Doorgaan naar hoofdcontent

30 tornado’s razen door oosten van VS, vrees voor meer dan 50 doden: beelden tonen enorme ravage

HLN
30 tornado's razen door oosten van VS, vrees voor meer dan 50 doden: beelden tonen enorme ravage
Het oosten van de Verenigde Staten is getroffen door maar liefst dertig tornado's. De dodentol staat officieel op vier, maar de gouverneur van Kentucky vreest intussen al voor meer dan vijftig dodelijke slachtoffers. "Wellicht zullen er zelfs zeventig tot honderd mensenlevens verloren gegaan zijn", stelt Andy Beshear. De werkelijke schade zal pas op klaarlichte dag duidelijk worden. In totaal werden zes staten (Arkansas, Illinois, Kentucky, Missouri, Mississippi en Tennessee) getroffen.
Lees verder

Voor 350 euro betaal je contactloos met een chip in je hand: onze techjournalist test het onderhuidse implantaat
Contactloos betalen zonder dat er een smartphone of betaalkaart aan te pas komt. Sinds deze maand kan het in België. Walletmor is een onderhuids geïmplanteerde chip waarmee je met één enkel gebaar betaalt. Techjournalist Kenneth Dée is een van de eerste Belgen die het betaalimplantaat uittest.
Lees verder

LIVE ETHIAS CROSS. Van Aert uitgesproken topfavoriet in Essen, waar eerst dames nog aan zet zijn
Nieuwe manche van de Ethias Cross, vandaag, in Essen. Wout van Aert start als uitgesproken topfavoriet, zeker na zijn kabinetstukje in Boom. De Belgische kampioen hoeft bovendien geen rekening te houden met Iserbyt en co. De renners van Pauwels Sauzen Bingoal mikken dit weekend enkel op de wereldbekerveldrit in Val di Sole en de Trek Baloise Lions zijn op stage. Alle ogen op Van Aert dus. Om 15u beginnen de mannen eraan, maar om 13u45 is het eerst aan de dames. U kunt beide wedstrijden bekijken op deze pagina of op VTM.
Lees verder

Duitse regeringspartij FDP wil meer migranten voor arbeidsmarkt
De Duitse liberale FDP, de kleinste partij van de nieuwe regeringscoalitie, is voorstander van meer migratie. Volgens fractieleider Christian Dürr zijn meer migranten nodig om de vacatures op de Duitse arbeidsmarkt in te vullen en om economische groei mogelijk te maken.
Lees verder

Cast van Nachtwacht verschijnt op rode loper voor première van derde film
De derde film van de populaire Ketnetreeks 'Nachtwacht' gaat vandaag in première. Naast vaste waarden Gio Kemper, Louis Thyssen en Céline Verbeeck zal ook Nora Gharib te zien zijn. 'De Dag van de Bloedmaan' is al de derde Nachtwacht-film.
Lees verder

KIJK LIVE. Cast van Nachtwacht verschijnt op rode loper voor première van derde film
De derde film van de populaire Ketnetreeks 'Nachtwacht' gaat vandaag in première. Naast vaste waarden Gio Kemper, Louis Thyssen en Céline Verbeeck zal ook Nora Gharib te zien zijn. 'De Dag van de Bloedmaan' is al de derde Nachtwacht-film. De cast zal zometeen in bijbehorende kostuums op de rode loper verschijnen bij Kinepolis in Antwerpen. Kijk hier live naar de beelden!
Lees verder

KIJK LIVE. Cast van Nachtwacht verschijnt op rode loper voor première van derde film
De derde film van de populaire Ketnetreeks 'Nachtwacht' gaat vandaag in première. Naast vaste waarden Gio Kemper, Louis Thyssen en Céline Verbeeck zal ook Nora Gharib te zien zijn. 'De Dag van de Bloedmaan' is al de derde Nachtwacht-film. De cast zal zometeen in bijbehorende kostuums op de rode loper verschijnen bij Kinepolis in Antwerpen. Kijk hier live naar de beelden!
Lees verder

Steven en Kathy bouwden een luxechalet met negen raamgevels: "Net tv-schermen met een natuurfilm om ons heen"
Elke week kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt binnen in een bijzonder huis. Vandaag trekt hij naar de Lilse bossen, waar Steven en Kathy een weekendverblijf bouwden met maar liefst negen raamgevels. "Iedereen die hier komt is overdonderd. Door het huisje, en door het groen."
Lees verder

Verschillende vaccinatiecentra sluiten deuren tijdens kerstvakantie: "Medewerkers hebben rust nodig"
Verschillende vaccinatiecentra zullen tijdens de kerstvakantie hun deuren tijdelijk sluiten. Dat doen ze om de medewerkers in de centra wat vakantie te gunnen. Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid steunt de beslissing niet, volgens het agentschap is het niet het juiste moment om de centra te sluiten. Ook viroloog Marc Van Ranst is tegen.
Lees verder

KIJK LIVE. Van Aert uitgesproken topfavoriet in Ethias Cross van Essen, wint Backstedt bij de dames?
Nieuwe manche van de Ethias Cross, vandaag, in Essen. Wout van Aert start als uitgesproken topfavoriet, zeker na zijn kabinetstukje in Boom. De Belgische kampioen hoeft bovendien geen rekening te houden met Iserbyt en co. De renners van Pauwels Sauzen Bingoal mikken dit weekend enkel op de wereldbekerveldrit in Val di Sole en de Trek Baloise Lions zijn op stage. Alle ogen op Van Aert dus. Om 15u beginnen de mannen eraan, maar op dit moment is het aan de dames. U kunt beide wedstrijden bekijken op deze pagina of op VTM.
Lees verder

