Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 november 2021

Waarom Messi nog verre van Messiaans is

HLN
Waarom Messi nog verre van Messiaans is
Club Brugge duimt morgen ook voor PSG: winst op Leipzig brengt Europese overwintering dichter. PSG mist wel Messi, maar of dat nú echt een gemis is? Fysiek belemmerd door blessures weegt zijn verhuis naar Parijs mentaal: waarom Messi nog verre van Messiaans is.
Lees verder

LIVE. Abdeslam op proces in Parijs: "Ik wilde een gezin, maar heb dat moeten opgeven toen ik me op project heb toegelegd waarvan ik nu ben beschuldigd"
Tijdens het proces van de jihadistische aanslagen die op 13 november 2015 in de Franse hoofdstad plaatsvonden, stelt het speciale hof van assisen van Parijs vragen aan de hoofdverdachte, Salah Abdeslam. Er wordt ingezoomd op zijn opleiding en zijn leven voor de aanslagen. Hij beschrijft zichzelf als een "kalm" kind en een "goede leerling". Zijn jeugd in Sint-Jans-Molenbeek komt eveneens aan bod. "Molenbeek is klein, iedereen kent elkaar." Hij praat ook over zijn leven in de gevangenis: "Zelfs dieren worden zo niet behandeld". Volg hier alle ontwikkelingen.
Lees verder

Premier De Croo spoort aanwezigen aan tot actie tijdens klimaattop: "We moeten meer doen en het moet hier in Glasgow gebeuren"
Premier Alexander De Croo (Open vld) heeft tijdens de klimaatconferentie in Glasgow de andere aanwezigen aangespoord tot (meer) actie: "Ofwel overwinnen we de klimaatcrisis samen, ofwel overwinnen we ze helemaal niet", zei hij tijdens zijn toespraak. De Croo had het ook nog over de slachtoffers van de overstromingen in juli: "De eerste slachtoffers van de klimaatverandering in mijn land".
Lees verder

Ferrari verhoogt verwachtingen en voorspelt recordjaar
De Italiaanse sportwagenfabrikant Ferrari is op weg naar een recordjaar. De verwachtingen voor 2021 worden verhoogd, zo heeft het bedrijf dinsdag meegedeeld.
Lees verder

Styliste Stéphanie toont hoe een kidsproof interieur toch stijlvol kan zijn. "Ideeën van kinderen kan je uitvoeren op maat van grote mensen"
Een huis kidsproof inrichten kan ook op een elegante manier. Kijk maar naar het interieur van Stéphanie en haar gezin. Ze is dan ook een van de allereerste kinderkamerstylistes van ons land. "Ik vertrek altijd van wat de kinderen mooi en leuk vinden."
Lees verder

MH17-proces waarschijnlijk maanden vertraagd
Het MH17-proces loopt waarschijnlijk maanden vertraging op. De rechtbank wil nog een poging doen om een belangrijke Russische getuige te horen. Tot dit verhoor heeft plaatsgehad of definitief niet door kan gaan, kan het Openbaar Ministerie niet met de strafeisen komen tegen de vier verdachten.
Lees verder

Risiconiveau in Nederland voor het eerst naar het hoogste niveau
In Nederland staat het risiconiveau voor het coronavirus sinds dinsdag op de hoogste categorie. Drie weken geleden voerde Nederland een landelijk systeem in met drie niveaus: "waakzaam", "zorgelijk" en "ernstig". Het is voor het eerst sinds de invoering van het systeem dat de categorie "ernstig" van toepassing is.
Lees verder

LIVE (18u45). Gaat Chelsea ook zonder Lukaku winnen in Zweden?
• Champions League • Groep H • Ref: Felix Brych (Dui) • Aftrap: 18u
Lees verder

Henry Winkler veilt leren jasje van The Fonz uit 'Happy Days'
Acteur Henry Winkler (76) heeft tijdens de coronacrisis zijn huis flink opgeruimd en zet nu een aantal souvenirs uit zijn carrière te koop. Tijdens een veiling bij Bonhams Los Angeles gaat volgende maand onder meer een van de leren jasjes onder de hamer die hij droeg als Arthur 'Fonzie' Fonzarelli in 'Happy Days'.
Lees verder

Tweet van Elon Musk leidt tot verwarring over deal tussen Hertz en Tesla
Tesla-topman Elon Musk heeft dinsdag op Twitter verwarring gezaaid over een grote deal met het autoverhuurbedrijf Hertz. Musk ontkent dat er een contract is getekend en zegt ook dat een deal voor de producent van elektrische wagens geen impact zou hebben. Bij Hertz klinkt het dat er wel degelijk een bestelling bij Tesla werd geplaatst en dat de eerste wagens intussen al geleverd zijn.
Lees verder

