Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 november 2021

Voor filmfanaten en liefhebbers van art deco: deze pittoreske plekken lijken uit een film van Wes Anderson te komen

HLN
Voor filmfanaten en liefhebbers van art deco: deze pittoreske plekken lijken uit een film van Wes Anderson te komen
Regisseur Wes Anderson staat vooral bekend om zijn filmstijl: die is zo schilderachtig dat je ze meteen herkent. En dat is bij zijn nieuwste prent 'The French Dispatch' niet anders. Pure filmmagie? Nee. Gelukkig kan je Wes Anderson-waardige plekjes ook gewoon in het echte leven tegenkomen. De Instagrampagina 'Accidentally Wes Anderson' verzamelt foto's van zulke echte plaatsen die zo het decor van een van zijn films zouden kunnen zijn.
Lees verder

Volgens nieuw onderzoek hebben ongevaccineerden 17 keer meer kans om in ziekenhuis te belanden
Iemand die niet tegen het coronavirus gevaccineerd is, loopt aanzienlijk meer risico om in het ziekenhuis te belanden dan iemand die volledig gevaccineerd is. De kans op opname is 17 keer zo groot. En de kans dat de ongevaccineerde op een intensive care moet worden opgenomen is 33 keer zo groot. Dat concludeert het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) na berekeningen.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck staat met Gent op zucht van Europese overwintering: "We willen zo snel mogelijk pakken wat we kunnen pakken"
Een zege morgenavond tegen Partizan Belgrado betekent meteen groepswinst en Europese overwintering voor AA Gent. Hein Vanhaezebrouck wil het nu al afmaken, al blijft hij op zijn hoede voor de autoritaire leider in de Servische competitie.
Lees verder

2.100 Arco-coöperanten krijgen geld niet terug: rechtbank verklaart dossier onontvankelijk
De Brusselse ondernemingsrechtbank heeft ruim 2.100 Arco-coöperanten die een schadevergoeding eisten, geen gelijk gegeven. Hun vordering werd onontvankelijk verklaard, zegt de rechtbank in een persbericht.
Lees verder

Advocaten van wapensmid uit film 'Rust' beweren dat er mogelijk "sabotage" in het spel was
De advocaten van Hannah Gutierrez-Reed, die wapenverantwoordelijke was op de set van 'Rust', geloven niet volledig dat het schietincident met Alec Baldwin een ongeval was. Dat zeiden ze vandaag op de tv-zender NBC. "Het zou perfect kunnen dat iemand de set wilde saboteren om iets te bewijzen."
Lees verder

12-jarig meisje uit Laken verdwenen: wie heeft Emmanuelle gezien?
Het parket van Brussel heeft een opsporingsbericht verspreid voor een 12-jarig meisje dat sinds gisteren vermist is. Emmanuelle verliet op dinsdag 2 november rond 12.30 uur haar woning in de Niellonstraat in Laken. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.
Lees verder

Dossier over racistisch Voorpost-spandoek in januari voor hof van beroep
Het hof van beroep in Antwerpen buigt zich op 12 januari 2022 over het dossier waarin vier leden van Voorpost door de correctionele rechtbank van Mechelen werden veroordeeld wegens aanzetten tot racisme. De vier toonden een spandoek met daarop 'Stop Islamisering', de beeltenis van zeven vrouwen in boerka en een verbodsbord met de afbeelding van een moskee erin. De vier kregen elk een celstraf van zes maanden, voor een van hen was die effectief, de drie anderen kregen uitstel. Alle beklaagden tekenden beroep aan tegen deze beslissing.
Lees verder

Oudste permanent sneeuwveld van Verenigd Koninkrijk gesmolten door klimaatopwarming
Uitgerekend tijdens de klimaattop COP26 in Glasgow hebben wetenschappers in het Verenigd Koninkrijk een verontrustend bewijs van de voortschrijdende klimaatopwarming ontdekt. Een sneeuwveld dat bekend staat als "The Sphinx" in het Cairngorm-gebergte in het noorden van Schotland, is volledig weggesmolten. Dat heeft de Britse openbare omroep BBC woensdag gemeld op basis van informatie van een lokale expert.
Lees verder

VS zetten Israëlisch spionagesoftwarebedrijf op zwarte lijst
Het Israëlische bedrijf NSO dat software levert waarmee wereldwijd tal van staatshoofden, oppositieleiders en activisten werden afgeluisterd is op de Amerikaanse zwarte lijst gezet. Het ministerie van Economische Zaken zegt dat de activiteiten van het bedrijf in strijd zijn met de belangen van de Verenigde Staten en de nationale veiligheid in gevaar te brengen. Export naar de VS is nu verboden.
Lees verder

Bree in de ban van sekstape op altaar: "Mijn parochianen zeggen allemaal hetzelfde: 'Allez, wat is dat nu?'"
"Mijn parochianen zeggen allemaal hetzelfde: 'Maar allee, wat is dàt nu?'," vertelt deken Jaak Janssen van de Sint-Michielskerk in Bree. Zijn parochianen hebben het over een sekstape die op social media circuleert, een filmpje waarin een koppel het doet tegen het altaar van hun kerk. De politie is een zoektocht gestart naar de twee, wegens openbare zedenschennis en verspreiding van pornografisch materiaal. Ze riskeren een boete tot 3.000 euro, en in principe zelfs gevangenisstraf.
Lees verder

