbetering. Stad Brugge wil daarom overstortsensoren aankopen.

Lees verder

Aankondiging openbaar onderzoek ontwerplijst zwemwateren

De Zwemwaterrichtlijn stelt dat jaarlijks een ontwerplijst van zwemwateren moet aangekondigd worden met het oog op inspraak van het publiek. Gedurende 30 dagen kan iedereen voorstellen doen en opmerkingen of klachten formuleren over de ontwerplijst.

Lees verder

Archiefbank Brugge steekt in een nieuw meertalig kleedje
Archiefbank Brugge (https://www.archiefbankbrugge.be/), de virtuele leeszaal van het Stadsarchief Brugge, werd in 2013 gelanceerd en was de eerste website in zijn soort in Vlaanderen. Het was hoogtijd voor een update en die is nu uitgevoerd.
Lees verder

Stad Brugge genomineerd voor Nederlandse competitie GemeenteDelers 2022
450-tal stadsmedewerkers krijgt een basiscursus digitale vaardigheden aangeboden tijdens de werkuren.
Lees verder

Aanpassing afsprakensysteem Brugse recyclageparken vanaf maandag 3 januari 2022

Vanaf 3 januari 2022 maak je een afspraak via het reservatieplatform van de beheerder van het diftarsysteem. Je kunt er gemakkelijk zonder account een afspraak plannen, maar het maken of annuleren van een afspraak gaat nog vlotter met een account.

Lees verder

Winnaars wedstrijd mooiste kerstversiering gehuldigd

Stad Brugge organiseerde voor al haar inwoners de wedstrijd 'Mooiste kerstversiering'. Van 14 december tot en met 23 december 2021 konden Bruggelingen foto's van de versierde gevel van hun woning of handelspand insturen.

Lees verder