Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 7 december 2021

Andy Peelman stapt op eigen vraag uit 'De Buurtpolitie’: “Ik krijg nogal wat te horen tijdens het uitgaan”

HLN
Andy Peelman stapt op eigen vraag uit 'De Buurtpolitie': "Ik krijg nogal wat te horen tijdens het uitgaan"
Andy Peelman (38) zegt 'De Buurtpolitie' adieu. Zeven jaar en bijna achthonderd afleveringen was de acteur hét gezicht van de populaire tv-reeks, maar het komende seizoen wordt zijn laatste. Hij vertelt waarom hij zelf aanstuurde op een vertrek, en waarom hij ook in het echte leven geen agent meer wil zijn: "De politie is de dweil van de samenleving geworden."
Lees verder

BV-fabriekje '#LikeMe' sluit de deuren na vierde seizoen: "We dachten dat we niet verder zouden raken dan eentje"
Dat Camille Dhont (20) en Pommelien Thijs(20) niet meer uit de hitparades weg te denken zijn, hebben ze te danken aan hun doorbraakrol in '#LikeMe'. De Ketnet-musicalreeks bleek de voorbije jaren dé kweekvijver voor jong talent, maar nu komt er een einde aan dat mooie liedje. Het vierde seizoen wordt het laatste, bevestigt Hugo Sigal (74), die de rol van de schooldirecteur vertolkt. "Het is doodjammer."
Lees verder

Westerse landen "vastbesloten" om soevereiniteit Oekraïne te doen respecteren
Frankrijk, Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten zijn "vastbesloten" de soevereiniteit van Oekraïne "te doen respecteren". Dat heeft het Elysée maandag in het licht van de spanningen tussen Rusland en Oekraïne gezegd.
Lees verder

OVERZICHT. Positieve evolutie zet zich door: aantal nieuwe besmettingen en hospitalisaties daalt opnieuw lichtjes
Viroloog Steven Van Gucht kondigde gisteren hoopgevende cijfers aan en die positieve evolutie zet zich vandaag door. Het aantal nieuwe bevestigde besmettingen en ziekenhuisopnames dalen opnieuw licht, met respectievelijk 4 en 5 procent op weekbasis. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Oorlogstaferelen in de voetbalstadions: zal een maand zonder bezoekende fans resultaat leveren?
Een Antwerpse derby die eindigt in een poging tot doodslag en clash tussen hooligans en politie, Luikse frustratie dat leidde tot vuurwerk en een veldbestorming. Het lijkt oorlog in onze voetbalstadions. De Pro League besloot daarom om dit jaar geen bezoekende fans meer toe te laten in de stadions. Maar waarom is het oorlog? En zal deze 'afkoelingsperiode' het gewenste effect hebben? We spraken met Filip Boen, sport- en bewegingspsycholoog van de KU Leuven. "Er heerst een straffeloosheid", zegt Boen.
Lees verder

José Reynaert, de oudste voetballer die nog in eerste klas speelde, wordt 100 jaar: "Als Club won, kregen we 300 frank"
Hij hoort niet al te best meer. "Ge moet luid praten." Zijn evenwichtsgevoel is niet meer wat het ooit was. "Als ge mij nu laat jongleren met de bal, lig ik direct op mijn rug." Lopen zoals in zijn voetbaldagen is er niet meer bij. "Toen was ik ráp. Daarom dat ze mij bij de Club vroegen, hé." Dit is het verhaal van José Reynaert (100), rechtsbuiten bij Club Brugge tussen 1938 en 1947. Oudere voetballers die nog in eerste klasse hebben gespeeld vind je niet meer. "300 frank voor een overwinning kregen we. Dat was véél geld: een pintje kostte toen 1 frank."
Lees verder

Onze analist Niels Albert vindt niet dat Wout van Aert Iserbyt en Aerts belachelijk maakt: "Eli en Toon moeten zich niet schamen"
Wout van Aert maakte bij zijn rentree in het veld kipkap van de tegenstand. Maar volgens onze veldritanalist Niels Albert hoeven Eli Iserbyt en Toon Aerts zich niet te schamen. "Zij rijden echt niet traag, maar Van Aert rijdt extreem rap. Je moet het zo zien: aan de ene kant heb je een reeks goeie crossers en daar tegenover staat één van de beste coureurs van de wereld. Dat verschil kan je niet uitgommen."
Lees verder

"De eerste die echt aan àlle eisen voldoet, kost 99 euro": zo kies je een betrouw- én betaalbare CO2-meter
(Nog) meer dan via besmette oppervlakken verspreidt het coronavirus zich door de lucht. Een CO2-meter aanschaffen om na te gaan of de uitgeademde lucht in een ruimte voldoende snel wordt ververst, kan dus helpen om besmettingen te vermijden. Expert Jan Van Bouwel legt uit waar je moet op letten, wij zochten uit hoeveel een betrouwbare CO2-meter kost. "Maar het is geen wondermiddel dat een veilig kerstfeest garandeert."
Lees verder

Crisiscentrum herinnert eraan dat kerstmarkten potentiële doelwitten blijven
Het Crisiscentrum heeft er in een communicatie aan de politiezones aan herinnerd dat kerstmarkten nog altijd potentiële doelwitten zijn. Dat meldt Sudinfo.
Lees verder

