Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 november 2021

Van flegmatieke spelertje bij City Pirates tot hoofdmacht Juventus: “Je kan Koni De Winter vergelijken met een jong...

HLN
Van flegmatieke spelertje bij City Pirates tot hoofdmacht Juventus: "Je kan Koni De Winter vergelijken met een jonge Vincent Kompany"
Een cv kan moeilijk 'hoger' starten: de 19-jarige Koni De Winter debuteerde als prof bij Juventus in de Champions League op Chelsea. "Je kan hem vergelijken met een jonge Vincent Kompany", zeggen zijn ex-jeugdtrainers. U19-trainer Jacky Mathijssen is voorzichtiger: "Maar waar kun je het vak beter leren dan tussen Bonucci en Chiellini?"
Lees verder

Marco (50) werd neergeschoten tijdens rellen in Rotterdam: "Gericht schieten? Dat is niet normaal"
De Nederlandse coronademonstrant Marco Buis (50) is een van de vijf mensen die de rellen in Rotterdam heeft moeten bekopen met een schotwond. Hij laat weten dat het beter met hem gaat. Ook Buis was verrast door de gewelddadigheden van de demonstranten afgelopen vrijdag. "Dit ging veel te ver."
Lees verder

"Mogelijk nieuwe wolf op komst naar provincie Antwerpen"
In het zuiden van Nederland zwerft sinds een tweetal weken een nieuwe wolf rond. Volgens de campagne 'Welkom Wolf' is op basis van de bewegingen van het dier de kans reëel dat de wolf naar ons land zal afzakken. Welkom Wolf roept alvast alle kleinveehouders in de grensstreek van de provincie Antwerpen op om alert te zijn en hun dieren extra te beschermen met schrikdraad of ze 's nachts op stal te zetten.
Lees verder

Afro-Amerikaan zit 43 jaar onterecht in cel voor drievoudige moord
Een Afro-Amerikaan heeft als gevolg van een gerechtelijke fout 43 jaar lang onterecht in de cel gezeten. Een rechtbank in de Amerikaanse staat Missouri heeft Kevin Strickland (62) nu alsnog vrijgesproken.
Lees verder

LIVE (21u). Dit worden de elf van Club tegen Leipzig: kijk hier naar de voorbeschouwing met onze chef voetbal
• Groepsfase Champions League • Voorlaatste speeldag • Club heeft genoeg aan gelijkspel om Europees te overwinteren • Match live te bekijken op VTM 2
Lees verder

Epilepsie lijdende trucker die met tientonner bankkantoor binnenreed waarbij Jade (2) stierf wil vrijspraak: "Het was een geval van overmacht"
Het centrum van Kortenberg werd op 4 mei 2018 herschapen in oorlogsgebied, nadat een vrachtwagenbestuurder met hoge snelheid zich in een bankkantoor boorde. Peuter Jade (2) stierf ter plekke op de stoep, haar vader verloor zijn been. In de politierechtbank was er nog altijd discussie of de trucker, een epilepsiepatiënt, net voor de crash een aanval kreeg. De vijftiger riskeert een jaar cel met uitstel.
Lees verder

Lust en liefde spatten van je scherm in deze topseries
Naar aanleiding van de release van de eerste aflevering van HBO Max-titel 'The Sex Lives of College Girls', sinds 19 november te zien op Streamz, vullen wij onze Kijkgids aan met enkele straffe streamingtips over seks en relaties. Van een moderne Bridget Jones in 'Fleabag' (Prime Video) tot de avonturen van een groep New Yorkse boezemvriendinnen in 'Girls' (Streamz) en de originele anthologieserie 'Easy' (Netflix): liefde, hartzeer en vleselijke lusten verzekerd!
Lees verder

Kopzorgen, levenslessen en veel passie: onze favoriete series over seks, liefde en relaties
Naar aanleiding van de release van de eerste aflevering van HBO Max-titel 'The Sex Lives of College Girls', sinds 19 november te zien op Streamz, vullen wij onze Kijkgids aan met enkele straffe streamingtips over seks en relaties. Van een moderne Bridget Jones in 'Fleabag' (Prime Video) tot de avonturen van een groep New Yorkse boezemvriendinnen in 'Girls' (Streamz) en de originele anthologieserie 'Easy' (Netflix): liefde, hartzeer en vleselijke lusten verzekerd!
Lees verder

Aantal besmettingen bij leerlingen stijgt met 58 procent
Uit cijfers van de Centra voor Leerlingenbegeleiding blijkt dat er tussen 8 en 21 november een positieve Covid-test afgenomen werd bij 1,76% van de leerlingen en 3,64% van de onderwijspersoneelsleden. 2,79% van alle leerlingen en 0,68% van de personeelsleden werd in quarantaine geplaatst.
Lees verder

