Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 november 2021

Vergelijking met Mozes, ‘vroem vroem’, ‘vergeef me’: Boris Johnson bekritiseerd voor “beschamende speech”

HLN
Vergelijking met Mozes, 'vroem vroem', 'vergeef me': Boris Johnson bekritiseerd voor "beschamende speech"
Hij vergeleek zichzelf met Mozes, deed motorgeluiden na en raakte de draad kwijt: Boris Johnson hield een onsamenhangende toespraak voor bedrijfsleiders. Achteraf noemde de Britse premier het een geslaagd optreden, maar ondernemers en conservatieve parlementsleden vonden het "beschamend" en "dwaas".
Lees verder

PostNL verwacht geen vertraging in levering pakjes, oplossing gezocht voor duizenden pakjes in verzegelde depot van Wommelgem
Pakjesbedrijf PostNL verwacht niet dat de verzegeling van één van hun negen depots in ons land vertraging zal opleveren. Het bedrijf werkt ook aan een oplossing voor de duizenden pakjes in het verzegelde depot in Wommelgem.
Lees verder

PostNL verwacht geen vertraging bij levering pakjes, oplossing gezocht voor duizenden pakjes in verzegeld depot Wommelgem
Pakjesbedrijf PostNL verwacht niet dat de verzegeling van één van hun negen depots in ons land vertragingen zal opleveren. Het bedrijf werkt ook aan een oplossing voor de duizenden pakjes in het verzegelde depot in Wommelgem.
Lees verder

LIVE. Goed nieuws voor Club op matchday -1: Van der Brempt opnieuw fit, ook Sobol meldt zich weer
Club Brugge staat voor een cruciale week, te beginnen met de levensbelangrijke Champions League-confrontatie van morgen tegen RB Leipzig. Vandaag wordt er nog getraind en zijn er nog persconferenties, maar ook voor het overige nieuws in en rond het Basecamp zit u gebeiteld in deze liveblog!
Lees verder

Nederlandse versie van 'Klopjacht' kent bizarre ontknoping: jagers houden per ongeluk door politie gezochte man aan
Een bizarre ontknoping gisteravond in 'Hunted', de Nederlandse versie van 'Klopjacht'. In het programma, dat op NPO 3 te zien is, is het de bedoeling dat deelnemers zo lang mogelijk uit handen blijven van de fictieve opsporingsdiensten. De speurders hielden echter een man aan die in het echte leven gezocht werd door de politie. Zo'n 800.000 kijkers waren getuige van het voorval.
Lees verder

'Tiger King'-ster Jeff Johnson sterft na ruzie met zijn vrouw
Jeff Johnson, een voormalige reptielenhandelaar die te zien was in het eerste seizoen van 'Tiger King', heeft op 58-jarige leeftijd zelfmoord gepleegd. Volgens 'People' zou de wanhoopsdaad zijn gebeurd na een ruzie met zijn vrouw in hun garage.
Lees verder

'Tiger King'-ster Jeff Johnson pleegt zelfmoord na ruzie met zijn vrouw
Jeff Johnson, een voormalige reptielenhandelaar die te zien was in het eerste seizoen van 'Tiger King', heeft op 58-jarige leeftijd zelfmoord gepleegd. JVolgens 'People' zou de wanhoopsdaad zijn gebeurd na een ruzie met zijn vrouw in hun garage.
Lees verder

HET DEBAT. Moet gratis thuisbezorging van pakjes afgeschaft worden?
De arbeidsinspectie viel gisteren binnen bij het postbedrijf PostNL in Mechelen, Wommelgem en Ardooie na journalistiek onderzoek van HLN en 'VTM Nieuws'. Onze journalist Joppe Nuyts ging undercover bij het bedrijf. Dat er wantoestanden zijn bij PostNL, zorgt voor weinig verwondering bij experts. Grote spelers willen 'gratis leveren'. Onderaannemers worden uitgebuit en frauderen op hun beurt. Moet gratis thuisbezorging van pakjes afgeschaft worden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
Lees verder

China tekent laagste geboortecijfers op sinds 1978
Het geboortecijfer in China staat op het laagste peil sinds 1978. Het dichtst bevolkte land ter wereld telde vorig jaar 8,52 pasgeborenen per 1.000 inwoners. Dat het land vorig jaar een terugval van achttien procent optekende, wijt het Chinese statistiekbureau aan de coronapandemie.
Lees verder

Vier zwarte mannen die ten onrechte beschuldigd werden van verkrachting na meer dan 70 jaar vrijgepleit
In de Amerikaanse staat Florida zijn de 'Groveland four' of 'de vier van Groveland' na meer dan 70 jaar vrijgesproken. Charles Greenlee, Walter Irvin, Sam Shepherd en Ernest Thomas werden in 1949 valselijk beschuldigd van de verkrachting van een 17-jarige tiener uit de stad Groveland. De vier mannen, die ondertussen al overleden zijn, werden nu eindelijk onschuldig bevonden. "72 jaar lang hebben de families op deze dag gewacht", aldus de staatsofficier van justitie Bill Gladson.
Lees verder