Hugo Matthysen stopt met The Clement Peerens Explosition
Zwaanst na ni hé: Hugo Matthysen (65) - koning van de plat Antwerpse pop - stopt met Clement Peerens, zo maakte hij zelf bekend. In The Clement Peerens Explosition scoorde hij hits met 'Dikke Lu', 'Foorwijf', 'Boecht van dunaldi' en uiteraard ook 'Vinde gij mijn gat (niet te dik in deze rock)'. Na 35 jaar houdt hij het voor bekeken, al houden we nog een afscheidsshow in de schaduwhoofdstad van het land tegoed.
Lees verder

Gebouw ingestort in Franse Sanary: waarschijnlijk vijf mensen bedolven onder puin
Een gebouw van drie verdiepingen is in de nacht van maandag op dinsdag ingestort in Sanary-sur-Mer, in de Var in Frankrijk, na een explosie. Volgens de brandweer zitten vijf mensen "waarschijnlijk vast onder het puin". De oorzaak van de explosie is nog niet bekend.
Lees verder

Zuid-Koreaanse band BTS gaat 'even pauze nemen'
De Zuid-Koreaanse boyband, die met hits als 'Dynamite' de hele wereld veroverde, kondigde zondag aan dat ze voor het eerst sinds 2019 een pauze zullen nemen. De bandleden zullen de feestdagen voor het eerst "sinds hun debuut" in 2013 met hun familie doorbrengen.
Lees verder

Afro-Amerikaanse familie krijgt na eeuw geroofde grond terug: "Zonder onteigening waren de nabestaanden miljonairs geweest"
Een rechter in de Amerikaanse staat Californië heeft besloten dat de overheid een stuk land moet teruggeven dat ze in 1924 van een zwarte familie afnam. Activisten hopen dat talloze vergelijkbare vonnissen zullen volgen.
Lees verder

Filipijnse journaliste Maria Ressa mag Nobelprijs dan toch ophalen in Oslo
De Filipijnse journaliste Maria Ressa (58) heeft maandag van de gerechtelijke autoriteiten in haar land de toestemming gekregen om in Oslo de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst te nemen. Momenteel is de journaliste voorwaardelijk vrij, in afwachting van een uitspraak in beroep nadat ze vorig jaar veroordeeld werd voor laster.
Lees verder

Beurzen leven op na zorgen over omikron
De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag met forse winst geëindigd, nadat maandag ook op de New Yorkse beurzen aanzienlijke plussen opgetekend werden. Zorgen over een economisch ontwrichtende opleving van het coronavirus door de omikronvariant verdwenen naar de achtergrond. Vorige week leidden die zorgen nog tot grote koersschommelingen op de financiële markten. Ook andere Aziatische beurzen noteerden tussentijds hoger. In China beloofden beleidsmakers versoepelingen om de economische groei aan te jagen.
Lees verder

Prinses Amalia geeft glamoureuze fotoshoot vrij naar aanleiding van haar verjaardag
Feest vandaag in paleis Huis ten Bosch in Den Haag, want de Nederlandse prinses Amalia blaast achttien kaarsjes uit. Een bijzondere dag, want vanaf nu kan ze definitief koning Willem-Alexander opvolgen als staatshoofd. Ter gelegenheid van de achttiende verjaardag van Amalia heeft de Rijksvoorlichtingsdienst enkele foto's beschikbaar gesteld.
Lees verder

De wereld volgens omikron – de nieuwjaarsreceptie moet misschien definitief naar de zomer
Over een paar maanden heeft de nieuwe, besmettelijkere omikronvariant van het coronavirus de overhand in Europa, zo doen nieuwe berekeningen van de Europese gezondheidsdienst ECDC vermoeden. Een nieuw hoofdstuk in de coronacrisis breekt dan aan. Wat staat ons te wachten? De Volkskrant blikte vooruit.
Lees verder

Van chouchou tot figurant: de terugval van Club sinds het exploot op speeldag 1
"PSG overrompeld door Club Brugge, MNM in de schaduw gezet door Lang-Vanaken-De Ketelaere." Zes weken na Le jour de gloire hangt het Europees avontuur aan een zijden draadje. Of hoe de wereld er voor Club tussen PSG thuis en Parijs uit helemaal anders uitziet.
Lees verder

Koning Willem-Alexander geeft update over positief geteste prinses Beatrix: "Het gaat helemaal top"
Ondanks haar coronabesmetting gaat het "helemaal top" met prinses Beatrix (83). Dat liet haar zoon, koning Willem-Alexander (54), maandag weten aan 'Blauw Bloed'. Zaterdag werd bekend dat de prinses positief was getest op corona na haar terugkomst uit Curaçao en dat ze nu in quarantaine zit.
Lees verder

Drake trekt zijn nominaties voor de Grammy's in
Op verzoek van Drake zelf zijn de twee Grammy-nominaties die hij verdiende van de lijst geschrapt. De organisatie van het belangrijkste Amerikaanse muziekprijzengala bevestigde maandag aan Amerikaanse media dat de Canadese rapper en zanger niet langer in de race is voor de prestigieuze muziekawards.
Lees verder