Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 november 2021

Zoontje Angelo te horen op nieuw album Adele: “Ik hou van je”

HLN
Zoontje Angelo te horen op nieuw album Adele: "Ik hou van je"
Wie naar '30', het nieuwe album van zangeres Adele (33) luistert, krijgt een mooie verrassing. Niemand minder dan haar zoontje Angelo, nu negen jaar oud, is te horen op het nummer 'My Little Love'.
Lees verder

Argenta sluit 62 geldautomaten na poging tot 'jackpotting' in Dessel
Het bankfiliaal Argenta heeft besloten om 62 geldautomaten te sluiten in afwachting van verdere beveiligingsmaatregelen. Die moeten er volgens de bank komen nadat dieven probeerden om een geldautomaat in Dessel te kraken, een zogenaamde 'jackpotting'.
Lees verder

Wereldprimeur voor busbouwer Van Hool: eerste elektrisch aangedreven dubbeldekkers rollen van de band
Busbouwer Van Hool uit Koningshooikt kan nog eens uitpakken met positief economisch nieuws. Van Hool kondigt aan dat men als eerste constructeur ter wereld een honderd procent elektrisch aangedreven dubbeldekker touringcar op de markt brengt. Het model TDX25E is bestemd voor klanten in Noord-Amerika.
Lees verder

Roger Federer: "Zou verrast zijn als ik volgend jaar fit ben voor Wimbledon"
Roger Federer (ATP 16) denkt pas halverwege volgend jaar zijn rentree te maken op de tennisbaan. Deelname aan de Australian Open in januari sluit hij uit, nadat eerder zijn coach Ivan Ljubicic de kans daarop als bijzonder klein had ingeschat.
Lees verder

Ontslag genomen: wat met je eindejaarspremie?
Binnenkort is het weer zover: heel wat werknemers krijgen hun eindejaarspremie of 13de maand uitbetaald. Maar wat als je ontslag genomen hebt? Komt dat financieel extraatje dan ook jouw richting uit? Jobat.be legt uit waar je recht op hebt.
Lees verder

"Zo'n 10 procent heeft een tekort aan zink en heel wat mensen ook aan selenium": professor geeft uitleg over mineralen die je mogelijk beschermen tegen corona
Onlangs was het nog in het nieuws: "Wie te weinig zink of selenium in zijn lichaam heeft, wordt ernstiger ziek van corona." Maar klopt dat wel? Wat zijn dat eigenlijk voor stoffen en waarom heb je ze nodig? Professor Gijs Du Laing (UGent) geeft uitleg over deze mineralen en legt uit hoe je ze voldoende binnenkrijgt.
Lees verder

"Selenium en zink zijn cruciaal voor de opbouw van weerstand tegen infectieziekten": professor legt uit hoe je deze mineralen best binnenkrijgt
Onlangs was het nog in het nieuws: "Wie te weinig zink of selenium in zijn lichaam heeft, wordt ernstiger ziek van corona." Maar klopt dat wel? Wat voor stoffen zijn dat eigenlijk en waarom heb je ze nodig? Professor Gijs Du Laing (UGent) geeft uitleg over deze mineralen en legt uit hoe je ze voldoende binnenkrijgt.
Lees verder

Al minstens één dode door zware regenval en modderstromen in Canada
In de West-Canadese provincie British Columbia is het lichaam van een vrouw teruggevonden in een modderstroom die werd veroorzaakt door de zware regenval in de regio. Het lokale reddingsteam zoekt nu verder naar andere slachtoffers die mogelijk onder de modder bedolven zijn geraakt. Zo kreeg de politie al verschillende oproepen binnen over vermiste personen. Duizenden mensen werden al uit hun huis geëvacueerd. In het stadje Merritt kregen zelfs alle 7.000 inwoners de opdracht om te vertrekken.
Lees verder

Al minstens één dode door zware regenval en modderstromen in westen van Canada
In de West-Canadese provincie British Columbia is het lichaam van een vrouw teruggevonden in een modderstroom die werd veroorzaakt door de zware regenval in de regio. Het lokale reddingsteam zoekt nu verder naar andere slachtoffers die mogelijk onder de modder bedolven zijn geraakt. Zo kreeg de politie al verschillende oproepen binnen over vermiste personen. Duizenden mensen werden al uit hun huis geëvacueerd. In het stadje Merritt kregen zelfs alle 7.000 inwoners de opdracht om te vertrekken.
Lees verder

Studie van KU Leuven: "Een op de tien Vlamingen denkt dat corona bedacht werd om wereldbevolking te reduceren"
Uit een studie van de KU Leuven over de impact van de coronacrisis blijkt dat het geloof in de politiek een flinke deuk gekregen heeft. Ook blijkt dat ongeveer 4 tot 12 procent van de Vlamingen gelooft in samenzweringstheorieën.
Lees verder

