Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 16 november 2021

Waarom het niet gek is dat er misschien een 'Harry Potter'-reünie komt. Trendwatcher: “We verlangen naar meer eenv...

HLN
Waarom het niet gek is dat er misschien een 'Harry Potter'-reünie komt. Trendwatcher: "We verlangen naar meer eenvoud, zekerheid en geluk"
Twintig jaar geleden ging de film 'Harry Potter en de Steen der Wijzen' in wereldpremière. Vandaag gaan er geruchten dat Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson en de andere Harry Potter-iconen gevraagd zijn voor een eenmalige show in de Warner Brothers Studio Tour in Londen. Dat die vraag er kwam is niet onlogisch, onder andere de 'Friends'-reünie leerde ons al: we blijven graag in het verleden hangen. Maar is dat wel zo onschuldig als het lijkt? Trendwatcher Tom Palmaerts: "In denken dat het vroeger écht allemaal beter was, schuilt een groot gevaar."
Lees verder

Politie vertelt vrouw dat ze moet keren in tunnel, maar net dan laten ze verkeer weer rijden
De vakbonden bij de politie zorgen voor verkeerschaos in het centrum van Brussel. Eva Vandiest staat aan te schuiven in de file wanneer ze van agenten te horen krijgt dat ze moet keren in een van de tunnels als ze wil weggeraken. Ze licht de andere bestuurders in om hetzelfde te doen, maar net wanneer ze wil vertrekken, opent de politie de tunnel weer.
Lees verder

Claudia de Breij schreef eerste biografie over prinses Amalia: "Ik heb haar in bescherming moeten nemen"
Zelf zag de bijna 18-jarige prinses Amalia het nut van een biografie over zichzelf niet in. "Wat heb ik gepresteerd?", vroeg ze zich af. Maar toch kreeg cabaretière Claudia de Breij (46) de kans om dagenlang met de toekomstige koningin van Nederland te praten en er een biografie uit te puren. Niet dat alle gespreksonderwerpen het boek gehaald hebben. Het Algemeen Dagblad sprak uitgebreid met Amalia's eerste biograaf over een voorkeur voor Duitse jongens, de troonsopvolging en mentale problemen. "Soms wordt het me allemaal te veel."
Lees verder

Nederlandse street artist werd in één klap cryptomiljonair: "Ik deed mijn best om arm te blijven"
De Nederlandse street artist Judith de Leeuw (26) verkocht vier werken en is in één klap miljonair. Het geld geeft ze aan goede doelen. "Ik deed mijn best om arm te blijven."
Lees verder

Nederlandse streetartkunstenares werd in één klap cryptomiljonair: "Ik deed mijn best om arm te blijven"
De Nederlandse streetartkunstenares Judith de Leeuw (26) verkocht vier werken en is in één klap miljonair. Het geld geeft ze aan goede doelen. "Ik deed mijn best om arm te blijven."
Lees verder

OVERZICHT. Bijna 10.000 besmettingen per dag, meer dan 533 mensen op intensieve zorg
Elke dag worden net geen 10.000 besmettingen vastgesteld in ons land. Het aantal patiënten op intensieve zorg is gestegen tot 533, en komt dus boven de alarmdrempel van 500. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Nick Kyrgios vraagt afgelasting van Australian Open, maar kan daarmee niet overal op veel bijval rekenen
Nick Kyrgios vindt dat de Australian Open begin volgend jaar moet worden afgelast. Volgens het enfant terrible van het Australische tennis is dat de enige juiste beslissing uit respect voor de inwoners van gaststad Melbourne, die door de coronacrisis maandenlang in een lockdown moesten leven.
Lees verder

4-jarige kleuter ontsnapt uit crèche, maar wordt ruim kilometer verder teruggevonden
Een 4-jarige kleuter is maandag kunnen wegglippen uit een crèche, dicht bij het metrostation Clémenceau in Anderlecht. Het jongetje werd in de namiddag teruggevonden. De Brusselse politie heeft een onderzoek gestart naar de omstandigheden van de 'ontsnapping'.
Lees verder

KOERS KORT. Lindsay De Vylder moet passen voor Zesdaagse van Gent
Lindsay De Vylder (26) is ziek en moet forfait geven voor de Zesdaagse van Gent. Hij is deze morgen opgestaan met keelpijn. De jonge Nederlander Vincent Hoppezak valt in en rijdt deze week met Fabio Van Den Bossche. (FHN)
Lees verder

"Veel patiënten zullen volgend jaar kwart meer moeten betalen bij kinesist"
AXXON, de beroepsvereniging voor kinesitherapeuten in België, betreurt dat de 25 procentregel nog niet is afgeschaft. Die regel bepaalt dat patiënten in behandeling bij een niet-geconventioneerde kinesist 25 procent minder terugbetaald krijgen. Volgens AXXON zullen veel mensen door deze "patiëntonvriendelijke" regel meer uit eigen zak moeten betalen.
Lees verder

