Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 november 2021

Vrouwengilletjes, mannenzweet en bloedvergieten: de dodelijke waarheid achter de Chippendales

HLN
Vrouwengilletjes, mannenzweet en bloedvergieten: de dodelijke waarheid achter de Chippendales
Meer dan 40 jaar na het ontstaan van de Chippendales worden nog altijd miljoenen vrouwen wild van de shows waarin glimmende spierbundels zich al dansend uitkleden. Een nieuwe docureeks geeft nu een inkijkje in hun uiterst bewogen geschiedenis. Om zijn ultieme droom waar te maken - multimiljonair worden - draaide de Indiase oprichter Steve Banerjee zijn hand niet om voor slinkse streken en... moord.
Lees verder

Samen brons gepakt, nu samen A-international: nieuwe Duivels Vanzeir en Faes kennen elkaar maar al te goed
They go way back, de nieuwe Rode Duivels. Dante Vanzeir en Wout Faes kennen elkaar goed. De leeftijdsgenoten, beiden geboren in 1998, speelden samen voor de nationale jeugdploegen, met in 2015 een derde plek op het WK in Chili als orgelpunt.
Lees verder

PORTRET. 'Slechtste kotbazen van Vlaanderen' vernielden 10 hectare aan beschermd natuurgebied rond hun twee kastelen
Ze maakten in Leuven al naam en faam als 'slechtste kotbazen van Vlaanderen', door studentenkamers te verhuren waar het wemelt van de ratten. En nu schopt de roemruchte familie Appeltans ook in hun eigen Limburg tegen de schenen, door op hun twee kasteeldomeinen meer dan 10 hectare aan beschermd natuurgebied te vernielen. "Ze lappen werkelijk overál de regels aan hun laars." Portret van de beruchte clan-Appeltans, die hun huurders lieten verkommeren in een beschimmeld krot maar zelf 'op kleine voet' leven in een kasteel.
Lees verder

Vijf vragen aan Gilles De Bilde over de selectie van de Rode Duivels
Bondscoach Roberto Martínez heeft zijn selectie voor de WK-kwalificatiematchen bekendgemaakt. En daar zitten heel wat jonge en nieuwe namen bij, zoals Dante Vanzeir en Wout Faes. Onze analist Gilles De Bilde beantwoordt vijf vragen over de selectie van de Rode Duivels.
Lees verder

Ook Maria Middelares wil niet langer bedden vrijhouden voor coronapatiënten: "Geef ons vertrouwen"
Na het UZ Gent wil nu ook AZ Maria Middelares niet langer bedden vrijhouden op Intensieve Zorgen voor coronapatiënten. Hoofdarts Ronny Goethals vraagt vertrouwen van de overheid. "Als de capaciteit beschikbaar is, is het vreemd om zorg uit te stellen", klinkt het.
Lees verder

Lof voor Hazard, die morgenavond mogelijk speelt bij Real: "Hij werkt hard en stelt zich heel professioneel op"
Roberto Martínez steunt vanzelfsprekend zijn aanvoerder Eden Hazard, dezer dagen bankzitter bij Real Madrid. "Eden is volledig fit. We horen vanuit onze uitstekende relatie met de medische staf van Madrid dat Eden zelfs extra werk levert. De nationale ploeg kan een hulp betekenen voor Eden in clubverband. Want hij is iemand die moet spelen om zijn beste rendement te halen. Dat kan bij ons. Ik kijk ernaar uit om Eden aan het werk te zien."
Lees verder

Israëlisch leger schiet Palestijnse jongen (13) dood
Israëlische troepen hebben vrijdag tijdens gevechten op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever een dertienjarige Palestijnse jongen doodgeschoten. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. Het incident vond plaats ten oosten van de stad Nablus.
Lees verder

Matthew Perry schrijft memoires over verslaving, liefde en lange lijdensweg: "Tijd dat mensen het van míj horen"
Matthew Perry (52) heeft een miljoenendeal getekend om zijn memoires neer te pennen. De 'Friends'-acteur zal vooral ingaan op wat er zich achter de schermen van de populaire sitcom afspeelde en zijn jarenlange strijd met verslavingen. Stof genoeg om over te vertellen, want Perry heeft gedurende zijn carrière heel wat moeilijke watertjes doorzwommen: "Er is in het verleden zoveel over mij geschreven geweest. Nu is het tijd dat de mensen het nu eindelijk allemaal rechtstreeks van mij te horen krijgen."
Lees verder

Coronacijfers zijn veel lager dan vorig jaar en toch wil minister Vandenbroucke dat we onze contacten beperken: heeft hij gelijk? Experten leggen uit
"We moeten dringend onze contacten beperken en meer gaan telewerken. De ziekenhuizen moéten bedden reserveren voor Covid-patiënten, want anders liggen ze straks op de gang", zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Waarom maakt hij zich zoveel zorgen? Zo dramatisch zijn de coronacijfers toch niet? Experten leggen uit wat er dan wel aan de hand is.
Lees verder

Vandenbroucke wil erkenning intrekken van zorgmedewerkers die zich niet laten vaccineren tegen 1 april
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil de erkenning intrekken van zorgmedewerkers die zich niet hebben laten vaccineren tegen 1 april. Dat heeft Vandenbroucke vanavond verteld in VTM NIEUWS.
Lees verder

