Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 november 2021

Van den Brom blij met prestatie van z'n ploeg: “Dit was het Genk dat iedereen wil zien”

HLN
Van den Brom blij met prestatie van z'n ploeg: "Dit was het Genk dat iedereen wil zien"
Indrukwekkend in de eerste, overrompeld in de tweede helft. Racing Genk dartelde 45 minuten en mocht op meer aanspraak maken dan die ene goal van Paintsil. Na rust schakelde West Ham drie versnellingen hoger en kraakte het langs alle kanten bij KRC. Een lucky goal leverde toch nog een hardbevochten punt op. Van den Brom omarmde het met beide armen. "We zijn helemaal terug."
Lees verder

Onze man op de Bosuil zag hoe labiel Antwerp zich liet afslachten: "Dit was beschamend"
Wat was dit, Antwerp? De Great Old mocht niet verliezen tegen Fenerbahçe, maar het werd een afslachting, zo zag ook onze man op de Bosuil Pieter-Jan Calcoen. "Is Antwerp wel zo goed als iedereen denkt?"
Lees verder

Conte debuteert met zege als coach van Tottenham in wedstrijd met vijf doelpunten en drie rode kaarten
Van een spectaculair debuut gesproken. Antonio Conte heeft z'n eerste opdracht als hoofdcoach van Tottenham succesvol volbracht, al had dat wel wat voeten in de aarde. De Spurs kwamen snel 3-0 voor, maar zagen Vitesse nog voor de rust terugkeren tot 3-2. Na de pauze kreeg het Londense publiek ook nog eens drie rode kaarten te zien.
Lees verder

Twee doden bij schietpartij tussen bendes op strand nabij Mexicaanse badplaats Cancun
Op een strand in de toeristische regio Riviera Maya, aan de Mexicaanse Caraïbische kust, zijn bij een schietpartij tussen rivaliserende drugsbendes twee doden gevallen. Het incident deed zich voor in de stad Puerto Morelos, zo melden de autoriteiten van de staat Quintana Roo donderdag via Twitter. De slachtoffers zijn bendeleden.
Lees verder

LIVE (20u45). OHL krijgt KV Oostende over de vloer
• 14de speeldag • Aftrap: 20u45 • King Power aan Den Dreef • OHL staat 14de met 14 punten, KV Oostende 11de met 17 punten
Lees verder

Oxfam: rijkste 1% is tegen 2030 verantwoordelijk voor 16% van wereldwijde CO2-uitstoot
De rijkste 1 procent van de wereldbevolking zal in 2030 verantwoordelijk zijn voor 16 procent van de wereldwijde uitstoot van koolstofdioxide. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat Oxfam heeft voorgesteld op de klimaattop COP26 in Glasgow.
Lees verder

Zuid-Afrikaanse regeringspartij ANC lijdt historisch verlies bij lokale verkiezingen
In Zuid-Afrika heeft het regerende Afrikaans Nationaal Congres (ANC) een historische nederlaag geleden bij de recente gemeenteraadsverkiezingen. Voor het eerst sinds 1994 behaalde de partij minder dan de helft van de stemmen. Dat maakte de kiescommissie gisteren bekend.
Lees verder

Britse elektricien bekent moord op twee vrouwen en seksueel misbruik van tientallen lijken
Een 67-jarige Britse elektricien heeft donderdag de moord op twee jonge vrouwen en tientallen aanrandingen van lijken in verschillende mortuaria toegegeven. Volgens lokale media gaat het om een ongekende zaak in de geschiedenis van de Britse rechtspraak.
Lees verder

West Ham geschokt door antisemitische gezangen van fans op vliegtuig naar België
Op sociale media is een video opgedoken waarop te zien is hoe fans van de Engelse voetbalclub West Ham op een vliegtuig naar België een antisemitisch lied zingen terwijl een Joodse man door het gangpad naar zijn zitplaats loopt. De club reageert geschokt en dreigt met een clubverbod voor de betrokken fans.
Lees verder

Leger Soedan laat vier gearresteerde ministers vrij
De militaire machthebbers in Soedan hebben vier ministers vrijgelaten die waren gevangengenomen bij de staatsgreep eind vorige maand. De stap kwam na een ontmoeting gisterentussen legerleider Abdel Fatah al-Burhan en de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres.
Lees verder

Ministerie van Justitie VS vecht restrictieve kieswet Texas aan
Het Amerikaanse ministerie van Justitie vecht de nieuwe kieswet aan die de staat Texas onlangs heeft aangenomen. De nieuwe wet maakt het voor sommige bevolkingsgroepen lastiger om een stem uit te brengen. Volgens het ministerie worden de de rechten van burgers zo geschonden en is de wet in strijd met federale wetten.
Lees verder

