Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 november 2021

Vlaamse regering verzet zich niet langer tegen verplicht telewerk

HLN
Vlaamse regering verzet zich niet langer tegen verplicht telewerk
De Vlaamse regering verzet zich niet langer tegen een verplichting tot 3 à 4 dagen thuiswerk. Dat is uit de bus gekomen na intern overleg. Het woordje 'verplicht' viel moeilijk. "Er moet maximaal thuis gewerkt worden, maar moet het dan 'verplicht' 4 dagen zijn? Het mag bedrijven niet ontwrichten", klonk het. Probleem is wel dat bedrijven enkel gecontroleerd kunnen worden als telewerk verplicht wordt, wat nu dus het geval zal zijn.
Lees verder

ECB waarschuwt voor correctie vastgoedprijzen en beurzen
De steeds verder oplopende prijzen op de vastgoedmarkt en de aandelenbeurzen vormen volgens de Europese Centrale Bank (ECB) een risico voor de financiële stabiliteit in de eurozone. Ook de risico's die worden genomen door niet-bancaire instellingen, de toegenomen kredietverlening en de lage vaccinatiegraad in sommige delen van de wereld zijn een bedreiging voor het eurogebied.
Lees verder

ECB waarschuwt voor zeepbel op huizenmarkt en beurs
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft in haar halfjaarlijks rapport over de financiële stabiliteit gewaarschuwd voor een zeepbel op de vastgoedmarkten. Ook alsmaar stijgende prijzen op de financiële markten baren zorgen.
Lees verder

"Islamitisch motief" niet uitgesloten bij dader van mesaanval in Duitse trein
Het parket sluit niet uit dat de verdachte van de mesaanval in een Duitse sneltrein handelde met een "islamitisch motief". Dat zegt het Openbaar Ministerie van München woensdag.
Lees verder

Verdachte van aanranding in Brussels uitgaansleven vrijgelaten
De man die maandag was opgepakt in het onderzoek naar een mogelijke verkrachting in het Brusselse uitgaansleven, is door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Hij werd in verdenking gesteld voor voyeurisme maar, althans voorlopig, niet voor aanranding of verkrachting. Dat meldt het Brusselse parket. Het onderzoek naar de feiten loopt verder.
Lees verder

Joachim Gérard doet voor eerste keer zijn relaas over hartstilstand op Spelen Tokio: "Ik prijs me gelukkig dat ik er nog ben"
"Ik bedank de dokters die mijn leven gered hebben." Op een persmoment in Charleroi deed rolstoeltennisser Joachim Gérard voor het eerst zijn relaas over zijn hartstilstand tijdens de Paralympische Spelen - het was kantje boord. Gérard kreeg na de inplanting van een defibrilator intussen groen licht om zijn carrière voort te zetten: "In Parijs 2024 wil ik 'revanche' nemen met paralympisch goud."
Lees verder

Het leven van Joachim Gérard hing aan een zijden draadje na hartstilstand op Olympische Spelen: "Ik prijs me gelukkig dat ik er nog ben"
"Ik bedank de dokters die mijn leven gered hebben." Op een persmoment in Charleroi deed rolstoeltennisser Joachim Gérard voor het eerst zijn relaas over zijn hartstilstand tijdens de Paralympische Spelen - het was kantje boord. Gérard kreeg na de inplanting van een defibrillator intussen groen licht om zijn carrière voort te zetten: "In Parijs 2024 wil ik 'revanche' nemen met paralympisch goud."
Lees verder

Geen man die er graag tegen speelt, Kim Huybrechts: "Sherrock verdient evenveel respect als gelijk welke andere dartspeler"
Fallon Sherrock blijft de dartswereld verbazen. De 27-jarige Engelse plaatste zich voor de knock-outfase van de Grand Slam of Darts met een fantastische laatste beurt. Belgische profdarter Kim Huybrechts (36) geeft Sherrock alle lof. "Niemand had gedacht dat dit kon blijven duren, nu is ze gewoon wereldtop."
Lees verder

Het verhaal van dartssensatie Fallon Sherrock, de vrouw met het 'maangezicht' die maar blijft verbazen: "Niemand had gedacht dat dit zou blijven duren"
Fallon Sherrock blijft de dartswereld verbazen. De 27-jarige Engelse plaatste zich voor de knock-outfase van de Grand Slam of Darts met een fantastische laatste beurt. Belgische profdarter Kim Huybrechts (36) geeft Sherrock alle lof. "Niemand had gedacht dat dit kon blijven duren, nu is ze gewoon wereldtop." Tijd voor een portret van de vrouw met het 'maangezicht', die een autistisch zoontje opvoedt en eerder al haar prijzengeld wegschonk.
Lees verder

