Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 december 2021

BE Group bereidt opnieuw bod voor op Ageas

BE Group bereidt opnieuw bod voor op Ageas

De BE Group, die vorig jaar al Ageas benaderde met een mogelijk bod, laat opnieuw van zich horen. Volgens Bloomberg zouden ze een bod voorbereiden. 'We reageren niet op marktgeruchten', zegt Ageas.

Lees verder

Volleybalfederatie steunt bondscoach Vande Broek na harde kritiek van ex-speelsters

Gert Vande Broek, de huidige bondscoach van de Yellow Tigers die door enkele gewezen topspeelsters onder vuur wordt genomen, krijgt de steun van de federatie.

Lees verder

Paus worstelt met zijn outfit en struikelt door felle wind

Paus Franciscus keerde maandag terug van een zesdaags bezoek aan Cyprus en Griekenland. Op de luchthaven van Athene stond er een stevige wind, die de paus parten speelde. Zijn gewaad bleef maar in zijn gezicht waaien en op de vliegtuigtrap struikelde hij even.

Lees verder

België krijgt mogelijk 1,35 miljard euro minder investeringsgeld van Europa

Door economische groei dreigt België 1,35 miljard euro minder te ontvangen uit het Europees herstelplan. Dat moet lidstaten helpen met de financiële kater ten gevolge van covid.

Lees verder

Aanklager vraagt zes maanden cel met uitstel voor seksistische lezing Jeff Hoeyberghs

Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs, die zich voor de strafrechter moet verantwoorden voor seksisme en discriminatie na zijn uitspraken aan de UGent in 2019, moet gestraft worden met zes maanden cel met uitstel en een geldboete van 8.000 euro. Dat heeft het openbaar ministerie dinsdag gevorderd voor de Gentse correctionele rechtbank

Lees verder

Maak kennis met Ameca, een robot met het meest menselijke gezicht

De Britse robotfabrikant Engineered Arts uit Falmouth pakte vorige week uit met een video waarin het bedrijf zijn nieuwe robot voorstelt. De wereld verbaast zich over de robot, genaamd Ameca, die in het filmpje lijkt 'wakker' te worden en een zeer menselijke gelaat heeft.

Lees verder

Jongeren drinken en roken minder, maar excessen blijven

Het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) heeft zijn data van de voorbije twintig jaar bijeengelegd. Daaruit blijkt dat jongeren steeds minder alcohol, drugs en sigaretten gebruiken.

Lees verder

'Als het niet-gevaccineerde zorgpersoneel wegvalt, kan het ziekenhuis niet blijven draaien'

De vaccinatieplicht van het zorgpersoneel zorgt voor grote problemen in het Brussels UZ Saint-Luc. 'We gaan het tekort niet kunnen opvangen', stelt Joëlle Durbecq, directrice van de verpleegsters in het ziekenhuis.

Lees verder

Nieuwe wolf Klaas gespot in Kalmthout

Een wolf werd dinsdag gespot op het grensgebied tussen Kalmthout en het Nederlandse Huijbergen. De wolf werd Klaas gedoopt, of Klaasje als het een wolvin is. Jan Loos van de natuurvereniging Welkom Wolf vermoedt dat deze wolf verantwoordelijk is voor de doodgebeten schapen in Essen maandagnacht.

Lees verder

CLB's overspoeld met vragen om kinderen thuis te houden: 'Enige reden: de mondmaskers'

Het regent vragen bij de centra voor leerlingenbegeleiding (CLB's) over huisonderwijs. Heel wat ouders willen hun kind thuishouden en zelf onderwijzen nu het verplicht is om een mondmasker te dragen vanaf zes jaar. Maar is 'onvrede met de mondmaskerplicht' goed genoeg als reden, of gaan de CLB's die aanvragen principieel weigeren?

Lees verder

Ziekenhuizen garanderen kerstvakantie voor personeel, ondanks vierde golf

Het UZ Gent schroeft het aantal bedden op intensieve zorg met 20 procent terug. 'Quasi overal wordt gewerkt om verdiend kerstverlof te garanderen.'

Lees verder

Jaar salaris extra moet leegloop kerncentrales voorkomen

Engie/Electrabel geeft met een 'retentieplan' voor zijn personeel indirect een antwoord op de vragen rond de kernuitstap die premier Alexander De Croo straks komt stellen.

Lees verder

Tientallen doden bij brand in Burundese gevangenis

Bij een brand in een overbevolkte gevangenis in Burundi zijn tientallen gevangenen omgekomen.

