Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 19 december 2021

Bekende artiesten brengen pakkend muzikaal eerbetoon aan overleden Loes (7): “Troost bieden aan iedereen die ooit m...

HLN
Bekende artiesten brengen pakkend muzikaal eerbetoon aan overleden Loes (7): "Troost bieden aan iedereen die ooit met verlies werd geconfronteerd"
Een lach, een traan en vooral heel veel kippenvel. De albumvoorstelling van 'Voor Loes', zaterdag in het Cultureel Centrum van Schoten, liet geen mens onberoerd. Tal van bekende artiesten tekenden er present om een prachtig muzikaal eerbetoon te brengen aan Loes de Laat, die begin dit jaar op 7-jarige leeftijd overleed na een verkeersongeval. "We zijn blij dat we zoveel mensen hebben meegekregen in ons verhaal", zegt papa André.
Lees verder

Jules Hanot schrijft een brief aan Bart Peeters: "Een enthousiaste 'rebel with a cause' die bakens verzette"
In tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week richt hij zich - voor de allerlaatste keer - tot Bart Peeters, wiens "Merckxiaans palmares nog meer glans krijgt door enkele zeldzame nederlagen."
Lees verder

LIVE. GOAL! Invaller Amuzu brengt Anderlecht met knap doelpunt langszij
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Jan Breydel • Kan Anderlecht iets rapen op het veld van Club Brugge?
Lees verder

Slechts 6 van 20 geteste vitamine D supplementen bieden de correcte dosis: welke koop je het best?
Door een gebrek aan zonlicht hebben zeven op de tien vrouwen en negen op de tien mannen tijdens de herfst en winter een verhoogd risico op een vitamine D-tekort. Moeten we dan allemaal massaal vitaminesupplementen slikken? Geert Vergote, doctor in de farmaceutische wetenschappen en gastprofessor Farmaceutische zorg (Odisee), vertelt in 9 stellingen waarom vitamine D zo belangrijk is en waarop je moet letten. Daarnaast worden in het artikel ook twintig merken uit diverse winkels onder de loep genomen.
Lees verder

"Slechts 6 van de 20 geteste supplementen bieden de correcte dosis": doctor geeft advies over vitamine D
Door een gebrek aan zonlicht hebben zeven op de tien vrouwen en negen op de tien mannen tijdens de herfst en winter een verhoogd risico op een vitamine D-tekort. Moeten we dan allemaal massaal vitaminesupplementen slikken? Geert Vergote, doctor in de farmaceutische wetenschappen en gastprofessor Farmaceutische zorg (Odisee), vertelt in 9 stellingen waarom vitamine D zo belangrijk is en waarop je moet letten. Daarnaast neemt hij twintig merken uit diverse winkels én de apotheek onder de loep.
Lees verder

Israëlisch ministerie Volksgezondheid raadt reisverbod naar België aan
Het Israëlisch ministerie van Volksgezondheid heeft zich zondag naar eigen zeggen uitgesproken voor een reisverbod naar nog een pakket landen, waaronder ook België.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Krijgen we verrassingen in namiddagsessie? - Uitkijken naar tegenstanders Huybrechts en Van den Bergh vanavond
Krijgen we drie dagen op rij een ninedarter op het WK Darts? 't Is al dag vijf in Londen. In de namiddagsessie is Stephen Bunting de voornaamste speler, vanavond ogen de affiches interessanter. Jonny Clayton sluit af, daarvoor staan de Belgische ogen gericht op Beaton - Sherrock en Hempel - Schindler, respectievelijk de volgende tegenstanders van Huybrechts en Van den Bergh.
Lees verder

Club speelt met vuur in topper tegen Anderlecht, maar houdt punt thuis dankzij Vanaken
Club Brugge en Anderlecht hebben de punten gedeeld in de topper van de 20ste speeldag. Paars-wit leek op weg naar de zege na een straffe ommekeer, maar Hans Vanaken sleepte alsnog een punt uit de brand.
Lees verder

