Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 november 2021

Voormalige Songfestivalkandidaat waagt haar kans in nieuwe seizoen ‘First Dates’

HLN
Voormalige Songfestivalkandidaat waagt haar kans in nieuwe seizoen 'First Dates'
Het 'First Dates'-restaurant opent opnieuw de deuren op Eén. Vanaf dinsdag 23 november wagen vrijgezellen uit heel Vlaanderen weer hun kans in de zoektocht naar ware liefde. Tijdens een romantisch etentje met een zorgvuldig gekozen tafelgenoot leren de singles elkaar beter kennen en laten ze dieper in hun hart kijken. Eerder was al aangekondigd dat er naast de traditionele zoektocht ook 'First Dates teens', waarin dertien- tot achttienjarigen voor het eerst daten, komt.
Lees verder

OVERZICHT. Dit zijn de regels voor de skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland
We zullen deze winter weer overal op skivakantie kunnen gaan. Maar voor niet-gevaccineerden wordt het wel ontzettend lastig. Wat zijn de coronamaatregelen in de skigebieden? In welke landen moet je volledig gevaccineerd zijn en waar volstaat een recente test? Is een mondmasker verplicht in de liften? Wij zetten de regels in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland voor u op een rijtje.
Lees verder

Familie Y. is grootste maffiaclan van Antwerpen: procureur vervolgt 105 verdachten waaronder agenten, bankbedienden en één pastoor
Geboren te Beytussebap (Turkije). Dat staat bij tientallen verdachten van de maffiaclan Y. tegen wie het Antwerpse parket een drie jaar durend drugs- en financieel onderzoek heeft afgerond. De procureur wil 105 verdachten voor de rechtbank dagen. Zonder twijfel vormt de familie Y. zo de grootste maffiaclan van Antwerpen. Noem een misdrijf en de clan heeft er zich volgens de procureur aan bezondigd: drugshandel, witwas, sociale fraude, valse paspoorten, afpersing, ontvoering en corruptie.
Lees verder

Gent stelt coördinator aan rond thema seksueel geweld. "Zaak van ons allemaal, we moeten dit als maatschappij afkeuren"
Na twee zaken van seksueel geweld tegen vrouwen de voorbije weken in Gent, en na de massale actie zondagavond, heeft het stadsbestuur een spoedvergadering bijeengeroepen. Alle mogelijke actoren werden betrokken, van politie tot horeca. "We gaan als stad een coördinator aanstellen specifiek rond het thema, en we gaan aangiftes nog laagdrempeliger maken. De bestaande acties worden versterkt", zegt burgemeester Mathias De Clercq.
Lees verder

Alec Baldwin pleit voor meer politieagenten op filmsets
Alec Baldwin (63) heeft van zich laten horen op Twitter. De Amerikaanse acteur schoot op 21 oktober per ongeluk de 42-jarige cameraregisseur Halyna Hutchins dood op de filmset van 'Rust'. Op zijn sociale media vraagt Baldwin nu om in toekomst meer politieagenten in te schakelen. Zij moeten volgens de acteur het gebruik van wapens op de set monitoren.
Lees verder

Vlaamse schuldgraad stijgt door tot bijna 100 procent in 2026
De Vlaamse schuldgraad blijft de komende jaren verder stijgen, tot een niveau van 97,05 procent in 2026. Dat blijkt uit de meerjarenraming 2021-2026 die eind oktober door de Vlaamse regering is ingediend in het Vlaams parlement. Volgens parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) zijn de cijfers zorgwekkend en wijzen ze nogmaals op de urgentie van het afremmen van de schuldgroei om toekomstige crises aan te kunnen en om beleid te financieren. De rente op de schuld loopt namelijk aanzienlijk op.
Lees verder

Thiam hervat na citytrips, parachutesprong en een avontuur in Peru de trainingen: "Nafi heeft zich goed uitgeleefd, en terecht"
Op 249 dagen van het WK atletiek en 991 van Parijs 2024. Dat is wanneer Nafi Thiam besliste om de draad weer op te nemen. Vandaag, na ruim twee maanden rust, hervatte de 27-jarige olympische kampioene in Luik de trainingen met Roger Lespagnard.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Leonardo DiCaprio doet zijn vrijgezellenstek van de hand voor tien miljoen euro
Jongleren op de immomarkt, dat heeft Leonardo DiCaprio (46) al jaren onder de knie. Ook nu speelt de acteur met zijn indrukwekkende vermogen en zijn vriendin Camila Morrone (24) én zelfs zijn mama mogen meegenieten. Zijn luxueuze vrijgezellenstek doet hij alvast van de hand. De grote vraag is nu alleen waar – en vooral wanneer – de acteur zich gaat settelen. "Camila is Leo's droomvrouw, maar hij is heel onafhankelijk", klinkt het.
Lees verder

