Doorgaan naar hoofdcontent

Bestuurder (30) overleden nadat hij in diepe beek rijdt, wagen pas acht uur na ongeval opgemerkt

HLN
Bestuurder (30) overleden nadat hij in diepe beek rijdt, wagen pas acht uur na ongeval opgemerkt
In Houtave bij Zuienkerke is zondagnacht een bestuurder (30) uit Jabbeke om het leven gekomen, nadat hij met zijn Opel Corsa in een diepe beek is beland. Het voertuig lag ongeveer al acht uur in het water vooraleer iemand het opmerkte.
Lees verder

Omikronvariant nu al goed voor 60 procent bevestigde besmettingen in ons land
De omikronvariant van het coronavirus zet zijn opmars in ons land verder. Hij is nu al goed voor 60 procent van de bevestigde gevallen in ons land. Dat meldt microbioloog Emmanuel André.
Lees verder

Eén nucleair incident en acht "anomalieën" in 2021
In België hebben er in 2021 tot nog toe negen onvoorziene nucleaire gebeurtenissen plaatsgevonden. Dat blijkt uit de gegevens van de nucleaire waakhond FANC. Voor het eerst sinds 2017 was er een zogenaamd nucleair incident.
Lees verder

De Wever laat twee seksclubs sluiten wegens mensenhandel
Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft twee panden in de districten Deurne en Ekeren een tijdelijke sluiting opgelegd omdat er ernstige aanwijzingen van mensenhandel werden vastgesteld. Het gaat om panden waar seksuitbating gebeurt. Ze moeten respectievelijk één en twee maanden de deuren sluiten.
Lees verder

Chinezen halen uit naar Elon Musk om 'stapel ruimteafval'
Chinezen hebben online flinke kritiek geuit op de ruimtevaartambities van miljardair Elon Musk. De kritiek komt nadat de Chinese autoriteiten eerder deze maand klaagden dat hun ruimtestation satellieten van Musk moest ontwijken om een botsing te voorkomen. Die zijn onderdeel van het netwerk Starlink. Een gebruiker op het Twitterachtige Chinese platform Weibo noemde het satellietnetwerk "een stapel ruimteafval".
Lees verder

Nu al beslist om geen vipdorpen in Ninove en Kuurne te zetten bij Vlaams openingsweekend: "We kunnen niet wachten op eventuele versoepelingen"
Mocht u al plannen hebben om tijdens het openingsweekend van het wielerseizoen als vip naar de finish in Ninove of Kuurne te gaan, berg ze maar op. De organisaties van de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne beslisten nu al dat zo'n viptent onmogelijk wordt. "We kunnen niet wachten op eventuele versoepelingen", zegt Tomas Van Den Spiegel van Flanders Classics. Maar wat met publiek langs de weg? En met de échte klassiekers in april, de Ronde van Vlaanderen op kop?
Lees verder

LIVE. Van Aert en Van der Poel starten ook allebei in Zolder: "Verschillen zullen hier niet zo groot zijn als gisteren"
Gisteren kregen we in Dendermonde deel één te zien, vandaag volgt er al een nieuwe episode in het crossduel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Kan onze landgenoot de wereldkampioen opnieuw aftroeven in Zolder? U volgt het allemaal live op deze pagina.
Lees verder

Politie zal controleren of cultuurhuizen, concertgebouwen, bowlingzalen en bioscopen effectief gesloten zijn voor brede publiek
De politie zal controleren of alles wat dicht moet van het Overlegcomité ook effectief dicht is. Het gaat onder meer over concertgebouwen, bioscopen, bowlingzalen en cultuurhuizen. Sommige uitbaters zijn van plan om de deuren toch open te houden.
Lees verder

Nick Cannon deelt voor het eerst familiefoto's na de dood van zijn jongste zoontje
Nick Cannon (41) geniet deze kerstperiode met zijn familie. De acteur bracht zijn vrije dagen door met zijn kinderen en deelde zaterdag foto's van hun tijd samen op zijn Instagramprofiel. Hij toont enkele kiekjes van zijn kinderen, waaronder ook van zijn zoon Zen die op 5 december stierf aan de gevolgen van een hersentumor.
Lees verder

Extra sober of alle remmen los: diëtist Sanne Mouha geeft tips hoe je het beste eet tussen kerst en nieuwjaar
Eindejaar is traditioneel een tijd van uitgebreid eten en drinken. Hoe lekker de ovenhapjes, gourmet en de glaasjes alcohol ook zijn: op een bepaald moment heb je er de buik vol van. Maar wat eet je dan het best tussen kerst en nieuwjaar? Is een detoxkuur de ideale methode om een periode van overdaad het hoofd te bieden? Diëtiste Sanne Mouha vertelt er alles over. "Wie per se wil detoxen, doet het beter pas na nieuwjaar."
Lees verder

