Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 november 2021

Wat wil u weten over het klimaatplan? Stel hier uw vragen aan minister Zuhal Demir

HLN
Wat wil u weten over het klimaatplan? Stel hier uw vragen aan minister Zuhal Demir
De Vlaamse regering heeft een klimaatakkoord bereikt. De goedgekeurde maatregelen zijn goed voor een hogere ambitie tegen 2030 en zouden garant staan voor een CO2-reductie met 40 procent. Het gaat onder meer om het verplicht renoveren van huizen, een verbod op aardgas (in nieuwbouwwoningen) en elektrische wagens.
Lees verder

Twintiger drong avond van moordpoging op ex-schoonvader al eens eerder binnen in diens woning: "Hij stond plots in z'n slaapkamer"
Steeds meer wordt duidelijk dat het leven van M.V. (52) uit Torhout vorig weekend echt aan een zijden draadje gehangen heeft. De lokale politicus werd vrijdagnacht toegetakeld met een mes en baseballknuppel door z'n voormalige schoonzoon. Intussen wordt duidelijk dat Samuel C. (28) uit Ardooie al eens eerder op de avond was binnengedrongen in de woning. Bewakingscamera's legden die taferelen vast. "Hij kon echter vluchten nog voor de politie ter plaatse was."
Lees verder

Dikke laag smog trekt over Indiase hoofdstad New Delhi na Diwali-viering
De Indiase hoofdstad New Delhi is deze ochtend ontwaakt onder een dikke laag smog. De ernstige luchtvervuiling is een gevolg van de viering van het hindoeïstische feest Diwali. Tijdens het vijfdaagse lichtfestival geldt er in verschillende delen van India een verbod op het afschieten van vuurwerk, maar ook dit jaar werd dat verbod door velen genegeerd. Een aantal regio's in het land registreerden bijgevolg gevaarlijk hoge luchtvervuilingsniveaus.
Lees verder

Moeder en minnaar gebruikten zesjarige dochter als 'seksspeeltje': "Kind is verwoest door perverse en ziekelijke feiten"
Een 46-jarige man uit Overijse riskeert acht jaar cel voor seksueel misbruik van een zesjarig meisje. Samen met de moeder van het kind, uit Aalst, maakte hij zich aan vreselijke zedenfeiten schuldig. Het kind diende als het ware als 'seksspeeltje' voor de twee. "Het verhaal getuigt van een ongeziene wreedheid", zegt de advocaat van de familie van het slachtoffer.
Lees verder

Vincent Kompany: "Het gesprek met Murillo was simpel, er kon maar één partij gelijk hebben"
Twee dagen voor Antwerp: de vooruitblik van RSCA-trainer Vincent Kompany. Over de Great Old, Murillo en een blauw-zwarte sjaal rond zijn standbeeld in Manchester.
Lees verder

Hollywoodschandalen (deel 1): hoe George Michael op 'onzedelijk gedrag' betrapt werd in een openbaar toilet
Celebs, het zijn ook maar gewoon mensen. En dus hoeft het niet te verwonderen dat ze ook af en toe verwikkeld raken in diepmenselijke schandalen. Seks, diefstal en agressie: we zetten de opvallendste Hollywoodschandalen voor je op een rijtje. Met vandaag: de arrestatie van George Michael in een openbaar toilet in Los Angeles. "Ik denk dat hij betrapt wílde worden."
Lees verder

Dodelijk slachtoffer nadat in Terneuzen busje vanop weg op schip belandt
Door een ongeluk waarbij een busje vrijdagochtend in het Zeeuws-Vlaamse Terneuzen van de weg is geraakt en op een schip terecht is gekomen, is één inzittende overleden.
Lees verder

Liberale vakbond klaagt opnieuw personeelsgebrek bij brandweer aan
De liberale vakbond klaagt opnieuw het gebrek aan personeel in bepaalde brandweerzones aan. "Daardoor kan geen optimale veiligheid meer verzekerd worden", aldus vakbond VSOA in een brief aan het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), die Belga kon inkijken.
Lees verder

Liberale vakbond klaagt opnieuw personeelsgebrek bij de brandweer aan
De liberale vakbond klaagt opnieuw het gebrek aan personeel in bepaalde brandweerzones aan. Daardoor "kan geen optimale veiligheid meer verzekerd worden", aldus vakbond VSOA in een brief aan het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, die Belga kon inkijken.
Lees verder

"Gevaccineerden tussen 18 en 64 jaar hebben veertien keer minder kans om op intensieve zorg te belanden"
Wie tussen 18 en 64 jaar oud is en gevaccineerd is tegen Covid-19, heeft veertien keer minder kans op een opname op de ziekenhuisafdeling intensieve zorgen dan niet-gevaccineerde leeftijdsgenoten. "De vaccinatiestatus heeft een erg duidelijk effect", besluit coronacommissaris Pedro Facon.
Lees verder

