Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 december 2021

Brugge: Openbare Bibliotheek Brugge lanceert actie ‘Weesgedicht zoekt adoptieraam’

Openbare Bibliotheek Brugge lanceert actie 'Weesgedicht zoekt adoptieraam'
"Vanaf 20 december kunnen mensen die in de Brugse binnenstad wonen en op de benedenverdieping een raam hebben dat uitgeeft op de straat, via https://weesgedichten.be een gedicht 'adopteren'.
Lees verder

Stad Brugge steunt 'De Warmste Week': 1.250 medewerkers dragen pin

Lees verder

Nieuw Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) geopend

Het nieuwe Beurs-, Meeting- en Congrescentrum is de ideale locatie voor bijzondere events, congressen en beurzen. De indrukwekkende benedenverdieping heeft een oppervlakte van 4.500 m² en dient perfect voor beurzen en grotere publieksevenementen.

Lees verder

Eén miljoen euro voor opwaardering Zeebrugge

De Vlaamse overheid, Stad Brugge en de Haven van Zeebrugge maken over een periode van drie jaar 968.000 euro vrij voor Zeebrugge. Via concrete acties willen ze de Zeebruggenaren beter ondersteunen, en hun leefomgeving verbeteren.

Lees verder

Katelijnepark: open ruimte met aandacht voor natuur, rust en recreatie

Het park is gelegen tussen de Baron Ruzettelaan, de hoge Katelijnebrug en het jaagpad aan de Vaart Brugge Gent en omvat een open ruimte van bijna 3 ha.

Lees verder

Football Memories brengt ouderen met (beginnende) dementie samen rond voetbal

Club en Cercle stellen elk een voetbaltas ter beschikking van de Stad gevuld met stukken uit hun rijke voetbalerfgoed. Zo zitten er in de tassen memorabilia als krantenartikelen, retroshirts en zelfs een oude lederen bal.

Lees verder

Vernieuwde opknappremie zet meer in op klimaatdoelstellingen
Wie vanaf 1 januari 2022 investeert in dubbel glas, een warmtepomp, een zonneboiler of een goede ventilatie kan daar nu ook premies voor krijgen van de stad.
Lees verder