Lees verder

Ook Tiesj Benoot vertrekt vroegtijdig bij Team DSM en wordt ploegmakker van Wout van Aert

Na Ilan Van Wilder vertrekt ook Tiesj Benoot vroegtijdig bij Team DSM. Onze 27-jarige landgenoot verbrak in onderling overleg zijn contract bij het Nederlands-Duitse wielerteam en gaat aan de slag bij Jumbo-Visma, de ploeg van Wout van Aert.

Lees verder

Vuurwerk midden op de snelweg wanneer vrachtwagen gevuld met vuurwerk ontsteekt

Een vrachtwagen die zich op een autosnelweg bevond in het noorden van Kazachstan had zaterdagavond een ongeluk waarbij een vonk ontstond. Dat had voor weinig problemen gezorgd als de oplegger van de vrachtwagen geen tienduizenden euro's aan vuurwerk bevatte. Alle vuurwerk ging af en dat zorgde voor een spektakel dat van enkele kilometers ver aanschouwd kon worden. Niemand raakte gewond, ook de bestuurder niet dankzij de bescherming van de bestuurderscabine.

Lees verder

Verontwaardiging over kinderen nabij waterkanon op coronabetoging

Een video waarin te zien is dat twee kinderen tussen betogers en de oproerpolitie worden geplaatst tijdens de coronabetoging in Brussel, lokt verontwaardiging uit op sociale media.

Lees verder

Bijna 4.000 zorgverleners betogen tegen verplichte vaccinatie, politie zet traangas in

De politie heeft dinsdag traangas gebruikt tegen betogers van het zorgpersoneel in Brussel. Dat gebeurde aan het einde van de manifestatie, bij het kabinet van minister Frank Vandenbroucke.

Lees verder

Baas ontslaat 900 werknemers tegelijk via Zoom

'Als jullie in dit Zoom-gesprek zitten, behoren jullie helaas tot de ongelukkigen die ontslagen worden.' Vishal Garg, de topman van hypotheekverstrekker Better.com, zette via een videovergadering een massa personeelsleden op straat.

Lees verder

Minister Vandenbroucke verliest even geduld in Kamer: 'Godverdomme'

In de commissie Gezondheid en Gelijke Kansen is minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) vandaag even uitgevlogen. In een lange discussie over de agenda van de zitting was er even een misverstand tussen commissievoorzitter Thierry Warmoes (PVDA-PTB) en de minister van Volksgezondheid, waardoor een zichtbaar geïrriteerde Vandenbroucke even zijn frustratie uitte.

Lees verder

Rapper Drake trekt zijn nominaties voor de Grammy's in

Op verzoek van de Canadese rapper zelf, werden zijn twee Grammy-nominaties van de lijst geschrapt. De organisatie van het belangrijkste Amerikaanse muziekprijzengala bevestigde dat Drake niet langer een kans maakt op de muziekawards.

Lees verder

Verdachte van moord op journalist Khashoggi gearresteerd in Parijs

In Frankrijk is een van de verdachten van de spraakmakende moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi opgepakt.

Lees verder

Kapitein Yellow Tigers stopt ermee na beschuldigingen aan adres van bondscoach: 'Ik ben op, dit is mijn keuze'

Bondscoach Gert Vande Broek zal het bij de Yellow Tigers voortaan zonder Ilka Van de Vyver. De 28-jarige kapiteine kapt met de nationale ploeg na de beschuldigingen van psychologisch grensoverschrijdend gedrag aan het adres van Vande Broek.

Lees verder

Armoedeorganisatie Poverello zit op een berg geld, toch betalen daklozen 300 euro voor een bed

Armoedeorganisatie Poverello spaarde dankzij giften voor 50 miljoen euro aan vastgoed en 14 miljoen euro aan liquide middelen bij elkaar, blijkt uit onderzoek door Knack, RTBF en Le Vif. Naar armenzorg gaat dat nauwelijks.

Lees verder

Duitser Bernd Storck is de nieuwe hoofdtrainer van Racing Genk

Bernd Storck is de nieuwe coach van KRC Genk. De Duitser, die eerder Moeskroen en Cercle Brugge leidde, volgt de maandag ontslagen John van den Brom op in de Cegeka Arena. Hij tekende een contract voor onbepaalde duur.

Lees verder

Europees avontuur van Club Brugge voorbij na pandoering in Parijs

Het Europese avontuur van Club Brugge zit er op. Trainer Philippe Clement hoefde tijdens een kansloze wedstrijd in het Parc des Princes geen moment naar de tussenstand in Leipzig-Manchester City kijken. De overmacht van Paris Saint-Germain was te groot. Twee keer Kylian Mbappé en twee keer Lionel Messi velden het verdict in de 'groep des doods'.

