Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 20 november 2021

Zware rellen bij coronabetoging in Rotterdam, nieuwe demonstratie in Amsterdam geannuleerd

HLN
Zware rellen bij coronabetoging in Rotterdam, nieuwe demonstratie in Amsterdam geannuleerd
Een demonstratie tegen het coronabeleid en het vuurwerkverbod in Rotterdam is vrijdagavond volledig uit de hand gelopen. Eén politiewagen werd in brand gestoken, andere voertuigen geplunderd en vernield. De politie loste waarschuwingsschoten, maar er vielen ook gerichte schoten. Daarbij vielen gewonden. Dat iemand overleden zou zijn, zoals op sociale media rondgaat, kan de politie niet bevestigen. Minstens 20 mensen werden gearresteerd. Een nieuwe demonstratie, die zaterdagmiddag in Amsterdam zou plaatsvinden, is geannuleerd.
Lees verder

Twee betogers met schotwond in ziekenhuis na rellen Rotterdam, 51 arrestaties
Een demonstratie tegen het coronabeleid en het vuurwerkverbod in Rotterdam is vrijdagavond volledig uit de hand gelopen. Eén politiewagen werd in brand gestoken, andere voertuigen geplunderd en vernield. De politie loste waarschuwingsschoten, maar er vielen ook gerichte schoten. Daarbij vielen gewonden. Dat iemand overleden zou zijn, zoals op sociale media rondgaat, kan de politie niet bevestigen. Minstens 51 mensen werden gearresteerd. Een nieuwe demonstratie, die zaterdagmiddag in Amsterdam zou plaatsvinden, is geannuleerd.
Lees verder

Meisje (11) overleden na CO-vergiftiging in Brussel
Een meisje van 11 is bezweken na een CO-vergiftiging in Evere. Gisteren werd ze samen met vier gezinsleden afgevoerd naar het ziekenhuis, waar ze overleed. "Ook de andere gezinnen moeten worden opgevangen. De installaties van alle appartementen zijn verzegeld", aldus het parket.
Lees verder

Politie verwacht morgen enkele duizenden deelnemers op betoging tegen coronamaatregelen: "Onze manschappen zullen massa begeleiden"
Morgen zondag vindt in Brussel een betoging plaats tegen de coronamaatregelen. "Die betoging werd aangevraagd en toegestaan", bevestigt woordvoerster van de Brusselse politie Ilse Van de keere. "We verwachten ons aan enkele duizenden deelnemers. Onze mensen zullen de massa begeleiden vanaf het Noordstation tot aan de Kleine Wetstraat, zoals dat altijd het geval is bij een toegestane betoging."
Lees verder

China legt geheimzinnig project in Verenigde Arabische Emiraten stil na druk VS
China heeft een geheimzinnig project stilgelegd in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Inlichtingendiensten uit de Verenigde Staten hadden het vermoeden dat het ging om de bouw van een soort militaire installatie.
Lees verder

Jongeman even in levensgevaar na zware vechtpartij in bedrijf: twee broers gearresteerd
In de Victor Bocquéstraat in Aalst is gisterenavond een jongeman in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis na een geval van huiselijk geweld. Wat de oorzaak was van de vechtpartij is niet duidelijk. De feiten speelden zich af bij een bedrijf.
Lees verder

Van de Grand Canyon van België tot het futuristische wijnbergeiland in Luxemburg. Deze 3 natuurparken zijn echt het ontdekken waard
Het herfstseizoen is volop aan de gang. Wandelschoenen worden aangetrokken, bospaden worden overrompeld en de warme choco's vliegen over de toog. De herfst is dan ook het ideale moment om te genieten van de natuurpracht in onze omgeving. En die is er genoeg. Dat bewijzen volgende drie natuurparken in België, Duitsland en Luxemburg. Nu is het aan jou om ze te ontdekken!
Lees verder

LIVE (13u30). Castagne begint in de basis bij Leicester tegen Chelsea
• Premier League • Aftrap: 13u30 • King Power Stadium • Romelu Lukaku (Chelsea) en Youri Tielemans (Leicester) nog geblesseerd
Lees verder

"De enige plek waar dit dure bier thuishoort is de goot": onze biersommelier proeft tien dessertbieren en geeft een 0/10
Wat als je jouw favoriete dessert in een bier kon proeven? Marshmellow stout of vanille-suikerwafelbier, je kunt het zo gek niet bedenken. Niet alleen zijn er steeds meer dessertbieren of pastry beers op de markt, ze zijn ook erg in trek als digestief. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem proefde er tien en geeft haar aanraders – en absolute flops – mee.
Lees verder

BV's veilen ervaringen voor Rode Neuzen Dag: laat Stan Van Samang je tuin opruimen of ga racen tegen Klaasje Meijer voor Rode Neuzen Dag
Altijd al gedroomd om met jouw favoriete BV een barbecue te houden, een privé-concert in jouw tuin of een gezellig filmavondje met popcorn? Die droom komt misschien wel uit als je dan mee op de unieke veiling Kop Op ten voordele van Rode Neuzen Dag. Snel zijn is de boodschap, want de veiling loop zondag af.
Lees verder