Amazon wil duizenden satellieten extra de ruimte in sturen
Amazon wil duizenden satellieten extra de ruimte in sturen. Het webwinkel- en technologieconcern heeft Amerikaanse autoriteiten toestemming gevraagd om nog eens meer dan 4.500 satellieten te lanceren. Eerder kreeg de gigant al goedkeuring van de Federal Communications Commission (FCC) voor meer dan 3.000 satellieten.
Lees verder

Bondscoach Martínez wil tijdens oefenkamp in maart jongeren aan het werk zien: "Niemand met meer dan 50 caps"
Tijdens het oefenkamp in maart wil Roberto Martínez vooral de jongeren aan het werk zien. Dat vertelt de bondscoach van de Rode Duivels in een exclusief interview met VTM Nieuws. Met nog één zege (13/11 tegen Estland of 16/11 tegen Wales) is België sowieso zeker van rechtstreekse plaatsing voor het WK in Qatar. Dan hoeven de Rode Duivels geen play-offs te spelen in maart, een samenkomst die dus kan gebruikt worden voor een trainingsstage met één of meerdere oefenwedstrijden.
Lees verder

Kanye 'Ye' West over scheiding Kim Kardashian: "Ik wil nog steeds met mijn vrouw samen zijn"
Rapper Kanye 'Ye' West (44) heeft weer een paar opvallende uitspraken gedaan. Ditmaal over zijn ex-vrouw Kim Kardashian (41). In een interview, dat al een tijdje geleden werd opgenomen maar nu pas bovenkomt, vertelt hij onder meer dat Kim volgens hem gedwongen werd door haar entourage om van hem te scheiden.
Lees verder

"De muziek roept misselijkheid op": Gemengde reacties op nieuwe ABBA-plaat 'Voyage'
De internationale pers reageert gemengd op het nieuwe studioalbum van ABBA, dat vandaag is uitgekomen. 'Voyage', de eerste nieuwe plaat sinds de band zo'n veertig jaar geleden uit elkaar ging, krijgt zowel lovende als kritische recensies.
Lees verder

LIVE. OHL krijgt KV Oostende over de vloer, wie wint?
• 14de speeldag • Aftrap: 20u45 • King Power aan Den Dreef • OHL staat 14de met 14 punten, KV Oostende 11de met 17 punten
Lees verder

Nederland besteedt miljard euro aan bouw van 75.000 woningen
Nederland gaat versneld 75.000 betaalbare woningen bouwen. De Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren, heeft daarvoor een miljard euro tot haar beschikking en gaat de komende maanden uitwerken hoe dat geld zal worden besteed.
Lees verder

Onze chef voetbal over de selectie van Roberto Martínez: "Het is eens wat anders (en da's wat we allemaal wilden)"
De Rode Duivels gaan naar Qatar, in de winter van 2022, en al wie rials heeft, gaat mee. Roberto Martínez is inmiddels stilletjes begonnen met een opfrisbeurt van de nationale ploeg. Van de 25 geselecteerde veldspelers voor de duels tegen Estland (13/11) en Wales (16/11) zijn er 16 twintigers. "Niet alleen verjóngt Martínez, de bondscoach gaat ook anders tewerk in zijn selectiepolitiek", schrijft onze chef voetbal Stephan Keygnaert. Lees hieronder in zijn analyse waarom.
Lees verder

Afwachten of Murillo mag spelen tegen Antwerp, Kouamé raakt in principe speelklaar
Het valt af te wachten of Anderlecht tegen Antwerp op Amir Murillo kan rekenen. De Geschillencommissie legde hem een schorsing op van drie speeldagen (waarvan twee effectief), wat minder is dan wat het bondsparket oorspronkelijk vroeg. Als Anderlecht in beroep gaat tegen de sanctie, mag Murillo spelen tegen Antwerp. Doet RSCA dat niet, moet hij geschorst toekijken. Paars-wit neemt zaterdag een beslissing. Vincent Kompany had overigens een goed onderhoud met zijn speler, over wiens domme reactie (een elleboogstoot aan OHL-verdediger Dewaest) hij niet tevreden was. "Dat gesprek verliep simpel, want er was slechts één partij die gelijk kon hebben." Christian Kouamé (contractuur) geraakt in principe speelklaar.
Lees verder

Bottas op één in eerste oefensessie van Mexico, Hamilton nipt sneller dan Verstappen
Valtteri Bottas (Mercedes) was de snelste tijdens de eerste vrije oefenritten voor de Grote Prijs Formule 1 van Mexico, de 18de van 22 WK-manches. Bottas bleef op het circuit in de Mexicaanse hoofdstad in 1:18.341 zijn Britse ploegmakker Lewis Hamilton (+0.076) en de Nederlandse WK-leider Max Verstappen (+0.123, Red Bull) voor. Thuisrijder Sergio Perez (+0.269, Red Bull) en de Fransman Pierre Gasly (+0.644, Alpha Tauri) vervolledigden de top vijf.
Lees verder

'Thuis' neemt afscheid van iconische dokterspraktijk
Deze avond trok dokter Judith definitief de deur dicht van haar dokterspraktijk in 'Thuis'. Na ontelbare patiënten, acht dokters, twee huishoudsters en vier secretariaatsmedewerkers, moeten de fans dus afscheid nemen van een iconisch decor.
Lees verder