Examens waren nog nooit zo verslavend als in 'Big Brain Academy: Knappe koppen'
Een educatief spel, zoiets klinkt meteen een beetje muf. Het roept herinneringen op aan nare leraars, saaie lessen en die aloude 'moeten we dat kennen?'-vraag. Maar ten onrechte, want Big Brain Academy: Knappe koppen voor de Switch is opvallend plezant. Met dank aan de uitstekende afwerking en de veelzijdige interface.
Lees verder

LIVE. Newcastle nu al in de touwen? Cancelo zet City op 0-2 na geweldige actie en al even mooie knal
• Premier League • Aftrap: 15u • St James Park • Newcastle-Manchester City
Lees verder

Meer dan 29.000 mensen geëvacueerd in Maleisië door overstromingen
In Maleisië zijn zondag meer dan 29.000 mensen geëvacueerd vanwege zware overstromingen in het land. Dat blijkt uit cijfers van de overheid. Het gaat om de ergste overstromingen in zeven jaar.
Lees verder

ONS RAPPORT. "Hoezo scoringsprobleem?": Gouden trio bij Club wél op de afspraak, paars-wit dankt drie opvallende uitschieters
Club Brugge heeft een punt uit de brand gesleept tegen RSC Anderlecht. Het stond nochtans lang op voorsprong, maar in het slotkwartier scoorden de bezoekers twee keer. Hans Vanaken kopte uiteindelijk de 2-2-eindstand tegen de touwen. Onze punten na Club Brugge - Anderlecht.
Lees verder

Duizenden kerstmannen rennen door Madrid voor vulkaanslachtoffers La Palma
Duizenden mensen hebben in Madrid verkleed als kerstman meegedaan aan een hardloopactie voor La Palma, het Canarische eiland dat al maanden wordt geteisterd door een vulkaanuitbarsting.
Lees verder

"Amerikaanse rapper Drakeo the Ruler overleden na steekpartij op festival"
De Amerikaanse rapper Drakeo the Ruler (28) is afgelopen nacht neergestoken tijdens het Once Upon A Time In LA Festival. Volgens entertainmentsite TMZ is de artiest intussen overleden aan z'n verwondingen.
Lees verder

REACTIES. Raman: "We moeten hier altijd winnen"- Vanaken: "Mogen blij zijn met punt"
De klassieker tussen Club Brugge en Anderlecht heeft geen winnaar opgeleverd. Een al bij al terecht resultaat, zo klinkt het unaniem in beide kampen. Of toch bijna. Een overzicht van de reacties.
Lees verder

Michael Vanthourenhout wint Citadelcross van Namen na spannend duel met Tom Pidcock
Michael Vanthourenhout mag zich de Koning van Namen noemen. De 28-jarige renner van Pauwels Sauzen-Bingoal gooide in de Citadelcross in het slot Tom Pidcock overboord.
Lees verder

OPROEP. NINA zoekt mensen die het in 2022 over een compleet andere boeg zullen gooien
De feestdagen en het nieuwe jaar naderen. En dat is voor velen het moment bij uitstek voor een nieuwe start. Ga jij het in 2022 helemaal anders aanpakken en ben jij bereid erover te vertellen? Dan willen wij heel graag jouw verhaal horen. Dream big!
Lees verder

Kompany: "Ik ben gedegouteerd. We zijn de hele wedstrijd uitgescholden voor 'bruine apen'"
Vincent Kompany en de spelers van Anderlecht zijn tijdens de topper tussen Club Brugge en Anderlecht racistisch bejegend. Dat vertelde de coach zelf aan Eleven Sports. "Ik ben gedegouteerd", aldus Kompany, duidelijk aangedaan.
Lees verder

LIVE. Verdiend is het niet, maar Nicholson trapt Charleroi op 0-2 in Eupen
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Am Kehrweg • Eupen-Charleroi
Lees verder

LIVE. 0-3 valt nu toch: Mahrez devieert in één tijd binnen
• Premier League • Aftrap: 15u • St James Park • Newcastle-Manchester City
Lees verder