Amerikaanse fastfoodketen Wendy's lijdt opnieuw verlies in rechtszaak tegen kleine Nederlandse frituur
De kleine Nederlandse snackbar Wendy's mag zijn naam houden. Het gerechtshof in Den Bosch wees een eis van de Amerikaanse fastfoodketen Wendy's af om de snackbar te verbieden de naam in de Benelux te gebruiken. Daarmee is het voor het Amerikaanse Wendy's nog altijd niet mogelijk om het merk hier te registreren en vestigingen te openen.
Lees verder

Zoe (33) valt te pletter voor ogen van echtgenoot: "Ze moet uitgegleden zijn toen Joeri foto wou nemen"
Zoë Snoeks (33) uit Meerhout is dinsdagochtend om het leven gekomen na een val van een dertigtal meter in Nadrin, deelgemeente van Houffalize in Luxemburg. Dat meldt de commandant van de hulpverleningszone en wordt bevestigd door haar familie. Toen haar echtgenoot Joeri Janssen een foto van haar wou maken, gleed ze uit.
Lees verder

Limburgse vrouw overlijdt na val van dertigtal meter bij Houffalize
Een vrouw is dinsdagochtend om het leven gekomen na een val van een dertigtal meter in Nadrin, deelgemeente van Houffalize in Luxemburg. Dat meldt de commandant van de hulpverleningszone.
Lees verder

Dit zijn de beste Duitse wagens van het moment
Het Duitse kwaliteitslabel, voor veel mensen blijft het belangrijk. Maar wat zijn nu de beste wagens die onze Oosterburen dit jaar lanceerden? HLN Drive zocht het uit.
Lees verder

LIVE (18u45). Wolfsburg met Vranckx en Casteels in basiself tegen Salzburg
• Champions League • Groep G • Aftrap: 18u45 • Volkswagen Arena
Lees verder

Minnen en Mertens winnen dubbel van Australië en houden België in race voor halve finale in Billie Jean King Cup
De Belgische tennisvrouwen hebben dinsdag in de tweede groepsconfrontatie tegen Australië op de Billie Jean King Cup Final in de O2 Arena in de Tsjechische hoofdstad Praag hun dubbelwedstrijd gewonnen. Greet Minnen en Elise Mertens versloegen Storm Sanders en Ellen Perez in twee sets: 6-2 en 6-4. Het team van Johan Van Herck, dat de ontmoeting met Australië met 2-1 verliest, behoudt een (kleine) kans op deelname aan de halve finales.
Lees verder

Ex-profvoetballer Patrick Goots lanceert Shotje Boem Boem: "Hopelijk doet het de derde helft heropleven"
Na de match dronk hij maar al te graag rode vodka met Red Bull. Nu heeft ex-profvoetballer Patrick Goots (55) uit Dessel zijn eigen rode vodka gelanceerd: Shotje Boem Boem, dat verwijst naar zijn legendarische bijnaam 'Patje Boem Boem'. De fruitige sterke drank met kruidige afdronk werd gedistilleerd door Sterkstokers in Sint-Lenaarts (Brecht), waar Goots al vijf jaar als verkoper aan de slag is.
Lees verder

Doopcontroles werken succesvol in Gent, maar blijven achterwege in andere studentensteden: "Concept graag in heel België toepassen"
Na het overlijden van de 19-jarige Antonin Deneffe na een studentendoop in het Waalse Gedinne, wordt de druk op dopen opnieuw opgevoerd. Al lijkt er in studentenstad Gent geen paniek: elk jaar vinden er tot 120 doopcontroles plaats die erger moeten voorkomen. Vrijwillig uitgevoerd door leden van het FaculteitenKonvent, mee in het oog gehouden door de politie. "Op termijn willen we dit principe in heel Vlaanderen. Dit jaar kenden we nog maar weinig problemen", klinkt het bij controleur Julie Vlaminck.
Lees verder

Anderlecht dreigt Murillo lang te moeten missen: bondsparket vraagt vier weken schorsing, waarvan één met uitstel
Het ziet ernaar uit dat Vincent Kompany een paar weken geen beroep zal kunnen doen op Amir Murillo. Het bondsparket van de voetbalbond stelt een schorsing van vier weken, waarvan één met uitstel, en een boete van 3.500 euro voor de Panamees voor. Anderlecht bekijkt nog of het de sanctie accepteert of niet.
Lees verder

Anderlecht dreigt Murillo drie weken te moeten missen, 'doelman' Ashimeru komt ervan af met voorwaardelijke schorsing
Het ziet ernaar uit dat Vincent Kompany een paar weken geen beroep zal kunnen doen op Amir Murillo. Het bondsparket van de voetbalbond stelt een schorsing van vier weken, waarvan één met uitstel, en een boete van 3.500 euro voor de Panamees voor. Anderlecht bekijkt nog of het de sanctie accepteert of niet. Majeed Ashimeru komt er na zijn 'save' in de toegevoegde tijd met een voorwaardelijke straf vanaf.
Lees verder