Nederlandse regering neemt coronamaatregelen week vroeger dan gepland onder de loep
De Nederlandse regering beslist vrijdag of ze extra coronamaatregelen neemt. Aftredend minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei dat er morgen/donderdag een advies van de experten komt en dat de bewindsploeg zich vrijdag daarover zal buigen. Die avond wordt dan ook een persconferentie van premier Mark Rutte en De Jonge verwacht.
Lees verder

Pixies, The Streets en Queen of the Stone Age: Rock Werchter kondigt zestien nieuwe namen aan
Het is nog ruim zeven maanden wachten tot het festivalterrein van Rock Werchter weer de deuren opent, maar in de tussentijd heeft de organisatie maar liefst zestien nieuwe namen aangekondigd. Rock Werchter 2022 vindt plaats van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli 2022.
Lees verder

LIVE. "Het is nu of nooit voor Club Brugge om een kwantumsprong te maken": onze chef voetbal blikt vooruit naar de belangrijkste match in 10 jaar voor blauw-zwart
• Groepsfase Champions League • Voorlaatste speeldag • Club heeft genoeg aan gelijkspel om Europees te overwinteren • Match live te bekijken op VTM 2
Lees verder

Merkwaardige woning vol kleur aan meer van Genval: kunst of kitsch?
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa aan het meer van Genval die te koop staat voor 2,1 miljoen euro.
Lees verder

Waarom 'eens diep in en uit ademen' niet altijd een oplossing is voor stress, integendeel
Op momenten dat je gestrest bent, is de kans groot dat iemand je aanmoedigt om eens diep in- en uit te ademen. Meditatie-apps bieden een hele resem ademhalingsoefeningen aan, ook tijdens yogalessen speelt de adem de hoofdrol. Maar helpt het ons écht ontspannen? Psycholoog Julia Englund Strait waarschuwt voor 'diep ademhalen' als remedie tegen stress.
Lees verder

Zware brand in textielbedrijf in Oudenaarde, personeel in veiligheid gebracht
Teams van de brandweer Vlaamse Ardennen bestrijden een zware brand in een bedrijf aan de Industriezone De Bruwaan in Oudenaarde.
Lees verder

Gesprekken met VN over Iraans atoomprogramma leiden niet tot akkoord
Tijdens gesprekken over het Iraanse atoomprogramma in Teheran heeft de Iraanse regering geen enkele toegeving aan het Internationaal Atoomenergiebureau IAEA gedaan, zo heeft Rafael Grossi als hoofd van de VN-organisatie woensdag gezegd.
Lees verder

Club NXT wipt naar leiding in groep na knappe 4-1-zege tegen beloften Leipzig
Mochten Philippe Clement en de zijnen nog motivatie nodig hebben: Club NXT heeft zich met een overtuigende zege tegen de beloften van Leipzig op kop genesteld in groep A van de Youth League voor Manchester City en PSG. Op Schiervelde in Roeselare werd het 4-1.
Lees verder

Mannen en vrouwen verdienen voortaan evenveel in Nokere Koerse: "Het vrouwenwielrennen wordt alsmaar belangrijker"
Primeur voor Danilith Nokere Koerse. Voor de editie van volgend jaar stellen de organisatoren het prijzengeld tussen mannen en vrouwen gelijk. Daardoor verdriedubbelen de bedragen voor vrouwen én heeft Nokere Koerse in één klap de grootste prijzenpot in het vrouwenpeloton. Belgisch kampioene Lotte Kopecky is er logischerwijze tevreden mee: "Dit toont aan dat we de goede kant opgaan."
Lees verder

"Je vertrok en kwam pas dagen later terug": de complexe liefde tussen prins Laurent en Wendy Van Wanten
"Bij haar heeft Laurent de liefde ontdekt." Het begon in 1995 in Parijs en sleepte jarenlang aan, maar nu krijgt het verhaal tussen Wendy Van Wanten (61) en prins Laurent (58) dan toch nog een ontknoping. Na 20 jaar mysterie spreken Van Wanten en haar 21-jarige zoon dan ook klare taal: prins Laurent is níet de vader van Clément, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht. Toch kwamen die geruchten niet zomaar uit de lucht vallen, en daar hebben Wendy én haar oudste zoon Dylan meer mee te maken dan gedacht. "Wendy kende de commerciële waarde van het mysterie en hield de geruchten al die tijd mee in stand."
Lees verder

RECENSIE. 'Mare of Easttown': "Kate Winslet is ongeschminkt, ongelikt en ongemeen goed"
De HBO-reeks 'Mare of Easttown' staat al een poosje in uw Streamz-aanbod te blinken. De dramaserie, met Oscarwinnares Kate Winslet in de hoofdrol, mocht een tijdje geleden zelfs de meest gegeerde Emmy's wegkapen. Of u deze zevendelige krimi dringend van naderbij moet inspecteren of u beter af bent met de herhalingen van 'Witse' om uw portie detectiveclichés te scoren? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder