Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 november 2021

“Waarom toch?”: onze chef voetbal snapt niks van de manier waarop Clement zijn ploeg het ravijn in coachte

HLN
"Waarom toch?": onze chef voetbal snapt niks van de manier waarop Clement zijn ploeg het ravijn in coachte
"Waaróm wilde Clement persé 'een Guardiola'tje' doen – speciaal willen zijn? Net nú? Op een moment dat de ploeg in een dip zit, maak je je spelers toch niet nóg zotter?" Onze chef voetbal zit met een pak vragen, na wat hij "de grootste sof, de ergste desillusie van Club Brugge en bij uitbreiding van het Belgische voetbal in het voorbije decennium" noemt. Zijn relaas van een gitzwarte avond op Jan Breydel, waarbij vooral de coach het moet ontgelden.
Lees verder

REACTIES. Mignolet: "We deden niet eens mee" - Vanaken: "Ontgoocheld in onszelf"
Enorme teleurstelling voor Club Brugge. Blauw-zwart ging vanavond met 0-5 onderuit tegen RB Leipzig. Europese overwintering is zo verder dan ooit.
Lees verder

Clement neemt de schuld op zich: "Ik heb de verkeerde keuzes gemaakt"
De teleurstelling was bijzonder groot in het Brugse kamp. Niet in het minst bij Philippe Clement, die de bijzonder pijnlijke forfaitcijfers op zich nam. "Dit is de fout van de coach."
Lees verder

Bart De Pauw kent zijn vonnis vandaag: wat je moet weten over het proces tegen de televisiemaker
Vandaag valt in Mechelen het doek over het proces tegen televisiemaker Bart De Pauw (53). Dan weet hij of de rechtbank hem schuldig acht aan 'belaging en overlast door middel van elektronische communicatiemiddelen'. Negen vrouwen stelden zich burgerlijke partij tegen hem, alsook het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Het parket vroeg een jaar cel met probatie-uitstel voor De Pauw.
Lees verder

ANALYSE. Vandaag valt uitspraak in proces Bart De Pauw: méér dan een showproces, en wel hierom
Vandaag valt de uitspraak in het proces De Pauw. Een showproces, werd het wel eens genoemd. Veel gedoe rond "ocharme wat berichtjes". Maar het is méér, weet eenieder die in Mechelen de pleidooien volgde, zoals onze journaliste Nadine Van Der Linden. "De uitspraak wordt van maatschappelijk belang", blikt zij vooruit. "Ze bepaalt mee hoe we denken over relaties tussen bazen en ondergeschikten, veertigers en twintigers, vrouwen en mannen." Dit valt er te winnen - of te verliezen.
Lees verder

LIVE (21u). Alles of niets voor Antwerp in Frankfurt
• Frankfurt Stadion (21u)
Lees verder

LIVE (21u). Gaat AA Gent ook winnen bij Anorthosis?
• GSP (21u)
Lees verder

LIVE (18u45). Racing Genk heeft bij Dinamo Zagreb nood aan punten om Europees te overleven
• Genk telt 4 punten, Zagreb 6 • West Ham koploper met 10 punten, Rapid Wien 4 • Van den Brom: "Spelers vertrouwen geven" • Genk verloor thuis met 0-3 van Kroaten
Lees verder

LIVE. Bijna 4 op de 10 Belgen hebben fout idee over vaccins - 100.000 coronadoden en recordaantal besmettingen in Duitsland
Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft versnellen. Daarom riep West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé gisteren op om het Overlegcomité te vervroegen en strengere uniforme maatregelen af te kondigen. Ook minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) verwacht dat er nog enkele moeilijke weken volgen en sluit nieuwe maatregelen niet uit. Lees al het nieuws over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

LIVE. Waalse arts gearresteerd die coronacertificaten heeft vervalst
Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft versnellen. Daarom riep West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé gisteren op om het Overlegcomité te vervroegen en strengere uniforme maatregelen af te kondigen. Ook minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) verwacht dat er nog enkele moeilijke weken volgen en sluit nieuwe maatregelen niet uit. Lees al het nieuws over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

Zege in Cyprus kan AA Gent al 6,4 miljoen euro opleveren, Michel Louwagie: "Prestige is belangrijker dan de centen"
Een zege bij Anorthosis Famagusta levert AA Gent altijd groepswinst op. In dat geval rapen de Buffalo's ook al 6,4 miljoen euro in de Conference League. "Maar groepswinst is belangrijker voor het prestige dan voor de centen", zegt Michel Louwagie.
Lees verder

Ook Australië overweegt politieke boycot Olympische Winterspelen
Australië overweegt een 'diplomatieke boycot' van de Olympische Winterspelen in Beijing. Dat zou betekenen dat Australische sporters begin volgend jaar wel naar China kunnen reizen, maar er geen vertegenwoordiging vanuit de staat bij aanwezig zal zijn. Dat schrijft de Australische krant The Sydney Morning Herald op basis van ingewijden.
Lees verder

