Doorgaan naar hoofdcontent

“29 jaar, zo onwaarschijnlijk jong”: verslagenheid groot bij Roeselaars korps na dodelijk ongeval brandweerman Sam

HLN
"29 jaar, zo onwaarschijnlijk jong": verslagenheid groot bij Roeselaars korps na dodelijk ongeval brandweerman Sam
Bij het Roeselaarse brandweerkorps is de verslagenheid groot na de plotse dood van Sam Vandendriessche (29). De jongeman overleed donderdagnacht nadat hij op de terugweg van een brandweeroefening met zijn motor verongelukte in Roeselare. Zijn collega-ambulanciers en –brandweermannen probeerden hem met man en macht nog te reanimeren, maar tevergeefs. "Dan komt zo'n interventie plots wel heel dichtbij", treurt commandant Christian Gryspeert.
Lees verder

VIDEO. Antwerpen weer overspoeld door Nederlan­ders: "Zelfs de parkeerplaatsen voor mindervaliden staan vol"
In Antwerpen is het weer over de koppen lopen, maar dan vooral door de vele Nederlanders die zijn afgezakt voor hun kerstinkopen. In de parkings staan er duidelijk heel veel Nederlandse auto's aan te schuiven. Ook de Nederlanders zelf geven aan dat ze opvallend veel landgenoten tegenkomen. "Maar we hadden nog kerstcadeaus nodig en dus was dit de enige optie", klinkt het daar.
Lees verder

Antwerpen weer overspoeld door Nederlan­ders: "Zelfs de parkeerplaatsen voor mindervaliden staan vol"
In Antwerpen is het weer over de koppen lopen, maar dan vooral door de vele Nederlanders die zijn afgezakt voor hun kerstinkopen. In de parkings staan er duidelijk heel veel Nederlandse auto's aan te schuiven. Ook de Nederlanders zelf geven aan dat ze opvallend veel landgenoten tegenkomen. "Maar we hadden nog kerstcadeaus nodig en dus was dit de enige optie", klinkt het daar.
Lees verder

"Tot hier en niet verder, wij blijven open": Waalse en Brusselse bioscoopzalen verzetten zich tegen verplichte sluiting
"Tot hier en niet verder, wij blijven ook na zondag open. Het vertrouwen is gebroken." De kleine Waalse bioscoopketen Les Grignoux verzet zich met klem tegen de nieuwe coronamaatregel waarbij binnenevenementen de deuren moeten sluiten. Hierdoor zullen filmliefhebbers aan hun trekken kunnen blijven komen in drie cinemazalen in Luik en één in Namen. De Brusselse bioscopen Palace, Kinograph en Vendome zouden dat voorbeeld volgen, net als de uitbater van bioscoopcomplex Quai 10 in Charleroi. "We hopen dat er nog meer in onze voetsporen zullen treden", klinkt het.
Lees verder

Wereldkampioen Verstappen kostte Red Bull dit seizoen door crashes bijna 4 miljoen euro, Hamilton deed een pak beter
Max Verstappen (24) bracht Red Bull dit seizoen in extase door het team voor het eerst sinds 2013 nog eens een wereldtitel te bezorgen. Maar de Nederlander kostte de renstal door zijn soms agressieve rijstijl en de bijhorende incidenten ook een smak geld - net geen 4 miljoen euro. Dat berekende het Duitse mediabedrijf Sky Germany.
Lees verder

Football Talk. AA Gent leent Bayo uit aan Charleroi - Anderlecht blaast stage naar Dubai af en blijft in België
AA Gent leent Vakoun Bayo tot het einde van het seizoen uit aan Charleroi, mét een aankoopoptie. De 24-jarige Ivoriaanse spits werd in de zomer door Gent weggehaald bij Celtic, maar hij kon zich op geen enkel moment doorzetten in de Ghelamco Arena. Bayo stond amper één keer in de basis en viel zes keer in, maar hij kwam geen enkele keer tot scoren voor de Buffalo's. Hij wordt bij Charleroi de vervanger van Nicholson, die voor 10 miljoen naar Spartak Moskou trekt. (RN)
Lees verder

Gezin van zieke Milan (7) krijgt net voor kerst het nieuws dat geen enkele ouder wil horen: "K3 ontmoeten in het echt, we hopen zo dat onze jongen die kans nog krijgt"
"Soms word ik wakker en denk ik dat ik droom. Je weet al een aantal jaar dat er iets aan de hand is, maar dit verwacht je niet. We moeten verder en gaan meer dan ooit samen genieten." Evi Aerts (33) en haar man David kregen net voor de feestdagen te horen dat hun zoontje Milan (7) niet oud zal worden. Een zeldzame stofwisselingsziekte kan hem binnen enkele jaren fataal zal worden. "Stappen zal niet meer lukken, eten wordt onmogelijk. Maar nu we weten wat er aan de hand is, kunnen we er als gezin rekening mee houden. In alles wat we doen." Het verhaal van een moedige mama.
Lees verder

Wallonië maakt meer budget vrij voor opkuis overstromingen
De Waalse regering heeft donderdag bijkomend budget vrijgemaakt voor de opkuis van het afval en de weggespoelde gronden na de overstromingen van juli. Het afvalvolume dat verwerkt moet worden is nog groter dan aanvankelijk aangenomen, zo deelde het kabinet van minister van Milieu Céline Tellier (Ecolo) mee.
Lees verder

Rechter laat laatste aanklacht tegen kapitein Sea-Watch 3 vallen
De laatste aanklacht tegen de kapitein van het migrantenschip Sea-Watch 3 komt te vervallen. De Duitse Carola Rackete werd onder meer beschuldigd van hulp bij illegale migratie. Het onderzoek naar die beschuldiging is nu door een rechter stopgezet.
Lees verder

