Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 december 2021

3 zorgeloze weken kerstvakantie: creatieve tips om kinderen te entertainen. "Maak je planning niet té vol”

HLN
3 zorgeloze weken kerstvakantie: creatieve tips om kinderen te entertainen. "Maak je planning niet té vol"
Een extra week kerstvakantie: voor ouders betekent dat een extra week stress, of een extra week plezier. Of allebei. Mama's Ingrid (42) en Elke (38) schrijven voor Maison Slash over ouderschap met een vleugje 'rock-'n-roll' en weten als geen ander hoe je de komende drie weken meer plezier en minder stress in huis haalt. En vooral: hoe je met je kroost verbíndt. Ze tippen originele dagtrips en manieren om ook thuis meer familiemagie te creëren. "Voorzie momenten waarop iedereen zich kan vervelen."
Lees verder

Boostervaccin Moderna verhoogt antistoffen tegen omikronvariant met factor 37
Het boostervaccin van Moderna — een extra prik met een halve dosis — verhoogt het aantal antistoffen tegen de omikronvariant met factor 37. Een volledige extra dosis Moderna zou het aantal antistoffen zelfs 83 keer doen toenemen. Dat meldt het farmabedrijf op basis van voorlopige gegevens.
Lees verder

LIVE. Politie opent onderzoek naar racismerel, Club Brugge wil daders zo snel mogelijk identificeren
De topper Club Brugge-Anderlecht werd zondag ontsierd door racistische incidenten. Zo gaf Vincent Kompany zelf aan dat hij, zijn stafleden en spelers "bruine apen en wat dan ook" genoemd werden. Intussen opende de politie een onderzoek naar de racismerel. Alle ontwikkelingen kan u in onderstaande liveblog volgen.
Lees verder

6 op 10 Vlamingen mijdt events tot na coronacrisis
Meer dan de helft van de Vlamingen wil events zoveel mogelijk vermijden tot na de coronacrisis. Dat blijkt uit een bevraging van het KdG-expertisecentrum Publieke Impact. Amper 1 op 5 vindt de coronamaatregelen op events streng genoeg.
Lees verder

Baby's overleven als bij wonder tornado nadat bad waarin ze zaten werd opgetild en naar buiten geblazen
Oma Clara Lutz had haar twee kleinkinderen in bad gelegd, toen de verwoestende tornado in de Amerikaanse staat Kentucky in aantocht was. Maar het natuurgeweld kende geen genade, en was zo krachtig dat de badkuip uit de vloer werd gerukt en in de lucht geblazen. De kleintjes werden later levend aangetroffen onder de badkuip, die ondersteboven in de tuin was beland.
Lees verder

Feestkapsels waarvoor je niets hoeft te kunnen? Beautyredactrice Sophie toont hoe je de kerstvlecht maakt
Een feestkapsel in elkaar steken op vijf minuten? Dat kan. Beautyredactrice Sophie verklapt hoe je de ultra-makkelijke kerstvlecht maakt. Je hebt er niets voor nodig, tenzij twee elastiekjes. En het beste van al: het lijkt alsof je veel moeite gedaan hebt, maar eigenlijk valt dat best mee. Je moet slechts deze vier simpele stappen volgen.
Lees verder

Sciensano past dodentol eerste golf aan na bevraging bij de ziekenhuizen: bijna honderd doden meer
Tussen 7 maart 2020 en 31 augustus 2020 zijn 99 meer mensen gestorven na een coronabesmetting. Dat meldt gezondheidsinstituut Sciensano na een bevraging bij de ziekenhuizen.
Lees verder

Rafael Nadal test positief op corona na rentree in Abu Dhabi
Niet de terugkeer waar hij op gehoopt had. Rafael Nadal (35) maakte op een exhibitietoernooi in Abu Dhabi zijn comeback na heel wat blessureleed, maar testte bij zijn thuiskomst positief op corona. Dat liet de Spanjaard zelf weten via Twitter.
Lees verder

Subsidie van 4,8 miljoen euro geeft Vlaamse universiteiten extra slagkracht op Europees niveau
De Vlaamse regering trekt 4,8 miljoen euro uit voor het versterken van de rol van de Vlaamse universiteiten binnen de Europese universiteitsnetwerken. Dat meldt de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR).
Lees verder

Federaal kernkabinet zit vanavond opnieuw samen over kernuitstap
Het federale kernkabinet — premier Alexander De Croo en de vicepremiers van de verschillende partijen — komt maandagavond om 19 uur opnieuw samen over de kernuitstap. Dat verneemt persagentschap Belga in regeringskringen.
Lees verder

NMBS past treinaanbod aan in kerstvakantie
Spoorwegmaatschappij NMBS past zoals elk jaar het treinaanbod aan in de kerstvakantie aangezien er minder reizigers verwacht worden. Een groot deel van de piekuurtreinen (P) rijdt niet. Op kerst- en nieuwjaarsdag geldt de zondagsdienstregeling.
Lees verder