LeBron James en Isaiah Stewart geschorst na chaotische confrontatie
Basketballers LeBron James en Isaiah Stewart hebben beide een schorsing gekregen na hun chaotische confrontatie in de wedstrijd van de Los Angeles Lakers tegen Detroit Pistons.
Lees verder

Bar slecht in oriëntatie? Misschien heb je ruimtelijke dyslexie. Neuroloog geeft uitleg: "Heeft niks met intelligentie te maken"
Verloren lopen in het restaurant na een toiletbezoek, de verkeerde kant op wandelen nadat je een winkel buiten stapt of de weg naar huis niet meer vinden. Voor sommigen is het dagelijkse kost. Dat kan aan een slecht oriëntatievermogen liggen, maar er bestaat ook zoiets als ruimtelijke dyslexie, of Developmental Topographical Disorientation (DTD). Neuroloog Phyllis Vanwalleghem legt uit wat het is. "Bij sommigen is het aangeboren, anderen krijgen het na een trauma aan de hersenen."
Lees verder

Dit is Henry, de snelwegheld die een onwel geworden vrouw kon klemrijden: "Ik krijg duizenden berichtjes en vriendschapsverzoeken"
De Nederlandse Henry Temmermans uit Nunspeet reed een vrouw klem die op de snelweg A28 achter het stuur onwel was geworden. Hij voorkwam zo veel erger. Henry zag dat de vrouw als een "slappe pop achter het stuur zat" en twijfelde niet. Hij reed voorbij de auto en ging dan vol op de rem staan. Op die manier lukte het hem de auto van de vrouw veilig tot stand te brengen. De beelden werden ondertussen al verschillende keren gedeeld op sociale media. Henry is voor velen dan ook een echte held.
Lees verder

Kwetsbaar Nederlands gezin loopt vrijwillig corona op. "Nu zijn we beschermd, dat is het belangrijkste"
Je vrijwillig laten besmetten met het coronavirus? Dat is wat een gezin van drie uit Nederland deed, door bewust geen afstand te bewaren. Op die manier willen ze aan een QR-code komen, zonder zich te laten vaccineren tegen het virus. Bovendien is de vader van het gezin risicopatiënt.
Lees verder

IMF waarschuwt El Salvador voor bitcoin
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vindt het geen goed idee dat El Salvador bitcoin aanvaardt als wettelijk betaalmiddel. Dat zegt de VN-organisatie in een maandag gepubliceerd document over het Centraal-Amerikaanse land.
Lees verder

Wat vraagt u zich nog af over de derde coronaprik?
Er komt een derde boostervaccin voor de algemene bevolking, zo beslisten de verschillende ministers van Volksgezondheid in ons land eerder al. Wat vraagt u zich nog af over die derde prik?
Lees verder

OPROEP: Kreeg u al een boosterprik?
Hoelang beschermt een derde prik? Word je er zo ziek van als bij je tweede shot? Kan ik een griep- en boostervaccin in dezelfde week krijgen? Er zijn nog veel vragen over 'de oppepper' die al 1 miljoen Belgen kregen, en die we binnenkort allemaal kunnen laten zetten in de vaccinatiecentra. We zijn benieuwd naar enkele ervaringen. Heeft u uw boosterprik al gekregen en bent u weer volop aan het feest? Misschien bent u na anderhalf jaar ook weer een veilige oppas voor de kleinkinderen? Laat het ons weten via mail: fien.tondeleir@dpgmedia.be. Bedankt!
Lees verder

OPROEP: koppels die mekaar in coronatijd leerden kennen en al een gezinnetje stichtten
De redactie van HLN is op zoek naar koppels die verliefd werden ìn coronatijd, samenwonen en intussen een kindje verwachten of misschien zelfs al een baby in hun armen houden. Warme verhalen welkom bij katrien.de.meyer@hln.be. Vergeet je telefoonnummer niet te vermelden.
Lees verder

Van Michael Frey tot Bart Nieuwkoop: welke zomeraanwinsten scoren goed in de Gouden 11
Na vijftien speeldagen in de Jupiler Pro League staat Union nog steeds autoritair op kop. Ook KV Mechelen is goed aan het seizoen begonnen. De troepen van Wouter Vrancken staan knap vierde in de klassering. Onder meer spits Hugo Cuypers gooit hoge ogen. Hij scoorde al vijf keer en gaf ook al zes assists. Welke zomeraanwinsten waren eveneens een schot in de roos en scoorden al veel punten in de Gouden 11? Een overzicht.
Lees verder

Corona bij de Flames: Marie Minnaert (YLA Club) zeker nog tot vrijdag in quarantaine
De Red Flames spelen in de WK-voorronde donderdag tegen Armenië en volgende week dinsdag tegen Polen.
Lees verder