Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 19 december 2021

Aangeslagen Kompany na racistische kreten richting invallers langs zijlijn: “Ik ben gedegouteerd. We zijn uitgescho...

HLN
Aangeslagen Kompany na racistische kreten richting invallers langs zijlijn: "Ik ben gedegouteerd. We zijn uitgescholden voor 'bruine apen'"
Vincent Kompany en de spelers van Anderlecht zijn tijdens de topper tussen Club Brugge en Anderlecht racistisch bejegend. Dat vertelde de coach zelf aan Eleven Sports. "Ik ben gedegouteerd", aldus Kompany, duidelijk aangedaan. Ook Anderlecht-verdediger Hoedt was streng voor de Club-supporters. De Pro League heeft al aangegeven de feiten te gaan onderzoeken.
Lees verder

LIVE. Het wordt stilaan pijnlijk: Nicholson maakt hattrick compleet tegen Eupen
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Am Kehrweg • Eupen-Charleroi
Lees verder

LIVE. Efficiëntie alom bij Charleroi: Eupen heeft betere spel, maar staat 0-3 in het krijt
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Am Kehrweg • Eupen-Charleroi
Lees verder

Waarom 'Deathloop' onze shooter van het jaar is
In een ander jaar had Deathloop wellicht geen schijn van kans gemaakt om dé shooter van de afgelopen twaalf maanden te worden bij de verkiezing van Game of the Year. Maar in 2021 lieten de grote franchises het wat afweten, waardoor deze firstperson-actiegame het hele najaar op onze radar bleef wat schieten betreft.
Lees verder

Voor honderden eindigt cruise voortijdig op Gran Canaria wegens Covid-gevallen aan boord
Zowat 300 mensen hebben hun kerstcruise voortijdig beëindigd gezien. Zij moesten zondag op Gran Canaria van boord gaan nadat op het schip meerdere gevallen van Covid-19 waren ontdekt, zo heeft touroperator Tui Cruises bekendgemaakt.
Lees verder

Alison Van Uytvanck verovert in Limoges zevende WTA-titel uit carrière
De zevende WTA-titel voor Alison Van Uytvanck (WTA 68). Onze 27-jarige landgenote klopte in de finale in het Franse Limoges (hard/115.000 dollar) Ana Bogdan (WTA 119): 2-6, 5-7.
Lees verder

Manchester City blijft leider na eenvoudige zege bij Newcastle
Manchester City blijft leider in de Premier League. Het boekte een eenvoudige overwinning (0-4) bij Newcastle. Liverpool weet straks tegen Tottenham wat te doen.
Lees verder

Minstens dertig mannen sterven tijdens traditioneel initiatieritueel in Zuid-Afrika
In de Zuid-Afrikaanse provincie Oost-Kaap zijn minstens dertig jonge mannen om het leven gekomen en meer dan 80 anderen opgenomen in het ziekenhuis tijdens het traditionele initiatieseizoen. Dat heeft het Huis van Traditionele Leiders van de provincie zondag gezegd.
Lees verder

Deze week in 'Familie': Lars moet op zijn tellen passen en Benny krijgt verontrustend nieuws
Er staat de komende week weer heel wat te gebeuren in 'Familie'-land. Zo krijgt Benny (Roel Vanderstukken) verontrustend nieuws...
Lees verder

Omar bin Laden, zoon van Osama, leeft als kunstschilder in Frankrijk: "Ik zou m'n vader nooit verraden hebben"
Hoe leef je met de gedachte dat je vader een massamoordenaar was? Omar bin Laden (40) werd manisch-depressief en vecht tegen een bipolaire stoornis. Hij worstelt nog steeds met zijn vreselijke jeugd, vertelt hij in een interview. Geslagen worden was dagelijkse kost, en een huisdier houden onmogelijk: die stierven tijdens 'gruwelijke experimenten met gifgas'. Toch heeft hij rust gevonden, in Frankrijk nota bene. Daar leeft hij nu als kunstschilder. "Ik wil ambassadeur van de vrede worden."
Lees verder