ONZE OPINIE. Woning renoveren kent een duidelijke groene winst. Maar wie gaat renoveren? Waar zijn die handen?
Waar zijn die handen? Regi roept het beter nog eens luid. Want we gaan ernaar op zoek moeten, straks, wanneer we onze woningen energiezuinig moeten renoveren van de Vlaamse overheid. Ja, daar zit een pak groene winst in. 40% van het Europese energieverbruik en één derde van alle CO2-uitstoot komt van gebouwen en dus ook van woningen. Duurzaam renoveren helpt ook onze energiefactuur drukken.
Lees verder

Deze mensen laten zich alsnog vaccineren: "We mochten eerst niet van papa, maar dankzij de coronapas mag het wel"
De (eerste) vaccinatiecampagne loopt nu echt op zijn einde. Tenten worden afgebroken, in sporthallen kan weer gesport worden en op eventlocaties worden als vanouds activiteiten georganiseerd. Toch worden de vaccinatiecentra die nog open zijn, overstelpt met telefoontjes van mensen die nog een prik willen. Wie zijn deze mensen? En waarom beslissen ze nu pas dat ze een vaccin willen?
Lees verder

Ouders ontevreden over strafvermindering van politieagent die Mawda (2) doodschoot: "Beseft het gerecht wel dat ons kind op het kerkhof ligt?"
De politieagent die in 2018 tijdens een achtervolging schoot op de bestelwagen waarin de 2-jarige Iraaks-Koerdische peuter Mawda het leven liet, is door het hof van beroep veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden met uitstel. In eerste aanleg kreeg hij nog één jaar met uitstel. De ouders van Mawda reageren nu ontgoocheld op die beslissing. "Het gerecht speelt met onze gevoelens", zegt vader Ali Shamdin (27) boos. "Voor ons is die politieagent een moordenaar. Na al die jaren procedure hadden we er veel meer van verwacht."
Lees verder

IKEA kampt met voorraadproblemen en extra kosten: "2022 wordt nog moeilijker"
"Controleer eerst de beschikbaarheid van het gewenste product op de website of in de app voordat je langsgaat in de winkel." IKEA geeft op haar website al even aan met voorraadproblemen te kampen. Een topman uit het hoofdhuis meent nu zelfs dat volgend jaar nog moeilijker zal worden, en de bevoorradingsproblemen nog tot ver in 2022 zullen aanhouden. IKEA België verzekert dat de logistieke en productieproblemen niet tot hogere prijzen zullen leiden.
Lees verder

Expert gezondheidsrecht: "Juridisch staat niets algemene vaccinatieplicht in de weg"
Komt het uiteindelijk tot een vaccinatieplicht voor de ganse bevolking? Dat zullen de komende weken en nog altijd stijgende coronacijfers moeten uitwijzen. Maar één zaak staat nu al vast: "Als er ooit een vaccinatieplicht komt, zal daar juridisch weinig tegen te beginnen vallen", zegt advocaat Christophe Lemmens, gespecialiseerd in gezondheidsrecht. "Juridisch is het zelfs logischer om iedereen tot vaccinatie te verplichten dan enkel het zorgpersoneel."
Lees verder

België bengelt onderaan de ladder op vlak van vrouwelijke ambassadeurs
In een internationale ranking van gender-evenwicht bij ambassadeurs bengelt België helemaal onderaan. Het cliché blijft dat van de ambassadeur wiens echtgenote hem bijstaat en daarvoor haar carrière opgeeft. Dat schrijft De Morgen vandaag.
Lees verder

Brexit leverde Vlaanderen 81 investeringen op
Sinds het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie is gestapt, hebben 81 bedrijven in hun investeringsplannen het VK ingeruild voor Vlaanderen. Dat blijkt uit data van Flanders Investment & Trade, die werden opgevraagd door Vlaams Parlementslid Cathy Coudyser (N-VA), schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder

Tweedehandsmode aan opmars bezig (met dank aan de jeugd)
Het aantal Belgen dat tweedehandskleding koopt, verdrievoudigde in twee jaar. Ze geven er bovendien ook meer aan uit. De grote motor achter deze beweging is de digitale marktplaats Vinted, waarop vooral jongeren actief zijn.
Lees verder

Japanners in dodencel klagen staat aan om communicatie rond executiedatum
Twee gevangenen die in Japan in de dodencel zitten hebben het land aangeklaagd omdat terdoodveroordeelden slechts kort van tevoren te horen krijgen dat ze geëxecuteerd zullen worden. Volgens de klagers is dit "onmenselijk" en "illegaal", omdat terdoodveroordeelden zo geen tijd hebben om bezwaar te maken tegen het executiebevel.
Lees verder