Doorgaan naar hoofdcontent

Amerikaans congreslid op klaarlichte dag onder schot genomen en beroofd: 5 verdachten opgepakt

HLN
Amerikaans congreslid op klaarlichte dag onder schot genomen en beroofd: 5 verdachten opgepakt
Het Amerikaanse congreslid Mary Gay Scanlon is woensdag lokale tijd op klaarlichte dag onder schot gehouden en van haar bezittingen beroofd. Dat gebeurde in een park in de Amerikaanse stad Philadelphia, waar zij vlak daarvoor met andere politici had gesproken. Onder meer de werktelefoon en het identiteitsbewijs van de Democrate werden buitgemaakt. Er zijn vijf verdachten opgepakt.
Lees verder

Microbioloog Emmanuel André duidt wat we wel en nog niet weten over omikron: "Ongeremd feesten geeft omikron dubbele versnelling"
Terwijl het Overlegcomité bijeenzat, was er nog veel onduidelijkheid over omikron. We leggen daarom vijf vragen voor aan microbioloog Emmanuel André, die als eerste waarschuwde voor de nieuwe variant. Hij vreest dat kerst en Nieuwjaar de omikronmotor nog twee keer kunnen laten optrekken. Maar hij heeft ook goed nieuws. "Maatregelen kunnen mogelijk sneller effect hebben op het verloop van de vijfde golf."
Lees verder

Charles De Ketelaere: "Het enige jammere aan profvoetballer zijn: in ons contract staat dat we niet mogen skiën": dit zijn de Belgen die u op plaats 50 tot 41 heeft gezet
U heeft hem op 44 gezet, Charles De Ketelaere. De goudklomp van Club Brugge. Na wat een topjaar was voor de jonge voetballer. En in de aanloop naar mogelijks wel een toptransfer. "Waar we elkaar over een jaar spreken? Misschien wel in een Chinese grootstad. Nee. Mopje. Schrijf dat er zeker bij."
Lees verder

Motorrijder (29) komt om het leven na ongeval op rotonde in Roeselare
In Roeselare is woensdagavond een 29-jarige motorrijder uit Roeselare levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij bezweek even later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Lees verder

Motorrijder-brandweerman (29) komt om het leven na ongeval op rotonde in Roeselare
In Roeselare is woensdagavond een 29-jarige motorrijder uit Roeselare levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij bezweek even later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De jongeman was ook actief als brandweerman in het Roeselaarse korps, dat in diepe rouw is.
Lees verder

Akkoord over kernuitstap na hele nacht discussie: sluiting kerncentrales blijft plan A, maar ook investeringen in onderzoek naar kernenergie van de toekomst
Het kernkabinet is het eens geraakt over het dossier van de energiebevoorrading. Dat werd vernomen in regeringskringen. Er is sprake van een "versterkt" plan A, maar ook van investeringen in onderzoek naar kernenergie van de toekomst en de nieuwe kleinere, modulaire kerncentrales. Er komt ook een nieuwe wet rond klimaatneutraliteit in 2050 op vlak van energie. De MR heeft een andere lezing van het akkoord en tweet dat "de kernuitstap nog niet beslist is".
Lees verder

"Ik had een seksverslaving": James Franco reageert voor het eerst op beschuldigingen seksueel misbruik
James Franco (43) doorbreekt na vier jaar de stilte rond de beschuldigingen van seksueel misbruik aan zijn adres. De Amerikaanse acteur werd in 2018 door vijf vrouwen beschuldigd van seksueel ontoelaatbaar gedrag, waarvan er vier studentes van hem waren bij zijn acteerschool. In een gesprek met The Jess Cagle Podcast reageert Franco voor het eerst en bekent hij onder meer dat hij seksverslaafd was. "Ik heb inderdaad seks gehad met een paar studentes. Ook al was er sprake van wederzijdse instemming, dan nog had ik geen seks met een student mogen hebben."
Lees verder

Anouk Matton over moeilijke bevalling: "Navelstreng zat twee keer rond zijn nek"
Dj Anouk Matton (28) en haar man Dimitri 'Vegas' Thivaios (39) zijn al enkele maanden de trotse ouders van baby London. Maar de bevalling liep niet van een leien dakje, vertelt Anouk in Het Belang van Limburg.
Lees verder

Nieuw dieptepunt als PSG-speler: Sergio Ramos maakt comeback en pakt meteen 27ste (!) rode kaart uit zijn carrière
Vintage Sergio Ramos (35). De Spaanse verdediger maakte zijn comeback bij Paris Saint-Germain, maar pakte in de slotfase twee gele kaarten op vijf minuten tijd. PSG kon een nederlaag tegen Lorient nog nipt vermijden.
Lees verder