COLUMN. Topmodel Elise Crombez: "Ik ben beleefd opgevoed, ja, maar wat is mijn voordeel?"
Iets typisch Vlaams of typisch vrouwelijk? Zonder schaamte 'nee' zeggen tegen iets waar je totaal geen zin in hebt, is een kunst die maar voor weinigen is weggelegd. En dat kan Topmodel Elise Crombez beamen. In deze column praat ze over alle vervloekte momenten waarop ze geen nee durfde te zeggen, en hoe ze stilaan besefte dat het anders kon. "Dankzij mijn modellenwerk belandde ik tussen vrouwen wier communicatietechnieken ik kon observeren."
Lees verder

Queen Elizabeth maakt zich zorgen om prins William: "Ze heeft liever niet dat hij nog met een helikopter vliegt"
Volgens verschillende Britse media wil Queen Elizabeth (95) niet dat prins William (39) nog helikoptervluchten maakt met z'n gezin. "Het land kan ineenstorten als zo'n trip verkeerd afloopt."
Lees verder

EU sluit akkoord met Pfizer/BioNTech over versnelde levering 20 miljoen dosissen nu omikron zich snel verspreidt in Europa
De Europese Commissie heeft zondag een akkoord gesloten met vaccinproducenten Pfizer en BioNTech over een versnelde levering van boostervaccins, nu de omikronvariant zich snel verspreidt in Europa. In het eerste kwartaal van 2022 zullen 20 miljoen extra dosissen geleverd worden.
Lees verder

6 tot 7 maanden wachten voor wie nieuwe wagen bestelt
"Bestel uw nieuwe wagen ruimschoots op tijd." Dat is het advies van de Belgische importeurs nu de levertermijnen door de chipproblemen oplopen. Wie nu bestelt, moet minstens tot de zomer geduld oefenen. Voor hybride- en elektrische modellen kan dat zelfs tot het najaar zijn, of langer.
Lees verder

Brand in Russische mijn: 128 werklieden geëvacueerd
In een mijn in het Russische Siberië is vandaag een brand uitgebroken. Op dat moment waren nog 128 arbeiders in de mijn aanwezig, maar het lukte de hulpdiensten iedereen te evacueren.
Lees verder

Eupen verdiende meer na dominante eerste helft, maar krijgt deksel stevig op de neus van efficiënt Charleroi
0-3 aan de rust ? Volledig tegen de gang van het spel in, maar vermits alleen de doelpunten tellen… Charleroi heeft met de nodige moeite, maar toch met ruime cijfers gewonnen van Eupen. Shamar Nicholson maakte een hattrick.
Lees verder

LIVE. Antwerp zonder Samatta tegen Genk, dat het andermaal lijkt te gaan doen met Eiting op linksachter
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Cegeka Arena • Genk-Antwerp
Lees verder

Genk mag drie matchen, waarin het tot 10 internationals zou moeten missen, wellicht toch verzetten
Racing Genk heeft voor het BAS gelijk gekregen in het kalenderdispuut met de Pro League. Mogelijk worden drie competitiematchen verschoven naar een andere datum.
Lees verder

LIVE. Kiezen tussen wereldsterren: wie kroont zich tot Sportvrouw en Sportman van het Jaar?
Nafi Thiam, Nina Derwael of toch Emma Meesseman? En wie bij de heren? Wout van Aert, Bashir Abdi of Matthias Casse? Vanaf 18u30 worden de Sportvrouw en Sportman van het Jaar verkozen. Spanning troef, want er is in beide categorieën niet één uitgesproken favoriet. Verder worden enkele nevenprijzen - zoals Belofte en Ploeg van het Jaar - uitgedeeld. Volg alles in onze liveblog!
Lees verder

Graf George Michael heeft na vijf jaar een grafsteen
Het graf van George Michael is vijf jaar na zijn overlijden eindelijk voorzien van een grafsteen. Het is een eenvoudige marmeren, gegraveerde plaat geworden. Dat meldt de Britse tabloid The Sun.
Lees verder