PORTRET. Gerwyn Price, opponent van Huybrechts, gehaat door publiek en ex-buitenwipper die 47 hechtingen kreeg: "Ik koop elk jaar nieuwe huizen"
Een stevige tegenstander voor Kim Huybrechts op het WK darts straks. Letterlijk en figuurlijk. Titelverdediger Gerwyn Price (36) stootte in januari 2021 op het WK zijn grootste jubelkreet uit. Een bekroning voor de opvallende carrièreswitch van de spierbundel uit Wales, die tot 2014 rugby speelde. Prices' straffe opmars in het darts ging gepaard met een reputatie van 'bad boy', die sinds een opstootje aan de oche niet meer geliefd is bij het publiek. Een portret van 'The Iceman'.
Lees verder

Gwendy, de vriendin van Jürgen Conings: "Momenten dat ik verdriet heb en momenten dat ik boos ben"
Meer dan een maand lang was hij de meest gezochte man van het land. Tot hij toevallig gevonden werd. Het verhaal van Jürgen Conings roept vragen op, over hoe ernstig zijn plannen waren, hoe hij toegang kreeg tot materiaal en hoe hij zo lang vermist kon zijn. Vragen die ook Gwendy Przeniczka, de ex-vriendin van Jürgen Conings, bezighouden. In 'Uw Film van het Jaar' vertelt ze haar verhaal.
Lees verder

Demi Lovato verrast fans met kort en pittig kapsel
Popster Demi Lovato (29) ruilt langere bruine lokken in voor een kort en pittig geknipt kapsel. Lovato wil hiermee aantonen dat die klaar is voor een nieuwe start. De popster glundert op Instagram met hun gloednieuw kapsel.
Lees verder

LIVE. Van Aert en Van der Poel starten in Zolder: "Verschillen zullen hier niet zo groot zijn" - Brand wint bij dames na spannende tweestrijd
Gisteren kregen we in Dendermonde deel één te zien, vandaag volgt er al een nieuwe episode in het crossduel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Kan onze landgenoot de wereldkampioen opnieuw aftroeven in Zolder? U volgt het allemaal live op deze pagina.
Lees verder

Onze expert tipt koopjes, van studio's tot volledige woningen in Oostenrijk: "Je moet ze verhuren, maar de btw krijg je ook terug"
Daar waar zonnekloppers hun vizier op Spanje richten, zoeken de meeste wintersportliefhebbers een tweede verblijf in Oostenrijk. "Het is een investering waar je zelf van geniet en ook rendement uit haalt", zegt onze woonexpert Björn Cocquyt. Hij werpt zijn licht op de specifieke regels in Oostenrijk - waar dikwijls een verhuurverplichting geldt, maar de btw ook wordt terugbetaald - en toont enkele aanraders.
Lees verder

Gekantelde vrachtwagen vol papierafval zorgt voor verkeershinder op E314 in Maasmechelen
Een omgekantelde vrachtwagen vol papierafval zorgt voor zware verkeershinder op de E314 in Maasmechelen. Al het verkeer dat in de richting van Genk rijdt, moet de snelweg in Maasmechelen verlaten.
Lees verder

Poolse president houdt controversiële mediawet tegen met veto
De Poolse president Andrzej Duda spreekt zijn veto uit tegen de controversiële mediawet die op 17 december in het parlement werd goedgekeurd. Dat heeft hij maandag op de televisie gezegd, na toenemende kritiek. Volgens de wet - die volgens tegenstanders de persvrijheid beperkt - mogen uitzendvergunningen alleen nog aan buitenlandse zenders worden afgegeven als zij hun hoofdvestiging in de Europese Unie hebben.
Lees verder

Man (44) steekt partner (43) in borst met keukenmes tijdens ruzie
In Klerken, deelgemeente van Houthulst, vond zondagavond rond 20 uur een steekpartij plaats. Een 43-jarige vrouw kreeg een messteek in de borststreek, toegediend door haar partner (44). Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht maar is daar inmiddels ontslagen.
Lees verder

Huwelijk 'And Just Like That...'-ster Chris Noth door zwaar weer
Het huwelijk van Chris Noth (67), onder meer bekend van de serie 'Sex and the City', hangt 'aan een zijden draadje'. Zijn vrouw, Tara Wilson (39), draagt geen trouwring meer. Dat komt door de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van Noth. Dat vertellen bronnen aan Page Six. "Tara wil nu vooral haar kinderen beschermen", klinkt het.
Lees verder

Spanje krijgt als eerste geld uit Europese coronaherstelplan
De Europese Commissie heeft het eerste geld uit het coronaherstelplan NextGenerationEU toegewezen. Er is 10 miljard euro onderweg naar Spanje, zo heeft Commissievoorzitter Ursula von der Leyen maandag aangekondigd.
Lees verder