Martien Meiland en Bart De Wever op bezoek: zo gaat het nieuwe programma van Jani Kazaltzis en Otto-Jan Ham heten
Dat Otto-Jan Ham (43) en Jani Kazaltzis (42) samen een tv-programma gingen maken voor Play4 was al langer geweten. Nu is ook de titel van het programma bekendgemaakt, net zoals de deelnemerslijst. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
Lees verder

Eden Hazard speelt opnieuw 86 minuten mee in zege van Real, Carlo Ancelotti: "Hij is terug"
Zoals verwacht stond Eden Hazard voor de tweede match op rij in de basis bij een door corona geplaagd Real Madrid, dat elf spelers miste. De Rode Duivel startte opnieuw op rechts en speelde 86 minuten mee. "Hij is terug", liet Carlo Ancelotti achteraf optekenen. Real won met de nodige moeite tegen Athletic Bilbao (1-2).
Lees verder

Boeing 777-vliegtuigen mogen mogelijk begin 2022 weer de lucht in na aanpassingen wegens motorproblemen
De Amerikaanse luchtvaartregulator FAA heeft woensdag een voorstel gepubliceerd voor aanpassingen aan een reeks 777-vliegtuigen van de Amerikaanse fabrikant Boeing die wegens motorproblemen sinds februari aan de grond staan. De toestellen zouden mogelijk begin 2022 weer kunnen vliegen.
Lees verder

Een volledig afgewerkte woning voor 60.000? Met een tiny house kan het
Om een woning te kopen of te (ver)bouwen heb je al snel een grote som geld nodig waar je jaren voor afbetaalt. Dat verklaart de populariteit van meer alternatieve woonvormen, zoals tiny houses. Daarbij woon je op een kleinere oppervlakte en met minder spullen, maar wel met meer financiële vrijheid. Hoeveel betaal je voor zo'n tiny house? Bouwsite Livios vroeg het aan Tiny House Belgium.
Lees verder

LIVE (18u45). Jérémy Doku geeft vanavond aftrap in Anderlecht, steekt RSCA hand uit naar halve finale Croky Cup?
• Kwartfinale Croky Cup
Lees verder

Hoe ziet de kerncentrale van de toekomst eruit, en waarom bouwen wij ze dan niet?
Het kernkabinet is het eens geraakt over het dossier van de energiebevoorrading. Er is sprake van een "versterkt" plan A, maar ook van investeringen in onderzoek naar kernenergie van de toekomst. De Franse president Macron kondigde vorige maand al de constructie van nieuwe EPR-reactoren aan. In 2035 zouden die moeten draaien. Met wat voor technologie? En is het eventueel een oplossing voor ons probleem?
Lees verder

Goed doorwandelen heeft een positieve invloed op je gezondheid (en het moet veel minder lang duren dan je denkt)
Ben jij een echte koukleum? In putje winter is het soms een uitdaging om buiten te komen - zeker nu onze woning meteen ook dienstdoet als kantoor. De broodnodige dosis beweging schiet er dan bij in. Om je te motiveren om toch - letterlijk! - de stap te zetten, kan recent onderzoek je misschien over de streep halen: je hoeft geen uren te wandelen om resultaat te zien. Integendeel.
Lees verder

Al zeker 85 lichamen gevonden na schipbreuk nabij Madagaskar
De dodentol na de schipbreuk ten noordoosten van Madagaskar is opgelopen tot 85 overlijdens, nadat nog eens 21 lichamen zijn teruggevonden. Dat melden de gendarmerie en de maritieme autoriteiten donderdag.
Lees verder

Kerstplannen van de Queen nog meer in de war: man van prinses Anne besmet met corona
De Britse prinses Anne (71) zit thuis in quarantaine nadat haar man Timothy Laurence (66) positief heeft getest op het coronavirus. Het koppel zit nu tien dagen in isolatie in hun huis in Gloucestershire. Dit betekent ook dat de enige dochter van koningin Elizabeth (95) de kerstdagen waarschijnlijk niet met haar moeder door kan brengen.
Lees verder

BV 24/7. De familie Coppens barst van talent en tranen van geluk bij Goedele Liekens
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Sciensano: "Geen griepepidemie in ons land"
Op dit moment circuleert het griepvirus amper in ons land. Dat meldt Sciensano in een persbericht. De raadplegingen bij de huisarts voor griepachtige klachten zijn momenteel vooral te wijten aan Covid-19 en aan gewone verkoudheidsvirussen. Het influenzavirus dat griep veroorzaakt werd de voorbije weken maar af en toe teruggevonden.
Lees verder