Ethiopische regeringsleger staakt offensief in opstandige regio Tigray
Het Ethiopische regeringsleger heeft, naar eigen zeggen, zijn opmars in de opstandige regio Tigray gestaakt. Het leger kreeg het bevel om de gebieden in Tigray die de voorbije weken heroverd werden op het TPLF, het Volksbevrijdingsfront van Tigray, te blijven controleren, maar niet verder op te rukken in de regio. Dat meldt Legesse Tulu, hoofd van de Ethiopische communicatiedienst.
Lees verder

ANALYSE. Heeft Viktor Orbán deze vrouw nodig om Hongarije te blijven besturen?
Hongarije krijgt z'n eerste vrouwelijke president. Dat is opmerkelijk, want het regime dat haar koos, staat niet meteen bekend om zijn vrouwvriendelijkheid. Probeert leider Viktor Orbán stemmen te redden, nu de oppositie met één kandidaat-premier naar de verkiezingen trekt — en op kop ligt in de polls? En kan een vrouw die zelf ook vindt dat kinderen baren de voornaamste taak van haar geslachtsgenoten is, hem alsnog in het zadel houden?
Lees verder

LIVE. Doku én Saelemaekers geven vanavond aftrap in Anderlecht - Kompany kiest opnieuw voor dezelfde elf
• Kwartfinale Croky Cup • Aftrap: 18u45 • Lotto Park • Anderlecht schakelde in de vorige ronde Seraing uit, Kortrijk was de betere van KV Oostende
Lees verder

'The Masked Singer' komt terug: maak kennis met Papegaai
'The Masked Singer' keert binnenkort terug. Het raden naar welke bekende gezichten er achter de maskers schuilen start nu al. Maak hier alvast kennis met Papegaai.
Lees verder

TikTok-account van HLN rondt symbolische kaap van 10.000 volgers: "Duidelijk signaal dat jongeren het fijn vinden om ook daar nieuws te consumeren"
Bijna een maand nadat HLN van start ging op TikTok, is de symbolische grens van 10.000 volgers overschreden. Journalist Jonas Lips — het gezicht van ons account op het platform — is trots: "Ik had het in mijn stoutste dromen niet kunnen dromen."
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Een illegaal Covid Safe Ticket voor 100 euro en een prik: zo ging Waalse 'multivaxer' te werk
De politie en parket van Namen hebben een eerste klant geïdentificeerd in de zaak van de 33-jarige 'multivaxer', de man die afgelopen zes maanden minstens acht keer een prik zou hebben gekregen tegen betaling. De man trad op als stand-in van antivaxers die zo illegaal hun CST verkregen. Beide verdachten riskeren tot vijf jaar cel en 800.000 euro boete voor computerfraude, politie en parket zoeken intussen verder naar andere klanten van de Waalse man.
Lees verder

'All I want for Christmas is... money': het verhaal én de geldstroom achter Mariah Careys monsterhit
In deze periode kan je er niet omheen: 'All I want for Christmas is you' wordt grijsgedraaid op de radio en schalt door de winkelstraten. Het is al jaren hét ultieme kerstnummer, en te zeggen dat Mariah Carey (52) in 1994 dacht dat het een slechte carrièremove zou zijn. Meer dan 25 jaar later heeft ze haar ongelijk al meermaals toegegeven. "Ik kan nooit mijn eigen song beconcurreren." En dat is ook niet nodig, want de oorwurm brengt haar jaarlijks nog een bedrag op om U tegen te zeggen.
Lees verder

Kernuitstap zorgt voor stevig debat in de Kamer, oppositie: "Totale verwarring"
De plenaire vergadering van de Kamer heeft donderdagmiddag gedebatteerd over het akkoord over de kernuitstap van afgelopen nacht. Over de precieze inhoud van dat akkoord zijn de meningen — binnen de meerderheid — verdeeld.
Lees verder

Wat is het effect van omikron op ziekenhuisopnames? Cijfers uit Londen geven meer duidelijkheid
Voor het eerst komt er een duidelijker beeld van het effect van omikron op ziekenhuisopnames. Cijfers uit Londen bevestigen op het eerste zicht de stelling dat deze variant milder is dan delta, maar de druk op het verplegend personeel neemt wel degelijk toe. "Sommige experts waarschuwden ervoor dat een klein percentage van een enorm groot aantal besmettingen nog altijd tot hoge ziekenhuiscijfers kan leiden. Dit lijkt daar de perfecte illustratie van", stelt John Burn-Murdoch als datajournalist van de 'Financial Times'.
Lees verder

Cardi B geeft echtgenoot Offset 2 miljoen dollar cadeau voor zijn verjaardag
30 jaar oud worden is voor veel mensen een belangrijke mijlpaal en daar denkt Cardi B (29) blijkbaar net zo over. Zij gaf haar echtgenoot Offset voor zijn 30ste verjaardag namelijk een cheque van twee miljoen dollar (1,7 miljoen euro) cadeau.
Lees verder

Sneller een boosterprik? Deze vaccinatiecentra gaan nu toch open tussen kerst en nieuw
We beseffen het allemaal: hoe sneller we die boosterprik krijgen, hoe sneller we beter beschermd zijn tegen de oprukkende omikronvariant. Nu ook het licht op groen gezet is voor een kortere wachttijd tussen de vaccinaties, is er helemaal geen reden meer om die derde prik snel te gaan halen. Dus hebben vaccinatiecentra verspreid over heel Vlaanderen last minute besloten om tussen Kerstmis en Nieuwjaar toch die prikken te zetten. Lees hier hoe het in jouw gemeente zal verlopen en schrijf je in op de reservelijst QVAX.
Lees verder