Studie: "Wie toch besmet raakt na volledige vaccinatie, bouwt superimmuniteit op"
Wie volledig gevaccineerd is en toch nog Covid-19 oploopt, bouwt een soort van "superimmuniteit" op. Dat beweren wetenschappers uit Oregon in een nieuwe studie. Ze voegen er wel meteen de waarschuwing aan toe dat gevaccineerden niet zelf een besmetting met het coronavirus moeten gaan opzoeken.
Lees verder

Felice Mazzu ziet succesjaar bij Union bekroond met Trofee Raymond Goethals
Felice Mazzu heeft de Trofee Raymond Goethals gewonnen. De 55-jarige coach ziet zo zijn succesjaar met Union bekroond. Union speelde kampioen in 1B, en in 1A gingen Mazzu en co gewoon door op dat elan. Ze sluiten 2021 al zeker af op kop van de rangschikking.
Lees verder

LIVE. Politie opent onderzoek naar racisme-rel, Clement reageert: "Club volop bezig om daders te identificeren"
De topper Club Brugge-Anderlecht werd zondag ontsierd door racistische incidenten. Zo gaf Vincent Kompany zelf aan dat hij, zijn stafleden en spelers "bruine apen en wat dan ook" genoemd werden. Intussen opende de politie een onderzoek naar de racisme-rel. Alle ontwikkelingen kan u in onderstaande liveblog volgen.
Lees verder

LIVE. Politie opent onderzoek naar racisme-rel, burgemeester De fauw: "Het waren enkelingen, maar wil dergelijke uitspraken nadrukkelijk veroordelen"
De topper Club Brugge-Anderlecht werd zondag ontsierd door racistische incidenten. Zo gaf Vincent Kompany zelf aan dat hij, zijn stafleden en spelers "bruine apen en wat dan ook" genoemd werden. Intussen opende de politie een onderzoek naar de racisme-rel. Alle ontwikkelingen kan u in onderstaande liveblog volgen.
Lees verder

OVERZICHT. Zo ziet het nieuwe parkeerbeleid van de hoofdstad eruit: "Brussel nog aantrekkelijker maken"
Parkeren in de stad Brussel ziet er vanaf mei 2022 op heel wat manieren anders uit. We spitten het nieuwe parkeerbeleid uitgebreid uit en voelen Brussels schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Groen-Ecolo) aan de tand in dit overzichsstuk in vraag en antwoord. "Wagens die de hele dag stilstaan in het centrum van een stad als Brussel: dat is niet meer van deze tijd."
Lees verder

"Hij gaf bijna 10.000 euro uit aan strippers": niemand had verwacht dat huwelijk van Zweeds koningspaar Carl Gustaf en Silvia zou overleven
De koning en het burgermeisje. Het klinkt als een sprookje, en zo begon de relatie van koning Carl XVI Gustaf van Zweden (75) en koningin Silvia (77) ook. Maar achter de schermen kwamen al snel barsten in hun schijnbaar gelukkige huwelijk. Een grootvader die dwars lag, problemen met de kinderen en "wilde, van alcohol doordrenkte orgieën": dit is het verhaal van Carl Gustaf en Sylvia, die dit jaar hun 45ste huwelijksverjaardag vieren. "De koning was zo verliefd als een tiener, en de koningin was op de hoogte van de affaire."
Lees verder

Leonardo DiCaprio sprong op de set van 'Don't Look Up' in een bevroren meer om zijn twee honden te redden van de verdrinkingsdood
Of Leonardo DiCaprio veel stunts doet in zijn nieuwe Netflix-film 'Don't Look Up' valt nog af te wachten, maar naast de opnames ging het er af en toe alvast gevaarlijk aan toe. In een interview met Entertainment Weekly werd duidelijk dat de 47-jarige acteur op de set plots in een bevroren meer gesprongen is. Eén van zijn husky's kwam namelijk per ongeluk terecht in het ijskoude water.
Lees verder

"Een mes in je ene hand en een wortel in de andere? Dan heb je géén hand meer over voor je telefoon": Zo kookt Sandra Bekkari voor eindejaar met haar gezin
Samen tijd doorbrengen tijdens de feestdagen, dat kan ook in de keuken. In Scandinavië is het zelfs een echte feesttraditie: alle genodigden koken gezellig mee. Sandra Bekkari maakte daarom met haar hele gezin een heerlijk feestmenu klaar: een frisse cocktail en 4 makkelijke en kindvriendelijke gerechten waarmee je sowieso scoort. Als kers op de taart geeft Sandra nog enkele handige tips om zelfs de pubers mee aan de slag te krijgen in de keuken.
Lees verder

"Tranende ogen en beven": daarom zit Adriaan Van den Hoof ziek in de jury van 'De slimste mens'
Adriaan Van den Hoof zit vanavond voor het eerst in de jury van 'De slimste mens ter wereld'. Een heuglijke gebeurtenis, al kan hij er niet écht van genieten.
Lees verder