Doorgaan naar hoofdcontent

WOONWIJZER. Waar koop je een betaalbaar huis of tweede verblijf? Wat is jouw woning of bouwgrond nu waard? Zoek het s...

HLN
WOONWIJZER. Waar koop je een betaalbaar huis of tweede verblijf? Wat is jouw woning of bouwgrond nu waard? Zoek het snel op!
Wil je nog snel een tweede verblijf aan de kust kopen voor de registratierechten de hoogte ingaan? Of een huis, appartement of bouwgrond verkopen? In beide gevallen komt de HLN-woonwijzer goed van pas om snel de info te vinden die je nodig hebt. Voor wie iets wil kopen, deze tip van 'Huizenjager' Soraya Soels van So Estates. "Kijk ook eens een postcode verder dan jouw droomlocatie. Mogelijk vind je er meer waar voor je geld."
Lees verder

Nederlandse experts adviseren korte 'lockdown' van twee weken: geen grote groepen bij elkaar en in horeca weer op een stoel
Het Nederlandse Outbreak Management Team (OMT), te vergelijken met onze expertengroep GEMS, adviseert de regering om 'lockdown-achtige maatregelen' te nemen in de strijd tegen het stijgende aantal coronabesmettingen bij onze noorderburen. Dat hebben bronnen tegenover de NOS gezegd. Het advies zou neerkomen op een soort milde variant van een lockdown, gedurende twee weken.
Lees verder

Het strafste uit '22 Minuten Stomme Vragen' (deel 1): "Ik heb ooit in mijn Maserati gekakt"
In '22 Minuten Stomme Vragen' voelen Peter Van de Veire, Kawtar en Wanne bekende Vlamingen aan de tand over allerlei soorten onderwerpen. In de eerste afleveringen deden Gert Verhulst, William Boeva en Nanoe Vaesen heel wat opmerkelijke onthullingen. Zo gaat het onder meer over Gerts bankrekening, Williams slechte ervaring door dwerggroei en Nanoe's bekende volgers. "Toen iemand me stuurde: 'Oei, het poesje heeft precies dorst', heb ik een schaamlipcorrectie laten uitvoeren."
Lees verder

Laatste finaletickets worden uitgedeeld in 'Belgium's Got Talent'
De live finale van 'Belgium's Got Talent' is in zicht. Vrijdagavond zijn de schijnwerpers gericht op de laatste 8 halve finalisten. Vorige week kon de unieke burlesque act van Zoe Bizoe de jury het meest bekoren en kreeg bovendien ijsschaatser Dennis de gezamenlijke Golden Buzzer van de jury. Bij de start van de laatste studioshow onthullen hosts Laura Tesoro en Koen Wauters welke finalist kijkend Vlaanderen daar nog aan toevoegt.
Lees verder

Tiende seizoenszege voor Golden State Warriors, Milwaukee Bucks winnen twee keer op rij
Golden State Warriors heeft zijn tiende zege van het seizoen geboekt in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA. In het eigen Chase Center haalden ze het met 123-110 van Minnesota Timberwolves.
Lees verder

Van de Passo del Bocco tot de wel heel korte tijdritten: wat u moet weten over het nieuwe Giro-parcours
Het is een werk van langere adem geweest. Na een presentatie die over verschillende dagen gespreid werd, is het parcours van de 105de Ronde van Italië nu ook helemaal officieel. Wat staat de renners te wachten tussen 6 en 29 mei 2022? De dingen die u moét weten over het nieuwe Giro-parcours.
Lees verder

De ultieme confrontatie tijdens het laatste kampvuur van 'Temptation Island': zal Nico open kaart spelen met Donna?
Na het ontwaken op de dreamdate, is het moment eindelijk aangebroken: na twee intense weken zien Wouter & Julia en Donna & Nico elkaar terug tijdens het allerlaatste kampvuur. De voorbije weken gingen Wouter, Julia, Nico en Donna op zoek naar antwoorden en zochten ze uit of er misschien wel iemand beter bij hen past.
Lees verder

Is Vrouwendag nog nodig? En waarom is er ook een Mannendag? "Gelijkheid is bevorderlijk voor allebei de seksen"
Vandaag, op 11 november, vieren we in België onze Nationale Vrouwendag. Amper een week later, op 19 november, zijn de mannen aan de beurt op Internationale Mannendag. Maar heeft onze moderne maatschappij nog wel nood aan die twee feestdagen? We vroegen het aan Els Flour, historica en bestuurslid van Furia, en Liesbeth Stevens, adjunct-directeur van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. "Het is niet omdat vrouwen winst boeken dat mannen verliezen."
Lees verder

KOERS KORT. Zeits keert terug naar Astana
Na twee seizoenen bij BikeExchange en voorganger Mitchelton-Scott keert Andrey Zeits (34) terug naar de oude stal. De Kazak tekende een contract voor één jaar bij Astana, de ploeg waarvoor hij van 2008 tot eind 2019 al uitkwam. Zeits was in z'n carrière tot nu toe goed voor één profzege: een etappe in de Ronde van Hainan in 2015. Een jaar later werd hij achtste in de olympische wegrit in Rio, op 25 seconden van winnaar Greg Van Avermaet.
Lees verder