Studie van KU Leuven: "Een Vlaming op tien denkt dat corona bedacht werd om wereldbevolking te reduceren"
Uit een studie van de KU Leuven over de impact van de coronacrisis blijkt dat het geloof in de politiek een flinke deuk gekregen heeft. Ook blijkt dat ongeveer 4 tot 12 procent van de Vlamingen gelooft in samenzwerings-theorieën.
Lees verder

Smeren voor heren: mannenbeauty zit in de lift en dit zijn de must-haves
Er komt een beautyboom voor mannen aan. Wereldwijd is het aantal mannen die al eens graag geld uitgeven aan beautyproducten gestegen, en dat zal in 2022 niet anders zijn. Maar welke producten zijn nu écht de moeite?
Lees verder

Tramverkeer op Linkeroever verstoord door ontspoorde tram
De spits in Antwerpen loopt woensdagochtend in het honderd nadat op Linkeroever een tram ontspoord is. Tramlijnen 3, 5, 9 en 15 zijn tijdelijk verstoord.
Lees verder

Steven Van Gucht: "Als het zo doorgaat, riskeren we meer dan 1.000 coronapatiënten op intensieve"
De besmettingscijfers blijven maar stijgen en dat baart ook viroloog Steven Van Gucht zorgen. "We zitten nu al op het niveau van de derde golf. We moeten de besmettingen echt doen vertragen om te vermijden dat er meer dan duizend coronapatiënten op intensieve verzorging zullen liggen", zegt hij aan HLN LIVE. Dat zou vergelijkbaar zijn met de eerste en de tweede golf. Van Gucht pleit daarom onder meer voor het dragen van mondmaskers, niet alleen voor kinderen op school, maar ook standaard als mensen samenkomen in binnenruimtes.
Lees verder

Eindstrijd WTA Finals bij de vrouwen wordt duel tussen Kontaveit en Muguruza
Anett Kontaveit (WTA 8) heeft zich geplaatst voor de finale van de WTA Finals in Guadalajara. De Estse versloeg in haar halve eindstrijd de Griekse Maria Sakkari (WTA 6) na twee uur en vier minuten tennis in drie sets (6-1, 3-6 en 6-3).
Lees verder

Stephen Curry geeft opnieuw basketballes, nu in topper tegen Brooklyn: "Dit was Hall-of-Fame-niveau"
Met Stephen Curry opnieuw als uitblinker hebben de Golden State Warriors in New York de Brooklyn Nets verslagen. Het topduel in de NBA eindigde in 99-117, mede dankzij 37 punten van Curry die zijn voormalig ploeggenoot Kevin Durant aftroefde.
Lees verder

Hannelore Simoens moet in 'BV Darts' op zoek naar nieuwe pijltjes: "Die kosten 140 euro... Betaalt VTM 2 dat?"
VTM-journaliste Hannelore Simoens neemt dit seizoen deel aan 'BV Darts'. De voorbereiding op dat programma neemt ze heel serieus en dus gaat ze op zoek naar een professionele darts-set.
Lees verder

André Hazes zegt concerten tot april 2022 af
André Hazes (27) raakt er maar niet terug bovenop. De Nederlandse zanger kampt al even met een burn-out, waardoor hij opnieuw heel wat optredens afzegt. Zijn shows in 2022 mogen er nu ook aan geloven. Hij zal zeker tot april thuis blijven.
Lees verder

Football Talk. Canada dicht bij eerste WK in 36 jaar - Ito cruciaal voor Japan
Canada is hard op weg om zich voor het eerst in 36 jaar weer te plaatsen voor het WK voetbal. Dankzij een 2-1 zege tegen Mexico namen de Canadezen de eerste plaats in de WK-kwalificatiegroep van Noord- en Midden-Amerika over, nadat eerder ook de Verenigde Staten punten lieten liggen bij Jamaica (1-1).
Lees verder

Nooit eerder meer huizen boven 1 miljoen euro verkocht: "Mijn favoriet kost 3.495.000 euro en zit vol verrassingen"
In de eerste helft van 2021 werden in ons land maar liefst 747 woningen boven een miljoen euro verkocht, goed voor een omzet van meer dan een miljard euro. Daarmee stevent het aantal transacties in het luxesegment af op een nieuw record, nadat er vorig jaar 1.132 appartementen en villa's boven één miljoen van eigenaar veranderden. Onze woonexpert Björn Cocquyt toont enkele luxueuze woningen die nu te koop staan.
Lees verder