Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 november 2021

Wil je ooit de lotto winnen? Dan trek je best naar dagbladhandel Joan: “Zesde miljonair in 20 jaar is een feit”

HLN
Wil je ooit de lotto winnen? Dan trek je best naar dagbladhandel Joan: "Zesde miljonair in 20 jaar is een feit"
14 keer meer dan 85.000 euro en vijf keer meer dan 1 miljoen euro. Zoveel geld is er de laatste jaren bij dagbladhandel en benzinestation Joan langs de Gentsesteenweg in Erondegem (Erpe-Mere) met de lotto gewonnen. En ja hoor, opnieuw heeft een speler uit de streek prijs. Als enige met zes juist cijfers heeft hij 3,5 miljoen euro gewonnen, de hoogste winst in de winkel ooit. Dus als je ooit de lotto wilt winnen, weet je waar je moet zijn...
Lees verder

ASSISEN. Ramzes Takaev (48) krijgt 24,5 jaar voor doodslag op Pascal Bauwens (40): "De feiten getuigen van een gevaarlijke ingesteldheid"
In het Brugse assisenhof is Ramzes Takaev (48) veroordeeld tot 24,5 jaar opsluiting voor de doodslag op Pascal Bauwens (40) uit Kortrijk. De Tsjetsjeen uit Izegem sloeg zijn drugsdealer vier jaar geleden het hoofd in met een zwaar voorwerp. Het Openbaar Ministerie had 27 jaar gevorderd. "We kunnen dit nu afsluiten en proberen om opnieuw rust te vinden", reageren de ouders van het slachtoffer.
Lees verder

Recordaantal ooievaarsparen in België geteld: "Veelbelovend voor de toekomst"
Dit jaar zijn liefst 196 ooievaarsparen geteld in België. Dat meldt Natuurpunt vrijdag. Het gaat om een nieuw record. "Veelbelovend voor de toekomst", zegt het Ooievaar Observatie Initiatief.
Lees verder

Justin Bieber geeft extra concert in het Antwerpse Sportpaleis
Het lijkt erop dat heel wat landgenoten ongeduldig staan te wachten om Justin Bieber (27) aan het werk te zien. Zijn concert in het Sportpaleis was razendsnel uitverkocht, en dus wordt er nu een tweede aangekondigd. Dat zal plaatsvinden op 21 maart 2023.
Lees verder

Lewis Hamilton maakt in Qatar statement met helm in regenboogkleuren, incident met Verstappen in Brazilië krijgt geen staartje
Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamiton heeft een duidelijk statement gemaakt in de discussie over de mensenrechten in Qatar, waar de coureurs dit weekeinde racen in de Formule 1. De Brit van Mercedes draagt een helm in regenboogkleuren om daarmee de gelijkheid van alle mensen te onderstrepen. Hij toonde hem in de eerste vrije training op het circuit van Losail.
Lees verder

Toekomstige Duitse coalitie akkoord om cannabis te legaliseren
De drie partijen die waarschijnlijk deel zullen uitmaken van de nieuwe regeringscoalitie in Duitsland, zijn overeengekomen om de verkoop van cannabis voor recreatieve doeleinden te legaliseren. Dat melden Duitse media.
Lees verder

Twee lichamen in auto uit Lobroekdok geïdentificeerd als het vermiste Nederlandse koppel uit Deurne: "Wat er exact gebeurd is, blijft een mysterie"
De twee lichamen die zijn teruggevonden in de auto die donderdagmiddag uit het Lobroekdok is gevist, zijn geïdentificeerd als Cleefio Ignacio en Eldrid Poulina. Dat bevestigt het Antwerpse parket. De eerste uitwendige schouwing heeft nog geen duidelijkheid verschaft over een mogelijke doodsoorzaak.
Lees verder

Twee lichamen in auto uit Lobroekdok geïdentificeerd als Cleefio en Eldrid, het vermiste Nederlandse koppel uit Deurne: "Wat er exact gebeurd is, blijft een mysterie"
De twee lichamen die zijn teruggevonden in de auto die donderdagmiddag uit het Lobroekdok is gevist, zijn geïdentificeerd als Cleefio Ignacio en Eldrid Poulina. Dat bevestigt het Antwerpse parket. De eerste uitwendige schouwing heeft nog geen duidelijkheid verschaft over een mogelijke doodsoorzaak.
Lees verder

Football Talk. NBC betaalt meer dan 2 miljard voor Amerikaanse uitzendrechten op Premier League
De Amerikaanse televisiezender NBC heeft zijn overeenkomst omtrent de uitzendrechten van de Premier League in de Verenigde Staten met zes jaar verlengd, zo werd bekendgemaakt. In totaal gaat het om een deal van 2,7 miljard dollar (2,38 miljard euro), bijna een verdubbeling van het bedrag dat NBC in 2016 betaalde. Sinds 2013 hebben zij de Amerikaanse uitzendrechten van de meest gemediatiseerde voetbalcompetitie ter wereld in handen.
Lees verder

Rechtbank van eerste aanleg veegt schorsingen van onder meer Veljkovic en voormalig KV Mechelen-bestuur van tafel in zaak Propere Handen
Ferme opdoffer voor de Belgische voetbalbond. De rechtbank van eerste aanleg van Brussel heeft de schorsingen van de ex-KV Mechelen-bestuurders en makelaars Veljkovic en Mortelmans, die veroordeeld werden voor matchfixing in 'Propere Handen', van tafel geveegd.
Lees verder

