Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 15 november 2021

Wat nu met de kerstmarkten? Ook sommige experten pleiten ervoor om ze open te houden

HLN
Wat nu met de kerstmarkten? Ook sommige experten pleiten ervoor om ze open te houden
In Leuven dit jaar geen kerstmarkt, in Sint-Truiden - in vogelvlucht nog geen 50 kilometer verderop - wél. "De kerstperiode is een tijd van gezellig samenzijn, daar hoort een kerstmarkt bij", zegt de Truiense burgemeester Veerle Heeren (CD&V). "We willen geen gezondheidsrisico's nemen", klinkt het in de studentenstad. Ook de corona-experts hebben uiteenlopende meningen over het onderwerp. En dus bepaalt elke gemeente of er glühweinstandjes en ijspistes komen én of je daar je Covid Safe Ticket (CST) moet laten zien.
Lees verder

Gert Verhulst verrast met last minute-optreden in 'Vlaanderen zingt Hazes': "Ik moest de tekst opzoeken"
Zijn 'Amor Amor Amor' liet de hele zaal opveren en charmeerde ook Rachel Hazes. Gert Verhulst (53) was na een positieve test van Xander de Buisonjé de grote verrassing bij 'Vlaanderen zingt Hazes', maar werd die avond ook zelf verrast.
Lees verder

GEMS pleit voor sluiting nachtleven, trouwfeesten weer beperkt tot 50 personen
Expertengroep GEMS, die de overheid adviseert, pleit voor een nieuwe reeks coronamaatregelen. Dat meldt Le Soir vandaag. Het document dat de krant kon inkijken, dateert van gisteravond en bevat verschillende voorstellen, zoals een nieuwe sluiting van het nachtleven en het weer beperken van het aantal aanwezigen tot 50 op trouw- en andere privéfeesten. Vrijdag komt het Overlegcomité bijeen om over eventuele nieuwe maatregelen te beslissen. GEMS-voorzitter Erika Vlieghe wenst niet te reageren en betreurt het perslek.
Lees verder

Digitale radio zit in de lift, luistercijfers DAB+ stijgen opnieuw dit jaar
Digitaal radio luisteren zit de laatste jaren in de lift. Zowat 41 procent van het totale luistervolume radio is nu digitaal: 19 procent luistert via DAB+, 14 procent via het internet, 6 procent via digitale televisie en 2 procent via de kabel. Ook in de wagen wint digitale radio aan populariteit. Dat blijkt uit een onderzoek van Ipsos in opdracht van de Vlaamse overheid.
Lees verder

Regering Fernández verliest meerderheid in Argentijns parlement
De centrumlinkse coalitie van de Argentijnse president Alberto Fernández heeft zondag bij gedeeltelijke parlementsverkiezingen de controle over beide kamers van het Parlement verloren. De president wordt daardoor in de laatste twee jaar van zijn mandaat gedwongen tot dialoog en consensus met de oppositie.
Lees verder

Taylor Swift verbreekt eigen record van best beluisterde album
Taylor Swift (31) heeft haar eigen Spotify-record uit 2020 verbroken. Haar nieuwe plaat 'Red (Taylor's Version)' is het meest beluisterde album van een vrouwelijke artiest in één dag. Dat laat de streamingdienst weten op Twitter.
Lees verder

Klachten tegen Nederlandse politicus Thierry Baudet na verzuim melding inkomsten boekverkoop
De Nederlandse politicus van het rechts-populistische Forum voor Democratie, Thierry Baudet, verdiende vorig jaar 85.000 euro met de verkoop van zijn boeken, maar gaf die inkomsten niet door aan de Tweede Kamer. NU.nl sprak met twee mensen die uit protest een klacht hebben ingediend bij het College van onderzoek integriteit.
Lees verder

Mercedes woedend over uitblijven straf Verstappen: "Alles wordt onder het tapijt geschoven"
Ondanks de knappe overwinning van Lewis Hamilton kwam bij Mercedes-teambaas Toto Wolff na afloop van de Grand Prix van Brazilië het stoom uit de oren. De Oostenrijker vond het schandalig dat Max Verstappen niet werd gestraft voor het hinderen van Lewis Hamilton bij een inhaalactie.
Lees verder

Staf Coppens neemt in 'Hoe Zal Ik Het Zeggen' deel aan bizar afscheidsritueel voor dode eland
In Zweden krijgt Staf bezoek van twee politieagenten die hem confronteren met een dode eland op zijn camping.
Lees verder

Het aandoenlijke verhaal achter de enorme collectie teddy's van Simone Schoofs (85): "Mijn beren vingen het gemis aan kinderen en echte liefde op"
Het loopt storm voor de 650 teddyberen die de Antwerpse Simone Schoofs van de hand gaat doen. Maar tegelijkertijd breekt dat ook haar hart. "Want die pluchen beren hebben gemaakt dat ik het leven aankon", zegt ze daarvan. "Mijn beren compenseerden het gemis aan kinderen en echte liefde van mijn man." Een nieuwe thuis zoeken voor haar beren is een noodzaak, en niet eens een financiële. "Ik ga te hard achteruit nu."
Lees verder