Nederlands café omzeilt coronaregels door feestbussen naar België in te leggen
Dan gaan we toch naar België, daar mogen de kroegen nog wel tot diep in de nacht open zijn. Dat dacht Thomas de Groot van jongerencafé De Sok in Schijndel in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Hij weet op die manier de Nederlandse coronaregels te omzeilen. "Het is misschien op het randje, maar we voldoen aan alle regels."
Lees verder

INTERVIEW. Michael Mando, acteur achter de beste 'Far Cry'-schurk: "Ik krijg nog altijd Instagram-tags met Vaas-tatoeages"
'Far Cry 6' wordt vandaag verder uitgebreid met een extra downloadbare aflevering, waarin niemand minder dan Vaas Montenegro centraal staat. Inderdaad: de lijpe slechterik uit 'Far Cry 3'. Wie was hij, en wie is hij ondertussen geworden? We vroegen het aan acteur Michael Mando, die opnieuw in de rol kroop.
Lees verder

Blokken bouwen zoals je als kind deed? Deze kaarsen geïnspireerd op speelgoed zijn het ultieme tegengif voor donkere dagen
Als er twee dingen zijn waar iedereen blij van wordt, is het wel van kaarsen en van kleur. En dat geldt nog nét wat meer als het buiten somber en kil is. Het Amsterdamse merk RE-OR combineert die twee elementen, maar voegt er nog een leuk aspect aan toe. Met hun kunstige kaarsen kan je creatief zijn en spelen zoals je dat deed met blokken in je kindertijd. Het resultaat? Een sculpturaal, modulair, bijna kunstig designobject dat wij liefst zo snel mogelijk aan ons interieur toevoegen.
Lees verder

Babyolifant verliest deel van haar slurf door stropersval
In Indonesië is een jonge olifant een deel van haar slurf kwijt. Het kalf werd gevonden met de slurf in een stropersval. De kudde had het jonge dier achtergelaten omdat haar toestand kritiek was. "Toen het kalf hier aankwam, was de slurf afgestorven en moesten we een deel amputeren", vertelt dierenarts Rika Marwati.
Lees verder

Babyolifant verliest deel van zijn slurf door stropersval
In Indonesië is een jonge olifant een deel van haar slurf kwijt. Het kalf werd gevonden met zijn slurf in een stropersval. De kudde had het jonge dier achtergelaten omdat haar toestand kritiek was. "Toen het kalf hier aankwam, was de slurf afgestorven en moesten we een deel amputeren", vertelt dierenarts Rika Marwati.
Lees verder

Rusland reageert op Amerikaanse beschuldigingen: veiligheid van ISS was "prioriteit"
Het Russische ruimtevaartagentschap liet vandaag weten dat "de veiligheid van de bemanning" van het Internationaal Ruimtestation (ISS) zijn "voornaamste prioriteit" was. Die verklaring komt er na de beschuldiging van Amerika, die stellen dat Rusland een anti-satellietraket had afgevuurd en daarbij ISS en zijn bemanning in gevaar bracht.
Lees verder

Weinig concentratie als je thuiswerkt? Met deze tips krijg je meer focus
De kans is groot dat we binnenkort weer massaal van thuis moeten werken. Voor sommige mensen is dat een zegen, voor anderen eerder een vloek. Een aanpassing vergt het sowieso. Jobat.be verzamelde nog wat tips om ook bij thuiswerk geconcentreerd te kunnen doorwerken.
Lees verder

Marc Degryse maakt zijn "experimentele" Duivels-opstelling: "Samen met De Ketelaere kan Origi Wales pijn doen"
Wat als onze huisanalist Marc Degryse vandaag voor één dag bondscoach van de Rode Duivels zou zijn? Dan trad België in Cardiff met een bijzonder experimenteel elftal aan, zo blijkt uit de opstelling die hij voor onze redactie maakte. "Het resultaat is het laatste van mijn zorgen."
Lees verder

Tom Barman te voet naar de luchthaven door vakbondsactie: "Zelfs de flikken houden me niet tegen"
Op Zaventem zorgt de vakbondsactie van de politie voor verkeerschaos. Ook Tom Barman (49) is slachtoffer, maar wil koste wat kost zijn vlucht halen. "Ik ben te voet onderweg. Zo heb ik nog wat beweging", vertelt de muzikant van dEUS aan VTM Nieuws.
Lees verder

"Reken maar op 2.000 à 3.000 euro kosten voor je eigen familiewapen": expert vertelt wat je moet doen voor een adellijke titel
Prinses worden zoals Delphine mag je wel vergeten, maar markiezin, gravin of barones: dat heeft wel iets. Moet je op zoek naar een persoon van adel die met jou wil trouwen? Koop je een adellijke titel? Of schrijf je koning Filip beter dat je graag door hem in de adelstand wil worden verheven? "Hmmm… dat pak je beter anders aan", weet professor Paul Janssens, voorzitter van de Raad van Adel. En dus bestookten we hem met vragen, waarop hij geduldig antwoord gaf.
Lees verder