Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 15 december 2021

Alexandru Caliniuc (27), de moordenaar van Sofie Muylle (27), tekent hoger beroep aan tegen veroordeling voor cannabi...

HLN
Alexandru Caliniuc (27), de moordenaar van Sofie Muylle (27), tekent hoger beroep aan tegen veroordeling voor cannabisbezit in gevangenis
Alexandru Caliniuc (27), de Roemeense moordenaar van Sofie Muylle (27), werd begin mei van dit jaar veroordeeld tot een celstraf van drie maanden met uitstel voor drugsbezit in de gevangenis. In zijn cel werd 3,39 gram cannabis aangetroffen, al waren die drugs volgens Caliniuc van zijn toenmalige celgenoot. Hij tekende hoger beroep aan, maar riskeert nu een celstraf van zes maanden.
Lees verder

Personeel Brussels Airlines legt maandag het werk neer
Het cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines legt komende maandag vanaf 5 uur het werk neer voor een vierentwintiguursstaking. Dat is vernomen bij de vakbonden.
Lees verder

Zo voorkom je hoge boetes voor gsm-gebruik in de auto: "Je smartphone op schoot houden en als gps gebruiken, geldt als overtreding"
Vanaf volgend jaar geldt gsm'en achter het stuur als een overtreding van de derde graad, waarbij je iemand rechtstreeks in gevaar brengt. Daardoor stijgt de boete van 116 naar 174 euro, zelfs als je het toestel gewoon vasthoudt zonder het te gebruiken. Maar hoe gebruik je dan best je smartphone in de wagen? "Laat je gsm zeker niet rondslingeren op de passagierszetel of je schoot", zeggen professor verkeerskunde Tom Brijs (UHasselt) en Stef Willems van Vias, die enkele veilige opties geven.
Lees verder

Di Rupo in ziekenhuis opgenomen na lelijke val
Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) is dinsdagavond in het ziekenhuis opgenomen nadat hij lelijk ten val was gekomen tijdens een wandeling in Bergen. Zijn toestand is volgens zijn omgeving goed, maar hij moet komende maandag een operatie aan de linkerknie ondergaan.
Lees verder

Nieuwe Duitse bondskanselier maakt van aanpak klimaatverandering topprioriteit
De nieuwe Duitse regeringsleider Olaf Scholz heeft voor het eerst de Bondsdag toegesproken als bondskanselier. Hij maakte daar nog eens duidelijk dat de aanpak van klimaatverandering voor zijn regering topprioriteit heeft. Dat heeft volgens de sociaaldemocraat ook grote gevolgen voor de Duitse economie, de grootste van Europa.
Lees verder

Nederlandse infectioloog benadrukt het belang van de boostervaccins: "AstraZeneca beschermt niet tegen klachten na besmetting"
De Nederlandse infectioloog Jaap Van Dissel heeft in de Tweede Kamer gewaarschuwd voor de gevolgen van omikron. Onze noorderburen verwachten dat de nieuwe variant al begin januari dominant zal zijn. Boosterprikken zijn noodzakelijk, aldus Van Dissel, die aangeeft dat het vaccin van AstraZeneca geen bescherming biedt tegen klachten na besmetting met de omikronvariant.
Lees verder

Nederlandse infectioloog benadrukt het belang van de boostervaccins: "Astrazeneca beschermt niet tegen ernstige gevolgen van omikron"
De Nederlandse infectioloogJaap Van Dissel heeft in de Tweede Kamer gewaarschuwd voor de gevolgen van omikron. Onze noorderburen verwachten dat de nieuwe variant al begin januari dominant zal zijn. Boosterprikken zijn noodzakelijk, aldus Van Dissel, die aangeeft dat het vaccin van AstraZeneca geen bescherming biedt tegen ernstige gevolgen van de omikronvariant.
Lees verder

OPROEP. Zit jij met vragen over orgasmes?
Wat is een vallei-orgasme? Waarom kom ik zo moeilijk klaar? Hoort squirten ook bij klaarkomen? We zitten allemaal wel met een pleasure-gerelateerde vraag die we niet durven te stellen. Of we durven wel, maar weten niet aan wie. Wel, dit is het moment.
Lees verder

Nieuwe historische dramareeks 'Sisi' tijdens de kerstdagen op VTM 3 te zien
Om helemaal in de kerstsfeer te komen, brengt VTM 3 tijdens de feestdagen de nieuwe historische dramareeks 'Sisi'. Die vertelt - net zoals de klassieker uit 1955 - het verhaal van de Oostenrijkse keizerin Sisi en haar man, keizer Frans.
Lees verder