Dit waren de best bekeken titels op Streamz in oktober
Dringend nood aan een nieuwe serie, maar weet je niet meteen wat je nog allemaal nog kan bingewatchen? Laat onderstaand lijstje je dan alvast helpen, want deze tien titels waren in de maand oktober het populairst op het streamingplatform Streamz.
Lees verder

Agenten voeren actie aan kerncentrale Tihange voor hoger loon
Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij de politie heeft deze ochtend actiegevoerd aan de kerncentrale van Tihange (Hoei), in de provincie Luik. Het gaat om de derde dag op rij dat agenten op verschillende plaatsen in het land actievoeren. Ze eisen onder meer een loonsverhoging.
Lees verder

Paniek in het paleis nu prinses Delphine gaat dansen op tv: "Ze heeft de koning simpelweg voor schut gezet"
Delphine van Saksen-Coburg (53) is dé verrassingskandidate in 'Dancing With The Stars', en niet enkel voor het brede publiek. Ook het koninklijk paleis viel blijkbaar uit de lucht. Niet alleen vroeg de prinses geen toestemming, ze bracht haar halfbroer Filip niet eens op de hoogte. "En nu kan hij haar moeilijk terugfluiten", duidt royaltywatcher Kathy Pauwels de onrust achter de schermen. Is dit wel een slimme zet? Wat wil Delphine ermee bereiken? En wat betekent dit voor het paleis?
Lees verder

SLIM IN DE KEUKEN. Expert geeft zijn beste tips voor de kruidenkast: "Kies altijd een kruidenmengeling met zo weinig mogelijk zout erin"
Of ze nu netjes zijn geordend in een rekje of chaotisch door elkaar liggen in een diepe schuif: iedereen kent het fenomeen van de 'vervallen' kruiden. Een potje currypoeder met een houdbaarheidsdatum tot 2017 of een nooit geopende Siciliaanse bruschetta-mengeling. Hoe lang blijven zo'n specerijen goed? En welke koop je beter vers dan gedroogd? Onze expert geeft jouw kruidenkast een upgrade.
Lees verder

Ontevreden collega die constant klaagt? Die kan je 'besmetten' met zijn negatieve humeur
Tuurlijk klaagt iedereen weleens op het werk. Maar heb je een collega die meer of harder klaagt dan anderen, dan kan je voor je het weet zelf ook een pak norser zijn op je job. Studies tonen aan dat we allemaal vatbaar zijn voor zulke 'emotionele besmetting'.
Lees verder

Football Talk. Canada dicht bij eerste WK in 36 jaar - Ito cruciaal voor Japan - Eredivisie gaat door zonder publiek
De voetbalwedstrijden in de Nederlandse Eredivisie (eerste klasse) en Keuken Kampioen Divisie (tweede klasse) gaan de komende weken door zonder publiek. De eerstvolgende speeldagen worden niet uitgesteld tot na 4 december als er mogelijk weer supporters welkom zijn in de stadions.
Lees verder

Na eeuw terug in Limburg, maar jonge raaf nu doorzeefd met hagel: "Hier is bewust op geschoten"
Het Natuurhulpcentrum kreeg deze week een kadaver binnen van een geringde vogel uit het Pijnven in Hechtel-Eksel. Het gaat niet zomaar om een vogel, maar om een zeldzame raaf die na meer dan een eeuw afwezigheid terug is in Limburg. "Triestig is het. Meer kunnen we er niet zeggen over zeggen", vertellen ze bij het Natuurhulpcentrum.
Lees verder

Romelu Lukaku traint weer buiten en zit mogelijk dit weekend al in de selectie, ook Doku weer op het veld
De terugkeer komt dichterbij. Romelu Lukaku (28) zit op schema wat betreft zijn revalidatie, na de enkelblessure die hij bijna vier weken geleden opliep. Chelsea verspreidde een foto van een lopende Lukaku. Ook Jérémy Doku heeft de trainingen hervat.
Lees verder

Piloot van cocaïnevlucht met privéjet naar Brussel vrijgelaten
De Turkse piloot van een privéjet die begin augustus met 1,3 ton cocaïne vanuit Brazilië naar Brussels Airport moest vliegen, is drie maanden na de drugsvangst vrijgelaten. Volgens het Braziliaanse gerecht was het niet zijn verantwoordelijkheid om de inhoud van de bagage te controleren. Het vliegtuig was volgestouwd met 24 valiezen die propvol coke zaten.
Lees verder

Ontwaken, slapen, koken, baden,… In deze villa geniet je overal van een waanzinnig zeezicht
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in Zuid-Afrika.
Lees verder

Een 55-jarige Chinese man was exact twee jaar geleden 'coronapatiënt nul'
Exact twee jaar geleden meldde een 55-jarige Chinese man zich in de provincie Hubei bij de dokter met mysterieuze klachten. Ruim 254 miljoen wereldwijde coronabesmettingen en 5,1 miljoen doden later wordt hij nog altijd gezien als 'coronapatiënt nul'.
Lees verder