KOERS KORT. Deceuninck-Quick.Step versterkt zich met talent Schmid - Zeits keert terug naar Astana
Deceuninck-Quick.Step heeft de komst van Mauro Schmid (21) aangekondigd. De jonge Zwitser lag net als Victor Campenaerts nog onder contract bij Qhubeka NextHash, maar kon er vertrekken door de onzekere toekomst van het team. Schmid heeft pas z'n eerste profjaar achter de rug, maar won wel al meteen een etappe in de Giro. Hij tekende bij 'The Wolfpack' een contract tot eind 2023.
Lees verder

Sony verlaagt productie PlayStation 5 vanwege chiptekort
Het Japanse technologieconcern Sony gaat dit lopende boekjaar de productie van zijn PlayStation 5-spelcomputer verlagen vanwege de tekorten aan onderdelen zoals chips en de problemen in de wereldwijde leveringsketens. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. Branchegenoot Nintendo zei eerder al de productie van de Switch te verlagen door de tekorten.
Lees verder

Meghan was medewerking aan biografie 'vergeten'
Meghan (40) en haar man prins Harry (37) hebben toch hun medewerking verleend aan de biografie 'Finding Freedom'. De hertogin van Sussex, die eerder steevast bleef ontkennen dat dit het geval was, heeft woensdag in een schriftelijke verklaring in de rechtbank laten weten dat ze dat was 'vergeten'.
Lees verder

Dashcambeelden tonen hoe Tesla-rijder trucker treitert na inhaalmanoeuvre op Kortrijkse binnenring
Op sociale media is een filmpje opgedoken van een Tesla-rijder die in het Kortrijkse een vrachtwagen enkele keren de pas afsnijdt, nadat de trucker al toeterend reageerde op een invoegbeurt van de elektrische wagen.
Lees verder

Laura goot haar strijd tegen eetstoornis in boek en documentaire: "Eten kan vreselijk pijnlijk zijn"
Laura Vermeire (27) is van nature sportief en slank, en heeft altijd een voorkeur gehad voor groenten en fruit. Maar van een gewicht dat rond de 50 kilogram schommelde, zakte ze naar een dieptepunt van 35,8 kilogram. Hoe ze langzaam weer uit het dal van een eetstoornis kon klimmen, kan je op 15 november bekijken in de Canvas-documentaire 'Gekooid', of lezen in het gelijknamige boek. Hier licht Laura al een tipje van de sluier op.
Lees verder

Moet de boostervaccinatie bij Vlaamse 65-plussers niet sneller?
In Zweden heeft de overheid beslist om ouderen sneller een boosterprik van het coronavaccin te geven, om hen beter te beschermen voor de winter start. In Vlaanderen lijkt die campagne ondertussen eerder wat te slabakken. Moet het niet sneller, nu het virus weer fors om zich heen grijpt en de grootste stijgingen net bij senioren worden opgetekend?
Lees verder

Steven Gerrard keert terug naar de Premier League en is de nieuwe coach van Aston Villa
De verwachte aankondiging. Steven Gerrard (41) is de nieuwe coach van Aston Villa. Het Liverpool-icoon verlaat de Schotse topclub Rangers. Ook Roberto Martínez stond op de longlist, maar de bondscoach was niet happig en stond bovendien niet op nummer één als kandidaat-opvolger.
Lees verder

Opnieuw aanranding in Overpoort, dader opgepakt
Opnieuw is een meisje lastiggevallen in de Overpoortstraat. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag, in café 't Kofschip. Het horecapersoneel reageerde heel alert, waardoor de dader kon worden opgepakt. Die wordt nu ondervraagd.
Lees verder

Nooit kozen meer jongeren voor studierichting in gezondheidszorg
Meer en meer jongeren kiezen voor een zorg- en welzijnsopleiding. In de gezondheidsopleidingen bedraagt de globale stijging 2,7 procent tot 20.234 studenten. Specifiek voor verpleegkunde, wat ook het grootste knelpuntberoep is, is er een globale stijging met 2,4 procent met in het totaal 15.297 studenten. Dat blijkt uit cijfers van minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Lees verder

Voormalig president van Zuid-Afrika Frederik Willem De Klerk (85) overleden
De laatste president van Zuid-Afrika in de tijd van apartheid, Frederik Willem de Klerk, is op 85-jarige leeftijd overleden.
Lees verder

Melissa McCarthy gaat verbouwingsprogramma presenteren
Actrice Melissa McCarthy (51) gaat een verbouwingsprogramma maken voor streamingservice Discovery+. De 'Nine Perfect Strangers'-ster gaat de serie samen met haar nicht en mede-actrice Jenna Perusich presenteren.
Lees verder