Litouwen haalt diplomaten weg uit China wegens zorgen om veiligheid
Litouwen heeft al zijn diplomaten teruggehaald uit China vanwege zorgen over hun veiligheid. De Chinese autoriteiten hadden geëist dat de vertegenwoordigers van het EU-land hun diplomatieke papieren zouden inleveren, zeggen ingewijden tegen zakenkrant FT. Dat leidde tot de vrees dat ze dan ook hun diplomatieke onschendbaarheid zouden verliezen.
Lees verder

Pogacar waagt zich in 2022 aan de Ronde van Vlaanderen (en drie andere wielermonumenten)
2022 wordt een druk jaar voor Tadej Pogacar. De Sloveen van 23 zal vier van de vijf wielermonumenten rijden komend seizoen, waaronder ook de Ronde van Vlaanderen. Enkel Parijs-Roubaix slaat hij over.
Lees verder

OPROEP: Welke cadeaus krijgt u van uw werkgever?
Bedrijven belonen hun werknemers met extra grote (kerst)cadeaus dit jaar. Ze willen iedereen bedanken voor al het geleverde werk de voorbije maanden, in erg moeilijke omstandigheden. Vorig jaar ging het nog om kerstpakketten vol lekkers, een fles wijn of cadeaubon, maar dit jaar strooien sommige met veel meer: coronapremies, extra dagen verlof, bureaumateriaal, gratis sportlessen, terugbetalingen van brillen,...
Lees verder

Tien om te zien: naar deze (buitenlandse) darters is het uitkijken op het WK
Het WK darts gaat vanavond van start. Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts en Mike De Decker verdedigen de Belgische eer in 'Ally Pally'. Maar naar welke (buitenlandse) darters mogen we nog uitkijken? Tien om te zien.
Lees verder

Van broccolicappuccino tot chocoladecake met ganache: 3 makkelijke recepten voor een indrukwekkend feestmenu
Nog op zoek naar een lekker, feestelijk kerstmenu? Voor NINA bedacht foodstyliste en culinair meesterbrein Sonja Peeters drie gangen die je makkelijk vooraf klaarmaakt, en die tegelijk stijlvol en kindvriendelijk zijn: een cappuccino van broccoli, een gevulde rollade van kalkoen en een cake van chocolade met rood fruit. Drie parels voor op de feestdis, die je bovendien met een kleine twist vegetarisch maakt.
Lees verder

Gent krijgt grootste stelplaats voor elektrische bussen van Vlaanderen: dossier-Wissenhage in stroomversnelling
De brug langs de Nieuwevaart ligt al bijna tien jaar klaar, maar nu is de aanvraag voor de bouw van een nieuwe bus- en tramstelplaats dan toch ingediend. Gent moet hiermee meteen het grootste aantal elektrische bussen van heel Vlaanderen kunnen stallen. Lees hier welke plannen er op stapel staan.
Lees verder

Dit zijn de populairste kersthits op Spotify
Spotify heeft bekendgemaakt welke kersthits het meest gestreamd zijn de afgelopen weken. Dat 'All I Want For Christmas Is You' op één staat, is geen verrassing. Mariah Carey (52) blijft ook in België de uitgesproken 'queen of Christmas'.
Lees verder

Historische primeur: ruimtevaartuig 'raakt' voor het eerst de zon
"We hebben de zon geraakt", tweet NASA. Voor het eerst in de geschiedenis heeft een ruimtevaartuig dat door de mens is gemaakt, contact gehad met de zon. De eer ging naar de Parker Solar Probe (PSP).
Lees verder

Zijn einde als voetballer is een feit: emotionele Sergio Agüero (33) moet voetbalschoenen aan de haak hangen door hartproblemen
Sergio 'Kun' Agüero moet noodgedwongen stoppen met voetballen. Op een emotionele persconferentie liet de Argentijnse aanvaller van FC Barcelona weten dat hij door hartproblemen niet meer op topniveau zal kunnen sporten. Een afscheid in mineur voor de Manchester City-legende.
Lees verder

Premie van 6.000 euro voor 100.000 werknemers van autobouwer Daimler
De zowat 100.000 werknemers van autobouwer Daimler krijgen dit jaar een premie van 6.000 euro. Dat heeft het bedrijf uit Stuttgart woensdag bekendgemaakt.
Lees verder

Christof Roggen (38) speurt via boeiende getuigenissen naar DNA van Belgische ondernemer: "Iedereen die ik sprak, is verliefd op zijn firma"
Ondernemers als Elon Musk en Steve Jobs zijn ons lang niet onbekend. Maar wat weten we eigenlijk over het ondernemingsklimaat in Vlaanderen? Dat moet ook Christof Roggen (38), eigenaar van een printbedrijf en sinds kort ook van een speelgoedwebshop met zijn vrouw, gedacht hebben. Hij goot tal van inspirerende gesprekken met bedrijfsleiders in podcast én nu ook in een boek. "Iedereen die ik sprak, is verliefd op zijn firma."
Lees verder