Biden opgelucht na veroordeling in zaak-Arbery, "maar VS nog ver van raciale gelijkheid"
Amerikaans president Joe Biden is opgelucht na de veroordeling van drie witte mannen voor de moord op de jonge zwarte jogger Ahmaud Arbery. Tegelijk zei hij dat de moord aantoont hoe ver de VS nog afstaat van raciale rechtvaardigheid.
Lees verder

Bij Biden weggehaalde poliep is goedaardig
De poliep die afgelopen week tijdens een darmonderzoek werd weggehaald bij de Amerikaanse president Joe Biden is "goedaardig". Dat vermoedde zijn arts al, maar het blijkt nu ook uit onderzoek naar het weefsel. Het gaat om een langzaam groeiende poliep, er is geen sprake van kanker.
Lees verder

Egbert Lachaert riskeert rechtszaak, ondanks parlementaire onschendbaarheid
De Gentse procureur-generaal heeft een brief gestuurd naar de Kamer over Egbert Lachaert. Daaruit blijkt dat de Open Vld-voorzitter, ondanks zijn parlementaire onschendbaarheid, is gedagvaard voor de correctionele rechtbank. Dat schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder

ONZE OPINIE. Dit virus verrast niet alleen ons land, maar die eeuwigdurende debatcultuur? Da's wel typisch Belgisch
Het is bijna een gezegde geworden in de Wetstraat. Als Jan Jambon (N-VA) oproept tot kalmte, moet je je paraat houden. Maar het geroep van allerlei gouverneurs, een niveau dat we al lang liever kwijt dan rijk zijn, verwart nog meer in deze vierde golf. Zelfs de minder evidente sheriffs zoals de Oost-Vlaamse Carina Van Cauter roeren zich. Het gevolg zijn ongelijke inspanningen. Want waarom mag het chirofeestje in Oostakker niet doorgaan en het feestje in de Gentse Kompass Klub wel? Jongeren betalen zo de prijs. Maar Carina Van Cauter vindt dat we solidair moeten zijn. Paroles et paroles et paroles, zong de Franse zangeres Dalida.
Lees verder

Ziekenhuizen kreunen weer onder toevloed aan patiënten: "Hier ligt dertiger al 80 dagen op intensieve. In die tijd konden we wel 40 openhartoperaties doen"
Als het van de ziekenhuizen afhangt, mag ons land gerust weer even in lockdown. Artsen en verpleegkundigen kijken onthutst naar de toevloed op intensieve zorg en vrezen dat het worstcasescenario van de statistici realiteit wordt, met 1.200 coronapatiënten op intensieve zorg over enkele weken. "Bij ons ligt een niet-gevaccineerde patiënt van ongeveer 30 jaar al 80 dagen aan de hart-longmachine. In die tijd hadden we al 40 openhartoperaties kunnen doen."
Lees verder

EXCLUSIEF INTERVIEW. Wouter Vandenhaute spreekt één keer over de taxshift in de sport: "Weet je wat er zal gebeuren? Het ómgekeerde van wat minister Van Peteghem wil bereiken"
"De overheid begeeft zich op glad ijs, met maatregelen die ook de doodsteek voor het Belgisch voetbal zijn." Wouter Vandenhaute (59) reageert fel, want nieuwe fiscale regels in het voetbal dreigen de clubs miljoenen te kosten - uitgerekend nu, na twee jaar corona. "Iedereen in het voetbal bloedt. En welk cadeau krijgen wij in België? 43 miljoen euro op te hoesten." Daarom moet het de voorzitter van Anderlecht van het hart, één keer, zonder handrem op: "Laat ons volgend jaar een globale regeling treffen over én de RSZ én de bedrijfsvoorheffing én de maatschappelijke rol van het voetbal."
Lees verder

Heeft Bart De Pauw straks geen blanco strafblad meer?
Vandaag weet Bart De Pauw (53) of hij verder moet met een strafblad of vrijgesproken wordt voor stalking en elektronische overlast. In principe riskeert de tv-maker twee jaar cel. De aanklager vindt een voorwaardelijke celstraf gepast. De Pauws advocaten pleitten op het proces vorige maand al úren voor de vrijspraak.
Lees verder

Druk op vervroegd Overlegcomité neemt toe: "Hoelang gaan we het nog trekken met halve maatregelen?"
Dat het Overlegcomité niet pas midden januari opnieuw zou samenkomen, leek vooraf in de sterren geschreven. Met de bloedrode cijfers - en wat druk van de gouverneurs - zullen de toppolitici zich allicht vroeger dan verwacht over verstrengingen moeten buigen. Maar niet iedereen lijkt daarvan voorstander te zijn: "Als het noodzakelijk is, kan het Overlegcomité binnen het uur bijeenkomen."
Lees verder