CD&V wil pensioen op 62 jaar mogelijk maken
De CD&V-basis heeft tijdens een digitaal congres een hele reeks voorstellen goedgekeurd die de inhoudelijke vernieuwing van de partij vorm moeten geven. Een daarvan is de vrije keuze om met pensioen te gaan tussen 62 en 67 jaar, weliswaar met financiële gevolgen. Een ander zet de communautaire lijn van de partij weer op scherp en stelt voor om bij de volgende staatshervorming te kijken "wat we nog samen willen doen".
Lees verder

Toch vaccinatiecertificaat voor wie ernstige bijwerkingen had na vaccinatie
Mensen die een ernstige bijwerking hadden na één coronavaccinatie en bij wie een volgende vaccinatie niet mogelijk is, kunnen sinds kort een attest krijgen van een van de 21 officiële referentieartsen in ons land. Op die manier kunnen zulke personen toegang krijgen tot een Covid Safe Ticket, zo meldt de Taskforce Vaccinatie.
Lees verder

Duo op deelstep botst met bus: jongeman (22) in levensgevaar
Bij een ongeval in de Carnotstraat zijn vrijdagavond twee jonge twintigers gewond geraakt toen ze met hun elektrische deelstep tegen een bus botsten. Eén van hen verkeert in levensgevaar.
Lees verder

LIVE F1. Max Verstappen en Lewis Hamilton azen op belangrijkste pole van het seizoen
't Is er al snikheet, maar vandaag gaat de temperatuur op en rond het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi nóg met een felle ruk de hoogte in. De derde vrije oefensessies worden afgewerkt, maar later op de middag weten we ook wie op de pole start in de rit die morgen over de titel in de Formule 1 zal beslissen. Wie vertrekt met de beste papieren: Lewis Hamilton of Max Verstappen? Via deze liveblog blijft u op de hoogte van álle ontwikkelingen!
Lees verder

Banksy ontwerpt T-shirt voor Britse 'beeldenstormers': meteen duizenden geïnteresseerde kopers in de rij
Kunstenaar Banksy heeft een T-shirt ontworpen om de vier Britten te helpen die volgende week terechtstaan omdat ze een beeld van een slavenhandelaar in Bristol neergehaald hebben. Op het kledingstuk is een lege sokkel te zien met touwen en wat brokstukken van het omvergetrokken standbeeld.
Lees verder

Koploper AC Milan jaagt op eerste Scudetto in 10 jaar: de Rossoneri dromen van de titel met 'quarterback' Zlatan én 'Salamandra' Saelemaekers
Zlatan Ibrahimovic en Alexis Saelemaekers willen hun leidersplaats met AC Milan vanavond verstevigen in Udine. De Rossoneri zijn op zoek naar een eerste titel sinds het seizoen 2010-2011. Toen ook al met Zlatan, nu met een Belg erbij. Het verhaal van de quarterback en de salamander.
Lees verder

Pascal heeft buitenechtelijke seks met collega Greta in de auto op een barre winteravond: "Ik voelde haar harde tepels door haar blouse"
"Ik had geen ervaring met dit soort van seks. Maar wat ik hier meemaakte was onbeschrijflijk." Na een nieuwjaarsdrink met het werk rijden Pascal en Gerda samen naar huis. Hij is getrouwd, maar ongelukkig in zijn huwelijk. Zij is 'de zonnestraal van het kantoor', gegeerd bij alle mannelijke collega's. In plaats van Gerda af te zetten en naar huis te rijden, beginnen ze hartstochtelijk te zoenen in de kou, op een kille winteravond. Zijn hand glijdt al snel in haar slip, maar hoe ver zal het gaan?
Lees verder

KIJK LIVE ETHIAS CROSS. Van Aert staat voor ultradruk weekend: "Logistiek een uitdaging", Backstedt bezig aan eenzame tocht bij de dames
Nieuwe manche van de Ethias Cross, vandaag, in Essen. Wout van Aert start als uitgesproken topfavoriet, zeker na zijn kabinetstukje in Boom. De Belgische kampioen hoeft bovendien geen rekening te houden met Iserbyt en co. De renners van Pauwels Sauzen Bingoal mikken dit weekend enkel op de wereldbekerveldrit in Val di Sole en de Trek Baloise Lions zijn op stage. Alle ogen op Van Aert dus. Om 15u beginnen de mannen eraan, maar op dit moment is het aan de dames. U kunt beide wedstrijden bekijken op deze pagina of bij VTM.
Lees verder

Papa Loes over pakkende videoclip bij nummer 'Eenhoorn': "Het is mooi dat beeld en muziek kunnen beroeren"
Negen maanden na het dodelijk ongeval van fietsertje Loes (7) heeft haar vader André de Laat uit Schoten een pakkende videoclip bij het nieuwe nummer 'Eenhoorn' de wijde wereld ingestuurd. Daarin schitteren Koen Wauters, Jean Bosco Safari, zus Ella en de klasgenootjes van het meisje. Al grijpen vooral de beelden van een dansende en spelende Loes naar de keel. "Natuurlijk komt dat binnen bij ons", vertelt papa André. "Daar zijn we ons van bewust. Maar dat kan en mag."
Lees verder

G7-ministers vormen front tegen "mondiale agressors"
De ministers van Buitenlandse Zaken van de G7, de zeven belangrijkste industrielanden, zijn zaterdag samengekomen in het Britse Liverpool. De bedoeling is front te vormen tegen "mondiale agressors", verklaarde voorzitter en Brits minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss, waarbij in de eerste plaats gekeken wordt naar de militaire manoeuvres van Rusland aan de grens met Oekraïne.
Lees verder