Van den Brom wil zich niet ingraven: "West Ham is top, maar kansen zijn er altijd"
Racing Genk tankte afgelopen weekend wat broodnodig vertrouwen tegen Zulte Waregem. De 2-6 aan de Gaverbeek biedt geen garanties voor wat de Limburgers tegen West Ham - het nummer drie van de Premier League - kan laten zien. "Maar kansen zijn er altijd", zegt coach John Van den Brom.
Lees verder

ECB-baas acht renteverhoging volgend jaar "heel onwaarschijnlijk"
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft opnieuw geprobeerd om een punt te zetten achter speculaties over een renteverhoging in 2022. Topvrouw Christine Lagarde benadrukte woensdag in Lissabon dat het "heel onwaarschijnlijk" is dat het zover zal komen.
Lees verder

Mama van YouTube-legende Acid doorprikt de vooroordelen over haar zoon: "Thuis spreekt hij gewoon plat Blankenbergs hoor"
"Elk jaar ga ik met m'n moeder en grootmoeder skiën. Dan kijken we hoe de dronken mensen naar beneden vallen." YouTuber Acid (22) - het razend populaire virtuele alter ego van Nathan Vandergunst - vertelde gisterenavond in 'De Slimste Mens Ter Wereld' over de goeie band met z'n familie. "En sinds de coronapandemie zijn we alleen nog maar hechter geworden", vertrouwt z'n mama Michèle Pauwels ons toe. Acid mag dan omwille van z'n bijwijlen controversiële vlogs af en toe onder vuur liggen, volgens z'n moeder is hij thuis een ander persoon: "Achter z'n grote mond schuilt een klein hart. Een hart van goud."
Lees verder

RECENSIE. 'Sex, Love & Goop': "Klaar om eens goed te lachen, maar dan kwam de 'sexistentiële crisis': doen we het al heel ons leven verkeerd?!"
In 'Sex, Love & Goop' worden we voorgesteld aan energetische orgasmes en moet een partner toekijken hoe haar verloofde gestimuleerd wordt door een erotisch consultant. De Netflix-realityreeks is de laatste spraakmakende stuiptrekking van Gwyneth Paltrow die van bedenkelijke wellness exploten en vaginakaarsen haar broodwinning heeft gemaakt. Maar is het allemaal kwak(jes)zalverij? Of is dit de les seksuele opvoeding waar we al ons hele leven op zitten te wachten? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Stichting Prins Laurent stuurt dierenartsen de straat op om daklozen met huisdier te helpen
De Stichting Prins Laurent zal dierenartsen de straat op sturen om daklozen met een gezelschapsdier te helpen tijdens de wintermaanden. Daklozen zullen onder andere een kit mens-dier krijgen met daarin een thermos, een herbruikbare zak voor hondenbrokken, een thermisch deken voor hen en een thermische mat voor hun dier.
Lees verder

Makers hopen op mogelijke terugkeer Kim Cattrall in 'Sex and the City'-reboot: "Samantha is niet dood"
Goed nieuws voor de fans van Samantha Jones. Hoewel het personage van Kim Cattrall (65) niet te zien zal zijn in de 'Sex and the City'-reboot 'And Just Like That', blijft de deur op een kier voor een mogelijke terugkeer. Dat vertellen insiders aan de Daily Mail.
Lees verder

Baba Yega praat voor het eerst én gaat uit de kleren in nieuwe videoclip: "We willen een nauwer contact met de fans"
Gedaan met de gebarentaal. "Wij kunnen wel degelijk praten." In een eerste interview met Baba Yega geven de vijf dansers - twintigers die studeren in het dagelijkse leven, zo blijkt - zich bloot. "Wij zijn niet de vijf mannen die 'Belgium's Got Talent' wonnen in 2016, op onze choreograaf Sinerjey Meyfroodt na. Wij zijn Baba Yega 2.0." In 2018, toen het concept onder de schouders van Studio 100 kwam, vond er achter de schermen een overdracht van dansers plaats.
Lees verder

Europese gasprijs omhoog door daling Russische leveringen
De Europese gasprijs is vandaag omhoog gegaan omdat Rusland minder aardgas aan Europa heeft geleverd. Rusland, de belangrijkste gasleverancier van Europa, heeft wel beloofd dat het vanaf volgende week meer gas zal leveren.
Lees verder

Europese Commissie wil minder tong uit Atlantische Oceaan laten vissen
De Europese Commissie heeft een voorstel voor de totaal toegestane visvangsten in 2022 op tafel gelegd. Ze bepleit onder meer een vermindering van de vangst van tong in delen van de Atlantische Oceaan.
Lees verder

Jan Jaap bedreigt Acid in 'De Slimste Mens': "Ik ga je helemaal kapotmaken"
Jurylid Jan Jaap van der Waal (42) lacht vanavond in 'De Slimste Mens' met het nogal unieke accent van Acid (22). Maar die heeft onmiddellijk een antwoord klaar.
Lees verder