Lange autorit en voeten op het dashboard? Doe het alsjeblieft nooit meer, vraagt Cynthia (44): "Als ik mijn foto's bovenhaal, komt het besef bij de mensen"
Het lijkt erbij te horen op de snelweg naar de zon: fijn muziekje door de boxen, onderuitgezakt in de zetel naast de chauffeur en dan de voeten op het dashboard. Cynthia (44) wil het wel eens vertellen hoe het komt dat zij al drie jaar niet meer gewoon kan stappen. In ruil moet u dan wel beloven dat u het zelf nooit (meer) zult doen, die voeten op het dashboard.
Lees verder

"Koop ook andere producten bij de bank en speel de concurrentie uit": met deze tips van onze geldexpert bespaar je tot 40.984 euro euro op je hypotheek
Van nature zijn velen van ons trouw aan hun bank, maar voor het afsluiten van een woonkrediet is dat niet altijd de beste keuze. "Durf te vergelijken en speel de concurrentie uit", zegt onze geldexpert Pascal Paepen. Hij geeft nog tien andere tips , waarmee je in totaal meer dan 40.000 euro kunt besparen bij een woonlening van 200.000 euro op 25 jaar.
Lees verder

Balans van Martínez in kwalificatiewedstrijden is indrukwekkend, blijft dat ook zo tegen Wales? "We zijn aan onze stand verplicht om te winnen"
Voor de derde keer op rij hebben de Rode Duivels zich onder Roberto Martínez comfortabel geplaatst voor een groot toernooi. Ook in de verplichte nummertjes laten de Duivels onder deze bondscoach geen steken vallen, in tegenstelling tot sommige andere grote voetballanden. "Enkel met volle focus kun je deze cijfers halen", weet een trotse Martínez.
Lees verder

Servische dreun maakt heel wat los bij Ronaldo: druk gesticulerend met bondscoach, maar ook ontroostbaar
Aleksandar Mitrovic trapte Portugal in shock. Anders kan je het niet verwoorden als je de uitleg en de beelden van na de wedstrijd hoort en bekijkt. Cristiano Ronaldo barstte eerst in tranen uit en werd dan woest. Bernardo Silva spaarde de kritiek niet - een beetje op z'n Nederlands na die dreun in Montenegro. "We waren verschrikkelijk. Dit is onaanvaardbaar. Sorry fans."
Lees verder

Voor het eerst een kunsthart geïmplanteerd in Nederland
Artsen van het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht hebben voor het eerst in Nederland met succes een volledig kunsthart geïmplanteerd bij een patiënt. Dat meldt het Franse biomedische bedrijf Carmat, de ontwikkelaar van het kunsthart.
Lees verder

Roger Federer (40) herstelt traag van knieoperatie: "Australian Open is niet realistisch"
De kans is klein dat tennisser Roger Federer in januari meedoet aan de Australian Open. Het herstel van de 40-jarige Zwitser van een knieoperatie verloopt volgens zijn coach Ivan Ljubicic traag. "De Australian Open (8-21 februari) is op dit moment niet realistisch, de kans is heel klein dat hij daar gaat spelen", zei Ljubicic tegen Sky Sports.
Lees verder

Cuba legt activiteiten van Spaans nieuwsagentschap Efe stil
De socialistische regering van Cuba heeft de accreditaties ingetrokken van alle journalisten van het Spaanse nieuwsagentschap Efe, in de aanloop naar een nieuw protest van de oppositie. "Het is voor het eerst dat de activiteiten van een volledig nieuwsagentschap in Cuba worden stilgelegd", schreef de bureauchef van Efe, Atahualpa Amerise, zondag op Twitter. Maandag plant de oppositie een nieuw protest, hoewel er in Cuba een verbod op zulke demonstraties geldt.
Lees verder

Bril, lenzen of laserbehandeling nodig? Dit ziekenfonds betaalt het meest terug
Draag je een bril of lenzen? Of overweeg je een laserbehandeling? Dan loont het om de verschillende ziekenfondsen onder de loep te nemen en na te gaan waar je je best aansluit. Sommige mutualiteiten bieden leden met gezichtsproblemen immers meer voordelen dan andere. Spaargids.be zocht het voor je uit.
Lees verder

Tot 140 euro terugbetaald voor bril met multifocale glazen: bij dit ziekenfonds zit je als brildrager het best
Draag je een bril of lenzen? Of overweeg je een laserbehandeling? Dan loont het om de verschillende ziekenfondsen onder de loep te nemen en na te gaan waar je je best aansluit. Sommige mutualiteiten bieden leden met gezichtsproblemen immers meer voordelen dan andere. Spaargids.be zocht het voor je uit.
Lees verder

Gevluchte bankdief weet ruim 50 jaar uit handen van de politie te blijven
Theodore John Conrad slaagde er ruim een halve eeuw in uit handen van de politie te blijven. En dat terwijl hij een van de meest gezochte bankovervallers in de Amerikaanse geschiedenis was. Niemand wist waar hij was gebleven. Tot deze week. De man blijkt dit jaar te zijn gestorven.
Lees verder