Lees verder

Cédric Van Branteghem volgt Philippe Vander Putten op als ceo van BOIC

Cédric Van Branteghem wordt vanaf 1 maart 2022 ceo bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). De raad van bestuur benoemde hem dinsdag als opvolger van Philippe Vander Putten, zo liet het BOIC zelf weten in een mededeling.

Lees verder

Leipzig wint veredelde oefenwedstrijd tegen Manchester City en Kevin De Bruyne

RB Leipzig mag als derde in de 'groep des doods' naar de Europa League. Door de ruime voorsprong van Paris Saint-Germain tegen Club Brugge, leek de wedstrijd tussen Leipzig en Manchester City al snel een oefenwedstrijd. Manchester City legde de Duitsers niet veel in de weg: 2-1. Kevin De Bruyne kreeg zijn eerste basisplaats na zijn coronabesmetting en stond 86 minuten tussen de lijnen.

Lees verder

Gesprek Biden en Poetin over Oekraïne brengt geen grote dooi

Twee uur lang hebben president Biden en zijn collega Poetin met elkaar gesproken over Oekraïne. De Amerikaanse president waarschuwde nogmaals voor strenge sancties als het conflict escaleert.

Lees verder

Lonen ambtenaren drie keer omhoog

De sociale uitkeringen en de ambtenarenlonen zullen begin 2022 met 2 procent stijgen, doordat de spilindex in december overschreden zal worden. Dat voorspelt het Planbureau. De spilindex werd het laatst overschreden in augustus.

Lees verder

Gentse Overpoort krijgt een make-over, met terrassen en bomen

In mei start de langverwachte vernieuwing van de Gentse Overpoortstraat. De populaire feeststraat krijgt een volledige make-over, met een nieuwe wegdek, bomen en terraszones.

Lees verder

Tank verplettert twee Duitse soldaten in jeep tijdens oefening

Twee soldaten van de Duitse strijdkrachten zijn tijdens een oefening om het leven gekomen toen een tank de jeep verpletterde waarin zij zaten. De autoriteiten spreken over een tragisch ongeval, melden Duitse media.

Lees verder

Overzicht| Carrasco ontpopt zich ei zo na tot antiheld bij Atlético, Origi scoort opnieuw voor Liverpool

In vier van de acht poules zit de groepsfase erop in de Champions League. Atlético Madrid viert feest, terwijl Divock Origi zich opnieuw liet zien bij Liverpool.

Lees verder

'Onze dochter weet dat ze in de buik van haar tante heeft gezeten'

Draagmoederschap is vandaag nog een juridisch niemandsland. Daar wil de politiek een mouw aanpassen. Hoe zit het nu precies met draagmoederschap? En hoe ervaren koppels en draagmoeders het proces zelf?

Lees verder

Opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar af

Vanochtend zijn er brede opklaringen in het centrum van het land terwijl er meer wolkenvelden zijn in het uiterste westen en in de Ardennen. Nadien wisselen wolken en opklaringen elkaar af op de meeste plaatsen.

Lees verder

Aantal ziekenhuisopnames blijft dalen: minder dan 300 per dag

Er is intussen sprake van minder dan 300 nieuwe ziekenhuisopnames per dag, zo blijkt woensdag uit de voorlopige coronacijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen blijft afnemen. De overlijdens blijven vooralsnog stijgen.

Lees verder

Waarom De Standaard u oproept 'een Genereus' te worden

Bij uitstek in dit coronajaar roept de ­redactie van De Standaard haar lezers op om te schenken aan De Genereuzen, de doeners van vzw Hart voor Handicap.

Lees verder

Topvrouw privacywaakhond neemt ontslag uit onvrede over interne werking

Alexandra Jaspar, een van de vijf directeurs bij de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA), neemt ontslag uit ongenoegen met een 'gebrek aan onafhankelijkheid'. Dat schrijven De Tijd, le x en La Libre Belgique. Het rommelt al langer aan de top.

Lees verder

Serine Ayari: 'Als ik ooit uitgenodigd word op de Oscars, wil ik een creatie van Ali Karoui dragen'

Comédienne Serine Ayari is dit seizoen jurylid in De slimste mens ter wereld en speelt zalen plat met haar stand-upcomedyshow Still standing. Dit zijn haar stijlgeheimen.

Lees verder