Wat doet alcohol met een mens? 3 experts over álle gevolgen ervan op je lichaam. "Kan aanleiding geven tot overgewicht"
Jessica Simpson (41) deed haar Instagramvolgers en de wereld schrikken met een oude foto van zichzelf. Vandaag is ze vier jaar nuchter, maar tijdens de piek van haar alcoholverslaving oogde de actrice rood in haar gezicht, opgezwollen en een pak zwaarder. Toxicoloog Jan Tytgat, leverspecialist Hans Van Vlierberghe en prof Sociale Epidemiologie en Gezondheidsbeleid Guido Van Hal overlopen met ons álle effecten van alcohol. "Het is niet omdat je geen alcoholist bent, dat je gespaard blijft van de gevolgen ervan."
Lees verder

Jessica Simpson was onherkenbaar tijdens haar drankverslaving. 3 experts bespreken élk gevolg van alcohol op huid, lever en de rest van het lichaam
Jessica Simpson (41) deed haar Instagramvolgers en de wereld schrikken met een oude foto van zichzelf. Vandaag is ze vier jaar nuchter, maar tijdens de piek van haar alcoholverslaving oogde de actrice rood in haar gezicht, opgezwollen en een pak zwaarder. Toxicoloog Jan Tytgat, leverspecialist Hans Van Vlierberghe en prof Sociale Epidemiologie en Gezondheidsbeleid Guido Van Hal overlopen met ons álle effecten van alcohol. "Het is niet omdat je geen alcoholist bent, dat je gespaard blijft van de gevolgen ervan."
Lees verder

Clement houdt hart vast: "Hoop dat Martínez rekening houdt met mijn spelers"
"Club-Standard is en blijft een Clásico", blikte Philippe Clement vanmiddag vooruit op de laatste wedstrijd voor de interlandbreak. In die break hoopt de coach dat zijn spelers wat gespaard blijven: "We spelen op vrijdag al in Mechelen, dus ik hoop dat ze daar rekening mee houden".
Lees verder

Duizenden jongeren trekken opnieuw de straat op in Glasgow voor meer klimaatambitie
Iets minder dan een week na de start van de Wereldklimaatconferentie (COP26) trekken duizenden mensen, vooral jongeren, in de Schotse stad Glasgow de straat op voor meer ambitie in de strijd tegen de klimaatopwarming. De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg, haar Oegandese collega Vanessa Nakate, tal van jonge actievoerders en lokale vakbondsmensen zullen de menigte op het einde van de mars toespreken.
Lees verder

Russische diplomaat dood na val uit raam ambassade Berlijn
Een Russische diplomaat is vorige maand uit een raam gevallen van de ambassade in Berlijn. Duitse media meldden dat de 35-jarige Rus er op de morgen van 19 oktober werd gevonden. De Duitse politie kon geen onderzoek verrichten door de diplomatieke status van de overleden man.
Lees verder

'One Right Now': The Weeknd en Post Malone brengen samen nieuw nummer uit
Post Malone (26) en The Weeknd (31) hebben samengewerkt voor de nieuwe single 'One Right Now' die vrijdag is uitgebracht. Het is de eerste grote samenwerking tussen de twee artiesten, en meteen ook het voorproefje van Post Malone's volgende studioalbum, waarvan enkele bronnen bevestigen dat het er "binnenkort" aankomt.
Lees verder

Nieuw recordaantal van 853 migranten stak woensdag Kanaal over naar Engeland
Minstens 853 migranten hebben woensdag op illegale wijze het Verenigd Koninkrijk bereikt door het Kanaal over te steken vanuit Frankrijk. Dit jaar slaagden al 21.000 mensen erin hetzelfde te doen. Nog eens 5.712 mensen konden worden gered nadat ze overboord sloegen uit hun gammele bootjes, zo blijkt uit cijfers van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken.
Lees verder

Belgische arts in Chinese geneeskunde in Zwitserland veroordeeld voor relatie met patiënt
Een Zwitserse federale rechtbank heeft het beroep van een Belgische huisarts verworpen, die er de Chinese geneeskunde beoefende. Voor het gerecht van het kanton Waadtland was de man eerder veroordeeld voor misbruik van wanhoop en poging tot dwang. Hij onderhield affectieve en seksuele relaties met een fragiele patiënt.
Lees verder

Franse bisschoppen: "Kerk is verantwoordelijk voor systematisch kindermisbruik"
Franse bisschoppen hebben erkend dat de rooms-katholieke kerk in Frankrijk verantwoordelijk is voor het jarenlange systematische kindermisbruik door geestelijken in het land. De bisschoppen gaven op een jaarlijkse conferentie in Lourdes toe dat de kerk kindermisbruik heeft toegestaan en stilgezwegen.
Lees verder

Online een pot verf bestellen? Met deze tips vind je de perfecte kleur
Heb je geen zin om naar de bouwmarkt te gaan, maar wil je jouw muur graag verven? Ook online kun je gelukkig een pot verf bestellen. Het kan alleen lastig zijn om dan de juiste kleur te kiezen. Maar geen zorgen, met deze tips van vtwonen vind je de perfecte kleur verf.
Lees verder