Rechtbank veegt schorsingen van onder meer Veljkovic en voormalig KV Mechelen-bestuur van tafel in zaak Propere Handen: "Er werd niet met gelijke wapens gestreden"
Ferme opdoffer voor de Belgische voetbalbond. De rechtbank van eerste aanleg van Brussel heeft de schorsingen van de ex-KV Mechelen-bestuurders en makelaars Veljkovic en Mortelmans, die veroordeeld werden voor matchfixing in 'Propere Handen', van tafel geveegd.
Lees verder

Nieuwe foto's van buitenste planeten door ruimtetelescoop Hubble
Er zijn weer nieuwe foto's van het buitenste deel van het zonnestelsel die ruimtetelescoop Hubble heeft gemaakt in september en oktober. Het gaat om prachtige beelden van reuzenplaneten Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus.
Lees verder

Julie Vermeire openhartig in 'Speeltijd' over de kritiek die ze krijgt: "Mag ik dan geen buikje hebben?"
In 'Speeltijd' keert Ann Van Elsen op Joe elke week met een bekende Vlaming terug naar de schooljaren om de fijne momenten uit de tienerjaren te herbeleven. Van toffe klasverhalen tot spannende eerste keren. Morgenochtend is Julie Vermeire (23) te gast, die vroeger heel moeilijk vond om kritiek te krijgen. "Ik las altijd de reacties op sociale media en onthield alleen het negatieve. Nu ben ik er wel sterker in geworden, al doet het je wel nog altijd iets."
Lees verder

Vincent Kompany: "We zijn béter dan vorig seizoen, nu moet zich dat ook uiten in de resultaten"
Je moet het Vincent Kompany wel nageven: zelfs in wat een moeilijke periode is voor Anderlecht blijft hij alle vragen met de glimlach pareren. Zo ook voor KV Kortrijk, een match die gewonnen moet worden na de nederlaag op Antwerp: "We hebben collectief zin om iets recht te zetten."
Lees verder

De vonk: Brandweerman David strikt de dochter van een korporaal. "Ze kuste me vol op de mond, in het zicht van haar ouders"
In 2002 trekt jonge knaap David (26) naar het feest van zijn brandweerkorps. Daar ontmoet hij Sabrina (22), de dochter – en die avond ook de bob – van korporaal Guy. "Ze zat eenzaam op een stoel, een hoopje ellende verstopt onder prachtige, lange, donkere lokken." Na een eerste date, die eindigt met een slow, twee lichamen dicht bij elkaar en verstrengelde lippen, vraagt David Sabrina mee naar het brandweerbal. Waar ook haar ouders zullen zijn. "Toen we binnenwandelden, viel hun hele tafel stil. Schaamteloos koos Sabrina voor ons twee zitjes vlakbij."
Lees verder

REPORTAGE. Onze reporter vanuit het geplaagde Oostenrijk: "Door vaccin te verplichten kunnen ongevaccineerden zonder gezichtsverlies terugkrabbelen"
Zo snel kan het dus gaan. Haalde Oostenrijk een week geleden nog de voorpagina door in primeur ongevaccineerden 'op te sluiten', dan voert het land nu als eerste in Europa de vaccinplicht in. Met een algemene lockdown erbovenop om een vijfde golf te vermijden én het skiseizoen te redden. Verslag vanuit het geplaagde Alpenland. "We vergelijken het vaccin hier soms met winterbanden: als je in de winter nog met je wagen aan het verkeer wil deelnemen, moet je ze opleggen om de kans op een ongeval voor jezelf en een ander te verkleinen."
Lees verder

Verslag vanuit het geplaagde Alpenland Oostenrijk: "Door het vaccin te verplichten kunnen ongevaccineerden tenminste zonder gezichtsverlies terugkrabbelen"
Zo snel kan het dus gaan. Haalde Oostenrijk een week geleden nog de voorpagina door in primeur ongevaccineerden 'op te sluiten', dan voert het land nu als eerste in Europa de vaccinplicht in. Met een algemene lockdown erbovenop om een vijfde golf te vermijden én het skiseizoen te redden. Verslag vanuit het geplaagde Alpenland. "Door het vaccin te verplichten kunnen ongevaccineerden tenminste zonder gezichtsverlies terugkrabbelen en zeggen: 'we moesten wel'."
Lees verder

Binnenkijken in de superzuinige villa van Bart en Graziela: "Ik ontdekte al snel dat je met enkele ingrepen enorm veel kunt besparen"
Elke week bezoekt onze woonexpert Björn Cocquyt een bijzonder huis. In zijn ecologische villa in Herk-de-Stad ligt Bart (44) niet wakker van de energieprijzen die de pan uit rijzen. Zijn factuur bedraagt niet eens 250 euro. Per jaar welteverstaan. Een flink deel van die besparing realiseert hij met slimme ingrepen die ook eenvoudig uit te voeren zijn.
Lees verder

De Bruyne test positief op COVID na terugkeer van Rode Duivels
Weer pech voor Kevin De Bruyne. Een positieve test houdt hem minstens een week van de velden. Hij mist Everton, hij mist de prestigeclash in de Champions League tegen PSG. Dat bevestigt Manchester City.
Lees verder

De Bruyne test positief op Covid-19 na terugkeer van Rode Duivels
Weer pech voor Kevin De Bruyne. Een positieve coronatest houdt hem minstens een week van de velden. Hij mist Everton en de prestigeclash in de Champions League tegen PSG. Dat bevestigde Manchester City-coach Pep Guardiola op z'n persconferentie.
Lees verder