Vlamingen op La Palma: "Gezondheid én financiën lijden schade en niemand weet hoelang dit nog duurt"
Al zeven weken houdt de vulkaanuitbarsting op het Spaanse eiland La Palma aan. Ruim 2.700 gebouwen zijn verwoest, meer dan 7.000 mensen moesten hun woning verlaten en duizend hectare land is bedekt met een metersdikke laag lavastof. Terwijl de eilandbewoners gezondheidsproblemen krijgen, blijft medische en financiële hulp uit. Dat getuigen Vlamingen ter plekke. Vulkanologen kunnen niet voorspellen hoelang de uitbarsting nog zal duren.
Lees verder

Ook EU klopt aan bij klokkenluider Facebook met oog op sterkere regulering techgiganten
Frances Haugen, de bekende klokkenluider van Facebook, is in Brussel neergestreken voor een bezoek aan de Europese instellingen. De Europese besluitvormers rekenen op haar getuigenis om hun plannen voor de sterkere regulering van de techgiganten kracht bij te zetten.
Lees verder

Washington dreigt met nieuwe sancties tegen Nicaragua na "ondemocratische verkiezingen"
De Verenigde Staten hebben er mee gedreigd Nicaragua nieuwe sancties op te leggen na de "ondemocratische verkiezingen" die werden gewonnen door president Daniel Ortega. Washington hekelt het feit dat Ortega prominente tegenstanders had laten opsluiten.
Lees verder

Ondanks 21 op 42: Kompany staat voorlopig niet ter discussie
Anderlecht likt zijn wonden na de nieuwe opdoffer in de competitie. Hoewel de balans veel te mager is en er wat wrevel in de kleedkamer is, moet Vincent Kompany voorlopig niet voor zijn job vrezen.
Lees verder

Onafhankelijk onderzoek naar seksueel misbruik van overledenen in Verenigd Koninkrijk, al 81 slachtoffers geïdentificeerd
Er wordt officieel een breed onafhankelijk onderzoek opgestart om te verklaren hoe een elektricien jarenlang overleden mensen seksueel heeft kunnen misbruiken in de mortuaria van verschillende Britse ziekenhuizen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Sajid Javid maandag meegedeeld.
Lees verder

Opnieuw 115 rebellen gedood bij aanvallen van Arabische coalitie in Jemen
De militaire coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië zegt opnieuw 115 Houthi-rebellen te hebben gedood bij aanvallen in de omgeving van de belegerde stad Marib.
Lees verder

Nederlandse kroonprinses Amalia krijgt twee documentaires cadeau op 18de verjaardag
Op de dag van haar achttiende verjaardag brengt de AVROTROS een special uit over kroonprinses Amalia. Presentatrice Dionne Stax duikt samen met royalty-experts in het leven van de troonopvolgster. Het is de tweede documentaire die verschijnt rond de verjaardag van de prinses.
Lees verder

Youri Tielemans is 2 à 3 weken out en haakt af voor Rode Duivels
Geen Youri Tielemans voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Wales. De middenvelder van Leicester is twee tot drie weken out met een blessure aan de enkel/kuit.
Lees verder

Adaptatiefonds van de Verenigde Naties gespijsd met meer dan 200 miljoen euro
Het Adaptatiefonds van de Verenigde Naties, waarmee projecten en programma's worden gefinancierd die kwetsbare landen moeten helpen het hoofd te bieden aan de klimaatverandering, wordt gespijsd met meer dan 200 miljoen euro (232 miljoen dollar). Dat is het hoogste bedrag ooit opgehaald. Onder de donateurs bevindt zich ook de Vlaamse regering.
Lees verder

Genk is moe, en het zal niet beteren nu spelers de wereld rond vliegen
Racing Genk is moe. En die vermoeidheid laat zich vooral voelen in de wedstrijd na een Europees duel. De sprankelende midweekse prestatie tegen West Ham werd gevolgd door futloze bedoening tegen Cercle Brugge. En de 'interlandbreak' hoeft u niet al te letterlijk te nemen, Genk ziet 12 internationals uitzwermen naar alle uithoeken van de wereld.
Lees verder

Contactopsporing loopt mank: er komen binnenkort 558 nieuwe medewerkers bij
In de komende vier weken voorziet het Agentschap Zorg en Gezondheid de instroom van 336 netto voltijds equivalenten (VTE's) bij de contactopsporing. Dat komt neer op het bijkomend inzetten van 558 nieuwe medewerkers. Dat meldt Zorg en Gezondheid maandagavond.
Lees verder

Wrakstukken neergestorte cabine van Italiaans kabelbaandrama geborgen
Bijna een half jaar na het kabelbaandrama met veertien doden op een berghelling in het Noorden van Italië is de gecrashte cabine weggevoerd. Een speciale helikopter vloog de wrakstukken naar het dal, waar deskundigen ze verder onderzoeken.
Lees verder