Zeker 30 doden of vermisten bij overstromingen in India
Bij overstromingen in het zuiden van India zijn al zeker dertig mensen omgekomen of nog altijd vermist. Experten wijzen erop dat de alsmaar onvoorspelbaardere en extreme weersomstandigheden die het zuiden van India de laatste jaren treffen, veroorzaakt worden door de opwarming van het klimaat.
Lees verder

LIVE. Castagne begint in de basis bij Leicester tegen Chelsea
• Premier League • Aftrap: 13u30 • King Power Stadium • Romelu Lukaku (Chelsea) en Youri Tielemans (Leicester) nog geblesseerd
Lees verder

Chaos op Amerikaanse snelweg nadat geldwagen bankbiljetten verliest
Op een snelweg in de Amerikaanse staat Californië is vrijdag chaos ontstaan nadat een gepantserde geldtransportwagen enorme hoeveelheden bankbiljetten verloor. Automobilisten stopten midden op de weg om hun zakken te vullen met het rondslingerende geld. De politie greep in en arresteerde twee mensen.
Lees verder

Acteur Mathijs Scheepers trekt in parodieclip van leer tegen lage lonen in de zorg: "Er is heel veel geld maar het wordt helemaal niet in de zorg gestoken"
Acteur Mathijs F Scheepers is in een filmpje op Facebook fel van leer getrokken tegen de lage lonen in de zorgsector. De bekende acteur speelt in een parodie een minister van Volksgezondheid die vragen krijgt over de werking van de zorg. De boodschap die hij wil brengen met de humoristische clip is duidelijk. "Er is heel veel geld naar de coronacrisis gegaan, maar het wordt helemaal niet in de zorg gestoken."
Lees verder

Twee betogers met schotwond in ziekenhuis na rellen Rotterdam - nu ook coronaprotest in Amsterdam
Een demonstratie tegen het coronabeleid en het vuurwerkverbod in Rotterdam is vrijdagavond volledig uit de hand gelopen. Eén politiewagen werd in brand gestoken, andere voertuigen geplunderd en vernield. De politie loste waarschuwingsschoten, maar er vielen ook gerichte schoten. Daarbij vielen gewonden. Dat iemand overleden zou zijn, zoals op sociale media rondgaat, kan de politie niet bevestigen. Minstens 51 mensen werden gearresteerd. Momenteel wordt er ook in de straten van Amsterdam geprotesteerd.
Lees verder

Delphine uit 'Temptation' is 20 kilo en een relatie lichter: "Ik ben tien jaar lang blind en doof geweest"
Ze leken bij aanvang haast té normaal voor 'Temptation Island: Love or Leave', maar al snel verbaasde het Belgische koppel Delphine en Bert vriend en vijand met hun niet-aflatende stroom aan pikante onthullingen. "Bepaalde dingen had ik anders moeten verwoorden", geeft Delphine nu toe in dit gesprek over haar relatie met Bert, haar gewichtsverlies, haar toekomstplannen en de pijnlijke dagen net na de opnames. "Ik heb hem moeten vragen om te vertrekken. Hij liet me niet met rust."
Lees verder

LIVE. Leicester en Castagne liggen na een halfuur al tegen het canvas
• Premier League • Aftrap: 13u30 • King Power Stadium • Romelu Lukaku (Chelsea) en Youri Tielemans (Leicester) nog geblesseerd
Lees verder

Iris heeft autoseks in Costa Rica "De condensdruppels rolden van het raam, zoals in Titanic"
Iris (24) is op reis in Costa Rica wanneer ze de Belgische backpakker Max (24) ontmoet. Wanneer hun wegen scheiden, voelt Iris spijt. Zou ze hem toch nog kunnen zien voor ze weer naar België vertrekt? "Het was door corona zo lang geleden dat ik nog op jacht was geweest."
Lees verder

Belgische agenten zullen anoniem getuigen op proces over aanslagen Parijs
Op het assisenproces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs zullen Belgische agenten anoniem en via een videoverbinding kunnen getuigen. Dat schrijven La Libre Belgique, Le Soir en Sudinfo zaterdag. Hun aangezicht zal weliswaar niet bedekt zijn met pakweg een muts, maar ze zullen wel een mondmasker dragen.
Lees verder

LIVE. Wint Iserbyt in Merksplas zijn derde op rij in de Superprestige?
De Superprestige is vandaag aan de vierde van in totaal acht manches toe, de Aardbeiencross in Merksplas. Na een zege voor Toon Aerts in Gieten won Eli Iserbyt de laatste twee Superprestige-crossen in Ruddervoorde en Niel. Pakt hij vandaag een derde op rij? Op deze pagina volgt u de wedstrijd vanaf 15u op de voet.
Lees verder